Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Meer info over E2 visum

Discussie gestart

Ingetje

Hoi!

Ik lees al een tijdje op dit forum maar dit is de eerste keer dat ik ook zelf iets post.
Wij denken er al een poosje aan om een eigen bedrijf op te starten in de VS met een E2 visum, ik heb ook al reeds contact gehad met visaversa en die hebben al heel veel vragen beantwoord. :)  Maar we zitten natuurlijk nog wel met een paar vragen.

Wij willen dus geen bestaand bedrijf kopen maar zelf opstarten, over 2 weken vertrekken we weer naar de VS op onderzoek. We moeten voor het visum eerst een pand vinden dat we gaan huren, het contract op zak hebben, ons geld op een rekening zetten in de VS en daarna pas het visum aanvragen, dus risico dat je maanden huur moet gaan betalen zonder dat je ooit je vergunning krijgt.
Wij moeten ook een businessplan opstellen, ik weet niet precies wie dit te lezen krijgt en of we dat moeten verdedigen in een intervieuw?
Verder hebben we ook gehoord dat het best is zoveel mogelijk informatie of papieren te hebben, bv, een brief van de KVK in de staat waar je je wil vestigen, wat je gaat doen voor marketing enz... Verder is het blijkbaar belangrijk dat je zoveel mogelijk risico neemt, wat mogen we hieronder verstaan?
Verder is het ook moeilijk te voorspellen hoelang dit allemaal gaat duren.
Weet iemand ongeveer het verloop van dit proces en wat we kunnen verwachten? Stel dat onze visum niet wordt goedgekeurd, kunnen we dan ooit nog een nieuwe aanvraag indienen?

Wij willen nu graag eens van andere mensen horen wat hun ervaring is met het aanvragen van een E2 visum en mensen die eventueel nog tips hebben om net iets meer kans te maken. Wat is de kans dat het goedgekeurd wordt of net niet? Of is het altijd goed als je maar genoeg investeert en een goed businessplan hebt? Alle hulp is welkom!
#1 - 25-01-2006, 15:21 uur

Ebelix

Vergeet niet dat je ook een aantal Amerikanen in dienst moet nemen. Als je geen Amerikanen in dienst neemt krijg je het visum niet. Het te investeren bedrag moet substancieel zijn (meerdere 10.000 dollars. Neem ook een contact op met PBBI. Hij is ook aktief op dit forum.
#2 - 25-01-2006, 16:01 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Ingetje

We nemen inderdaad ook Amerikanen in dienst, niet enkel omdat het moet maar ook omdat het nodig is, we beginnen met 3 mensen in dienst te nemen.
Het bedrag dat wij gaan investeren zou voldoende moeten zijn, mits een goed businessplan  :)
#3 - 25-01-2006, 16:19 uur

PBBI

Zit net 15 minuten te typen om op alles een antwoord te geven verdwijnt het bericht omdat er een ander bericht gepost wordt  ny-angry ny-angry
#4 - 25-01-2006, 16:57 uur

Ingetje

Hehe sorry PBBI, ik hoop dat je alsnog even de tijd kan nemen om te antwoorden en dat het deze keer wel lukt, effe copy/past doen is altijd handig als je veel getypt hebt  :D
#5 - 25-01-2006, 17:07 uur

PBBI

Een verkort antwoord dus.

Je krijgt een visum omdat je investeert in de VS, het geld dat je investeert moet 'at risk' zijn. M.a.w. risicovol , dit betekent niet dat zoals je schrijft, je zoveel mogelijk risico moet nemen.

Er zijn 3 basis eisen:
1) De investering
2) Je moet voldoende inkomen kunnen genereren uit de investering / bedrijf
3) Je moet werkgelegenheid bieden aan een aantal Amerikanen

Als je een bestaan bedrijf koopt kun je aantonen aan alle 3 de eisen te voldoen. Als je dus een nieuw bedrijf start kun je nr. 1 aantonen, nr. 3 kan ook nog wel maar nr. 2 wordt moeilijker. Dan komt dus het businessplan op de proppen. Daarom moet je dat goed maken, in het Engels natuurlijk en goed onderbouwd.
We hebben nog nooit een client gehad die een bedrijfsplan heeft moeten verdedigen, ze staan allemaal binnen 10 minuten, de snelste 2 minuten, weer buiten. Maar goed, wij kunnen dus alle eisen aantonen en onderbouwen met de gegevens van de voorgaande jaren. Is zoiets als bij een bank, als je aantoont geen geld nodig te hebben kun  je een lening krijgen.  

K.v.K. , marketing, dit soort dingen hoort standaard thuis in een businessplan.

Het geld voor de investering moet op een geblokkeerde rekening staan waar jullie niet meer aan kunnen komen. Het geld is bestemd voor de investering. Anders gebeurd er nl. dit, je zet geld op een rekening in de VS, vraagt een visum aan en haalt daarna het geld er weer af om er een huis of boot van te kopen.

E2 aanvraag duurt momenteel een maand of 6

Zorg dat je een goed businessplan hebt wat niet afgekeurd kan worden op fouten. Als je toevallig iemand treft die niets in jullie plannen ziet heb je zowiezo pech. Probleem is dat je niet aan kunt tonen dat je plan gaat werken. Je moet je het zien als het aanvragen van een financiering bij een bank, de ene geeft het wel, andere 3 banken niet. Heb je pech dat je de eerste keer beoordeelt wordt door iemand die er niets in ziet dan zul je aan moeten tonen dat die persoon fout zit. Je kunt niet naar een ander consulaat, zoals je wel naar een ander bank kunt.

Dat is een wezenlijk probleem met het opstarten van iets nieuws. Overigens is het vaak goedkoper om een bestaand iets over te nemen, je verdient dan vanaf dag 1 en de investering is vaak net zoveel als je iets nieuws gaat opzetten. Maar dat is een beetje afhankelijk van het soort bedrijf.

Als laatste, een pand huren wordt niet gezien als investering.
#6 - 25-01-2006, 17:22 uur

PBBI

Citaat
Hehe sorry PBBI, ik hoop dat je alsnog even de tijd kan nemen om te antwoorden en dat het deze keer wel lukt, effe copy/past doen is altijd handig als je veel getypt hebt 
Wilde ik net doen, was net te laat. Hoop dat je er wat aan hebt, succes met je plannen. Helaas kunnen we je daarbij niet van dienst zijn.
#7 - 25-01-2006, 17:27 uur

Ingetje

Citaat
Een verkort antwoord dus.
toch heel erg bedankt! Wel wat vragen:


Citaat
K.v.K. , marketing, dit soort dingen hoort standaard thuis in een businessplan.
Wat bedoel je hier met dat KVK standaard in een businessplan staat? Ik had gehoord dat je een soort van aanbevelingsbrief kon krijgen daar en dat je dat ook voorlegt bij het aanvragen van het visum als ondersteuning. Bedoel je dat?
Hoe zit het trouwens met het registreren van de naam van het bedrijf; moet dat voor het aanvragen van het visum, of pas erna?


Citaat
Het geld voor de investering moet op een geblokkeerde rekening staan waar jullie niet meer aan kunnen komen.
Heeft dit een standaard benaming, zodat de bank daar weet waar we het over hebben?

Citaat
E2 aanvraag duurt momenteel een maand of 6
Aangezien wij in Belgie wonen, moeten we bij de ambassade in Brussel zijn. Gaan de ambassades trouwens over de visa, of gebeurt dat in de VS? (maw; misschien gaat het sneller in brussel als het daar minder druk is)


Citaat
Als laatste, een pand huren wordt niet gezien als investering.
Wij hebben begrepen dat dit wel noodzakelijk is om te hebben bij het aanvragen van een visum, inclusief copy van het contract en foto's. Zou alleen het vastzetten van geld in de VS al voldoende zijn? Of zijn er nog andere vereisten waar je aan moet voldoen?

Nogmaals bedankt,
Groeten,
Inge
#8 - 25-01-2006, 20:54 uur

Loek

Citaat
Het geld voor de investering moet op een geblokkeerde rekening staan waar jullie niet meer aan kunnen komen.
Heeft dit een standaard benaming, zodat de bank daar weet waar we het over hebben?

Ik vermoed dat Hans hier een "Escrow account" bedoelt.

Citaat
E2 aanvraag duurt momenteel een maand of 6
Aangezien wij in Belgie wonen, moeten we bij de ambassade in Brussel zijn. Gaan de ambassades trouwens over de visa, of gebeurt dat in de VS? (maw; misschien gaat het sneller in brussel als het daar minder druk is)

Hebben ze niet een US Consulaat in Belgie?  Visum zaken worden meestal geregeld door het Consulaat, niet door de Ambassade.

#9 - 25-01-2006, 21:08 uur

PBBI

Hoi Loek,
Ja, ik bedoelde een escrow account maar omdat mijn hele bericht weg was had ik geen tijd / zin om alles opnieuw te typen. En je hebt gelijk wat betreft het consulaat, alleen heeft BelgiŽ volgens mij alleen een ambasade en doen ze de visa's daar.
Hans

Citaat
Citaat
K.v.K. , marketing, dit soort dingen hoort standaard thuis in een businessplan.Wat bedoel je hier met dat KVK standaard in een businessplan staat? Ik had gehoord dat je een soort van aanbevelingsbrief kon krijgen daar en dat je dat ook voorlegt bij het aanvragen van het visum als ondersteuning. Bedoel je dat?
Hoe zit het trouwens met het registreren van de naam van het bedrijf; moet dat voor het aanvragen van het visum, of pas erna?
Dat verhaal van de K.v.K. is me niet bekend. Vraag me ook af of ze bij de beoordeling daar enig belang in zien als er een Belg is (K.v.K. medewerker) die een brief heeft geschreven dat jullie in BelgiŽ een onderneming hebben gehad of iets in die zin. Mijn ervaring is dat ze ...... hebben aan zoiets. Maar je kunt het altijd proberen.
Naam van het bedrijf doet niet ter zake.

Citaat
Citaat
Het geld voor de investering moet op een geblokkeerde rekening staan waar jullie niet meer aan kunnen komen. Heeft dit een standaard benaming, zodat de bank daar weet waar we het over hebben?
Aan een bank heb je niets, je moet het op een escrow account zetten bij een attorney. Een bank heeft geen escrow account.

Citaat
Citaat
E2 aanvraag duurt momenteel een maand of 6Aangezien wij in Belgie wonen, moeten we bij de ambassade in Brussel zijn. Gaan de ambassades trouwens over de visa, of gebeurt dat in de VS? (maw; misschien gaat het sneller in brussel als het daar minder druk is)
Je moet in Brussel zijn, stel je verblijft in de VS op een toeristen visum dan moet je alsnog naar Brussel

Citaat
Citaat
Als laatste, een pand huren wordt niet gezien als investering.Wij hebben begrepen dat dit wel noodzakelijk is om te hebben bij het aanvragen van een visum, inclusief copy van het contract en foto's. Zou alleen het vastzetten van geld in de VS al voldoende zijn? Of zijn er nog andere vereisten waar je aan moet voldoen?
Ik kan je alleen aangeven hoe wij een E2 aanvraag afhandelen. Als je dit doet met een visa buro moet je met hun overleggen wat ze willen hebben. Alleen het vastzetten op een escrow account is niet voldoende, maar wel een vereiste. Het huurcontract kan ook een vereiste zijn, zoals wij een koopcontact bij de visum aanvraag doen.

Er zijn legio dingen waar je rekening mee moet houden, wij hebben een hele To Do List voor de emigranten in spť die ze af moeten werken. Als je met een visa buro gaat werken moet je dit met hen overleggen.
Als je het zelf gaat doen, in principe kun je op de website van de ambasade / consulaat alles vinden aan basis begrippen. Je begint en dan krijg je vanzelf wel te horen wat er niet goed is en wat ze nog meer nodig hebben. En zo ga je verder.


#10 - 25-01-2006, 21:46 uur

PBBI

Citaat
brief van de KVK in de staat waar je je wil vestigen
Sorry, heb dit over de kop gezien.
Kun je doen, alle informatie waaruit blijkt dat je je huiswerk hebt gedaan is goed.  :D
#11 - 25-01-2006, 21:52 uur

Ingetje

Wederom bedankt Hans, asl je het niet erg vindt hebben we nog wat vraagjes, er zijn wel heel veel sites met informatie en eisen maar niemand die echt zegt hoe de procedure in zijn werk gaat, jammer. Wij zijn er ook nog niet helemaal uit of we de aanvraag zelf gaan doen of met een bureau zoals Visaversa, maakt dit een verschil uit denk je?

Citaat
Citaat
E2 aanvraag duurt momenteel een maand of 6
Aangezien wij in Belgie wonen, moeten we bij de ambassade in Brussel zijn. Gaan de ambassades trouwens over de visa, of gebeurt dat in de VS? (maw; misschien gaat het sneller in brussel als het daar minder druk is)
Je moet in Brussel zijn, stel je verblijft in de VS op een toeristen visum dan moet je alsnog naar Brussel

Ja we moeten inderdaad in Brussel zijn, daarom vroegen we ons af of de wachttijden daar misschien anders zijn dan in Nl, op de Belgische site van de ambassade staat dat er een gemiddelde wachtijd zou zijn van  amper 1 maand!

Verder is het ons nog onduidelijk of we nu echt al het bedrijf moeten oprichten (registratie enz) ter plaatse en daarna pas de visum aanvragen of omgekeerd, of kan dat registreren zowieso al op voorhand?

Wat betreft personeel, wij willen dus 3 amerikanen in dienst gaan nemen, moeten we die al in dienst hebben voor de visumaanvraag of hoe kan je dit het best bewijzen?

We hebben ergens gelezen dat het goed is dat je al begonnen moet zijn met het investeren (aankopen machines etc) voor het aanvragen van de visum, hoe kan je hier al mee beginnen als je bedrijf nog niet bestaat? En dan denken we hierbij ook aan het geld dat geblokkeerd staat ondertussen.

Zoals je ziet zitten we wel nog met vragen, we willen zo goed mogelijk voorbereid zijn en niks over het hoofd zien. binnenkort vertrekken we weer naar de US om een pand te zoeken en willen we er zeker van zijn dat we alle nodige documenten vandaar meebrengen en niet nog een extra trip moeten maken voor een papiertje.

groeten,
Inge
#12 - 26-01-2006, 13:39 uur

PBBI

Citaat
Wij zijn er ook nog niet helemaal uit of we de aanvraag zelf gaan doen of met een bureau zoals Visaversa, maakt dit een verschil uit denk je
Het beste is via een bureau, dan zullen er zijn die zeggen maar dat is misschien beter maar ook duurder maar dat is niet gezegd. Als je zelf fouten maakt kun je afgewezen worden of er zelf zoveel extra werk mee hebben dat je uiteindelijk toch duurder bent. Hollanders hebben daar natuurlijk zo'n handje van, wij merken dat ook regelmatig. Het leuke is dat wij vaak niets kosten omdat wij dan betaald worden vanuit de commissie van de listing broker. Maar alleen al het idee van geld uitgeven voor iets wat ze zelf kunnen........
Zonder je aan te vallen, jullie doen dit ook, gezien het feit dat je het overweegt het zelf te doen .

Citaat
staat dat er een gemiddelde wachtijd zou zijn van  amper 1 maand
Nederland en BelgiŽ en ook Londen is op dit moment een beetje gelijk, 6 soms 7 maand. Een Zwitserse klant heeft twee weken geleden zijn visum gehaald, aanvraag was begin December.

Citaat
We hebben ergens gelezen dat het goed is dat je al begonnen moet zijn met het investeren (aankopen machines etc) voor het aanvragen van de visum, hoe kan je hier al mee beginnen als je bedrijf nog niet bestaat? En dan denken we hierbij ook aan het geld dat geblokkeerd staat ondertussen.
Dan moet je zorgen dat het bedrijf al opgericht is en dat je de machines al aangekocht hebt. Zoals ik al eerder schreef, het is maar net wie je aanvraag in behandeling neemt.

Alleen een To Do List met privť dingen voor onze cliŽnten is al een aantal pagina's, een hele uitleg over hoe en wat betreffende een E2 aanvraag dan ben ik nog wel even aan het schrijven. Dat is de reden waarom je adviesbureaus zoals visaversa moet betalen, omdat het niet makkelijk is.
#13 - 26-01-2006, 19:06 uur

bgroeneveld

Ik zou zoiets nooit beginnen zonder een goede advocaat in te huren, die zich specialiseert op dit soort dingen. Dat is niet goedkoop, maar meer dan de moeite waard.

Overigens, ik dacht dat je voor een investeringsvisum $1 miljoen moest meebrengen ($500.000 als je je in een gebied vestigt dat speciaal is uitgekozen omdat ze investeringen willen aantrekken).

En wat die tien WETTIGE Amerikanen in dienst nemen betreft: ook dat is soms soepeler. In South Dakota hebben ze een streek waar je maar vier wettigen hoeft te hebben om een groene kaart te krijgen.
#14 - 31-01-2006, 02:55 uur

PBBI

Citaat
Ik zou zoiets nooit beginnen zonder een goede advocaat in te huren, die zich specialiseert op dit soort dingen. Dat is niet goedkoop, maar meer dan de moeite waard.
Tja, wat zal ik daar van zeggen, ik vind dat je gelijk hebt.

Citaat
Overigens, ik dacht dat je voor een investeringsvisum $1 miljoen moest meebrengen ($500.000 als je je in een gebied vestigt dat speciaal is uitgekozen omdat ze investeringen willen aantrekken).
Dit is een ander visum, een EB5.

Citaat
En wat die tien WETTIGE Amerikanen in dienst nemen betreft: ook dat is soms soepeler. In South Dakota hebben ze een streek waar je maar vier wettigen hoeft te hebben om een groene kaart te krijgen.
Er zijn een aantal bedrijven, ook in Nederland, die dingen aanbieden waar ik mijn twijfels over heb. Investeringen in onroerend goed die eigenlijk niet voldoen aan de eisen die opgesteld zijn voor dit visum. Vorig jaar ben ik daar mee bezig geweest voor iemand en we hebben na overleg met de visum advocaat ervan afgezien.
#15 - 31-01-2006, 21:37 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15