Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

orkanen in florida

Discussie gestart

Stoof

Hi,

Ik en mijn vriendin zijn van plan om binnen enkele jaren te verhuizen naar florida..
En omdat ik hier al enkele mensen heb gezien die in spring hill (florida) wonen ben ik eens gaan kijken naar het real estate enz ginder en dat lijkt mij écht wel een toffe stad om te wonen.
Nu vroeg ik mij af of er daar ook orkanen voorbijrazen, want dat is wel niet zo tof dan.
greets from belgium

Stoof
#1 - 19-10-2005, 22:12 uur

Arjan

Hie ik woon dan wel in Nederland maar soweiso hebben de oost en westkust jaarlijks met orkanen te maken (vooral het zuiden). Staten als New York hebben er echter ook wel eens last van.
Om er nu veel rekening meee te gaan houden, tja, het is natuurlijk een erg groot gebied dus het risico dat er een orkaan met zijn centrum over je huis trekt lijkt me gering. :)

Kijk ook eens op bijv.  http://www.weather.com/newscenter/tropical/archiveatlantic.html

#2 - 20-10-2005, 13:55 uur

B-man

Die kans blijf je altijd houden maar om daarvoor nu niet naar Florida te verhuizen...! Zoals Arjan al zei, de hele oostkust maakt kans om geraakt te worden door een orkaan. Wist je dat bijv. New York in een van de hogere gevarenzones ligt?! Zou je daar dan ook niet meer gaan wonen? Allemaal relativeren dus.

B-man
#3 - 20-10-2005, 14:07 uur
« Laatst bewerkt op: 20-10-2005, 14:11 uur door B-man »
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

Dusza

Dag collega-Belgje!
Je kan steeds eens een kijkje nemen bij het National Hurricane Center. Dit is o.a. een tabel die zij publiceren:
http://www.nhc.noaa.gov/paststate.shtml

En indien je op zoek wilt gaan naar een andere toekomstige woonplaats, dan wil je misschien rekening houden met de aardbevingen ook? Zie ttp://earthquake.usgs.gov/recenteqsUS/

Misschien moet ge maar in België blijven: geen orkanen (hoogstens af en toe een lokale windhoos), en geen aardbevingen (behalve zo eens een klein bibberke eens in de honderd jaar of zo).   ;D ;D ;D
#4 - 23-10-2005, 18:06 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15