Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Live happily ever after!

Discussie gestart

Yessica

Zo, wekker vroeg gezet: morgenochtend ťťn van de laatste hobbels, het medisch onderzoek. We zijn vandaag alvast gaan kijken waar het is, niet bepaald in een mooi stukje Napels, brrr...wat een gribusbuurt. Het enige wat we weten is dat we er niet later dan 8.15 mogen zijn. We zorgen gewoon dat we er om 7.30 uur zijn, want nergens kunnen we achterhalen vanaf hoe laat ze open zijn  ???
#106 - 18-11-2012, 21:18 uurYessica

Nou, de medische keuring zit erop. Na de keuring zeiden ze dat ik om 14 uur bij het consulaat moest zijn voor vingerafdrukken. Komen we daar, zijn we na lang wachten eindelijk aan de beurt.... vragen ze naar mijn pasfoto's, ik moet er 2 inleveren. Ik weet niet beter of ik moet die morgen bij het interview afgeven. Maar nee, nu dus, want de vingerafdrukken en de foto's zijn aan elkaar gelinkt. Dat wist ik dus niet. Maar dat was geen probleem volgens de mevrouw aan de balie, dat doen ze dan morgen wel bij het interview. Het stomme is nog dat Brian wel pasfoto's van mij bij zich had in onze "green card map", maar die had hij achter moeten laten bij de security. Hij bood nog aan die te gaan halen, zo ver was het niet, maar dat was niet nodig, het zou echt morgen goed komen. Nou, dat hoop ik dan maar!  patriot
#107 - 19-11-2012, 16:02 uurJez

Maarreh, ben je goedgekeurd of hoor je dat nog?
#108 - 19-11-2012, 21:17 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Yessica

Ik heb geen idee. Ik vind het raar dat de medische keuring altijd op de dag is vůůr het interview. Dan kunnen ze toch nooit al alle uitslagen hebben? Maar waarschijnlijk toch wel dan, ik begrijp dat ook niet zo goed. Ze zeggen dat je de enveloppe meteen krijgt als je het interview goed doorstaan hebt. Maar of dat echt zo is, of dat daar ook nog tijd tussen zit, dat weet ik niet. Morgenochtend weet ik waarschijnlijk meer  ;)
#109 - 19-11-2012, 22:08 uurYessica

Nou, ik heb hem nog niet hoor....  :'(

Wat een gedoe. Eenmaal bij het consulaat aangekomen, begon het lange wachten. Uiteindelijk waren we aan de beurt voor het interview. Dat was al veel minder romantisch dan ik verwachtte. Ik dacht dat we bij iemand aan zijn bureau kwamen zitten (in zo'n fancy kantoor met dure houten meubelen) en ons verhaal zouden doen, maar nee, we stonden gewoon aan loket onder een TL lamp. Bijna leek het goed te gaan, totdat.... bleek dat ik geen Italiaans politie certificaat had. Mijn Nederlandse had de ambassade in Nederland opgevraagd en ik dacht de Italiaanse niet nodig te hebben, want als je minder dan 6 maanden ergens gewoon hebt, dan hoeft het niet. En officieel woon ik pas sinds 1 augustus 2012 in Napels. Maar ik had ergens in de formulieren gezet dat ik er al woonde vanaf 1 augustus 2011. Dus moest het wel, ookal gaf het Nederlandse document had dat het documentatie betrof tot augustus 2012.

Toen begon de ellende. De dame zei dat Brian wel via de juridische afdeling van zijn werk dit certificaat kon regelen. Dus wij 'snel' naar de basis. Maar 'snel' bestaat niet in Napels met veel te veel verkeer in veel te smalle straatjes. En rijden kunnen ze ook niet, dus zelfs al duurde het maar 20 minuten de stad uit te komen, het kost 5 jaar van je leven, echt. Wat een randdebielen daar zeg! Echt, ik heb al mijn vingernagels opgevreten, ik ben gewoon niet bestand tegen die verkeerschaos. Uiteindelijk op de basis aangekomen, geen parkeerruimte. Uiteindelijk fout geparkeerd en naar de juridische afdeling. Daar zeiden ze dat zij niet meer doen dan ons hetzelfde formulier geven als wat we al van het consulaat hadden gekregen. Daar stond op dat de betreffende politiepost maar open was tot 12.30, het was nu 11.35 uur. We moesten weer terug naar downtown Napels, arrghhh!!! Er staan daar allemaal wolkekrabbers, heel modern in zo'n oude stad, maar het papiertje gaf duidelijk aan dat we bij parkeergarage E5 moesten zijn. Ik dacht dat je dan, aangezien de parkeergarage onder die wolkekrabbers is, je daar in de lift kunt zien naar welke verdieping je moet. FOUT! Dat zou te logisch zijn en compleet niet Italiaans.Nee, we kwamen uit in een parkje  ???

Op het formulier stond ook nog dat we in een tabakswinkel (waar je in Italie bijvoorbeeld ook je treinkaartjes koopt en je electriciteitsrekening kunt betalen) 'stamps' moest kopen als soort belasting voor het aanvragen van dat formulier. Dus eerst op zoek naar de tabakswinkel. Daar de zegels gekocht. Twee van 7,08 en eentje van 14,72. Toen een gebouw in dat het dichtste bij de parkeergarage lag. Fout, dat was een rechtbank. Wij weer naar buiten, de weg gevraagd. Moesten we helemaal om het gebouw heen lopen. Dat klinkt simpel, maar zoals gezegd, niks in simpel in Italie. De oude Romeinen waren hun tijd misschien ver vooruit, maar daarna zijn ze toch echt blijven steken, echt.

Gebouw dus omlopen. Dat betekent: weggetjes, gangetjes, viaductjes, weg oversteken zonder voetgangersoversteekplaats of verkeerslichten. Weg langs lopen zonder trottoir of zelfs maar een vluchtstrook. Heet gebakerde spaghettivreters die de vouwen uit je broek rijden. Bij de eerste ingang een beveliligingsbeamte gevraagd, die wees naar een paadje. We gaan het paadje in, worden teruggeroepen door collega van de beamte die ons verderop stuurt. Verderop naar binnen gegaan, nee, we moeten aan de overkant zijn. *zucht* Uiteindelijk zijn we in een kelder aangekomen waar een mannetje in een afstands hok zit. Wij begrijpen hem niet, hij ons niet en met handen en voeten vertaalwerk maken we duidelijk wat we willen. Dan komt ie terug, er moet nog een keer 7,08 worden betaald, we komen een zegel te kort. Als ik die aan hem kan betalen, waarom moest ik er dan voor naar een tabakswinkel?????

Uiteindelijk hebben we dan toch mijn politie certificaat bemachtigd. Nu net een nieuwe afspraak gemaakt, we gaan op 5 december in de herkansing. Sint, doe mij maar een green card jongen!
#110 - 20-11-2012, 15:44 uur
« Laatst bewerkt op: 20-11-2012, 15:47 uur door Yessica »Old Faithful

Hemeltjelief, wat een gedoe. Houd moed, eens komt alles goed.  :afro:
#111 - 20-11-2012, 17:20 uur
Groet,

Old Faithful

Dirc

Pfffffff wordt al moe als ik het lees.
#112 - 20-11-2012, 18:06 uur

Ebelix

Ik krijg het daarboven op nog eens benauwd. Yessica, je blijft het spannend houden.
#113 - 20-11-2012, 18:16 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Freckles49

Jeetje Yessica ik zou er gek van worden!  :o
#114 - 20-11-2012, 19:04 uur

Jez

Ben nooit een groot fan van ItaliŽ geweest!
#115 - 20-11-2012, 20:43 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Yessica

Ben nooit een groot fan van ItaliŽ geweest!

Wij ook niet hoor. Maar veel Amerikaanse militairen zien het als een droom dat ze in ItaliŽ gestationeerd kunnen worden. Meestal komen ze daar snel van terug. Vooral hier in Napels, met al zijn huisvuil overal, de viezigheid, de vervallen troep. En dat er overal bijna naakte vrouwen zich prostitueren naast de snelweg valt bij de doorgaans conservatieve Amerikaan ook al niet zo goed. En dan verschepen ze hun mooie auto's, die nooit lang onbeschadigd blijven. Napolitanen kijken nergens naar, deukje meer of minder, wat maakt het uit. "Naples kisses" noemen ze die deukjes.

Soms lijkt het net een ontwikkelingsland. Als ik rondom openingstijd van het postkantoor langsloop bijvoorbeeld en ik zie ellenlange rijen van mensen die hun rekeningen contant gaan betalen. Bij de tabakswinkel kan ook, maar daar kost het 35 cent. Dus staan ze liever 1,5 uur in de rij.

Of dan die siŽsta, 52 weken per jaar. De winkels dicht tussen 12 en 17, dat is toch niet handig? Zo wordt het nooit wat met die economie. Zelfs de enige wijk hier die niet zo vies is en bekend staat om zijn schone winkelstraten, Vomero, sluit de winkels voor siŽsta. Een dagje gezellig winkelen zit er dus niet in.

Brian en ik zijn de dagen dan ook aan het aftellen!
#116 - 21-11-2012, 07:26 uurYessica

Ik ben zo zenuwachtig.... Please duim voor me!!
#117 - 05-12-2012, 06:58 uurFreckles49

Doe mijn best!!!! SUCCES!!!!!!
#118 - 05-12-2012, 10:41 uur

Yessica

Ik mag hem vrijdag op gaan hlen!!!!   :dansbanaan:
#119 - 05-12-2012, 10:54 uurFreckles49

Wat een geweldig nieuws GEFELICITEERD  patriot patriot patriot  ;D ;D ;D
#120 - 05-12-2012, 11:12 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15