Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

twee jongens.

Discussie gestart

Chiefram

Zal ik doen... De eerste week van september moeten we ons melden in Amsterdam, maar de medische keuring 1 a 2 weken is eerder.

Ik weet nog niet wanneer, maar ik hou jullie op de hoogte van alles natuurlijk. Dan weten jullie hoe het gaat, zo'n keuring en zo'n interview...

 :)
#16 - 24-07-2004, 00:25 uur

xerxesc

Zal ik doen... De eerste week van september moeten we ons melden in Amsterdam, maar de medische keuring 1 a 2 weken is eerder.

Ik weet nog niet wanneer, maar ik hou jullie op de hoogte van alles natuurlijk. Dan weten jullie hoe het gaat, zo'n keuring en zo'n interview...

 :)

Hoeveel keer heb je meegedaan met de loterij, hoelang heb je al in de VS willen wonen?  Hoe voelt het nu het zo close is en ga je die website maken over je immigratie ervaringen?
#17 - 24-07-2004, 01:27 uur

Chiefram

Wij hebben in totaal 3 of 4x meegedaan met de Green Card Lotery.

Vanaf de aller eerste keer dat ik Amerika binnen ging (was maar voor 10 dagen dat ik er heen moest) wilde ik alleen nog maar naar de USA terug en nergens anders meer heen. Ik zag Amerika nooit zo zitten als vakantie land, maar owee als je er een keer geweest bent: het is verslavend! Je moet dingen meemaken, ruiken en proeven wil het kunnen begrijpen. Ik merk ook dat mensen die er nooit geweest zijn, dat die absoluut geen idee hebben wat ik ermee bedoel. Zelfs het kijken op TV naar een Amerikaanse (familie) film beleef ik nu totaal anders dan voorheen.

Het voelt heel onwerkelijk, zo close nu. Je moet nagaan dat ik al sinds vorig jaar juni wist dat wij getrokken waren en een brief kregen van KCC, maar vanaf dat moment hoor je helemaal niets meer, maar dan ook echt helemaal niets. Als je dan elke maand steeds je nummer dichterbij ziet komen dan word je alleen maar zenuwachtiger. Eerst denk je nog: 'ach.. we zijn in juni of juli wel aan de beurt', maar al snel moet je elke maand die datum steeds verder naar achteren plaatsen en op een gegeven moment ga je steeds meer het gevoel krijgen of je er uberhaupt nog wel bij zou zitten. Waren we niet te blij? En dat ineens zou je te zien moeten krijgen of je in de allerlaatste maand voor de DV2004 erbij zit met je 'case-nummer' of niet... Je durft echt niet te gaan kijken, omdat je zo vreselijk bang bent dat je buiten de boot valt, omdat dan de allerlaatste kans om vlot naar de US te kunnen emigreren met alles erop en eraan, je neus voorbij gaat. Maar ineens zie je dat je toch nog op de valreep in September aan de beurt bent. Dan valt er een hele lading van onzekerheid van je af.

Okay, we weten dat het moeilijkste nog moet komen, maar als het nu nog mis gaat ligt het aan ons en niet omdat we buiten onze schuld om naast de cut-off nummers zijn gevallen.

Ik kan alleen zeggen dat het een jaar vol stress, hoop en onzekerheid is geweest en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Met alles hou je rekening, een jaar lang, terwijl niet eens zeker weet of... En geloof mij maar, als je echt graag wilt gaan, dan is die onzekerheid een regelrechte marteling en echt niet leuk.

En ja, wij hebben een website die we willen gaan gebruiken om alle ervaringen met anderen te delen. Wij willen ook iedereen helpen die ook willen emigreren, door ze zoveel mogelijk informatie te geven in het Nederlands. Tevens zullen wij (als alles door gaat) vanuit Amerika zoveel mogelijk verslag uitbrengen over hoe het ons vergaat, waar we tegenaan lopen en hoe erg de heimwee of spijt zal zijn, haha... Gewoon eerlijk neerschrijven hoe wij de dingen en veranderringen persoonlijk beleven. het zal niet gemakkelijk zijn de eerste jaren natuurlijk. Hier in Nederland hebben wij het heel erg goed, zowel financieel maar ook op alle andere vlakken en daar zullen wij echt een behoorlijke stap terug moeten gaan doen, maar ach... wij kiezen ervoor. Ik wil niet in Nederland blijven wonen en na mijn pensioen tot mijn 80ste achter de garaniums zitten loeren wat de buren allemaal aan het doen zijn. Nee, dat weet ik wel leukere dingen: Mountainbiken in de Rocky Mountains, Raften in de Colorado River, dobberen in Lake Powell in Utah, 4Wheel Driven op onbegaanbaar terrein, gewoon alles wat we altijd al hebben gedaan in Amerika, alleen nu eventjes tussendoor in de weekenden, inplaats van in de vakanties...   ;)

#18 - 24-07-2004, 13:16 uur

mimi

Chiefram ,

ook ik wens je alle succes toe !!

Wij vertrekken maandag naar Florida voor enkele weken.  We willen ons zo snel mogelijk daar gaan vestigen.
Mijn man krijgt het Am. staatsburgerschap aangeboden omdat hij daar studeerde aan M.I.T. in Boston.  Hij wordt ook gesponsord door een groot Amerikaans concern.  8)
Als zijn echtgenote zal ik ook wel niet te veel probs hebben.
Ik weet nog wel niet wanneer ik mijn interview en keuring zal hebben. Heb ook geen idee hoe ik me moet voorbereiden  :o
We zien wel he !

Groetjes

Mimi

#19 - 27-07-2004, 14:30 uur
« Laatst bewerkt op: 27-07-2004, 14:34 uur door mimi »

PBBI

Volgens mij zijn de eisen om Amerikaans staatsburger te worden wel meer dan dat je aan het MIT gestudeerd moet hebben en een baan aangeboden krijgen. Of de Belgen moeten voorgetrokken worden t.o.v. de rest van de wereld. Nederlanders moeten eerst een greencard aanvragen en kunnen dan na een aantal jaren pas staatsburger worden als ze voldoen aan allerlei eisen.
#20 - 28-07-2004, 12:14 uur

mimi

Tja PBBI , de belgen zien ze overal graag komen hé ! (grapje)

Mijn man brengt een enorme som geld en zijn know how binnen in Amerika.  Dat zal wel de doorslag gegeven hebben.
Ze zijn niet gek die Amerikanen. 8)

Hij vertrekt maandag naar Seatlle, voor een zakelijke afspraak.  De kinderen en ik vertrekken woensdag naar Miami, waar hij ons dan zal opwachten.
We hebben een vlucht met de Cityhopper vanuit Antwerpen naar Schiphol.  Daar vliegen we met American Airlines naar Miami.
Ben benieuwd of ik mag roken eersteklas  ;D

Ik zal hier wel geregeld verslag uitbrengen hoor!

Groetjes

mimi :)

#21 - 29-07-2004, 10:47 uur

xerxesc

Ik geloof niet dat uw man Amerikaans Staatsburgerschap krijgt via MIT, of Investering, of andere mogelijkheden, het meeste wat hij kan krijgen is lawful permanent residency (green card), na 5 jaar kan hij dan Amerikaans Staatsburgerschap aanvragen, maar omdat hij een enorme som geld in het land brengt of het land hem niet kan missen geeft hem nog steeds geen recht op U.S. Citizenship, het geeft hem wel een goede kans op Lawful Permanent Residency.
#22 - 29-07-2004, 18:31 uur

PBBI

Je hebt gelijk Xerxesc.
Ik denk dat Mimi niet helemaal precies weet waar Sven mee bezig is of misschien weet Sven het ook niet precies. Mimi, met geld is niet alles te koop en ook geen Amerikaans citizenship. Mocht dit wel zo zijn en Xerxesc en ik zitten helemaal verkeerd dan hoor ik dat graag. Ik heb uit hoofde van mijn beroep te maken met het visum gebeuren in de VS en heb wel clienten die interesse hebben om een citizenship te kopen. Volgens mij kun je overigens met geld ook geen rook vrijstelling kopen in een vliegtuig, ook niet eerste klas.
#23 - 29-07-2004, 22:01 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15