Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Op naar Amerika! (hopefully soon )

Discussie gestart

Old Faithful

Het is ongeveer driekwart jaar geleden dat je jullie plannen hier op forum aankondigde en nu wonen jullie al in Amerika. Dat is heel snel gegaan. Ik hoop dat het vervolg van jullie emigratie net zo vlotjes verloopt en ik wens jullie een heel gelukkige toekomst in Amerika.
#91 - 23-08-2012, 13:10 uur
Groet,

Old Faithful

Jez

Dat het jullie alles mag brengen wat je ervan verwachtte, en hopelijk een beetje meer  ;)
#92 - 23-08-2012, 19:20 uur
« Laatst bewerkt op: 23-08-2012, 22:05 uur door Jez »
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Freckles49

Ik sluit mij aan bij de mooie woorden van Jez.
#93 - 23-08-2012, 19:33 uur

Jez

Ik sluit mij aan bij de mooie woorden van Jez.

Jez had alleen een typefoutje gemaakt...  embarressed Al hersteld!
#94 - 23-08-2012, 22:05 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Karina

Dat is inderdaad allemaal heel gladjes verlopen. Good for you! Ik hoop dat jullie snel je draai kunnen vinden, en de kids het naar hun zin hebben. Heel veel geluk in jullie nieuwe vaderland!
#95 - 24-08-2012, 18:46 uur

texas freak

"Dat laatste is ook n van de redenen die we kunnen bedenken om de stap te wagen. Indien onze kinderen hun nationaliteit wensen over te dragen aan hun kinderen, dienen ze ten gepaste tijde te bewijzen dat ze een link hhebben met het land. Een verblijf van 2 jaar zou daarvoor volstaan. "

Voor je kinderen om citizenship over te dragen op hun kinderen heb je 5 jaar (Physical presence) nodig, geen 2 !!, maar 5 waarvan 2 jaar na de 14e verjaardag, alles mag na de 14 e zijn , en dat moet solide evidence zijn, tax returns, school records, social security statement etc.....
#96 - 17-09-2012, 14:40 uur

tokoh

Inderdaad Texas freak, de wetgeving is daaromtrent gewijzigd. Toen we onze zoon, Nand, zijn US paspoort gingen aanvragen, zaten we no met de oude wetgeving. Tegenwoordig is het een stuk lastiger voor de overdracht van natonaliteit.

Nog even een update:
Back to the past! Dat is ons gevoel na onze eerste 6 weken in de States. We hebben het gevoel 15 jaar teruggeworpen te zijn in de tijd. We hebben de States nog maar pas ontmoet, maar de administratieve rompslomp en procudereneukerij is enorm. Dat gaat van banken, naar verzekeringen, scholen, etc. Twee kernwoorden komen bovendrijven, convenience (met bijhorende fees) en liability (ook met bijhorende fees) :) . We zijn nu bijna door de administratieve molen die onze aankomst regelt, daar zijn we gelukkig mee.
Iedereen die hier binnenkomt en een nieuw leven start of gewoon een jonge Amerikaan is, wordt ermee geconfronteerd. Credit history... We trachten dit zo snel mogelijk op te bouwen, maar tot de dag van vandaag, kunnen we enkel terecht met cash, cash... en meer cash.
We hebben kunnen kennismaken met de lokale verzekeringen. Die zijn niet alleen stinkend duur, maar ok gewoon anders. je verzekert jezelf eerder voor de bijdrage die je je kan veroorloven, dan voor een volledige dekking.  ???

Ook hebben we ons een autootje gekocht, een Hyundai Elantra 2012. Een vreemde ervaring. Ik heb 6 uur onderhandeld voor de prijs van de wagen en een degelijke prijs verkregen tot frustratie van de eerstelijnverkoopster, die meer betaald heeft voor dezelfde wagen voor haar dochter. Eenmaal akkoord moest de wagen onmiddellijk de deur uit. We zijn dus op dat moment vertrokken, met de wagen, zonder hem te betalen en op de verzekering van de garagist. Dat konden we allemaal later wel regelen...

We zijn, na een 5 weken te kamperen in het vakantiehuisje van mijn ouders, ingetrokken in ons eigen huis. We missen nog wat meubeltjes, maar zijn blij dat we zelf kunnen starten. Nand gaat naar schol sinds 20 augustus, Mila 4,5 jaar) is voorlopig nog thuis, dat bespaart ons redelijk wat centjes en het is ook gewoon leuk om ze bij ons te hebben. Maya is ingeschreven in haar opleiding therapeutische massage in Miami en start op 8 oktober voor 6 maand. Ikzelf ben beschikbaar voor het gezin en tracht ondertussen zo goed mogelijk alles te regelen, zodat de familie van start kan gaan. Ik heb nog geen concrete plannen, maar de ideen komen en leg langzaam contacten. Het is trouwens opvallend, netwerken is hier blijkbaar zo belangrijk om een job te vinden, maar als je met de lokale mensen hierover praat, gaan ze daar bijna nooit op in. We hebben een 'ieder voor zich' gevoel hierbij.

We wonen in een gated community in Hollywood, Fl, vak bij de oceaan, hebben buren die zich over ons ontfermen en hebben ondertussen ook onze eerste storm gehad. Isaac was de tropische storm die over Florida trok, waarschijnlijk met de bedoeling om de Republikeinse conventie te boycotten   ;) . De storm was covered 24/7 op de tv-kanalen, maar was in feite niets meer dan een stormpje die de mensen naar het strand lokte. Desalniettemin werden de supermarkten toch geplunderd en zaten enkele duizenden gezinnen zonder stroom voor enkele dagen. Voor ons was het een leuke introductiestorm, zo hebben we een idee van wat we de volgende keer kunnen verwachten  8) .

Zo, dat was het, als conclusie... soms is het leuk, soms iets minder, maar we zijn nog steeds blij dat we hier zijn :)
#97 - 19-09-2012, 15:44 uur
09/2011: Trying to get my wife's birth certificate (took 4 months, thx to USPS)
14/02/12: Marriage
21/02/12: I-130 package sent.
24/02/12: I-130 package arrived @ Chicago lockbox
29/02/12: NOA 1 by E-mail
29/02/12: Contacted US accountant for IRS filing.
07/03/12: NOA 2 by E-mail -

Old Faithful

En dat laatste is natuurlijk het allerbelangrijkste. Succes met het opbouwen van het nieuwe bestaan.
#98 - 20-09-2012, 04:00 uur
Groet,

Old Faithful

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15