Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Ondernemen Verenigde Staten

Discussie gestart

Grand Maverick 82

Hallo iedereen!

Net nieuw hier en zie dat er heel veel enthousiastelingen over de Verenigde Staten te vinden zijn en daar ben ik natuurlijk erg blij om! En zeer verheugd dat ik op de juiste site ben aanbeland! Het valt me op dat er zelfs meer mensen zijn dan ik had durven denken die daarwerkelijk naar de Verenigde Staten zijn geëmigreerd. Complimenten aan deze mensen voor het feit dat ze het lef hebben gehad om voorgoed weg te gaan uit de “veilige haven” Nederland!
Heb hier vandaag veel rond gekeken, en ik blijf dat zeker nog een tijd met belangstelling doen.

Ik wilde de volgende vraag stellen: weet iemand hoe het werkt wanneer je in de Verenigde Staten - als je uit Europa (lees Nederland) komt - een onderneming wenst op te richten en eigen kapitaal meebrengt om dat te doen?
Ik begrijp dat als je genoeg geld meebrengt, dat je dan een speciale groene kaart kan krijgen? Voorwaarde is dat je dan wel tien mensen in dienst moet nemen.
Ik heb bronnen geraadpleegd en die zeggen het volgende (NOLO’s “How to get a Green Card guide”):
- Je moet 1.000.000 (1 miljoen) USD meenemen en aantonen dat je dat geld volledig in je eigen bedrijf gaat investeren;
- Als je in een economically depressed area gaat zitten, volstaat een bedrag van 500.000 USD;
- Je moet minsten tien Amerikanen/permanent residents aan een permanente full time baan helpen in je bedrijf;

Mijn vragen zijn:
- Klopt het dat dit de enige manier is om een onderneming te starten in de Verenigde Staten met daarbij als voordeel dat je dan ook direct het recht hebt op een groene kaart?
- Hoe lang moet je bedrijf plaats bieden aan tien mensen?
- Wat als het bedrijf onverhoopt falliet zou gaan? Betekent dat dan dat je dan ook automatisch je groene kaart kwijt raakt?
- En mag je van die 1.000.000 USD  een deel gebruiken om de kosten te reserveren voor de salarissen van personeel voor de eerste 1 a 2 jaar dat je bedrijf operationeel is?

Er is verwarring bij mij ontstaan. Ik heb hier en daar verhalen gelezen over mensen die een zogeheten E2 visum hebben bemachtigd en nu op het punt staan om naar de Verenigde te vertrekken (of al vertrokken zijn) om daar een bedrijf op te starten / te runnen of een bestaand bedrijf over te nemen met investeringen die aanzienlijk lager zijn dan 1.000.000 USD resp. 500.000 USD. En schijnbaar bestaat bij hen ook niet de verplichting om tien mensen in dienst te nemen, maar slechts twee of drie. Kan dat kloppen?

Er zouden meerdere varianten zijn waar diverse eisen bestaan omtrent aantal werknemers en het in te brengen vermogen.
Ik weet niet goed wat een E2 visum inhoudt. Is het maar iets tijdelijks? Geeft dat na verloop van tijd op den duur ook automatisch recht op een groene kaart?

Helaas heb ik nog weinig kunnen vinden op het forum over de regel van ondernemen met 1 miljoen. Misschien zijn hier mensen die dit ook onderzocht hebben of daar ook al ervaring mee hebben?

Wel, in ieder geval al heel erg bedankt voor alle eventuele info die jullie me kunnen bieden!
Ieder antwoord op èèn van deze prangende vragen is certainly more than  welkom
#1 - 16-11-2010, 17:50 uur

bgroeneveld

PBBI zit hier ergens en heeft een website. DE specialist op dit gebied.
#2 - 17-11-2010, 00:16 uur

Pieter79

Over regels op visa gebied (om zelf informatie te zoeken) de officiele USCIS website:
http://www.uscis.gov/USCIS/About%20Us/Electronic%20Reading%20Room/Customer%20Service%20Reference%20Guide/TradersInvestors.pdf
#3 - 17-11-2010, 04:04 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

PBBI

Citaat
Mijn vragen zijn:
- Klopt het dat dit de enige manier is om een onderneming te starten in de Verenigde Staten met daarbij als voordeel dat je dan ook direct het recht hebt op een groene kaart?
- Hoe lang moet je bedrijf plaats bieden aan tien mensen?
- Wat als het bedrijf onverhoopt falliet zou gaan? Betekent dat dan dat je dan ook automatisch je groene kaart kwijt raakt?
- En mag je van die 1.000.000 USD  een deel gebruiken om de kosten te reserveren voor de salarissen van personeel voor de eerste 1 a 2 jaar dat je bedrijf operationeel is?

Het EB5 is een zeer delicaat iets, het is geen probleem om het te krijgen, heb laatst nog iemand gesproken die het heeft, maar kan een probleem zijn om te houden. Wat is het nl. , het EB5 is een greencard met condities en die condities die moet je eraf laten halen. Dit kan na 2 jaar (1 jaar en 9 maanden), je moet dan aantonen dat je voldoet aan de eisen van die gesteld worden. Bijv. het aantal personeelsleden, groei van het bedrijf etc. En dan zijn ze zeer streng en strikt en daar gaat het regelmatig fout. Het is dus zaak alles goed voor te bereiden, je zaakjes goed op de rit te hebben en eventueel bereid te zijn om (financieel ) bij te sturen / bij te passen als het nodig is. Als je een unconditional greencard hebt dan kan het bedrijf wel failliet gaan.


Bij een E2 investeer je $100.000 of meer, werkgelegenheid aan een 2 tot 3 Amerikanen, voldoende inkomenom van te leven en dat is voldoende. Maar een E2 leidt niet tot een greencard, dit moet je elke keer weer vernieuwen, bijv. elke 5 jaar. Maar kan ook een kortere periode zijn.
#4 - 17-11-2010, 22:13 uur

PBBI

En toen was het zoals wel vaker stil aan de andere kant, dit is nog steeds iets wat ik niet begrijp. :'(  De plannen om te gaan zullen dus wel niet zo diep zitten.
#5 - 14-12-2010, 14:07 uur

Hans B

Tja, als het ook maar bij die ene keer blijft dat je je op het forum meldt.

Grand Maverick 82
Berichten:  1 (0.036 per dag)
Positie:  Ik ben Nieuw bij USA4ALL!
Datum van registratie:  16-11-2010, 14:06 uur
Laatst actief:  16-11-2010, 17:56 uur
#6 - 14-12-2010, 18:55 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

ned in MO

ach misschien helpt het wel weer toekomstige emigranten met plannen
#7 - 15-12-2010, 04:34 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

Johan

Het is een pure vorm van onbeschoftheid als je vragen deponeert op een forum en vervolgens anderen de moeite nemen daar op te reageren en er geen bedankje vanaf kan! Althans in mijn boek. Bijzonderheden daargelaten natuurlijk!

Maar zoals Mark al aangeeft is het natuurlijk wel zo dat anderen hier wel veel aan kunnen hebben!
#8 - 16-12-2010, 04:30 uur

JDenalane

Dan wil ik jullie bij dezen bedanken voor de toelichtingen. Ik vond het erg interessant om te lezen.
#9 - 27-02-2011, 17:30 uur

Johan

 ;D ;D
#10 - 28-02-2011, 14:08 uur

calflo

anders ik wel :)


ik heb er nog een vraag over, je kunt dus met een E2 geen greencard krijgen begrijp ik. Is het niet mogelijk na een langere periode toch een greencard te krijgen?
En wat als je een bedrijf hebt hier in Nederland en er ook een wilt opzetten in de VS, zijn er daar nog regels voor?
#11 - 14-05-2011, 16:55 uur

vito

Hallo hier gaat hij dan mijn eerste post hier ;D

Ik vind dit een erg interessant topic en het bevreemd mij een beetje dat dit geen sticky onderwerp is, let wel dit is geen commentaar op het forum en haar beleid alleen een bevinding mijnerzijds.

Indien mogelijk zou ik graag wat meer info hierover willen lezen daar deze mogelijkheid miz voor vele een meer haalbare kaart is als de lottery en/of 1 mio investeren  en 10 man aan de gang houden, of heb ik iets niet helemaal goed begrepen in voorgaande posten?

Bvd voor evt reacties
#12 - 01-08-2011, 21:56 uur

hdeweert

Hallo Vito
Zeker een interessant onderwerp alleen heeft de starter van dit topic na zijn post niets meer van zich laten horen. Als je meer info wilt, zoek dan een passend forum onderdeel en stel daar je vragen.
Harm
#13 - 01-08-2011, 22:55 uur

vito

Hallo Vito
Als je meer info wilt, zoek dan een passend forum onderdeel en stel daar je vragen.
Harm
ik dacht dat ik dat hier gedaan had door in te haken op dit topic met mijn eerste  post?
#14 - 01-08-2011, 23:10 uur

ned in MO

Doe even een zoektochtje naar E2 visum. Denk dat je heel wat zult vinden.
Ook zitten er hier mensen op het forum die hier op een E2 zitten. Je kunt idd geen greencard hiermee bemachtigen, tenzij je alleenstaand bent en iemand van het andere geslacht in amerika aan de haak slaat
#15 - 21-08-2011, 04:12 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15