Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

SOCIAL SECURITY NUMBER

Discussie gestart

tornedoo

hallo ik heb gehoord dat je met een social security number kunt wonen en werken hoe kom je dan aan een social security number?
#1 - 15-07-2004, 11:47 uur

Chiefram

Dan moet je eerst zorgen dat je een visa krijgt.
#2 - 15-07-2004, 17:01 uur

tornedoo

wat voor soort visa dan ?
#3 - 16-07-2004, 16:00 uur

Chiefram

Tja, dat ligt helemaal aan de situatie aan wat voor soort visa je kunt komen natuurlijk. Het is ook niet zo dat een SSN aan een bepaald visa hangt.

Mijn enige twijfel is dat wanneer je een werkvergunning hebt (visa om te mogen werken in de US) of je dan ook een SSN krijgt. Het lijkt mij wel, maar dat weet ik ook niet zeker.

Kijk anders eens op http://travel.state.gov, daar vind je alle info over visa en wat de mogelijkheden zijn.
#4 - 16-07-2004, 21:54 uur

tornedoo

nou ja volgens mij krijg je een social security number als je aangeeft dat een jaar of meer in een bepaalde staat woont en daarmee kun je wonen en werken dat bedoel ik maar ik weet niet of het waar is
#5 - 17-07-2004, 17:07 uur

xerxesc

nou ja volgens mij krijg je een social security number als je aangeeft dat een jaar of meer in een bepaalde staat woont en daarmee kun je wonen en werken dat bedoel ik maar ik weet niet of het waar is

Dat is niet waar; een social security nummer geeft je niet het recht om te werken en je krijgt het niet zomaar als je even voor een jaar in een bepaalde staat woont.  Om in de verenigde staten te wonen en werken moet je of Amerikaans Staatsburger, Lawful Permanent Resident (Green card houder) of ander tijdelijk soort visa hebben, deze zijn niet allemaal zo maar te krijgen.  Als je niet een Amerikaan bent en je wilt naar de VS emigreren om daar permanent te wonen (of tijdelijk) en werken dan moet je hiervoor of een green card hebben of een ander soort non-immigrant visa dat dit toelaat zoals een H1b visa (werk visa) of studenten visas.  Je kunt niet zomaar in de VS aankomen en een sociaal security nummer aanvragen na enige tijd te werken om dan legaal te worden.  Als Nederlander die waarschijnlijk geen vaste directe family banden heeft in de VS (ouders, echtgenoten, broers, volwassen kinderen) is je kans om een green card te krijgen via investering, (E-Visa), de green card loterij, of een ander visa (H1b-Visa, wat een werkvisa is, waar je mee voor de green card kan aanvragen).  De meest makkelijke manier is om mee te doen met de green card loterij.

Xerxes
#6 - 18-07-2004, 09:20 uur

tornedoo

nou ja daar ben ik zelf ookal achter gekomen :( jammer.
#7 - 28-07-2004, 23:05 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15