Hallo iedereen!
Net nieuw hier en zie dat er heel veel enthousiastelingen over de Verenigde Staten te vinden zijn en daar ben ik natuurlijk erg blij om! En zeer verheugd dat ik op de juiste site ben aanbeland! Het valt me op dat er zelfs meer mensen zijn dan ik had durven denken die daarwerkelijk naar de Verenigde Staten zijn geëmigreerd. Complimenten aan deze mensen voor het feit dat ze het lef hebben gehad om voorgoed weg te gaan uit de “veilige haven” Nederland!
Heb hier vandaag veel rond gekeken, en ik blijf dat zeker nog een tijd met belangstelling doen.
Ik wilde de volgende vraag stellen: weet iemand hoe het werkt wanneer je in de Verenigde Staten - als je uit Europa (lees Nederland) komt - een onderneming wenst op te richten en eigen kapitaal meebrengt om dat te doen?
Ik begrijp dat als je genoeg geld meebrengt, dat je dan een speciale groene kaart kan krijgen? Voorwaarde is dat je dan wel tien mensen in dienst moet nemen.
Ik heb bronnen geraadpleegd en die zeggen het volgende (NOLO’s “How to get a Green Card guide”):
- Je moet 1.000.000 (1 miljoen) USD meenemen en aantonen dat je dat geld volledig in je eigen bedrijf gaat investeren;
- Als je in een economically depressed area gaat zitten, volstaat een bedrag van 500.000 USD;
- Je moet minsten tien Amerikanen/permanent residents aan een permanente full time baan helpen in je bedrijf;
Mijn vragen zijn:
- Klopt het dat dit de enige manier is om een onderneming te starten in de Verenigde Staten met daarbij als voordeel dat je dan ook direct het recht hebt op een groene kaart?
- Hoe lang moet je bedrijf plaats bieden aan tien mensen?
- Wat als het bedrijf onverhoopt falliet zou gaan? Betekent dat dan dat je dan ook automatisch je groene kaart kwijt raakt?
- En mag je van die 1.000.000 USD een deel gebruiken om de kosten te reserveren voor de salarissen van personeel voor de eerste 1 a 2 jaar dat je bedrijf operationeel is?
Er is verwarring bij mij ontstaan. Ik heb hier en daar verhalen gelezen over mensen die een zogeheten E2 visum hebben bemachtigd en nu op het punt staan om naar de Verenigde te vertrekken (of al vertrokken zijn) om daar een bedrijf op te starten / te runnen of een bestaand bedrijf over te nemen met investeringen die aanzienlijk lager zijn dan 1.000.000 USD resp. 500.000 USD. En schijnbaar bestaat bij hen ook niet de verplichting om tien mensen in dienst te nemen, maar slechts twee of drie. Kan dat kloppen?
Er zouden meerdere varianten zijn waar diverse eisen bestaan omtrent aantal werknemers en het in te brengen vermogen.
Ik weet niet goed wat een E2 visum inhoudt. Is het maar iets tijdelijks? Geeft dat na verloop van tijd op den duur ook automatisch recht op een groene kaart?
Helaas heb ik nog weinig kunnen vinden op het forum over de regel van ondernemen met 1 miljoen. Misschien zijn hier mensen die dit ook onderzocht hebben of daar ook al ervaring mee hebben?
Wel, in ieder geval al heel erg bedankt voor alle eventuele info die jullie me kunnen bieden!
Ieder antwoord op èèn van deze prangende vragen is certainly more than
