Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Poll

De huidige economische crisis vergroot mijn emigratiekansen

Zeker weten!
8.3%
1 (8.3%)
Zal niet veel uitmaken...
41.7%
5 (41.7%)
Nu lukt het helemaal niet meer :(
50%
6 (50%)

Totaal aantal stemmen: 12

Poll: betere kansen voor emigratie door de crisis?

Discussie gestart

FreezeM

Wat denk je? Worden je kansen om te emigreren groter nu er een crisis heerst? Zo zijn er voor het eerst in jaren weer H-1B visa beschikbaar.

 Of lijkt het je betere om een paar jaar te wachten totdat de crisis voorbij is en de werkloosheid afneemt.

Graag uw mening :)
#1 - 26-05-2009, 16:02 uur

Texasboy

De reden waarom er nog zoveel H1-b visa beschikbaar zijn is omdat werkgevers bijna niemand aannemen en dus zeker niet iemand hiernaartoe halen op een H1-b wat hun alleen maar extra geld kost.

Daar komt bij dat een Greencard procedure starten op het ogenblik helemaal geen zin heeft omdat de Labor Certification niet goedgekeurd zal worden omdat de werkloosheid zo hoog is, m.a.w. er zijn genoeg Amerikanen te vinden voor de job.

Ik zou dus even wachten tot alles weer een beetje aantrekt zodat je dus meer kans maakt op een H1-b.

Mocht je echter zo gelukkig zijn dat een bedrijf jou aanbiedt om te komen op een H1-b, tsja dan moet je het gewoon doen natuurlijk....
Let daarbij wel op dat als een bedrijf je ontslaat, je gelijk na je laatste dag "without status" bent en je dus gelijk terug moet naar NL.
Er is geen "grace period". Maar als je binnen een paar weken een andere baan hebt, wil USCIS het nog wel eens door de vingers zien.
Maar hioe langer het duurt voordat je een baan hebt, hoe moeilijker ze kunnen doen om je visum over te zetten op de nieuwe werkgever.

Als je hier als vrijgezel zit valt het nog mee. Maar als je zoals ik hier met een gezin zit met kinderen op school en een koophuis, dan wordt het allemaal een stuk vervelender als je geen nieuwe baan kunt vinden...

Kees.
#2 - 26-05-2009, 21:40 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15