Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Telefoontje gehad.....

Discussie gestart

CarlaH

Hoi hoi allemaal!

Ik ben al enige tijd ingeschreven bij de Green Lottery.
Ik doe al zo'n 4 jaartjes mee. Elke keer probeer ik het weer opnieuw.
Omdat ik steeds niks hoorde, ga je er ook niet constant bij stil staan en zo ook niet vanmorgen toen de foon ging!

De dame aan de foon vertelde me in een gaaf Americaans-accentje wie ze was en dat ik een van de gelukkig was die nu mee-dingde naar de Green Card en ze feliciteerde mij!
Na wat vragen beantwoord te hebben (globale vragen) gaf ze mij mijn confirmation number', deze bestaat uit 9 cijfers.
Nu lees ik dat een confirmation nr uit 16 cijfers bestaat!!!!
Ze vroeg me ook bankgegevens en creditcard gegevens maar die geef ik niet zomaar aan de foon dus weet nu niet of ik er goed aan gedaan heb, of dat ik iets verpest heb voor mezelf......?!
Ik lees ook nergens iets over een telefoon gesprek op dit forum.......

Ben ik nu in de mailing genomen of kan het kloppen???
#1 - 07-04-2010, 13:06 uur

Yessica

Ik denk dat je er heel goed aan hebt gedaan om je creditcardgegevens niet te geven.

Google maar eens op 'greencard lottery scam creditcard'.
#2 - 07-04-2010, 13:28 uurhdeweert

Het is duidelijk dat je benaderd bent door een oplichter. Voor zover ik weet word je als je de loterij gewonnen hebt per post op de hoogte gesteld.
Lees hierover de belevenissen van Johan de beherder van dit Forum die een paar dagen geleden naar voorgoed naar Amerika is vertrokken.
http://www.verenigdestaten.info/alginfo/Greencard/DV2009-Winnaar.html

Harm
#3 - 07-04-2010, 15:15 uur

Jez

De bekendmakingen worden ook altijd rond dezelfde periode gedaan, vaak tussen mei en juli. Als je dit soort forums in de gaten houdt, dan zie je vanzelf een bericht voorbij komen dat "DE POST" verzonden wordt. Winnaars krijgen inderdaad post, uit Kentucky.
#4 - 07-04-2010, 23:23 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

sweatbox

Ik vraag me af hoe ze aan je telefoonnummer komen. De deelnemenslijst van de Lottery is toch zeker niet openbaar?
#5 - 08-04-2010, 08:03 uur

Yessica

Nou, ik ben zojuist ook gebeld!
Door een mevrouw uit Texas die me met een zwaar accent in het Nederlands vroeg of ik mevrouw Yessica D. was. Daarna ging ze snel over in het Engels.
Ik weet, door dingen die ze me vroeg, dat ze informatie had van de DV2009, dus niet de meest recente.

Ze zei dat ik voldeed aan alle voorwaarden en dat zij wel eens even ervoor zouden zorgen dat ik zou winnen. Want gemiddeld kost het 4 jaar om te winnen zei ze, en door me bij hen in te schrijven zou ik er vast en zeker bijzitten dit jaar. Ze zou mijn persoonlijke accountmanager worden. Ik liet haar even ratelen, en begon toen met mijn lastige vragen. Hoe ze dan invloed kunnen hebben? " Yes, of course we can influence it!"  " You are from the Netherlands, you have much more chance"

Maar ik moet het ze nageven, ze zijn echt heel goed want ik ging het bijna geloven. Kan me best voorstellen dat mensen hier intrappen. Ze zou me een mail sturen met informatie waarom zij invloed kunnen hebben op de uitslag. Als ik die krijg zal ik die zeker hier even neerzetten.
#6 - 08-04-2010, 12:55 uurCarlaH

Inderdaad Yessica....ze klonk heel erg goed.
Je kon voor een bepaald bedrag, 4 jaar lang meedoen en zij vertelde dat je dan inderdaad de meeste kans maakte omdat zij daarvoor zou zorgen.
Pfffff zal allemaal best dacht ik en toen ze over een credit-card begon was voor mij alles al duidelijk.
Op het moment dat ze zich realiseerde dat ik geen credit-card had, wilde ze mijn bankrekening nummer want ze kon het dan wel via de bank regelen.
Nou....ik ben misschien niet zo op de hoogte maar ik geef nooit prive-gegevens aan iemand dus laat staan aan de telefoon!!!!
Nou ze zou me mailen met gegevens.......nooit gehad natuurlijk.
Vreemd vond ik wel dat ze wist dat ik met de Green Lottery meedeed, mijn naam wist, dat ik 2 kinderen had enz...enz.....toen ik haar vroeg of ze de juiste emailadres had.....gaf ze die ook nog en de goede!!

Maarja...dank jullie wel hier op het forum!!!
Ook al heb ik de laatste 6 jaar de grote wens gehad om naar Amerika te vertrekken, en nog steeds, mijn vriendin en kinderen willen niet mee. Mijn zoon wil zijn vriendin niet achterlaten (anders wilde hij wel) en mijn vriendin haar familie niet. Tja dat probleem heb ik dus niet maar zal me neer moeten leggen dat ik waarschijnlijk toch in Nederland zal moeten blijven.
Ik wens jullie in ieder geval ontzettend veel suc6!!!!
Ik weet wat jullie doormaken en voelen! en ik ga proberen zoveel mogelijk te komen lezen over de stand van zaken.......

Groetjes Carla
#7 - 12-04-2010, 10:17 uur

Johan

Wat ik me vooral afvraag is hoe ze dan aan al die informatie komen van je. Je hebt het immers zelf niet naar ze toegezonden!
#8 - 12-04-2010, 13:39 uur

Staceybeesie

Wellicht zijn de lottery gegeven openbaar?
Hier doen ze niet zo moeilijk met persoonsgegevens hoor.
Als je een bekeuring krijgt voor de hard rijden of een aanrijding, heb je binnen twee dagen een stapel post van advocaten die je willen bij staan.
Allemaal openbaar, tot je hypotheek gegevens aan toe.
Dus denk die lottery inschrijvingen ook.
#9 - 12-04-2010, 15:04 uur
Groetjes Petra

bgroeneveld

Inderdaad. Ik kreeg bijvoorbeeld twee weken na mijn 50e verjaardag een uitnodiging van de AARP om lid te worden. Duidelijk van mijn rijbewijsinformatie, want ze gebruikten mijn officiele voornaam, die ik toen nergens anders gebruikte.

En toen ik via het internet vanuit St. Paul, MN, een rekening aanvroeg bij een bank in North Carolina, wist de computer precies waar ik 15 jaar eerder gewoond had!

Gegevensbescherming is een illusie volgens mij, en niet alleen in de VS. Ondanks alle beloften en beschermingsmaatregelen! Ik maak me daar maar geen zorgen meer over, controleer alleen elke dag of er geen geld onterecht van mijn credietkaarten en/of bankrekeningen is afgeschreven.
#10 - 12-04-2010, 20:34 uur

Yessica

Vandaag ben ik wederom 'verblijd' met een telefoontje. Best arrogant telefoontje dit keer zelfs.
Hij wist me te vertellen dat ik eigenlijk geen kans maakte om te winnen als ik alles zelf invul, want de regels zijn zo streng, als ik mijn naam al niet met een hoofdletter zou beginnen zou ik al gediskwalificeerd worden. En volgens hem word je niet meer op de hoogte gebracht als je wint, je moet het voortaan zelf checken op de site. Maar dat is toch zeker niet zo....?  ???
#11 - 22-12-2010, 10:34 uurWop

Citaat
En volgens hem word je niet meer op de hoogte gebracht als je wint, je moet het voortaan zelf checken op de site. Maar dat is toch zeker niet zo....? 

Dat laatste is inderdaad waar......
#12 - 22-12-2010, 10:48 uur

Pieter79

Verhip... nu ik bovenstaande lees valt me ineens te binnen dat m'n ouders, die in NL wonen, enkele weken geleden ook zo'n telefoontje hebben gehad. Ze vroegen naar mij en het ging ook over de DV loterij vertelde m'n moeder. De DV2009 is de laatste voor waar ik me ingeschreven had, dus ze moeten die info, of 'oudere' jaren op de een of andere manier hebben bemachtigd.

Gelukkig heeft zij geen verdere gegevens afgestaan buiten de info dat ik niet meer thuis woon en al in de US woon, maar toch. Dit staat op de officiele site http://www.dvlottery.state.gov te lezen:
Citaat
CONFIDENTIALITY STATEMENT: AUTHORITIES: The information asked for on this form is requested pursuant to Section 222 of the Immigration and Nationality Act. Section 222(f) provides that the records of the Department of State and of diplomatic and consular offices of the United States pertaining to the issuance and refusal of visas or permits to enter the United States shall be considered confidential and shall be used only for the formulation, amendment, administration, or enforcement of the immigration, nationality, and other laws of the United States. Certified copies of such records may be made available to a court provided the court certifies that the information contained in such records is needed in a case pending before the court. PURPOSE: The U.S. Department of State uses the facts you provide on this form primarily to determine your classification and eligibility for a U.S. immigrant visa. Individuals who fail to submit this form or who do not provide all the requested information may be denied a U.S. immigrant visa. Although furnishing this information is voluntary, failure to provide this information may delay or prevent the processing of your case. ROUTINE USES: If you are issued an immigrant visa and are subsequently admitted to the United States as an immigrant, the Department of Homeland Security will use the information on this form to issue you a Permanent Resident Card, and, if you so indicate, the Social Security Administration will use the information to issue a social security number. The information provided may also be released to federal agencies for law enforcement, counterterrorism and homeland security purposes; to Congress and courts within their sphere of jurisdiction; and to other federal agencies who may need the information to administer or enforce U.S. laws.

Ik zeg de doodstraf voor dit soort oplichters, die gewoon de hele dag niets anders doen dan mensen lastig vallen en geld afhandig maken, in plaats van om een eerlijke boterham te verdienen. Opgeruimd staat netjes met dit soort onkruid.

Gr. Pieter
#13 - 22-12-2010, 23:01 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Yessica

Citaat
En volgens hem word je niet meer op de hoogte gebracht als je wint, je moet het voortaan zelf checken op de site. Maar dat is toch zeker niet zo....? 

Dat laatste is inderdaad waar......

Oh jee! Was dat vorig jaar ook al zo?
Mijn computer heb ik toen laten repareren, maar het computerbedrijfje heeft weten klaar te spelen dat ik al mijn outlookgegevens ben kwijtgeraakt, dus ook mijn glc-nummer. Heb het dus niet kunnen checken, maar ik dacht toen, ach, ik krijg toch wel bericht mocht ik ingeloot worden...
#14 - 25-12-2010, 13:05 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15