Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Pfff... Wat gaat er hier allemaal mis!

Discussie gestart

Chiefram

Zelfs als je en voordeelpasje bij de supermarkt (dus GEEN betaal- of credit card) wilt hebben, dan krijg je die niet eens mee zonder je SSN te hebben opgegeven!

Maar goed, in zo'n geval kun je ook een SSN nummer bij elkaar 'liegen' natuurlijk. Ze doen er niets mee verder, maar stellen het wel als eis. Oh ja... dan hang je toch weer, want ze willen een geldig Government Photo ID zien, zoals je rijbewijs...

Sorry, gaat niet op dit grapje...  :-\
#61 - 16-03-2005, 22:31 uur

heivalido

Dit is tot nu toe het enige wat ons nog een beetje tegen zit, het binnen krijgen van het SSN, we hebben al een hoop kunnen doen en bereiken waar we in NL alleen van hadden kunnen dromen (zie favoriete automerk topic) maar de belangrijkste dingen krijgen we voorlopig nog niet voor elkaar, zoals een job bv...best belangrijk dacht ik.
#62 - 19-03-2005, 04:34 uur

Chiefram

Ik weet het, je kunt niets zonder SSN hier. Maar ook al heb je zometeen je SSN in handen, dan loop je weer tegen hele andere dingen aan als nieuwkomer, namelijk het betalen van deposits omdat je nog geen credit history hebt!

Dit geldt zowel voor het kopen van een simpel mobieltje, het aanvragen van gas (voor je woning), het aanvragen van elektriciteit (ook voor je woning), etc. en ga zo maar door. Wij hebben al enige duizenden dollars zo hier en daar aan deposits weg moeten zetten. Geld dat we juist in deze periode echt wel voor belangrijkere dingen kunnen gebruiken.

Hoe zit het trouwens met je autoverzekering? Wij hadden hiervoor namelijk een geldig Amerikaans rijbewijs voor nodig, wilde het nog enigszins betaaldbaar zijn. Ook je SSN moesten ze weten, anders kon je het helemaal vergeten.

Nee, je zult nog tegen heel veel zaken aanlopen die je niet zomaar een twee drie voor elkaar krijgt. Maar maak je maar geen zorgen, beetje bij beetje kom je er wel. En achteraf gezien is het nog een leuke spannende tijd...

 ;)
#63 - 19-03-2005, 15:30 uur

heivalido

Die deposits hebben we gelukkig al achter de rug en we krijgen ze met terugwerkende kracht wel terug van de Gas, water en Licht. Ze willen die deposit gewoon als een soort verzekering dat je het financieel allemaal wel kunt betalen. De verzekering is hier dus ook onbetaalbaar zonder Florida Drivers License en die kan ik dus nog niet verlengen  :'(

Maar we keep on smiling, het enige wat telt is dat we hier zijn, en we zullen moeten knokken en bijten om te om alles op poten te krijgen, maar goedkomen zal het, one way or the other.
#64 - 21-03-2005, 21:05 uur

ejb

And that's the real American spirit!  ;) ;D
Succes met alles!
#65 - 21-03-2005, 21:11 uurChiefram

I know, wij zijn er ook doorheen gegaan en zitten er in sommige gevallen nog midden in.

Zo nu en dan doen wij ook eens een (mislukte) poging om een credit card aan te vragen. Steeds krijgen wij hele vriendelijke brieven terug dat ze ons nog geen credit card willen geven omdat er geen credit history is opgebouwd.

Nu hebben wij gelukkig nog al onze credit cards van Nederland, maar zolang wij die blijven gebruiken bouwen we hier natuurlijk ook niets op. Dus heb ik de afgelopen weken mijn Amerikaanse debit card van de bank (is een visa card) gebruikt als credit card bij online aankopen, zoals vliegtickets enzo...

Werd nog als credit card betaling geaccepteerd ook !!! LOL!

Vorige week heb ik ook naar American Express gebeld in Nederland. Ik heb al zolang ik mij kan herinneren een Credit Card van ze en nu gaan ze proberen deze kaart om te zetten naar een Amerikaanse American Express card. Ze sturen mijn Nederlandse 'credit history' en aanbevelingsbrief naar de Amerikaanse vestiging. Volgens AMEX Nederland doen ze dit wel vaker, maar niet bij de andere Credit Card maatschappijen.

Zo langzamerhand komen we er wel, hahaha... dus jullie ook. Je moet er alleen even doorheen...
#66 - 22-03-2005, 00:09 uur

enny

Chiefram,
Elke keer als je een credit card aanvraagt en het wordt afgezegd komt dat in je credit report (en niet positief).
Kwamen wij ook pas achter toen we dat een paar keer hadden gedaan en we een hypotheek voor ons huis wilden en ze zeiden dat ons credit report ondermeer niet al te best was omdat credit cards waren geweigerd!
Je kan het best bij de bank een soort lening afsluiten (een zgn. c.d.) en je betaald die lening automatisch elke maand af. Zo hebben wij onze credit history opgebouwd. Je moet ze laten zien dat als je iets leent je alles optijd terug betaald. en een debitcard is echt zo gek niet want je weet in ieder geval dat ze je niet zo veel percentages rente hoeft te betalen. Als je even iets te laat je credit card afbetaald,  betaal je boete en het komt op je credit history.
Tricky he?
#67 - 24-03-2005, 03:50 uur

Chiefram

Oh, bedankt voor de tip! Ik ga geen credit cards meer aanvragen voorlopig. Wist niet dat ze dat ook al als iets negatiefs noteren.

Nou ja, ik heb mij door de Amerikanen al wijs laten maken dat meer dan de helft van de Amerikanen een slecht credit history hebben... Dus wij zullen wel niet opvallen hier denk ik. Ook wij werken een een positieve credit history door zoveel mogelijk checks uit te schrijven en alles op tijd te betalen en ook heel veel van de debit card gebruik te maken. Ik gebruik nu zelfs de debit card als credit card voor online aankopen en dat wordt nog geaccepteerd ook!

 ;)
#68 - 25-03-2005, 20:28 uur

heivalido

Heej bedankt, wij wachten dus ook nog maar ff, we hebben NOG STEEDS ons SSN niet dus........ Maar we staan al wel in het systeem dus het duurt nu volgens het kantoor niet langer meer dan 2 weken (5 weken langer dan het consulaat beloofd heeft)
#69 - 31-03-2005, 01:13 uur

Chiefram

Heej bedankt, wij wachten dus ook nog maar ff, we hebben NOG STEEDS ons SSN niet dus........ Maar we staan al wel in het systeem dus het duurt nu volgens het kantoor niet langer meer dan 2 weken (5 weken langer dan het consulaat beloofd heeft)

Ik heb inmiddels een wijze les geleerd in die 4 maanden dat wij hier nu wonen: Wacht niet op de reaktie van een Amerikaan (of Amerikaans bedrijf); ga overal zelf achteraan en heb een Engelen geduld...
#70 - 31-03-2005, 17:58 uur

Loek

Alle terugkerende betalingen die je op tijd verricht komen ten goede van je credit rating.  Dus niet alleen afbetalingen van leningen, ook betalingen van huur, gas en licht rekeningen of andere utilities (water, garbage collection etc.)   Dus gewoon meedoen en netjes op tijd betalen dan bouw je vanzelf een credit history op.  Bij ons duurde het 6 maanden voordat wij een keer toestemming kregen om bij Sears iets op afbetaling te mogen kopen.  Tot die tijd gebruikten we gewoon de debit card van de bank op dezelfde wijze als een credit card.  De winkel weet het verschil toch niet.  Inmiddels hebben we al 12 jaar history opgebouwd, maar als we een credit report opvragen staat er meestal alleen de laatste 5 jaar in.  Dit is anders als je ooit bankruptcy hebt aangevraagd.  Dat blijft tenminste 7 jaar op je record staan, en kan je leven echt zuur maken.
#71 - 02-04-2005, 06:47 uur

FreezeM

Ik heb de mazzel dat ik bij een VN organisatie heb gewerkt en een bankrekening heb kunnen openen bij een bank voor VN personeel in New York. Ik heb dus een Amerikaanse checking, saving en credit account. Inclusief een Visa card. Volgens mij bouw ik credit history op door die card te gebruiken terwijl ik gewoon nog in Nederland woon. Enige nadeel is dat ik natuurlijk altijd met wisselkoersen te maken heb.
#72 - 02-04-2005, 10:24 uur

Lysa911

Om nog maar niet te spreken dat met de betalingen ook nog in het stenen tijdperk leven. De meeste zaken worden nog per cheque betaald.

Daar stond ik dus ook van te kijken ... Mijn verloofde zei dat hij rekeningen moest betalen en trok een houten kist tevoorschijn met daarin zijn cheque book. Vervolgens ging hij een stapel cheques schrijven, in een envelopje stoppen met postzegeltje erop, om die later in de brievenbus te gooien ... Tja, misschien ging dat vroeger in NL ook zo, maar voor iemand die all rekenigen automatisch laat afschrijven en verder alles via het internet regelt was het een vreemde gewaarwording!  :o

Guys, hoe hebben jullie het geregeld met openstaande rekeningen/schulden in NL toen jullie gingen vertrekken? Ik zal in eerste instantie gedragen moeten worden door mijn a.s. dh en ik kan onmogelijk van hem verwachten dat hij mijn betalingen zal gaan doen. Het heen-en-weer gevlieg heeft mijn spaarrekening uitgedroogd ... Ik zit met straks met een groot probleem dus.

Alle tips zijn van harte welkom!
#73 - 25-04-2005, 14:58 uur
« Laatst bewerkt op: 25-04-2005, 15:09 uur door Lysa »

Chiefram

Toen wij Nederland verlieten hadden wij geen openstaande rekeningen. Wij betaalden gewoon altijd al onze rekeningen op tijd.

De rekeningen die wij door moesten betalen in Nederland, zoals de hypotheek en alle daaraan gekoppelde rekeningen zoals elektra, verzekeringen, etc. hebben wij vanuit Amerika gewoon online overgeboekt via de website van de ABN-AMRO. Je moet dan wel zorgen dat KPG de post doorstuurt naar je adres in de USA, tenzij je ze een machtiging geeft deze bedragen automatisch af te schrijven.

Natuurlijk wel je bankrekening in Nederland aan blijven houden, tot alles (denk aan de belastingdienst) is afgerond. De bank stuurt na de adreswijziging je afschriften enzo ook gewoon naar je nieuwe Amerikaanse adres.
#74 - 25-04-2005, 16:07 uur

Lysa911

Toen wij Nederland verlieten hadden wij geen openstaande rekeningen. Wij betaalden gewoon altijd al onze rekeningen op tijd.

De rekeningen die wij door moesten betalen in Nederland, zoals de hypotheek en alle daaraan gekoppelde rekeningen zoals elektra, verzekeringen, etc. hebben wij vanuit Amerika gewoon online overgeboekt via de website van de ABN-AMRO. Je moet dan wel zorgen dat KPG de post doorstuurt naar je adres in de USA, tenzij je ze een machtiging geeft deze bedragen automatisch af te schrijven.

Natuurlijk wel je bankrekening in Nederland aan blijven houden, tot alles (denk aan de belastingdienst) is afgerond. De bank stuurt na de adreswijziging je afschriften enzo ook gewoon naar je nieuwe Amerikaanse adres.

Mijn rekeningen worden ook allemaal op tijd betaald, maar ik zal bijvoorbeeld niet alle abonnementen per direct kunnen opzeggen, omdat die jaarlijks verlengd worden met een jaar en eindafrekeningen zal ik eventueel ook moeten betalen of incasseren.

Dankjewel voor je toelichting!
#75 - 25-04-2005, 19:11 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15