Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Wat is de kans in Procent om een Green Card te winnen?

Discussie gestart

Jake Kaliber

Ik vraag me af wat de kans is om een Green Card te winnen en hoelang het voor jullie heeft geduurd?
#1 - 03-04-2016, 22:01 uur

Pieter79

Je kunt online vinden dat er zo'n 15 miljoen inschrijvingen zijn. Ik geloof dat er 100.000 uitgeloot worden, maar alleen de eerste 50.000 die aan de eisen voldoen mogen emigreren. Zeg maar een kans van 1x in de 300 jaar dat je wint (dit is niet helemaal waar aangezien bepaalde landen of continenten meer of minder 'Green Cards' toegezewezen krijgen.

Gr. Pieter
#2 - 04-04-2016, 02:16 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Yessica

En met winnen alleen ben je er niet. Dan moet je ook nog kunnen aantonen dat je jezelf kunt redden, door een goed gevulde spaarpot te hebben en bij voorkeur ook over een goede opleiding te beschikken. Als ze niet overtuigd zijn dat je jezelf kunt redden kunnen ze je de green card alsnog weigeren.
#3 - 04-04-2016, 02:22 uurJake Kaliber

Met een bedrag van $15.000 is voldoende of niet?
#4 - 06-04-2016, 11:50 uur

Dirc

Dat lijkt me niet. Jezelf redden met $15.000 lijkt me onmogelijk als je in de States blanco start.
#5 - 06-04-2016, 12:00 uur

Jake Kaliber

Noem eens een Bedrag dat voldoende is?
#6 - 06-04-2016, 12:09 uur

Dirc

Gebruik de zoekfunctie eens, dit is al meerdere malen uitvoerig beschreven.
Ook hier staat uitgebreide info: http://www.verenigdestaten.info/green-card-lottery-amerika/
#7 - 06-04-2016, 12:11 uur

Terpies

Aangezien je nog maar 15 jaar bent (misschien nu inmiddels 16), heeft het nu absoluut nog geen zin om je in te schrijven in deze loterij, simpelweg omdat je sowieso niet aan de voorwaarden voldoet: je moet waarschijnlijk al minimaal 18 jaar zijn.

Je moet namelijk voldoen aan een minimale scholingseis vergelijkbaar met het Amerikaanse systeem, waarbij je 12 jaar opleiding moet hebben gehad (dus minimaal middelbare school hebben afgerond, op het niveau van een Amerikaanse Highschool).

Dus ik zou zorgen dat je goede cijfers haalt op school, en netjes diploma's haalt.

Misschien kun je dan over twee jaar een poging doen om via de diversity lottery uitgeloot te worden.
#8 - 06-04-2016, 19:35 uur

Pieter79

Ik geloof dat er 7 jaar geleden t.. oen ik emigreerde er maar weinig meer over was van de 45k aan spaargeld. Met 15k moet kun je het een half jaar uit houden, mits je goedkoop huurt en geen gekke dingen doet. Het kan goedkoper maar zo wil je niet leven.

Gr. Pieter
#9 - 07-04-2016, 04:57 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Jake Kaliber

@Terpies Ja dat snap ik dat ik nog niet mee kan doen. Maar ik probeer alvast wat informatie te krijgen wat ik ervoor moet doen..
Alleen ben ik bang dat die loterij heel moeilijk gaat worden.  :'(
#10 - 07-04-2016, 14:07 uur

Dirc


Yessica

Makkelijk is het zeker niet Jake.
Ik snap de frustratie, geloof me.
Ik heb het je al vaker gezegd en ik blijf het herhalen, education is the key.
Zorg voor een hoge opleiding en als het even kan in de gezondheidszorg.
#12 - 07-04-2016, 18:55 uurPieter79

Ik heb het je al vaker gezegd en ik blijf het herhalen, education is the key.
Zorg voor een hoge opleiding en als het even kan in de gezondheidszorg.

Inderdaad, helemaal gelijk in. Andere hogere opleidingen waar gemakkelijk werk voor te vinden is is in de technische richting. Ik zie met name dat er veel geschoven wordt in de richting van software development. Hetzelfde geldt voor een combinatie van medisch-techniek, zoals bijvoorbeeld biomedical engineer  (HBO/WO) ('biological technician' is een graad lager, zeg maar op MBO niveau).

Gr. Pieter
#13 - 07-04-2016, 19:05 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Nexius

Jake mag ik zal je eens een paar dingen vertellen, misschien is dit off-topic maar ik probeer het ook een beetje on-topic te houden.

Ik volg dit forum al jaren (al sinds mijn 15e) en ik kom elke dag weer meer informatie te weten over emigratie naar de United States en ondertussen ben ik 18 jaar.
Toen ik zo oud was als jij had ik ook gelijk een droom voor ogen en dat was naar Amerika emigreren zo snel als het kan, maar nu 3 jaar later zie ik in dat, dat helaas niet zomaar gaat.
Op mijn 15e wilde ik dan ook gelijk allemaal informatie weten over de greencard lottery om zo te kijken wat voor mogelijkheden er zijn tot emigratie, hierdoor spamde ik soms hele forums vol (Dus elke keer een nieuw topic) om zo verschillende info te kunnen krijgen, op een gegeven moment werd ik gebanned en was ik nogal door het dollen heen en dacht ik van daar gaat mijn droom... Maar 1 jaar later probeerde ik het nog eens(Was geunbanned) en maakte geen topics aan maar ik las wat anderen voor ervaringen hadden over de greencard lottery en tot mijn verbazing beantwoordde dat gelijk al 85% van mijn vragen die ik nog had.

Dus wat ik hiermee wil zeggen is dat, zoek eens rond op forums ga opzoek naar informatie, maar spam geen forums vol want dat komt irritant over op anderen en dat heb ik geleerd uit eigen ervaring, natuurlijk willen de mensen die dit forum beheren je met alle vriendelijkheid helpen maar dit houd ook een keer op denk ik....

Ik was 15 jaar oud toen ik mij hier opgaf en nu ben ik 18 en ben veel wijzer geworden over emigratie en over de wereld en waar ik mij nu op focus is de toekomst, ik zit nu namelijk midden in mijn MBO 4 (ICT) en wil daarna ook nog eens HBO gaan doen en hoop hiermee op mijn 24e/25e jaar klaar mee te wezen, daartussen door zou ik ook graag nog Cambridge Engels willen leren, dus de toekomst zal mij nog veel te bieden hebben en daarna kijk ik nog of ik kan emigreren naar de VS want het is tenslotte nogsteeds 1 grote droom van mij en die moet/zal ik zeker achterna gaan, maar je moet er altijd vanuit gaan dat de droom niet door kan gaan want dan wordt de klap minder als je wordt afgewezen.

Heel verhaal maar ik hoop dat je er wat wijzen van bent geworden :)
#14 - 08-05-2016, 21:25 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15