Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

lotery & student

Discussie gestart

Gwyneth

Hai mensen,

Ik heb het hele verhaal van Martin gelezen!
Jeez hoopies stress.... Maar gefeliciflapstaart!  ;D
En om heel eerlijk te zijn maakt het me ook wel een btje angstig!

In mijn geval heb ik ruim 7 maanden stage gelopen in NYC. Dit beviel mij prima! Maar wat mji nog meer beviel was mijn huidige vriend! We zijn aan elkaar verslingerd geraakt en zouden erg graag snel weer bij elkaar zijn.  :D

Nu heb ik al naar de Nederlandse verblijfvergunningen gekeken om hem hierheen te krijgen en de Spaanse zodat wij samen in Spanje kunnen wonen (Hij spreekt al vloeiend spaans & engels en een deel van mijn familie woont daar). Helaas is dit beide erg lastig. Ik ben namelijk 20jr en studeer komend jaar af, heb dan wel een internationaal diploma en spreek meerdere talen, maar heb nog geen inkomen van 1318 euro in de maand om voor hem te tekenen. Nog afgezien het feit dat wij dan zouden moeten trouwen.

Het makkelijkste voor ons om samen te zijn zou dus zijn als ik naar Amerika terug zou kunnen. Ik had al wel gehoord over de Green Card Lotery, en had eigenlijk stilletjes gehoopt dat dit onze kans zou zijn. Maar uit Martin's verhaal begrijp ik dat je 2 jr achter elkaar moet hebben gewerkt. Nou werk ik wel maar erbij, en dat zullen ze ongetwijfeld niet bedoelen... grrr

Heeft iemand nog goede tips/advies?  ???
Het doet namelijk veelste veel pijn om zo ver van elkaar verwijderd te zijn... en de rekeningen vliegen ook de pan uit! aiaiai...

Plz help me?!  :-\
#1 - 24-05-2005, 18:03 uur

Dusza

Maar uit Martin's verhaal begrijp ik dat je 2 jr achter elkaar moet hebben gewerkt.

Meen je dat nou?!
Dat wist ik niet. Ben ik net effe aan het overwegen om mee te doen met de Green Card Lotery, maar dat zal niet gaan dan, want ik ben werkloos.  :'(  Mijn echtgenoot werkt wel, dus hij zal dan wel mee mogen doen, maar ik niet???

Ben benieuwd naar de antwoorden die hier op komen.
#2 - 24-05-2005, 19:55 uur

Dusza

Ben natuurlijk volop beginnen zoeken, en ik vond dit, wat jou, Gwyneth, ook wel kan geruststellen, indien jouw opleiding aan deze vereiste voldoet:

"The law and regulations require that every applicant must have at least a high school education or its equivalent or, within the past five years, have two years of work experience in an occupation requiring at least two years training or experience. A "high school education or equivalent" is defined as successful completion of a twelve-year course of elementary and secondary education comparable to that of a high school degree in the United States. Qualifying work experience shall be based upon the most recent edition of the Dictionary of Occupational Titles published by the Employment and Training Administration of the United States Department of Labor. Documentary proof of education or work experience should NOT be submitted with the application, but must be presented to the consular officer at the time of formal immigrant visa application."

Ik kan meedoen, voldoe aan alle eisen!
#3 - 24-05-2005, 20:13 uur

Gwyneth

Omdat het mee doen met de Green Card Lottery gratis is en er veel jongeren ervan dromen om na hun studie in de US te gaan werken, vallen deze eisen ineens tegen.
is wat ik gelezen had op : http://www.verenigdestaten.info/alginfo/dv2004.html

Vandaar dat ik hem ff kneep... in ieder geval bedankt voor je reactie! Hopen dat het inderdaad het geval is!

Is er nog iemand die andere goede adviezen heeft om weer bij elkaar te kunnen zijn? In NL, Spanje of USA? Mocht het niet lukken met de Lotery  :-\
Want dan duurt het ook nog een hele tijd... Niet dat dat het niet dubbel en dwars waard is maar toch... Liever gister nog dan morgen  ;D
#4 - 24-05-2005, 20:41 uur

Chiefram

Het is inderdaad minimaal 2 jaar werkervaring OF een highschool vergelijkbaar diploma bezitten. Dit si alleen maar omdat je moet kunnen aantonen dat je kans maakt om te slagen in de US.

Wat ik in dat verhaal bedoelde met dat er misschien veel scholieren afhaken of niet door kunnen gaan met de DV Lottery, is omdat ze vaak nog helemaal geen werkervaring hebben en misschien nog geen diploma hebben, vergelijkbaar met de Amerikaanse Highschool.
#5 - 25-05-2005, 00:58 uur

Dusza

Had je me even de stuipen op het lijf gejaagd zeg!
Ik ben nog maar net begonnen met info te zoeken over die Lottery, had zelfs al een nachtmerrie over het fout invullen van die formulieren, en plots dacht ik even dat onze kansen met de helft verminderd werden omdat ik geen aanvraag in kon dienen.

Maar de komende avonden ga ik dus spenderen aan het helemaal uitpluizen van al jullie berichtjes over de Lottery.
#6 - 25-05-2005, 19:57 uur

Chiefram

Sorry... Maar schrijf/type fouten in de formulieren kunnen wel degelijk voor diskwalifikatie zorgen. Pas dus wel goed op en doe het niet eventjes snel tussendoor, maar ga er rustig voor zitten.

#7 - 25-05-2005, 20:47 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15