Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

over drie jaar emigreren is dat mogelijk?

Discussie gestart

daphne37

Ik zou graag over drie jaar willen emigreren ik ben dan klaar met school en heb hopelijk genoeg geld bij elkaar gespaard. Ik wil een baan gaan zoeken in California het liefst in san fransisco of La.. vrienden van me wonen daar....

Maar hoe zit dat met emigreren, hoe lang duurt een aanvraag voor werk ...... of kan ik beter meedoen aan de greencard lotery zoja waar kan dat en hoe gaat t in zn werk...

Tevens heb ik een highschool year in amerika gedaan toen ik 16 was ik ben nu 18 jaar.. Ik heb daar 11 maanden gewoond en heb de mogelijkheid om daar eerst naar terug te gaan om daar een jaar te werken en te wonen ...

Wie kan mijn vragen beantwoorden of heb je nog tips.....
alles is welkom

thanx gr daphne
#1 - 06-09-2004, 15:25 uur

heivalido

Ik kan aanraden om mee te doen aan de greencard lottery. Mijn vrouw en ik doen dit jaar voor het eerst mee en we zijn ondertussen al zover dat we het alles beslissende interview in Amsterdam tegemoet zien. We staan dus al met 1 been in Amerika. Het vergt wel de nodige stress bestendigheid en een flinke portie geduld maar dat is het achteraf allemaal wel waard geweest. Kijk op http://travel.state.gov/visa/index.html voor informatie over deelname aan de lottery. Je zal veel papieren moeten lezen en invullen en het vraagt ook nog eens de nodige kosten, als je je visa eenmaal hebt dan kan dit totaal zo ongeveer 2000 euro per persoon gekost hebben. Het is dus niet niks, maar als Amerika je droom is, dan is dit de makkelijkste weg.  :)
#2 - 07-09-2004, 21:37 uur

persianBrit

Heivalido,

mag ik misschien vragen wat je bedoelt met "het vergt wel de nodige stress"

ik geloof best dat het stressful is, maar wat voor deel van het hele gebeuren was het meest stressful voor jou?

als je dit met ons wil sharen zou het mooi zijn...  ;)
#3 - 10-10-2004, 17:56 uur

heivalido

Voor ons was de "stress" voornamelijk het 1000 maal lezen van de formulieren en bij iedere keer weer opnieuw gaan twijfelen of je het wel goed hebt ingevuld. Je bent soms echt bang dat je afgekeurt gaat worden omdat je een schrijffout hebt ondekt op het officiele formulier en wat je dus niet meer mag corrigeren. Bij de omschrijving wat er precies bedoelt wordt met bepaalde vragen op de formulieren denk je iedere keer nadat je het gelezen hebt dat ze iets anders bedoelen, vooral omdat ondanks mijn redelijke Engels ik soms toch twijfelde over de zinsopbouw en zo. De andere vorm van Stress, of beter gezegd spanning is dat je iedere avond weer de brievenbus openmaakt in de hoop op die ene brief, die er meer dagen niet is dan wel  ;D (logisch natuurlijk) Soms heb je dagen dat je in jezelf schreeuwt "zoek het maar uit, ik blijf wel hier".
Maar achteraf kan ik bevestigen dat het allemaal de moeite waard is geweest, al hadden wij nog extra stress omdat we 1 formulier niet in orde hadden en terug moesten komen.
Ik kan iedereen met dezelfde droom als wij aanraden om aan de loterij mee te doen. Het geeft geen enkele garanties maar kansloos ben je niet snel. En sommige mensen hebben gewoon heel veel geluk, zoals wij omdat we voor de 1e keer pas mededen.  :D
#4 - 10-10-2004, 18:54 uur

pellemans

Je moet natuurlijk gewoon meedoen met de green card lottery maar, hoewel je niet kansloos bent, is de kans om geloot te worden toch redelijk klein. Dus probeer ook andere manieren.

Mijn ervaring is met het verkrijgen van een H1-B visum. Er worden ieder jaar 55,000 H1-B visa gegeven aan mensen met bepaalde opleidingen. Nu geloof ik wel dat Bush minder visa wilt gaan verstrekken (asshole!) maar dat kun je nakijken op de site van de US Citizen and Immigration Services (uscis.gov). Daar vind je ook de lijst met opleidingen/beroepen die in aanmerking komen voor zo'n visum. Je moet wel zelf een werkgever vinden en veel werkgevers willen daar niets mee te maken hebben. Maar er zijn er wel die zo'n visum voor je willen aanvragen. Daarmee kun je 3 jaar in de VS werken en het is verlengbaar met nog eens drie jaar). Gedurende die tijd kun je dan je green card aanvragen.

Zo heb ik het gedaan en ik woon nu 10 jaar in de VS. Als je meer wilt weten, laat maar weten.

-Peter
#5 - 04-11-2004, 02:12 uur

marleencolorado

Hey Mensen,
Ik heb met de DV lottery meegedaan voor 2006. nu begreep ik dat in April/Mei 2005 de uitslagen bekent zijn en de emnsen die geloot zijn bericht krijgen. Het is nu tegen het eind van Mei. Wanneer kregen degenen die de lottery een keer hebben gewonnen bericht? Is er nog hoop dat ik het bericht krijg of zeg je, dat had je dan begin april moeten ontvangen.

Ik rond volgend jaar mijn studie af en wil graag naar mijn vriend in Colorado. Ik heb alleen geen idee waar ik moet beginnen. Ik heb een hoop gelezen op het forum en ben een stuk wijzer geworden. Thanks you guys!

Ik heb ook een highschool jaar gedaan en dus al een een studenten jaar visa gehad. Heeft dat invloed als je een ander visa aanvraagd?

Groetjes Marleen
#6 - 20-05-2005, 23:59 uur
Begonnen met een super leuke baan hier in Edwards, CO. Helemaal happy met mijn hubby

ejb

Nieuw!
Hoi Marleen,

Je hoeft je nog geen zorgen te maken hoor. De brieven zijn vanaf eind april verzonden, maar dit gaat tot ongeveer juni door. Voor zover bekend heeft nog niemand in Nederland een brief ontvangen en is de eerste brief in Duitsland een paar dagen terug gearriveerd. Tot half juli is het in ieder geval nog mogelijk om bericht te ontvangen.
Anders heb je uiteindelijk ook altijd nog de optie om met je vriend te trouwen...
#7 - 21-05-2005, 01:54 uur
« Laatst bewerkt op: 22-05-2005, 23:12 uur door ejb »marleencolorado

Bedankt voor je antwoord ejb...ik heb dus nog kans :)....afwachten. Ja ik weet dat trouwen een optie is maar wil eerst andere dingen proberen. Het zal waarschijnlijk het makkelijkst zijn.
#8 - 22-05-2005, 20:46 uur
Begonnen met een super leuke baan hier in Edwards, CO. Helemaal happy met mijn hubby

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15