Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Immigratie/Greencards/Lottery => Immigratie => Topic gestart door: Liberator op 09-05-2007, 07:39 uur

Titel: study in the USA, Master degree
Bericht door: Liberator op 09-05-2007, 07:39 uur
Heeft er ook iemand ervaring met het volgen van een master program in the US.
Ik wil een MBA of een International Businuess management studie volgen.

Waar kun je info vinden over assistentships ? (met googlen vind ik niet wat ik zoek, ik wil concrete voorwaarden hebben en beschikbare programmas)
Ik heb nu 4.5 jaar ervaring in de software engineering biz en werk voor een multinational bij een top project. Ik heb een aanbevelingsbrief van mijn vorige werkgever en goede job reviews. Met deze credentials moet het mogelijk zijn, hoop ik, om mogelijkerwijs in aanmerking te komen voor een scholarship/assistentship.
Titel: Re: study in the USA, Master degree
Bericht door: UStudy op 19-05-2007, 21:02 uur
Liberator,

Zelf heb ik geen MBA gevolgd maar heb wel kennis van en ervaring met het aanmeldingsproces. De eerste vraag die je voor jezelf moet beantwoorden is wat voor soort MBA je wilt volgen (specialisatie), waar, hoeveel het mag kosten e.d. Ook is het handig om eerst de GMAT en TOEFL af te leggen om een goede inschatting te maken welke scholen haalbaar zijn met de door jou behaalde scores. Werkervaring in het bedrijfsleven komt zeer goed van pas.
Assistantships zijn bij veel MBA programma's wel beschikbaar. Ze zijn wel competitief om te krijgen en vaak spelen je academische profiel (cijfers laatstgenoten opleiding, GMAT-scores en aanbevelingen) daarbij een rol. Als je onderzoeks- of onderwijservaring hebt, is dat zeker een plus voor het krijgen van een assistantship. Er zijn echter ook scholen die een assistantship pas geven na het eerste of tweede semester, omdat ze willen dat studenten zich eerst volledig op hun studie richten vanwege de zware studielast. Het best is eerst de scholen te kiezen die passen bij je wensen en profiel in plaats van scholen te selecteren op de beschikbaarheid/aantal assistantships.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Titel: Re: study in the USA, Master degree
Bericht door: Liberator op 05-06-2007, 12:31 uur
Hoi,

Het duurde even voor ik reageerde omdat ik even kans leek te maken op een L1 tot het process opeens weer abrupt afgekapt werd,.. as usual in de organisatie waar ik werk.
Back on topic,..


Ik zat te denken aan: MBA in Information Systems (for example: http://www.bus.wisc.edu/mba/is/ )
Deze sluit namelijk denk ik het beste aan bij wat ik wil,.. Leidinggevende in een IT bedrijf. Ik vind dat iemand die zo een functie vervult alle aspecten moet kunnen overzien en zich bewezen moet hebben (in meer of mindere mate) in de functies die hij/zij aanstuurt. Aangezien ik een degree heb in Computer Science en een paar jaar ervaring en goede job reviews moet het hopelijk te doen zijn ergens toegelaten te worden.

Liefst doe ik een dergelijke studie op een locatie waar het klimaat mij ook een beetje aanstaat, dus een van de zuidelijke staten. Het is echter een voorkeur geen vereiste.
Zijn er Universiteiten waarvan jullie zeggen, gegeven mijn info, ik een redelijke kans maak ?

Financiering is uiteraard een issue. Ik ben echter bereid alles zelf te betalen als het moet, maar liever niet natuurlijk. Een scholarship zou dus wenselijk zijn. Kunnen jullie mij vertellen waar ik een toepasselijke scholarship zou kunnen krijgen. Wat zijn de processen omtrend aanvraag en verkrijgen van een toepasselijke scholarship ?

Wat betreft GMAT en TOEFL,. Is er een plaats in NL of B die je aanraad als locatie om zo'n test te doen. Een of andere erkende instantie mischien ?

Er zijn scholen die een studie aanbieden in 1 jaar,.. dit klinkt voor mij zeer verleidelijk voorgal gezien de sterk gereduceerde kosten. Echter ik vraag mij dan af wat de waarde is van een degree die je daar haalt. Kijk bijvoorbeeld eens naar: http://www.studyusa.com/factshts/ism.asp
Klinkt op zich niet slecht maar ik heb een gut feeling dat er iets fishy is aan die school.
Titel: Re: study in the USA, Master degree
Bericht door: Jane Sly op 16-06-2007, 18:26 uur
op deze webpagina kan je een hoop informatie vinden: http://www.mba.com/mba
Voor bepaalde universiteiten (bijvoorbeeld stanford: http://www.gsb.stanford.edu/mba/admission/index.html) heb je naast je TOEFL en GMAT ook een letter of reference nodig en moet je een soort van essay schrijven. Je moet je er ook goed van bewust zijn dat een gemiddelde MBA kan duren van 1 tot 3 jaar en bij een 'goedkope'  uni zoals Sanfrancisco State al snel 10.000 euro kost voor alleen het studiegeld, bij beter uni's kan dat al snel 3 keer zo veel zijn. En beurzen zijn niet makkelijk te krijgen.

succes,
Greetz  cheer
Jane
Titel: Re: study in the USA, Master degree
Bericht door: Jane Sly op 16-06-2007, 18:30 uur
ok....doorscrollen is een kunst...

Als je wil weten of een universiteit een beetje ok is dan zijn er wel webpagina's voor (ik zal eens kijken maar misschien vindt je zelf wat door te googlen op "MBA, uni, quality"  of zo iets). Ik zou trouwens niet zo snel voor een MBA in 1 jaar gaan. Toen ik die bekeek voor de Bay Area waren dat echt de slechtste.

cheers cheer
Jane
Titel: Re: study in the USA, Master degree
Bericht door: Liberator op 18-06-2007, 18:17 uur
Ik reken zelf op ongeveer 45.000 euro die ik uit eigen zak moet betalen. Ongeveer de helft zal ik moeten lenen. Voorloopig ga ik ervan uit dat geen ik geen studie financiering krijg.
Deze lijkt mij niet slecht: http://cobix.cob.sjsu.edu/graduate/mba/mbaone
San Jose is geen slechte buurt voor een software engineer met een MBA lijkt mij zo. Uiteraard zullen er betere MBAs zijn maar die kan ik dan toch niet betalen of ze duren langer dan 1 jaar,.. wat er weer op neerkomt,.. ja je raad het wel,... ik het niet kan betalen.

Het is zo jammer dat het bedrijf waar ik voor werk geen techneuten wil overhevelen, een L1B is voor hun echt peanuts. Als ik daar woonde kon ik ook zon opleiding volgen maar dan voor een fractie van het geld.  :'(
Titel: Re: study in the USA, Master degree
Bericht door: Jane Sly op 18-06-2007, 18:50 uur
Ik zal nog eens verder kijken voor je aangezien het voor mij ook wel interessant is om een MBA te doen...Al helemaal als je geinteresseerd bent in de Bay Area aangezien ik me daar wil vestigen.

C Ya  cheer
Jane
Titel: Re: study in the USA, Master degree
Bericht door: Liberator op 19-06-2007, 22:52 uur
Altijd leuk om mensen te ontmoeten met dezelfde intresses.

Ik ben echt een Callie fan. Ben vorige vakantie 2 weken in CA geweest met af en toe een tripje Vegas  8)
Ik vind vooral het climate aldaar geweldig. Het is alleen jammer dat ze bij San Jose geen MBA One hebben met een specialization in IT.
Maarja,.. aan de andere kant,.. op IT vlak valt er voor mij niet veel meer te leren. Ik bouw als software sinds ik 12 jaar was.
Titel: Re: study in the USA, Master degree
Bericht door: Vol op 22-06-2007, 21:41 uur
Maarja,.. aan de andere kant,.. op IT vlak valt er voor mij niet veel meer te leren. Ik bouw als software sinds ik 12 jaar was.

I highly doubt that. Het leren programmeren kom je eerder in een MS traject tegen. Een MBA bewijst zijn nut vooral door het leren denken en acteren op strategisch en bedrijfskundig niveau. Iets waar techneuten nog wel eens moeite mee hebben.
Titel: Re: study in the USA, Master degree
Bericht door: Liberator op 23-06-2007, 02:23 uur
IT = Information Technology
Dat is niet hetzelfde als programeren ook al menen de meeste code monkeys dat wel.
Titel: Re: study in the USA, Master degree
Bericht door: bgroeneveld op 23-06-2007, 15:22 uur
Maar een beetje toneel kunnen spelen ('acteren op strategisch en bedrijfskundig niveau') is natuurlijk nooit weg!
Titel: Re: study in the USA, Master degree
Bericht door: Liberator op 23-06-2007, 17:09 uur
Klopt, maar de MBA heeft nix met software ontwikkeling te maken en dat is niet zon ramp. Op een opleiding leer je toch alleen de essentials de rest moet je in de buitenwereld leren. Die management basics is het is waar het om draait. Dus in zo verre denk ik dat dat basics zijn waar ik nog wat kan bijleren in tegenstelling tot IT