Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Ik ga emigreren en ik neem mee....

Discussie gestart

Jane Sly

Hallo allemaal,

net als zo velen hier heb ik het plan opgedaan om te gaan emigreren naar de States. Mijn reden is dat mijn love of my life (Australier) daar zit. Nu heb ik al over heel veel verschillende dingen nagedacht maar ik ben ergens bang dat ik iets vergeet. Waar moet ik nou zeker aan denken voordat ik ga emigreren? Zelf dacht ik aan:
Visum
Opzeggen/overzetten verplichtingen in Nederland
Verzekeringen (zorg-, auto-)
Werk/studie
Auto
Verblijfplaats daar

Iemand nog verder ideas?

Thanks alvast...
Jane  cheerOk...voordat ik van iedereen hoor dat het allemaal op het forum sta ...wil ik zeggen dat het mij wel handig lijkt om een stukje te hebben waar - verzameld - alle basic informatie te vinden is.
#1 - 16-06-2007, 18:39 uur

Loek

Waar moet ik nou zeker aan denken voordat ik ga emigreren? Zelf dacht ik aan:
Visum

Ik denk dat je hier voornamelijk je handen aan vol zal hebben, als dit al niet de onoverkomelijke barriere wordt.  Je schrijft dat je vriend Australier is, dus geen amerikaan, hij kan dus niet met je trouwen en op die manier je aan een verblijfsvergunning helpen.  Volgens mijn blijven er dan weinig of geen alternativen over, dus welk visum had je zelf in gedachten?
#2 - 16-06-2007, 20:00 uur

hollandranch

Denk dat je een hele tijd hebt om na te denken voordat je eventueel een visum krijgt, maar succes
#3 - 17-06-2007, 16:44 uur

Jane Sly

aha....maar het visum is niet een enorm probleem! Mijn future hubby heeft namelijk een J1 visum (zien onder) en zijn werkgever heeft reeds meerdere keren voor echtgenotes speciale permissie aangevraagd bij de USCIS. Dus no worries... wink

J - visa
Het J-1 visum is voor "Foreign Exchange Visitors". U kunt in aanmerking komen voor dit visum als u binnen één van de volgende categorieën valt: student, scholier, trainee, leraar, professor, onderzoeker of internationaal bezoeker op een culturele missie. Voordat u een J-1 visum kunt aanvragen moet u geaccepteerd zijn in een "Foreign Exchange Program". Deze zogenaamde host organisatie treedt op als sponsor en geeft het DS 2019 formulier uit waarmee u het J-1 visum bij het consulaat kunt ophalen. Het J-1 visum is voor maximaal 18 maanden geldig. Het J-1 visum kan ook goed gebruikt worden binnen bedrijven die medewerkers voor training naar een vestiging in de Verenigde Staten willen sturen.

De vereisten zijn dat u de Engelse taal goed beheerst, dat u de intentie heeft na afloop terug te keren naar uw thuisland en dat er geen verandering van carrière plaats heeft. Als u bijvoorbeeld uw opleiding en achtergrond heeft in accounting dan kunt u niet met dit programma als architect gaan werken.

Voordelen

Een J-visum wordt relatief snel goedgekeurd.
Tijdens de visumduur mag u onbeperkt in en uit de Verenigde Staten reizen.
Visa zijn ook beschikbaar voor directe familie leden zoals echtgen(o)ot(e) en kinderen.
De echtgen(o)ot(e) mag werken in de Verenigde Staten. Hiervoor moet speciale permissie worden aan gevraagd bij de USCIS. Ook moet worden aangetoond dat de inkomsten niet bedoeld zijn om de familie te onderhouden.
Na het maximaal toegestane verblijf van 18 maanden heeft u onder de meeste programma's het recht om nog 30 dagen te blijven in de Verenigde Staten om bijvoorbeeld te kunnen reizen of om de zaken af te ronden.

Restricties
U mag alleen deelnemen aan het programma waaronder uw visum is uitgegeven en goedgekeurd.
U moet geaccepteerd zijn in een goedgekeurd programma voordat u een J-1 visum aan kunt vragen. VisaVersa is op de hoogte van deze programma's.
Deelnemers aan sommige programma's vallen onder de zogenaamde "two year home residency requirement". Onder deze regel bent u verplicht minimaal 2 jaar terug te keren naar uw thuisland na afloop van het J-1 visum en er kunnen geen status veranderingen worden aangevraagd.

greetz  cheer
Jane

#4 - 18-06-2007, 18:57 uur

hollandranch

Je praat over emigreren en het visum is maar 18 maanden  geldig??!! Dat is dus niet emigreren en hoef je ook aan een stuk minder te denken.
#5 - 18-06-2007, 21:57 uur

Loek

Nieuw!
Ik zou me dan maar op Australie richten.  Eer je getrouwd bent en door de papiermolen heen, is zijn J-1 visum al verlopen en moet ie weer naar Australie terug.
#6 - 22-06-2007, 20:58 uur
« Laatst bewerkt op: 22-06-2007, 21:49 uur door Loek »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15