Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Relationele status

Discussie gestart

Damar

Ik heb eigenlijk een korte vraag, op de officiele site van dvlottery kan jk het antwoord niet vinden.

Mijn vriend en ik zijn niet getrouwd, willen dat ook niet, maar kun je je dan ook inschrijven om kans te maken voor een greencard?
Of moet je getrouwd, verloofd, geregistreerd partnerschap hebben?
Hebben de vraag al aan het consulaat gesteld, maar die verwijzen ons weer door naar hun website en daar is het antwoord niet te vinden..
Alvast dank voor het antwoord
#1 - 11-10-2016, 12:01 uur

Pieter79

Ik heb niet veel tijd nu om er verder in te duiken, maar zover ik weet is het nog altijd zo geweest dat je getrouwd moet zijn om je partner mee te nemen als je de DV Lottery 'wint'. Als je getrouwd bent en jullie schrijven je beiden in, dan verdubbel je je kans ook.

Hier een quote die ik vond, die impliceert dat een partner waarmee je getrouwd bent gewoon mee mag. Let wel, als jullie je beiden inschrijven dan moeten beiden ook aan de minimale qualificaties voldoen zoals aantal jaren onderwijs en/of werk experience...
Citaat
If you do not have either the required education or qualifying work experience, you are not qualified to be issued a diversity visa. (Only you, as the principal applicant, must meet this requirement. Your spouse and children do not have to meet this requirement.)

Gr. Pieter
#2 - 11-10-2016, 12:42 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Damar

Dank je voor je antwoord Pieter.
Qua werk en opleiding is er geen probleem, ikzelf werk bij een grote bank bij de afdeling groot zakelijk en mijn partner is  succesvol zzp-er.
Qua financieen is er ook geen probleem, er is ruim voldoende eigen vermogen.
Het gaat ons echt om de relatiestatus.. Want trouwen willen we niet, ben 20 jr getrouwd geweest and didn't like it at all
#3 - 11-10-2016, 12:52 uur

Cees A

Ik ben geen immigratiespecialist en correcties van iemand die er meer verstand van heeft zijn welkom.
Volgens mij doet je relationele status op het moment van inschrijven bij de DV Lottery er niet toe.
De DV lottery is een persoonlijke, individuele loterij.
Zelfs getrouwde stellen kunnen, om de kansen te vergroten, ieder apart deelnemen aan de lottery
Pas als je wint wordt het een ander verhaal.
De winnaar van de loterij krijgt de kans om naar Amerika te emigreren en die winnaar mag zijn/haar echtgenoot/echtgenote en minderjarige kinderen meenemen.
Emigreren naar de VS als koppel betekent dus trouwen.
Als jullie niet willen trouwen gaat het emigratiefeest niet door. ( eventueel wel voor de winnaar, maar die moet dan alleen)
#4 - 11-10-2016, 17:54 uur

jhbechthum

Want trouwen willen we niet, ben 20 jr getrouwd geweest and didn't like it at all
Wij wilden ook niet meer trouwen, maar dan om een andere reden (beiden gelukkig huwelijk maar beide partners overleden door kanker).
Wij vonden het geregistreerd partnerschap een goed alternatief om toch wat te regelen zonder te trouwen.
Het kan in veel gemeentes kosteloos op maandag, en kan gewoon even in de koffiepauze in je dagelijkse kloffie :afro: Je hˇeft geen feest te geven.

Een emigratie samen lijkt me een hechtere verbintenis dan zo'n handtekening op het gemeentehuis. Maar het blijft natuurlijk een gevoelskwestie.

Johan.
#5 - 11-10-2016, 21:28 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

Damar

Nee, trouwen is voor ons geen optie, :D.
Dus na een korte overweging hebben we besloten om ons niet in te schrijven.
Daarnaast vind ik dat een boterbriefje geen garantie is voor het altijd bij elkaar blijven..
Het maakt de keuze nu wat makkelijker en gaan we toch voor  een van onze andere keuzes van landen.. gelukkig hebben we niet op een paard gewed😁
#6 - 12-10-2016, 11:13 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15