Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Wat is je voornaamste reden om te willen emigreren?

Discussie gestart

tim1984

Hallo allen,

Ben erg benieuwd wat andere mensen beweegt om mee te doen aan de green card lottery.

Ik heb altijd al geroepen nooit voor altijd hier te willen wonen. maar belangrijke redenen voor ons is de verstikkende  en verkeerde regelgeving hier in Nederland. Hierbij denk ik ook aan de WW en WAO en dat je niet of nauwelijks wordt beloond als je hard werkt. Tevens is Amerika redelijk ontwikkeld, maar ook met veel ruimte en natuur. Wij houden van meer eigen verantwoordelijkheid. Ook het grote scala aan faciliteiten (mits je deze kan betalen natuurlijk). Mijn persoonlijke liefde voor Detroit steel, voornamelijk Chevy's. Ook het patriottische vind ik erg mooi.

Het meest doorslaggevende was het gevoel dat mij bekroop toen ik voor de 1e terug kwam. Dat alles hier zo krap, benauwend en bedroefd is. Tevens baal ik steeds meer van de Nederlandse mentaliteit.

Veel mensen vragen mij waarom wij deze kant op willen. En noem vaak de punten hierboven. Daarbij zeg ik ook: het is niet beter, maar anders en wat anders dat willen wij graag. En ik hoop dat ik mij in Amerika beter op mijn plek voel. Mochten wij er ooit mogen komen  patriot

Dit is mijn reden, nu ben ik erg benieuwd naar die van jullie. ;D
#1 - 30-07-2011, 08:48 uur

hollandranch

Eigenlijk hetzelfde  ;)   en de mentaliteit van de Amerikanen, je mag hier trots zijn op wat je doet, in Nederland moet je normaal doen, dan doe je al gek genoeg  >:(  Ben voor een kapitalistisch systeem, dus wie er meer voor doet verdient meer en niet alles zullen we eerlijk delen want we zijn op de wereld gezet om het samen op te lossen, NOT  ;D
#2 - 30-07-2011, 14:41 uur

Pieter79

Een belangrijke reden dat ik weg wilde uit Nederland was dat het mij te socialistisch is. Er heerst een mentaliteit van 'iedereen hetzelfde' en als je meer doet of hebt dan word je onderuit geschoffeld. De verschillen in inkomens zijn te laag (afhankelijk van je opleiding en werkmentaliteit / resultaten) en meebetalen aan al die uitkeringstrekkers en immigranten die alles voorgeschoteld op hun bordje krijgen had ik ook helemaal geen zin in.

Hier in de US voel ik me als een vis in het water; huizen zijn betaalbaar, je krijgt betaald naar werken en de belastingen zijn echt heel wat lager. Met m'n loon kan ik hier m'n gezin onderhouden, een fatsoenlijk huis met lap grond kunnen kopen, een auto rijden die ik wil, en dan nog over hebben. In Nederland, waar ik precies hetzelfde werk deed (mechanical engineer) voor dezelfde werkgever had ik dit nooit voor elkaar gekregen (veel minder netto over aan het einde van de maand). Verder heeft waarschijnlijk het meer competievere werkklimaat eraan bijgedragen dat ik hier in de US al 7 patentaanvragen heb lopen, in de kleine 2,5 jaar dat ik hier ben. Zo'n aanvraag gaat door een heel intern goedkeurings en review proces en tot nu toe elke aanvraag is uiteindelijk een application naar het patentbureau geworden. Blijkbaar worden al m'n efforts gewaardeerd want met m'n laatste job review heb ik ik een riante verhoging gehad. Dit was in Nederland niet mogelijk geweest waar je in een CAO zit en er standaard inflatie correctie of wat dan ook wordt gegeven.

Prijzen voor gas, water en electra zijn hier ook stukken lager evenals een uitstekende ziekenkosten verzekering (die vergelijkingen heb ik al een keertje ergens op deze site gepost).

Alright, voor de duidelijkheid, ik heb altijd een goed leven in Nederland gehad maar voelde me er absoluut niet thuis vanwege mijn kijk op een society. Ik wilde daar niet meer een onderdeel van zijn. Ik kan met recht zeggen dat het hier in de USA veel beter is!!

Gr. Pieter
#3 - 30-07-2011, 14:41 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***7 Patents Granted*** (Update Jul-2019)

tim1984

Citaat
Alright, voor de duidelijkheid, ik heb altijd een goed leven in Nederland gehad maar voelde me er absoluut niet thuis vanwege mijn kijk op een society. Ik wilde daar niet meer een onderdeel van zijn. Ik kan met recht zeggen dat het hier in de USA veel beter is!!

Blij dat je mijn kijk op Amerika beaamt. Wou het niet zo "rechts" benoemen, maar wij zitten op 1 lijn.  :afro:
#4 - 30-07-2011, 15:52 uur

hollandranch

Blij dat je mijn kijk op Amerika beaamt. Wou het niet zo "rechts" benoemen, maar wij zitten op 1 lijn. Je bent al heel snel "rechts" in Nederland als je vind dat men moet werken voor hun geld en een illegaal een illegaal is. Is in Amerika langzaam aan hetzelfde aan het worden maar dat is ook een reden dat we wat verder van de bewoonden wereld wonen en een Staat hebben uitgekozen die nog The American Dream kent :afro:
#5 - 31-07-2011, 14:38 uur

Yessica

Mijn voornaamste reden is simpelweg dat ik daar meer thuis ben dan hier. Ik ben hier niet op mijn plek en de Nederlandse mentaliteit bevalt me niet. En een gezegde dat hierboven al genoemd is, is het ultieme voorbeeld "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg", wat een ontzettende hekel heb ik aan die uitspraak! Maar eigenlijk zegt het onderschrift bij mijn foto al genoeg ;-)
#6 - 31-07-2011, 15:14 uurtokoh

Ik ga mee in het verhaal van de socialistische staat. We werken hard en dat maakt dus gewoonweg geen verschil met de rest. Ik word te weinig betaald voor de flexibiliteit, de uren en de energie die ik in mijn job steek en vind het niet kunnen dat ik moet leven met wat de kruimels die de staat op het einde van de maand over laat.
Ik ben jarenlang zelfstandige geweest en toen ik dooor de crisis naar den privé ben overgestapt, kwam de staat ons simpelweg pluimen.

Daarnaast, ik wil mijn kinderen tonen dat je moet werken voor wat je wil bereiken en ik heb geen zin meer in 250 dagen regen per jaar.  8)
#7 - 31-07-2011, 20:51 uur
09/2011: Trying to get my wife's birth certificate (took 4 months, thx to USPS)
14/02/12: Marriage
21/02/12: I-130 package sent.
24/02/12: I-130 package arrived @ Chicago lockbox
29/02/12: NOA 1 by E-mail
29/02/12: Contacted US accountant for IRS filing.
07/03/12: NOA 2 by E-mail -

hollandranch

Nederland is langzamerhand een land geworden van veel vrijheid naar veel regels. Ik was vroeger (30 jaar geleden) trots op mijn land maar nu niet meer, gewoon een klein, zeikerig landje geworden waar je geeneens meer op een terras staand een biertje mag drinken, waar zelf de coffee shops strak staan van de regels. Het is een goed land als je wilt dat alles geregeld is, maar een slecht land als je wilt ondernemen, dit kan in Texas nog en veel gaat cash, heerlijk, een portomonee vol biljetten  ;D
#8 - 31-07-2011, 21:00 uur

BibiS

Heb geen directe plannen om te gaan emigreren een neem ook niet deel aan de lottery... Waar ik me behoorlijk aan erger is de steun aan de Europese landen waar wij dus niets meer van terug zien. En de mensen in deze landen klagen al als ze met hun 57e met pensioen moeten ipv 55 jaar...

Nogmaals ik heb geen directe plannen om mee te doen met de DV... mijn gevoel en alles ligt hier in NL en ik zie the USA vooral als een mooi vakantie land waarmee ik nog jaren vooruit zal kunnen voor dat ik het land echt n beetje "ken" in zoverre je daar van kunt spreken.
#9 - 31-07-2011, 22:32 uur

hollandranch

Heb geen directe plannen om te gaan emigreren een neem ook niet deel aan de lottery... Waar ik me behoorlijk aan erger is de steun aan de Europese landen waar wij dus niets meer van terug zien. En de mensen in deze landen klagen al als ze met hun 57e met pensioen moeten ipv 55 jaar...

Kom dan niet naar Amerika want hier laat men bijna letterlijk haar eigen volk verhongeren en het gaat met bakken naar Afghanistan, Irak, India, Pakistan, Egypte, Libye, etc, alleen omdat men graag de baas van de wereld speelt, voor mij een van de minpunten van Amerika.
#10 - 31-07-2011, 22:52 uur

BibiS

Tsjah... ik heb soms echt het gevoel om voor iedereen geld te verdienen behalve voor mezelf. Ook krom wij huren particulier met best een hoge huur omdat we A niet lang genoeg ingeschreven staan voor een huurwoning via de woning bouw B een hypotheek kunnen we momenteel alleen nog voor woningen van het type uitgeleefd en krotterig krijgen ( ik heb n bijbaantje) en C mocht het zo ver komen dat we wel lang genoeg ingeschreven staan dan verdienen we weer bijna altijd te veel :(

Maar goed het is overal wel wat en ik ga n beetje off topic geloof ik... Toch vind ik van Amerika dat hard werken en er ook naar verdienen wel heel aantrekkelijk...
#11 - 31-07-2011, 23:05 uur

Johan

Redenen om de overstap te maken: spanning, iets nieuws, ruimte, veel zon, andere mentaliteit, minder socialistisch alhoewel er heel veel verborgen socialistische programma's zijn, niet dat zeikerige wat veel Nederlanders hebben en hier vinden zo ondanks de crisis grote auto's nog steeds leuk, goedkope benzine, relatief goedkoop uit eten, minder belastingen, meer mogelijkheden voor activiteiten, minder vergunningen, vriendelijke mensen, etc.

Maar er zijn ook nadelen: Vooral hier in Florida wonen echt heel veel domme mensen die amper weten dat er meer landen zijn dan Amerika (ik vind dat persoonlijk best gevaarlijk), de kerk rules (als lid van de kerk wordt verwacht dat je minstens 10 % van je salaris doneert aan diezelfde kerk), scheve moraal (Een vampierfilm waarin hoofden over je scherm heen rollen, messen door het achterhoofd worden gestoken en je pistool in het handschoenenvakje mag liggen zonder vergunning, das allemaal geen probleem maar een blote tepel op TV of reclame voor maandverband zul je hier niet zien want das niet goed voor de kids), gezond eten is duur en slecht eten is goedkoop.

Maar ik moet zeggen het is wel lekker wonen hier LOL
#12 - 01-08-2011, 02:46 uur

tim1984

Citaat
Maar er zijn ook nadelen: Vooral hier in Florida wonen echt heel veel domme mensen die amper weten dat er meer landen zijn dan Amerika (ik vind dat persoonlijk best gevaarlijk

In het land van de blinden in de eenoog koning, toch?
#13 - 01-08-2011, 09:19 uur

hollandranch

In het land van de blinden in de eenoog koning, toch?

Klopt, je kan gerust zeggen dat een groot deel van de Amerikanen slecht werk leveren, lui zijn en outside the box denken kunnen ze niet, dus iemand met een gezonde NL werkmentaliteit kan hier snel carriere maken en werk verzetten.
#14 - 01-08-2011, 14:14 uur

Freckles49

In het land van de blinden in de eenoog koning, toch?

Klopt, je kan gerust zeggen dat een groot deel van de Amerikanen slecht werk leveren, lui zijn en outside the box denken kunnen ze niet, dus iemand met een gezonde NL werkmentaliteit kan hier snel carriere maken en werk verzetten.

Ik dacht dat Amerikanen altijd zo hard en lang werken? Maar goed, als vakantieganger merk ik wel dat met name in Florida de mensen inderdaad soms heel erg dom over kunnen komen. En dat heb ik het niet over dat mensen zeggen dat Nederland de hoofdstad is van Amsterdam of dat IJsland dichtbij Nederland ligt. Mij persoonlijk valt het op dat ze gewoon niet efficient kunnen werken. Daarintegen vind ik ze heel voorkomend en service gericht. Hier kunnen wij in Nederland een voorbeeld aan nemen. 
#15 - 01-08-2011, 14:29 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15