Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Winnaars DV2012?

Discussie gestart

ned in MO

Wij zijn geselecteerd, of mijn vrouw dan. En dat na de eerste keer meedoen. Hoe is het mogelijk.

groeten Mark.

Eenvoudig te verklaren. Ik heet ook mark en won ook na de eerste keer meedoen (wel meer dan 15 jaar geleden) ;D

Property management is geen glorieuze job trouwens met weinig pay

Wat je evt kan proberen is om mensen die huizen te huur hebben te benaderen om voor hun huurders te zoeken.
Hier in MO krijgt men voor het aanbrengen van een goede huurder een halve maand huur
#31 - 27-07-2011, 04:17 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

stefan1972

Ja wij hebben antwoord gehad en hebben een casenummer gehad!
wij super happy!
en via vrienden daar en een advocaat weten we over 6 maanden of we definief groen licht hebben
advocaat is gespecialiseerd in the greencard............geen garantie uiteraard, maar ze gaf aan onze zaak 90% zeker kans, wel meer maar dat wilde ze niet zeggen.
na 8 jaar inschrijven, eindelijk dus gelukt! :D ;)
#32 - 11-09-2011, 16:44 uur

bgroeneveld

Als je bericht hebt gehad dat je een groene kaart gewonnen hebt, heb je toch geen (dure?) advocaat meer nodig? Gewoon formulieren invullen en betalen, da's toch alles.

Of vergis ik me nou?


#33 - 11-09-2011, 19:55 uur

markie

Ik ben ervan overtuigd dat je het met hard werken overal kunt maken. Het overnemen van een bestaand property management heeft ook mijn voorkeur, maar ik sluit andere bedrijfstakken niet uit. Verder hoop ik met de verkoop van ons huis genoeg reserves te hebben om het eerste jaar zonder te veel problemen door te komen. Het moet i.m.o. wel redelijk risicoarm zijn i.v.m. de kinderen. Als ik kijk hoe ver mijn vrouw en ik het hebben geschopt in Nederland, en dat zonder al te hoge opleiding (zegt i.m.o. namelijk ook niks over iemands werk cq denk niveau), ben ik ervan overtuigd dat we het in Florida ook wel zullen redden. Niet geschoten is altijd mis.


Even een update, we hebben 3 november ons interview op het consulaat in Amsterdam. Ik vraag me alleen af of en welke documenten vertaald moeten worden. Mijn vrouw heeft n.l. contact gehad met het consulaat en hier werd gezegd dat, indien de documenten in het nederlands zijn, deze niet hoeven te worden vertaald. Heeft iemand hier ervaring mee??
Tevens vraag ik me af of we een bewijs van goed gedrag mee dienen te nemen, deze zijn volgens mij n.l. niet zo eenvoudig te verkrijgen.
Voor zover ik heb begrepen doet het consulaat hier zelf onderzoek na??

Groeten Mark
#34 - 30-09-2011, 09:36 uur

Johan

Even een update, we hebben 3 november ons interview op het consulaat in Amsterdam. Ik vraag me alleen af of en welke documenten vertaald moeten worden. Mijn vrouw heeft n.l. contact gehad met het consulaat en hier werd gezegd dat, indien de documenten in het nederlands zijn, deze niet hoeven te worden vertaald. Heeft iemand hier ervaring mee??
Tevens vraag ik me af of we een bewijs van goed gedrag mee dienen te nemen, deze zijn volgens mij n.l. niet zo eenvoudig te verkrijgen.
Voor zover ik heb begrepen doet het consulaat hier zelf onderzoek na??

Groeten Mark


Om te beginnen met je vertalingen! Wij moesten indertijd alles vertalen om de doodeenvoudige reden dat de consul een Amerikaan is en ook in het Engels wil kunnen lezen wat je hebt meegebracht. Als iemand op het consulaat jou anders zegt zou ik de naam en alle verkrijgbare gegevens van die persoon opschrijven. Desalniettemin zou ik het risico niet willen lopen en vertalingen meenemen van alle documenten die je moet overhandigen.

Verder de verklaring van goed gedrag die hoef je inderdaad niet aan te vragen. In de procedure wordt uitdrukkelijk vermeld dat je die niet moet aanvragen. Als het goed is heb je al je persoonlijke gegevens zoals in het paspoort vermeld al overhandigd. Deze gegevens gebruikt het consulaat om je antecedenten onderzoek te doen.
#35 - 30-09-2011, 16:01 uur

markie

Ik heb ook begrepen dat dit zou moeten, maar het volgende staat in de instructies op de website.

Translation Requirements

All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations.

Misschien dat ik het verkeerd lees, maar volgens mij staat er dat er vertaald hoeft te worden als de documenten niet het engels zijn, of in de taal van het land waarin je de aanvraag doet.

Je kunt het i.m.o. op twee manieren opvatten.
#36 - 30-09-2011, 17:15 uur

Johan

Het zou zomaar kunnen dat het is veranderd natuurlijk! Het scheelt je een hoop geld als je niet hoeft te vertalen en inderdaad de instructies lijken mij te zeggen dat je niet hoeft te vertalen!
#37 - 30-09-2011, 17:26 uur

markie

Nu mijn volgende vraag, stel dat alles gaat zoals we willen, dan is het wel handig om daar en auto te hebben.  Is het mogelijk om een auto te kopen, en verzekeren op een internationaal rijbewijs?
#38 - 30-09-2011, 17:31 uur

Pieter79

Ik heb begin 2009 alle documenten in het Nederlands kunnen laten zien op het consulaat. Geen problemen mee gehad.

Gr. Pieter
#39 - 30-09-2011, 18:49 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***7 Patents Granted*** (Update Jul-2019)

Johan

Nu mijn volgende vraag, stel dat alles gaat zoals we willen, dan is het wel handig om daar en auto te hebben.  Is het mogelijk om een auto te kopen, en verzekeren op een internationaal rijbewijs?

Ja je kunt met je Nederlandse rijbewijs een verzekering afsluiten voor je auto! Progressive is een redelijk geprijsde verzekeraar als je aankomt met een buitenlands rijbewijs. Je betaald een paar honderd dollar extra omdat je een buitenlands rijbewijs hebt maar je krijgt een deel daarvan terug als je binnen een bepaalde tijd een US rijbewijs laat zien.

Ook kun je (althans in Florida) je auto gewoon op je naam laten zetten en een kentekenplaat aanvragen met je NL rijbewijs!
#40 - 30-09-2011, 19:54 uur

markie

Stel dat het interview positief verloopt, dan moeten wij ons binnen een half jaar melden in de VS?  Met hoeveel tijd moet ik dan rekening houden bij de immigratiedienst.  Dit i.v.m. de overstap op weg naar Florida. Wij zijn nl.van plan om in maart e.e.a. te gaan bekijken cq. regelen. Loopt het niet zoals gepland dan wordt het een normale vakantie.

Groeten Mark
#41 - 05-10-2011, 19:59 uur

Johan

Zal een beetje liggen aan hoe druk het is met de speciale gevallen ;-)

Wij waren met 25 minuutjes klaar, het enige wat ze doen is een gesloten enveloppe van je aannemen met papieren erin die het consulaat jou heeft overhandigd. Daarin zitten al je papieren die al kent. Ze vullen een deel van die papieren in en nemen je vingerafdrukken en uiteraard die van de rest van de familie. Daarna stempelen ze je paspoort en kun je gaan!

Maar ik heb ook verhalen gehoord dat het 2,5 uur duurde.
Je moet dus een beetje geluk hebben!
#42 - 05-10-2011, 21:34 uur

markie

Afgelopen donderdag ons interview gehad in Amsterdam. Ik moet zeggen dat, in tegenstelling wat ik veelal heb gelezen, dit 100% meeviel. De beamtes waren allemaal even vriendelijk.
Het interview zelf duurde geloof ik nog geen 10 minuten. Het enige wat aan mijn vrouw (zij was geselecteerd) werd gevraagd was wat onze plannen waren. Verder werden de papieren een keer vlug doorgenomen, en dat was het. Leuk om te vermelden is dat mijn vrouw heeft meegedaan via usafis, waar ik zeer mijn twijfels over had. Het enige negatieve wat ik erover kan zeggen is dat ze proberen je een hoop taalcursussen aan te smeren en bij winst een advocaat. Nu is het natuurlijk wel zo dat je tegenwoordig via de mail wordt ge´nformeerd als je bent geselecteerd. Ikzelf heb het via de officiele weg gedaan. Maar wat waren we blij naar het interview, dus volgend jaar gaat een mooi jaar worden.

Groeten,

Mark
#43 - 05-11-2011, 09:30 uur

Johan

Dus we mogen jullie feliciteren?

GEFELICITEERD ;-)

Succes met alle voorbereidingen!
#44 - 05-11-2011, 12:30 uur

Old Faithful

Van Harte.   cheerg

Veel succes in jullie nieuwe leven.
#45 - 05-11-2011, 12:41 uur
Groet,

Old Faithful

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15