Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Immigratie/Greencards/Lottery => Immigratie => Topic gestart door: nigel745 op 25-06-2012, 20:05 uur

Titel: Trouwen in Amerika
Bericht door: nigel745 op 25-06-2012, 20:05 uur
Hallo allemaal,

Ik heb al heel wat topics gelezen over het trouwen in de verenigde staten, maar toch is het voor mij nog niet helemaal duidelijk..
Hopelijk kunnen jullie mij helpen,

Het plan is om volgend jaar met mijn amerikaanse vriendin te gaan trouwen.
Ik ga in Oktober dit jaar voor drie weken naar haar toe.

Ik heb het een en ander opgezocht, maar de procedure is mij nog niet helemaal duidelijk.
Via deze website http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_2994.html (http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_2994.html) heb ik gevonden dat mijn vriendin eerst de "I-129F" moet invullen en, maar waar dat gedaan moet worden is mij niet duidelijk.
Als de USCIS het dan goedkeurt dan zou ik naar de Amerikaanse ambassade moeten om daar de K-1 aan te vragen. ( Dit kan in Nederland neem ik aan ? )
En er moet dan nog een medische keuring gedaan worden zo lees ik op de website.

Mocht alles dan geregeld zijn en ik krijg een K-1, dan zou ik dus volgend jaar naar de Verenigde staten kunnen gaan en binnen 90 dagen trouwen?
En na het trouwen moeten al deze formulieren worden ingevuld http://www.usavisanow.com/marriage-green-card/ (http://www.usavisanow.com/marriage-green-card/) ?

Het is voor mij een beetje onduidelijk nog allemaal en ik hoop dat ik er met jullie hulp uit kan komen  :)

Bedankt alvast,
Nigel


Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: bgroeneveld op 25-06-2012, 21:56 uur
Ga naar http://www.uscis.gov/portal/site/uscis (http://www.uscis.gov/portal/site/uscis) en kijk onder Finance(e) visa. Legt zichzelf uit. Hoewel het een redelijke hoeveelheid formulieren vereist, is het best zelf te doen. Hoef je bepaald geen bureau en/of advocaat voor in de arm te nemen want dergelijke 'hulp' kan erg prijzig zijn.

Gewoon beetje zoeken, een lijstje maken van wat je nodig hebt en dan afvinken maar.

Succes.
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Pieter79 op 25-06-2012, 22:52 uur
Ik heb een jaar of 4 geleden exact deze procedure gevolgd. Het is heel goed te doen door een voor een alles in order te maken, maar er kunnen later in het traject nog wat valkuilen zijn. Heb nu weinig tijd om iets te schrijven maar zal dit op een later tijdstip nog doen. Als je je alvast wat wil inlezen dan kun je op m'n naam zoeken hier op het forum, ergens heb ik ooit al eens een overzicht geschreven.

Je gaat een erg leuke tijd tegemoet!

Succes,
Pieter
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: nigel745 op 26-06-2012, 17:25 uur
Bedankt voor de reacties !
Ik zit nog met een paar vragen;

-Moet de I-129F die mijn Amerikaanse vriendin moet invullen per post worden verstuurd of moet dat ergens anders gedaan worden? ( ik zie namelijk op de website een adres staan, maar hoe moet het geld dan worden verstuurd? )
-Om een K1 te krijgen moet ik naar de Amerikaanse Ambassade in Amsterdam nadat de I-129F is goedgekeurd? (Moet de medische keuring in Nederland gebeuren of in Amerika?)

Bedankt,
Nigel
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Pieter79 op 27-06-2012, 00:22 uur
De I-129F moet door je vriendin opgestuurd worden (in ieder geval naar adres in US). Het adres staat in de instructies van dat formulier. Hier moet ook gedetailleerde informatie over jou in (geboortedatum, paspoort namen etc etc). Wat wij hebben gedaan is dat ik het formulier en instructies als pdf heb gedownload, alles ingevuld wat maar kon, en toen het via e-mail vanuit Nederland naar haar heb gestuurd waarna zij alles heeft aangevuld, geprint en opgestuurd. Ga naar de USCIS.GOV website en download en print daar de laatste versie. Valkuil; lees de instructies, hierin wordt verwezen naar andere formulieren die je mee moet sturen (G-125A 2x eentje voor jou en eentje voor je vriendin, pasfoto('s)). Vergeet ook niet om een $340 check (lees instructies voor exact bedrag) bij te voegen. Lees ook de instructies van G-125A; er kunnen daar verwijzigingen naar andere formulieren inzitten. Ik meen me ook iets te herinneren van documentatie dat jullie elkaar kennen en verloofd zijn, of foto's van samen, maar dit kan iets zijn dat jein een later stadium stuurt. Key is om de instructies van USCIS.GOV door te lezen, uit te printen en highlight wat voor jullie van toepassing is!

Uiteindelijk moet je inderdaad naar de Ambassade in Amsterdam. Houd rekening met een procedure van minimaal 6 maanden, maar eerder richting 9 voordat je je visum hebt. Nadat de I-129F door je vriendin is opgestuurd, krijg jij bericht om nog eens een bundel formulieren in te vullen en op te sturen naar de ambassade. Vermoedelijk moet je hier bewijzen van jullie relatie meesturen. Tip; werk vooruit, print die formulieren alvast (met instructies, soms aparte pdf file), en verzamel de dingen die ze vragen. Als je de officiele papieren krijgt kijk dan altijd of documenten niet geupdate zijn op de officiele site.

Ok dat waren de antwoorden op je vragen zover ik nog weet. Enkele items om rekening mee te houden; jij moet kunnen aantonen op de ambassade dat je iets te besteden hebt (spaargeld) aan levensonderhoud. Een bedrag dat ik wel eens heb gezien is 1 jaar minimum loon spaargeld voor 2 personen, iets van rond de 15.000 euro. Verder zal later in de hele procedure ook een clausule zijn (als je al in de states bent geloof ik, weet niet meer zeker) dat je 10 jaar geen aanspraak op staatssteun kan doen en dat je vriendin/vrouw 120% (of 125%) van het minimum inkomen moet verdienen. Als zij dat niet kan moet je sponsors hebben die voor jou garant willen staan. Ook als je zelf een (goede) baan hebt wordt dit niet meegerekend, het moet een Amerikaans citizen of Permanent Resident zijn die je sponsort. Gemakkelijkste is je vriendin/vrouw. Mijn schoonouders hebben voor mij garant gestaan omdat zij haar baan heeft opgezegd omdat ik een goed baan aanbod had. Mensen die niet veel verdienen en geen contact met ouders of wat dan ook hebben kunnen hier voor een probleem komen te staan.

Nog een laatste ding dat ik je wil meegeven; alles is zelf te doen. De enige waarheid is te vinden op www.uscis.gov (http://www.uscis.gov), niet iemand die het zegt te weten uit ervaring. Procedures veranderen constant (een voorbeeld; medische keuring wordt nu niet meer op hiv/aids getest, ik 3 jaar geleden wel nog). Lees altijd de volledige instructies en maak een checklijst. Een goede backup voor voorbeeldformulieren (ingevulde formulieren) en timelines zijn te vinden op www.visajourney.com (http://www.visajourney.com). Ook hier, altijd verifieer op uscis. Ik heb nog enkele tips voor later in het proces maar voor nu is dit wel even genoeg.

Groetjes,
Pieter
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: nigel745 op 27-06-2012, 19:05 uur
Super bedankt Pieter !  :afro:
Het is me een heel stuk duidelijker geworden.

Nu twijfel ik alleen over het volgende;
-Mijn vriendin verdient 8$ per uur, waar het minimumloon 7.25$ is.
Nu werkt zij wel 55 uur per week en het geld dat zij verdient komt uit op rond de 1600$ per maand.
Jij schreef dat je moet kunnen aantonen dat zij 125% van het minimumloon verdient, en dat is hier niet het geval...
Is het slimmer om haar ouders als sponsors op te geven als zij het daar mee eens zijn?
Want het zou zonde zijn om zo veel tijd te verliezen als het visa wordt afgekeurd...

Bedankt,
Nigel
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Old Faithful op 27-06-2012, 19:59 uur
Je vindt de precieze bedragen op http://www.uscis.gov/files/form/i-864p.pdf (http://www.uscis.gov/files/form/i-864p.pdf)

Ik kan je verder niet helpen, alleen heel veel succes wensen.
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Pieter79 op 27-06-2012, 22:07 uur
Dat is inderdaad het formulier met de actuele bedragen, in de link die Old Faithful gepost heeft.
Met het inkomen dat zij heeft zou je het dus net redden, mits ze niet in Alaska of Hawaii woont. Dat ze 55 uur per week werkt maakt niet uit; zij moet een overzicht van de laatste 3 (??) jaar belastingaangiftes meesturen om te bewijzen dat ze sponsor kan zijn. Die 125% van het minimum loon had betrekking op een jaarinkomen, niet 125% van het uurloon. Als je minimum verdient (per uur) maar genoeg uren maakt dan rest je het dus ook.

Uit je opmerking leid ik af dat ze haar ouders heeft en er ook goed contact mee heeft. Nadat jullie getrouwd zijn moet je AOS (adjustment of status) aanvragen, omdat je maar 90 dagen op je K1 visum in de States mag blijven. Met die AOS checken ze of je daadwerkelijk met diegene op je I-129f getrouwd bent en dit is ook het moment dat een US Citizen of US Permanent Resident sponsor van jou wordt. Op dit moment zou je vriendin met haar inkomen je kunnen sponsoren, maar als zij goed contact met haar ouders heeft en jij ligt goed bij hun dan zou ik me er niet te druk over maken (er vanuitgaande dat zij voldoende inkomen hebben). Als zij hun dochter happy zien dan vullen ze graag die formulieren voor je in hoor! Ik heb weleens van koppels gelezen waar er niet genoeg inkomen was en ook geen contact met familie meer; ja, dan kan het lastig worden. Die indruk heb ik niet van jullie situatie. Als ik gelijk heb over je situatie, breng het gewoon niet op omdat het misschien 'afschrikt'. Lees I-864 anders maar eens door.

Samen met de instructies en papieren voor je I-129f zou ik me nu niet teveel zorgen maken over de toekomstige stappen. Kijk hier http://www.visajourney.com/content/k1guide (http://www.visajourney.com/content/k1guide) en hier http://www.visajourney.com/content/k1flow (http://www.visajourney.com/content/k1flow) en hier http://www.visajourney.com/content/k1tips (http://www.visajourney.com/content/k1tips) voor waar je nu je energie in moet steken. Het lijkt allemaal veel maar het is even doorbijten om door de eerste stap heen te komen (verkrijgen van K-1 visum).

Ik/we zijn hier zelf zonder immigratie advocaat doorheen gekomen (heb m'n lessen geleerd, heb ooit iets vergeten mee te sturen en dat koste ons gelijk 300 of 400 dollar extra), en terugkijkend zou ik het zo weer doen. Het was het waard!!

Succes,
Pieter
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: nigel745 op 28-06-2012, 17:57 uur
Hey,

Super bedankt weer voor de antwoorden!  :afro:
Die visajourney site beschrijft het inderdaad allemaal heel duidelijk en stap voor stap.
Het contact met haar ouders is goed dus dat zal geen problemen opleveren.

Ik heb nog 1 vraag op dit moment ( sorry dat ik zo veel vraag, maar ik wil het gewoon in 1 keer goed doen ) ;

Ik wil mijn G-325A formulier alvast invullen, maar ik zie een hokje waar je je ''Alien registration file number'' moet invullen, ik heb alleen geen idee hoe ik aan zo'n nummer kom?

Groeten,
Nigel

Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: nigel745 op 28-06-2012, 18:42 uur
Sorry, ik heb al gevonden dat je None moet invullen...

Mocht ik verder nog tegen obstakels aanlopen dan zal ik ze hier voorleggen.  patriot

Bedankt voor alle duidelijke antwoorden!

Nigel
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Pieter79 op 29-06-2012, 00:51 uur
Die link naar die site die ik je gaf heeft inderdaad voorbeeldformulieren en dit was ook een van mijn vragen indertijd. Die voorbeelden komen soms goed van pas!

Gr. Pieter
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: DNZ op 14-10-2012, 17:25 uur
Hoe zit het dan met Gay Marriage ?
In sommige staten is het legal, betekend dit ook dat je een legal gay marriage kunt hebben? (Dus als Nederlander met een Amerikaanse)
Kun je hiermee ook een Green Card krijgen?

As of May 10, 2012, gay marriage has been legalized in the following eight states: Massachusetts (May 17, 2004), Connecticut (Nov. 12, 2008), Iowa (Apr. 24. 2009), Vermont (Sep. 1, 2009), New Hampshire (Jan. 1, 2010), New York (June 24, 2011), Washington (passed Feb. 14, 2012; effective June 7, 2012), Maryland (passed Mar. 1, 2012; effective Jan. 1, 2013) and the District of Columbia (Mar. 3, 2010). [1] 31 states have constitutional amendments banning gay marriage.
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Old Faithful op 14-10-2012, 21:59 uur
Nee, helaas wordt het same sex marriage op federaal niveau (nog) niet erkend.
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Pieter79 op 14-10-2012, 23:29 uur
Nee, helaas wordt het same sex marriage op federaal niveau (nog) niet erkend.

En hopelijk gaat dat ook niet gebeuren.

Gr. Pieter
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Yessica op 14-10-2012, 23:48 uur
Verklaar je nader Pieter...  :o
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Pieter79 op 15-10-2012, 00:39 uur
Wil me er niet over gaan verantwoorden, maar goed hier enkele gedachtes waarom ik er zo over denk:

Zomaar wat dingen die ik hier neerpen om je te laten snappen waarom ik er zo over denk. Verder denk ik dat er genoeg administratieve mogelijkheden zijn om overal als gay-koppel samen te leven, dichtgenoeg tegen alle voorwaarden van een huwelijk aan. Waarom dan niet gewoon het een huwelijk noemen? Omdat dit dan naar mijn idee te 'gewoon' wordt, en wat is de volgende stap dan weer?

Gr. Pieter
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Yessica op 15-10-2012, 05:52 uur
Wil me er niet over gaan verantwoorden, maar goed hier enkele gedachtes waarom ik er zo over denk:
  • Kinderrechten - Een kind groeit nooit op met beide biologische ouders / Groeit op in een niet-natuurlijke familie (mist voorbeeldrollen man en vrouw en hun interactie die belangrijk is voor ontwikkeling en later in het leven)
  • Een traditie die overboord wordt gegooid onder motto "alles moet kunnen" / Gaat impact hebben op samenleving
  • Is de volgende stap polygamie? Waarom kan dat niet gelegaliseerd worden als dat iemands overtuiging is?

Zomaar wat dingen die ik hier neerpen om je te laten snappen waarom ik er zo over denk. Verder denk ik dat er genoeg administratieve mogelijkheden zijn om overal als gay-koppel samen te leven, dichtgenoeg tegen alle voorwaarden van een huwelijk aan. Waarom dan niet gewoon het een huwelijk noemen? Omdat dit dan naar mijn idee te 'gewoon' wordt, en wat is de volgende stap dan weer?

Gr. Pieter

Mijn God, Pieter...het is 2012, waar heb je deze denkbeelden opgegraven?

Als je er echt zo over denkt, dan hoop ik dat je ook vindt dat ouders niet mogen scheiden zodra er kinderen zijn. Onherroepelijk heeft dat ook emotionele gevolgen voor het kind. En groeit het kind ook niet meer bij beide biologische ouders op. En wat als papa morgen onder de bus loopt? Oei, geen biologische ouders meer, hoe moet het nu verder met de persoonlijke ontwikkeling? En wat doen we met weeskinderen? Abspritzen dan maar?

Homoseksualiteit is ook geen overtuiging. Hoe kom je daar nu bij?

Wat voor impact heeft het op de samenleving als twee mannen of twee vrouwen met elkaar trouwen dan? Hoezo, "alles moet maar kunnen"? Wat is "alles" dan, twee mensen die van elkaar houden? Ik ken een homo echtpaar dat deze zomer een jongetje heeft geadopteerd omdat de moeder vond dat een kind niet in haar leven paste. Was dat kind beter af bij zi'n moeder volgens jou? Zij zijn al 12 jaar samen, iets wat veel hetero koppels nauwelijks nog haalbaar lijkt te zijn. Oh, en één van de twee is voetballer. Om aan dat stereotiep ook maar gelijk een einde te maken.

En nee Pieter, de vraag hier begon juist met hoe het zit met homohuwelijken, dus NEE, er zijn niet genoeg administratieve mogelijkheden om als gay koppel samen te leven. Althans niet in het land dat ze misschien zouden willen. Stel mijn man was homo en ik was zijn vriend, dan hadden we dus géén mogelijkheden gehad om samen in Amerika te wonen.

En nog over die kinderen. Hoeveel kinderen, vooral in Amerika, worden er wel niet geboren bij een alleenstaande moeder. Jouw waanidee dat kinderen alleen maar geboren worden bij happy getrouwde hetero stellen is zo ver weg van de waarhied, dat ik me bijna afvraag of je de laatste 30 jaar nog wel buiten bent geweest.

Je poging om mij iets te laten snappen is dus mislukt  ;)


Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Dirc op 15-10-2012, 10:00 uur
Ik ben het deze keer eens met Yessica, al had ik het niet zo duidelijk kunnen omschrijven  ;)

De hele wereld is een beetje krom natuurlijk. In het geval van mannen nog meer dan vrouwen.
Zelfs is als niet-gay valt dat op.

-Als je bouwvakker bent wordt je 9/10 keer uitgelachen als je gay bent
-Als je kapper bent dan wordt er al vaak vanuit gegaan dat je wel gay bent
-Het gay percentage in televisieland is inmiddels ook al door de meesten geaccepteerd

Als je dan als gay / homo stel mag samenleven, waarom mag je dan geen andere dingen die voor hetro-sexuele relaties normaal lijken te zijn?
Daarnaast is het argument over kinderrechten wel erg kort door de bocht. Als een gay stel een kind uit een oorlogs- of arm land adopteert dan denk ik dat dit kind later liever verteld dat deze 2 vaders of 2 moeders heeft die hem gered hebben dan dat deze gevangen genomen wordt, uitgehongerd gevonden wordt, gedwongen arbeid moet doen, gedwongen kindsoldaat wordt etc. etc.
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: DNZ op 15-10-2012, 21:04 uur
Nee, helaas wordt het same sex marriage op federaal niveau (nog) niet erkend.

En hopelijk gaat dat ook niet gebeuren.

Gr. Pieter

Ik vind het echt heel erg voor je Pieter, echt waar...  Misschien zou jij voordat je zo begint te vooroordelen moeten nagaan wat ''liefde'' betekend.
En Ja als twee mensen heel erg veel van elkaar houden dan kunnen ze de keuze maken om te gaan trouwen, als belofte en blijk voor hun eeuwige liefde.
Het liefde dat ik en alle andere mensen onderandere homosexuele kunnen bieden is duidelijk meer als het liefde dat jij in je hart hebt. Anders had je enigsinds nagedacht voordat je zoiets zou plaatsen. Liefde gaat niet over geslacht, net zoals het niet over kleur ras of wat dan ook gaat.


Maar waar het op neer komt is dt jij vindt dat ik als Nederlandse staatsburger minder rechten moet hebben, zo ook in de VS omdat ik homosexueel ben?

Wat zouden de gevolgen voor de samenleving zijn als iedereen trouw in een huwelijk zou leven, zelfs als dit een homosexuee huwelijk is?

Wat is beter voor een samenleving: het bevorderen van homoseksualiteit of het bevorderen van goed ouderschap?



Kom toch op ht is bijna 2013... kinderen worden opgevoed door biologische ouders die crimineel zijn, verslaafde, psychopaten junk crackwhores alles! EN DIT ZOU DAN NOG BOVEN EEN HOMOSEXUELE ADOPTIE MOETEN STAAN? want dit is zo gezond voor het kind?
Echt waar, denk eens even goed na... en dan niet alleen over homosexuliteit maar ook eens over je eigen menszijn... En denk maar 2x zo hard na over het woorde liefde, huwelijk en ouderschap
probeer het gevoel ook eens te plaatsen
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Jez op 15-10-2012, 23:34 uur
Weet je wat nou zo grappig is? Als je als Nederlands gay-koppel een kind wilt adopteren, dan kom je alleen in aanmerking voor een kindje uit Amerika (en sinds zeer recent kun je ook uit 1 Afrikaans land adopteren). Grappig, want het homohuwelijk is nog niet in heel het land geaccepteerd, maar kinderen "uitgeven" is geen enkel probleem. Gaat natuurlijk het land uit, dus dan zie je het niet meer.......

Dat is dus volledig tegenstrijdig met jouw eerste argument, Pieter.

Maar goed, bel even tegen de tijd dat je in de 21e eeuw bent aangekomen, dan leggen we uit van de computers, mobiele telefoons en automobielen die op electriciteit werken.........
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Pieter79 op 15-10-2012, 23:57 uur
Hier was ik al enigszins bang voor dat dit zou gaan gebeuren, vandaar dat ik er niet te diep op in wilde gaan. Maar goed, ieder zijn of haar idee, eens kijken of ik een reactie kan geven op jullie input.

Ik vind het echt heel erg voor je Pieter, echt waar...  Misschien zou jij voordat je zo begint te vooroordelen moeten nagaan wat ''liefde'' betekend.
En Ja als twee mensen heel erg veel van elkaar houden dan kunnen ze de keuze maken om te gaan trouwen, als belofte en blijk voor hun eeuwige liefde.
Het liefde dat ik en alle andere mensen onderandere homosexuele kunnen bieden is duidelijk meer als het liefde dat jij in je hart hebt. Anders had je enigsinds nagedacht voordat je zoiets zou plaatsen. Liefde gaat niet over geslacht, net zoals het niet over kleur ras of wat dan ook gaat.

Maar waar het op neer komt is dt jij vindt dat ik als Nederlandse staatsburger minder rechten moet hebben, zo ook in de VS omdat ik homosexueel ben?

Wat zouden de gevolgen voor de samenleving zijn als iedereen trouw in een huwelijk zou leven, zelfs als dit een homosexuee huwelijk is?

Wat is beter voor een samenleving: het bevorderen van homoseksualiteit of het bevorderen van goed ouderschap?

Kom toch op ht is bijna 2013... kinderen worden opgevoed door biologische ouders die crimineel zijn, verslaafde, psychopaten junk crackwhores alles! EN DIT ZOU DAN NOG BOVEN EEN HOMOSEXUELE ADOPTIE MOETEN STAAN? want dit is zo gezond voor het kind?
Echt waar, denk eens even goed na... en dan niet alleen over homosexuliteit maar ook eens over je eigen menszijn... En denk maar 2x zo hard na over het woorde liefde, huwelijk en ouderschap
probeer het gevoel ook eens te plaatsen

Ik heb niet gezegd, en dat vind ik ook niet, dat homoseksuelen niet mogen of kunnen samenwonen. Dat zij net zo verliefd kunnen zijn als hetero koppels geloof ik graag, waarom ook niet? Als blijk van 'beloft' en 'eeuwige' trouw kan een samenlevingscontract opgemaakt worden of iets in die aard. De definitie van huwelijk is altijd tussen 1 man en 1 vrouw geweest, en daar mag het wat mij betreft bij blijven.

Je zegt dat kinderen opgevoed worden door criminelen, psychopaten etc., en dat dit boven een homoseksuele adoptie staat, volgens mijn visie daarop dan. Ik denk dat dit geen argument is aangezien hetero's zowel als homo's psychopaat, junks of child molesters kunnen zijn. Wellicht dat er verschillen zijn tussen hetero's en homo's op die gebieden die je noemt, maar daar heb ik geen onderzoek naar gedaan. Ik heb wel eens gelezen dat homoseksuele mannen 5x meer dan gemiddeld child molesters zijn, maar 1 zo'n onderzoek is natuurlijk vrij subjectief. Geen idee wat de waarheid is, het maakt me ook niet uit.

Mijn God, Pieter...het is 2012, waar heb je deze denkbeelden opgegraven?

Als je er echt zo over denkt, dan hoop ik dat je ook vindt dat ouders niet mogen scheiden zodra er kinderen zijn. Onherroepelijk heeft dat ook emotionele gevolgen voor het kind. En groeit het kind ook niet meer bij beide biologische ouders op. En wat als papa morgen onder de bus loopt? Oei, geen biologische ouders meer, hoe moet het nu verder met de persoonlijke ontwikkeling? En wat doen we met weeskinderen? Abspritzen dan maar?

Homoseksualiteit is ook geen overtuiging. Hoe kom je daar nu bij?

Wat voor impact heeft het op de samenleving als twee mannen of twee vrouwen met elkaar trouwen dan? Hoezo, "alles moet maar kunnen"? Wat is "alles" dan, twee mensen die van elkaar houden? Ik ken een homo echtpaar dat deze zomer een jongetje heeft geadopteerd omdat de moeder vond dat een kind niet in haar leven paste. Was dat kind beter af bij zi'n moeder volgens jou? Zij zijn al 12 jaar samen, iets wat veel hetero koppels nauwelijks nog haalbaar lijkt te zijn. Oh, en één van de twee is voetballer. Om aan dat stereotiep ook maar gelijk een einde te maken.

En nee Pieter, de vraag hier begon juist met hoe het zit met homohuwelijken, dus NEE, er zijn niet genoeg administratieve mogelijkheden om als gay koppel samen te leven. Althans niet in het land dat ze misschien zouden willen. Stel mijn man was homo en ik was zijn vriend, dan hadden we dus géén mogelijkheden gehad om samen in Amerika te wonen.

En nog over die kinderen. Hoeveel kinderen, vooral in Amerika, worden er wel niet geboren bij een alleenstaande moeder. Jouw waanidee dat kinderen alleen maar geboren worden bij happy getrouwde hetero stellen is zo ver weg van de waarhied, dat ik me bijna afvraag of je de laatste 30 jaar nog wel buiten bent geweest.

Je poging om mij iets te laten snappen is dus mislukt  ;)

Homoseksuele ouders kunnen net zo goed scheiden van elkaar dan hetero koppels. Het lijkt erop dat (ook met de reactie van DNZ) jullie denken dat als je homo bent je niets anders meer kan zijn; geen crimineel, geen junk, geen child molester, ze scheiden niet. Ik zie dat dan ook niet als argument voor het homo 'huwelijk'. Al die andere voorbeelden van weeskinderen; zij hebben op de een of andere manier hun ouders verloren, dus met of zonder homo koppel zouden ze toch al niet bij hun natuurlijke ouders geweest zijn. Ook hier weer geen argument voor het homo 'huwelijk'.

Homoseksualiteit geen overtuiging? Nee, dat heb ik niet gezegd. Ik lees wel bij DNZ "Wat is beter voor de samenleving: het bevorderen van homoseksualiteit...etc........". Zou het dan toch???!! ;)

Over scheidingen, ik lees dit op internet: "A study on short-term same-sex registered partnerships in Norway and Sweden found that divorce rates were higher for same-sex couples than opposite-sex marriages, and that unions of lesbians are considerably less stable, or more dynamic, than unions of gay men. The authors cited that this may be due to same-sex couples "non-involvement in joint parenthood", "lower exposure to normative pressure about the necessity of life-long unions" as well as differing motivations for getting married." Opnieuw een non-argument dat je aanvoert als je mij vraagt. Het lijkt erop dat je wil zeggen hetero's scheiden, dus die kinderen kunnen pech krijgen, en homo's doen dit niet. Whatever het antwoord is, ik vind het geen argument voor een homo 'huwelijk'.

Klopt, de federale overheid erkent geen same-sex marriage en daarom kun je ook niet als verloofde of 'getrouwd' koppel via die procedure de USA binnen komen.

Je legt me uitspraken in m'n mond die ik niet gedaan heb of waar ik niet achter sta. Kinderen groeien op in verscheurde gezinnen, en uiteindelijk leidt dit vaak tot veel ellende in het latere leven. Een homo gezin is niet natuurlijk dus ik vraag me wel af wat voor een invloed dat zal hebben. Mijn verstand zegt me dat als je een stabiel hetero gezin met een stabiel homo gezin vergelijkt een kind in een homo gezin een groter risico oploopt om niet alles in de opvoeding mee te krijgen dan in het hetero gezin. Er zullen wellicht studies naar gedaan zijn, wie het weet mag het zeggen.

Verder is het me niet gelukt om je in te laten leven waarom ik er zo over denk, maar goed, misschien is de wil er ook niet. Ik gaf mijn visie weer, ik zou niet durven iemand op andere ideeen te willen brengen.

Waarom meen jij aan andere mensen jouw wereldbeeld op te kunnen leggen? Dat is wat mij betreft in tegenspraak met de kern van de VS: de zoektocht naar geluk en zelfbeschikking.

Heb ik dat gedaan dan? Dat is hoe ik er over denk, en ik heb voorbeelden gegeven waarom dat mijn visie is. Ik vraag jou niet er hetzelfde als mij over te denken. Over je zoektocht naar geluk en zelfbeschikking; je mag hier als homokoppel samenwonen en samenleven alsof je een getrouwd stel bent; sterker nog, sommige staten laten het zelfs toe om te 'trouwen'. Wat ze hier niet toelaten is polygamie, ondanks dat misschien ook wel iets is waar interesse voor is. Zouden we ons daar ook hard voor moeten maken?
******

Alright, het lijkt een beladen onderwerp waar ik alleen in lijk te staan. Gelukkig heb ik belangrijkere en veel leukere dingen in mijn leven te doen dus ik lig er niet wakker van. Gelukkig heb ik hier in de USA wel de vrijheid om er over te denken zoals ik wil, alleen lijkt het erop dat dat niet geaccepteerd wordt.

Gr. Pieter

Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Pieter79 op 16-10-2012, 00:46 uur
Weet je wat nou zo grappig is? Als je als Nederlands gay-koppel een kind wilt adopteren, dan kom je alleen in aanmerking voor een kindje uit Amerika (en sinds zeer recent kun je ook uit 1 Afrikaans land adopteren). Grappig, want het homohuwelijk is nog niet in heel het land geaccepteerd, maar kinderen "uitgeven" is geen enkel probleem. Gaat natuurlijk het land uit, dus dan zie je het niet meer.......

Dat is dus volledig tegenstrijdig met jouw eerste argument, Pieter.

Maar goed, bel even tegen de tijd dat je in de 21e eeuw bent aangekomen, dan leggen we uit van de computers, mobiele telefoons en automobielen die op electriciteit werken.........

Mijn eerste argument geldt inderdaad ook voor weeskinderen; maar een weeskind zal nooit opgroeien met beide biologische ouders (zelfde voor adoptie door homo en hetero stel), maar alleen bij een hetero stel zal een kind met beide ouders op kunnen groeien. Dus, jouw argument voor het homohuwelijk gaat hier niet op omdat het helemaal geen relatie heeft met waar ik het over had.

Ohhh inderdaad, dat zal ik even doen ja. Ik als ingenieur, 8 pending patents, ben niet bij de tijd. Ik ben verder in de toekomst dan menigeen, al is het maar omdat ik vooraan loop met nieuwe technische ontwikkelingen waar mensen in de toekomst voordeel van gaan hebben. Maar goed, blijkbaar denk ik nog niet hetzelfde als de meute en blijf daarom in de tijd hangen. Ik zie het verband niet, wellicht door een gebrek aan IQ.

Door dit draadje word ik er ineens weer aan herinnerd hoe fijn het is om niet meer in Nederland te wonen. Het lijkt wel alsof wanneer je niet met de meute meedenkt je ondergeschoffelt wordt. Laat mij maar lekker in vrijheid leven hier, in een land waar je nog kunt genieten van waar je zelf voor werkt.

Gr. Pieter
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Jez op 17-10-2012, 00:31 uur
Laat mij maar lekker in vrijheid leven hier, in een land waar je nog kunt genieten van waar je zelf voor werkt.

Gr. Pieter

Gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde mening of ideeën, dan zou de wereld ook maar saai zijn. Ik ben in elk geval blij voor je dat je je draai helemaal hebt gevonden en je je thuis voelt in Amerika! (Nee, daar zit niks sarcastisch aan, dat meen ik oprecht.)

Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Dirc op 17-10-2012, 09:33 uur
Kom op mensen......het wordt weer tijd om terug te gaan naar "Trouwen in Amerika" en de meningverschillen over vrijheid en adoptie etc.. achter ons te laten ........toch?
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: nigel745 op 02-12-2012, 21:17 uur
Alle papieren zijn in september opgestuurd en ik verwacht in Januari bericht te krijgen, het plan is om in April te trouwen.
Nu heb ik nog een vraagje;
Ik heb opgezocht dat ik mijn rijbewijs opnieuw zou moeten halen in Kentucky, nu kan dit pas nadat je kunt aantonen dat je daadwerkelijk daar woont (Middels een bank afschrift e.d.).
Ik vroeg me af of iemand mij kan vertellen of ik een auto mag rijden met een internationaal rijbewijs voor de time being tot ik mijn amerikaanse rijbewijs kan halen?

Grt
Nigel
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Pieter79 op 02-12-2012, 22:10 uur
Je kunt gewoon met je Nederlands rijbewijs blijven rijden (bespaar je het geld van een 'internationaal' rijbewijs van de ANWB), maar binnen 30, 60 of 90 dagen dat je er woont moet je je Kentucky rijbewijs halen.

Ik heb zelf 6 maanden met m'n Nederlands rijbewijs in Minnesota gereden, had eigenlijk binnen 90 dagen het moeten halen maar het kwam er gewoon niet van. Na 5 maanden zelfs een keer aangehouden voor speeding maar ben er toen met een waarschuwing vanaf gekomen. De cop zei niets van het Nederlandse paspoort, vroeg nog niet eens naar een ander ID, en liet me dus weer gaan. Dit was de aanleiding voor mij om het toch maar officieel te halen. Hier bestond dat uit een theoretisch gedeelte (lesboek krijg je gratis) en een praktijktest. De praktijktest moest met m'n eigen auto, de official van de rijbewijzen kwam naast me zitten en liet me een stuk rijden (ook achteruit inparkeren). Al met al een 100% voor de theorie, en praktijk ook in 1 keer, maar ja had 11 jaar ervaring in Nederland. Totale kosten met het rijbewijs zelf waren iets van $42.

Succes,
Pieter
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Dutchess op 02-12-2012, 23:05 uur
Als je je permanent in Kentucky vestigt, moet je officieel binnen 30 dagen je Kentucky rijbewijs halen. Bron (http://transportation.ky.gov/Driver-Licensing/Pages/Driver-License-ID-Card-General-Information.aspx). Maar aangezien je zowel je social security kaart als bewijs dat je er daadwerkelijk woont moet kunnen laten zien, zal het niet makkelijk zijn om dat binnnen 30 dagen te doen.

Maar buitenlanders uit landen die deelnemen aan het Geneva Compact (waar NL ook bij zit) mogen maximaal 1 jaar op hun buitenlandse rijbewijs MET internationaal bewijs blijven rijden. Bron (http://transportation.ky.gov/driver-licensing/pages/non-us-citizens.aspx). Ik zou dus voor alle zekerheid dat vodje van de ANWB ook meenemen, zo duur is het ook weer niet.
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: nigel745 op 03-12-2012, 19:45 uur
Bedankt voor jullie snelle reply weer, ik zal dus maar het zekere voor het onzekere nemen en een internationaal rijbewijs kopen bij de ANWB.

Nu heb ik nog een vraagje (Sorry dat ik zo veel vraag hoor, maar ik heb graag alles op een rijtje) ;
Kan iemand mij vertellen hoe het zit met de zorgverzekering?

Ik ga er vanuit dat ik mij in Nederland uitschrijf voor de verzekering die ik hier heb, maar hoe kan ik regelen dat ik vanaf het moment dat ik daar aankom verzekerd ben? (Is dit uberhaubt mogelijk, en wat zijn zoal de kosten die dit met zich meebrengt?)
Ik weet dat als mijn toekomstige vrouw verzekerd wordt via haar baan ik ook aan die verzekering kan meedelen, maar op dit moment is zij nog niet verzekerd via haar baan en was ik benieuwd wat zoal de kosten zijn voor een zorgverzekering aangezien ik van iedereen hoor dat het erg duur is?

Grt
Nigel
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: bgroeneveld op 04-12-2012, 14:16 uur
Hoe is je toekomstige vrouw verzekerd? Als zij een verzekering heeft, zou zij moeten vragen of jij daarop bijgeschreven kan worden, dat is waarschijnlijk de makkelijkste en/of goedkoopste manier zijn.

Als ze niet verzekerd is, dan zou ze dat zo snel mogelijk moeten doen, je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Of je moet het risico nemen en dan blij zijn dat Obamacare eraankomt.
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: nigel745 op 04-12-2012, 17:34 uur
Op dit moment is zij nog via haar ouders verzekerd, en we hopen dat ze voor april via haar werk verzekerd wordt, maar als dit niet het geval is moeten we voor ons beide een verzekering afsluiten...
Heeft iemand een indicatie wat zoal een zorgverzekering kost als je 21 bent?
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Hans B op 04-12-2012, 19:31 uur
Kun je als overbrugging niet gewoon bij je huidige zorgverzekeraar verzekerd blijven, dan samen met een reisverzekering.
De reisverzekering gaat meestal tot 180 dagen.
Mijn dochter heeft 6 maand in Australië gezeten en is nu 3 maand naar Zuid Afrika.
Weliswaar voor studie/stage maar dat weet de verzekeraar niet, had ook vakantie kunnen zijn.
Na een ½ jaar in de USA zeg je je verzekering op als je daar een nieuwe hebt.
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: ned in MO op 04-12-2012, 23:39 uur
Ik heb eerst een overbruggingsverzekering gehad. Toen ik in de USA eenmaal verzekering had ben ik van ooms afgestapt.

Ga samen eens kijken naar een healthsavingsplan en neem geen verzekering via een werkgever. Zo heb je altijd verzekering ook al kom je misschien eens zonder werk te zitten. Als je 21 bent en gezond dan is verzekering niet duur. Met een health savingsplan heb je een groter risico maar je dekt dat af doordat je in je healthsavings account stort. Did is tax free money als je het voor je gezondheid nodig hebt (of te wel je kan het van je belastingen aftrekken)
Vaak krijg je ook een hoger salaris als je afziet van het health insurance planwant het kost de werkgever ook een leuk sommetje om jouw te verzekeren snap je?
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: ned in MO op 04-12-2012, 23:41 uur
@ Hans. Vaak is een aanvullende reisverzekering een jaar geldig maar slecht voor 90 dagen aaneengesloten. 180 dagen heb ik nog niet eerder gehoord
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: bgroeneveld op 05-12-2012, 14:57 uur
Verzekeren via werkgever is meestal het goedkoopste (omdat de baas meebetaalt en er staan meerdere mensen op zo'n polis wat het risico spreidt). Als je weggaat bij je baas en naar een ander vertrekt, gaat je verzekering gewoon over naar de verzekering van dat nieuwe bedrijf. Als je niet naar een andere baas gaat, mag je een tijd (ik meen zoiets van een jaar) zelf de oude verzekering doorbetalen (al zal dat fors duurder zijn).

Je mag in ieder geval binnen drie maanden zelf een verzekering opzoeken en dan mogen ze geen dingen uitsluiten.

Dankzij Obamacare vervalt binnenkort ook recht van een verzekeringsmaatschappij om 'existing conditions' (iets dat je al hebt, een langlopende ziekte of een zwangerschap bijvoorbeeld) uit te sluiten.

Ziekteverzekeringen kunnen duur zijn, maar wel de moeite waard, je weet immers maar nooit. Toen ik anderhalf jaar geleden ging zoeken, werden mij bedragen van $2000 of zelfs $3000 per maand "aangeboden." Heb uiteindelijk een verzekering gevonden van $1100 in de maand voor twee volwassenen, met een eigen risico van een $5000. Meer een 'rampenverzekering' dus. Mijn vorige verzekering had ook zo'n eigen risico, maar was toch wel een belangrijk verschil, heb voor mijn hartaanval en andere problemen 'maar' zo'n $15.000 betaald in plaats van de $150.000 (of meer, nooit echt uitgezocht) die alles bij elkaar gekost heeft.

Probleem is voor mij sinds het begin van het jaar opgelost, ik zit nu in de 'communistische' regeringsverzekering voor 65+ ers (Medicare), een stuk goedkoper.
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Hans B op 05-12-2012, 19:25 uur
@ Hans. Vaak is een aanvullende reisverzekering een jaar geldig maar slecht voor 90 dagen aaneengesloten. 180 dagen heb ik nog niet eerder gehoord
Lees maar even in de UNIVE voorwaarden
http://www.unive.nl/reisverzekering/hoofdverzekering (http://www.unive.nl/reisverzekering/hoofdverzekering)
Onder comfortpakket, kun je heerlijk een ½ jaar in het buitenland verblijven.
Titel: Re: Trouwen in Amerika
Bericht door: Yessica op 05-12-2012, 20:52 uur
Of google op Globetrotter reisverzekering, die heb ik afgesloten toen ik een maandje moest overbruggen (maar kun je afsluiten tot maximaal 24 maanden).