Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Wonen en lasten

Discussie gestart

Fam. de Olde

Hallo allemaal,

Mijn man, ik en twee kinderen hebben altijd al de droom gehad om in Amerika te kunnen wonen maar wij vragen ons af hoe of het zit met de woonlasten.
Ons voorkeur gaat uit naar de staat New York en betaal je daar ook WOZ ieder jaar en hebben ze daar woonlasten die wij hier weer niet kennen ?
Hoe zit het met de ziektekostenverzekering ? Is dat net zo duur als in NL ?
Hoe gaat het met het opgebouwde pensioen in NL, wordt dat automatisch tegen die tijd verrekend ?
Kortom: wij willen dolgraag meer informatie omtrent het woongebeuren...
Wat is een gemiddeld gezin per maand circa kwijt ?

Alvast bedankt voor het lezen.

Gegroet, fam. de Olde

#1 - 17-03-2009, 14:57 uur

hdeweert

Hallo
Velen willen naar Amerika om te wonen. Helaas is dat maar voor een kleine groep weggelegd.
 Als je niet in het bezit bent van een Green card kan je alleen maar op vakantie naar Amerika.
Tijdens het verblijf in Amerika bouw je geen pensioen op en ook word de tijd dat je daar verblijft
gekort op je AOW. Zelfs al zou je het financieel kunnen dragen kun je niet naar Amerika verhuizen
om daar permanent te gaan wonen.
Maar niets is onmogelijk.
Harm
#2 - 17-03-2009, 15:20 uur

Loek

WOZ, die moest ik even opzoeken.  Toen ik uit nederland vertrok heette dat nog "onroerend goederen belasting".  En ja die betaal je hier in de US ook waarbij de hoogte afhangt van waar je woont.  In New York verwacht ik dat die knap fors zal zijn vanwege de hoge waarde van huizen daar.  Hier in Colorado betaal ik $2800 per jaar op mijn huis.  Ziektekosten verzekering hangt af van zaken zoals of je werkgever een collectieve verzekering biedt.  In dat geval kunnen de kosten meevallen, maar als je prive iets moet regelen loopt het meestal flink in de papieren.  Je kunt het proberen in het redelijke te houden door meer eigenrisico te nemen, maar als je dan iets met je gezondheid krijgt kunnen de kosten zo hoog oplopen dat faillisement niet ondenkbaar is.  AOW uit Nederland reken ik maar niet meer op, ik heb inmiddels genoeg punten opgebouwd hier in de US om in aanmerking te komen voor Social Security hetgeen het US equivalent is.  Daarbij is het zaak goed te sparen voor je oude dag middels wegen zoals 401k en andere belasting technisch voordelige methoden om te sparen voor de oude dag.  De vuistregel in de US is: "Jij zorgt voor jezelf, niet de regering"

Maar zoals Harm al opmerkte zijn dit zaken van ondergeschikt belang als je niet over een US verbijfsvergunning beschikt met toestemming om te werken.  Kijk maar eens hier op het forum rond en je zult zien dat afgezien van de Greencard loterij het verkrijgen van een werkvergunning behoorlijk moeilijk zo niet voor de meesten onmogelijk is.

#3 - 17-03-2009, 15:34 uur

bgroeneveld

Helemaal waar Loek.

Onroerendgoed belasting kan oplopen, we betaalden $7500 per jaar in St. Paul, gaan een $5000 betalen hier in North Carolina. Enige "voordeel" is, dat je die plaatselijke belasting van je federale belasting af kan trekken.

En voor alle zekerheid een opmerking over AOW: tenzij je die apart betaalt, bouw je niets verder op. MAAR: voor elk jaar na je 15e dat je in Nederland hebt GEWOOND (niet noodzakelijkerwijs gewerkt), krijg je 2 procent van de AOW die geldt op je 65e. Niet erg veel, natuurlijk, tenzij je erg lang in Nederland hebt gewoond, maar altijd beter dan een schop tegen je hoofd, zoals ze hier zo beeldend zeggen.
#4 - 17-03-2009, 15:41 uur

Johan

Klopt je bouwt 2 procent per jaar op vanaf je 15de voor elk jaar dat je in Nederland woont tot aan je 65! Ga je weg uit Nederland dan kun je maximaal 10 jaar bijkopen maar dat kan ook achteraf. Als je dus 5 jaar geen recht hebt gehad op AOW omdat je buiten Nederland woonde en werkte dan kun je bij terugkeer in NL die 5 jaar alsnog bijkopen zodat je weer op 100 procent aow zit als je 65 wordt.
#5 - 17-03-2009, 18:30 uur

Loek

Van die 2% per jaar ben ik op de hoogte.  Ik heb volgens die regel nog recht op 42% als ik 65 wordt, maar ik reken er niet te hard op.  Er kan nog veel veranderen tussen nu en mijn 65ste verjaardag.  Ik heb destijds ook gekeken naar het doorbetalen van AOW, maar die regeling vond ik erg duur.  Als je dat geld in een goeie beleggingsfonds investeerd levert het meer op.  Alhoewel... dat is er van uitgaande dat er niet een economische recessie van de huidige omvang plaatsvindt die ervoor zorgt dat je 50% van je investering in rook op ziet gaan. 

#6 - 17-03-2009, 18:37 uur

Tekkel

zodat je weer op 100 procent aow zit als je 65 wordt.
of 67 of......
Wie zal het zeggen.

Bart
#7 - 17-03-2009, 19:05 uur
Visum Australia granted; 12-01-2009

petratimmer

Omroerend goed belasting hangt erg af van waar je woont. NY is nou niet de goedkoopste staat. Wij hebben een behoorlijk stukje grond met een motel en huis er op en betalen om en nabij de $10.000 per jaar.. Niet misselijk dus.
#8 - 20-03-2009, 02:55 uur

Fisherman

Waar ik woon in New Jersey betaal je voor een normale woning al ruim $10.000! Zelfs voor een klein townhouse betaal je hier al zo tussen de $6500 en $7500 :o.
Mijn schoonouders hebben een behoorlijk formaat huis op 3 acres land en dat ligt gewoon in een woonwijk en hun betalen ruim $17.000 per jaar.
Maar ik zit in de buurt van Princeton en hier liggen de inkomens ook erg hoog dus vaak is het in verhouding ongeveer hetzelfde als in de meeste andere staten.
Vrienden van mij hebben een 20 acre horsefarm in Bucks County Pennsylvania en hun betalen hetzelfde als wat we hier voor een normale gezinswoning betalen :o
#9 - 20-03-2009, 18:41 uur

Loek

Inmiddels is Fam. de Olde zo geschrokken van deze verhalen dat ze hier niet meer terugkomen  ???
#10 - 20-03-2009, 18:58 uur

Fam. de Olde

Allemaal nog hartelijk bedankt voor jullie reacties, en sorry dat we wat laat reageren maar onze provider valt steeds uit..
Het zijn inderdaad forse prijzen...
We zijn hier en daar aan het informeren omtrent onze mogelijkheden.
Ergens moet er toch een mouw aan te passen zijn, want het lijkt me toch stug dat je met een normaal inkomen geen vrijstaande eigen woning kunt kopen en onderhouden.
Momenteel betalen wij circa 15,000 euro aan woonlasten inclusief gas/water/licht en healthinsurance...
Nederland is voor ons vrij duur geworden, brandstof is hier al per liter 1,30 euro en stijgende.
Een 2/1 kap woning kost gemiddeld 300,00 euro en dan heb je nog niets...
Kortom: wij hebben het gehad met het poldermodel  ^-^

Groetjes en als iemand nog tips wil en kan geven, dan horen we dat graag..
#11 - 22-03-2009, 17:10 uur

rikkie

Tip:
Kijk eerste eens of je wel voor lange tijd in Amerika mag verblijven c.q. naar Amerika mag emigreren.
Je kan het poldermodel wel zat zijn maar een huis kopen en onderhouden in Amerika is geen reden om
er langer dan 3 maanden aaneengesloten te verblijven. Je kan je pas los maken van het polder model
als je beschikt over de bekende groene kaart. Heb je die niet dan kun je helaas alleen maar op vakantie.
#12 - 22-03-2009, 17:34 uur

Fam. de Olde

Nee hoor, ik begrijp dat je een groene kaart nodig hebt....
Er woont familie van mij in Amerika en deze heeft een eigen zaak, dus proberen we via deze de groene kaart te verkrijgen.
Maar wij wilden eens weten wat je aan lasten etc kwijt was, want als de kosten daar hoger zouden zijn, dan denk ik dat we het niet eens doen.  ;-)

#13 - 23-03-2009, 12:33 uur

dutch_in_seattle

Citaat van: Fam. de Olde
Er woont familie van mij in Amerika en deze heeft een eigen zaak, dus proberen we via deze de groene kaart te verkrijgen.

Ik wil je dromen niet aan diggelen helpen, maar op deze manier aan een groene kaart komen is vaak veel moeilijker dan men denkt (zoniet nagenoeg onmogelijk).
Succes ermee, maar blijf met beide benen op de grond staan!

Trouwens, afhankelijk van waar je zit, is het leven in de V.S. helemaal niet zoveel goedkoper als je misschien denkt.

Ron (in Seattle, WA)
www.dutchoutpost.us
#14 - 31-03-2009, 19:13 uur

ned in MO

Wat een gekken daar in het hoge noorden ;)
Ik betaal hier in Missouri voor een 2000 sq ft huis met 4 acres in een woonwijk $1400 per jaar.
gas en electra gem $150 in de maand en heb mijn eigen riool en watervoorziening

ga echter binnenkort naar iets groters. Denk richting 4000 sq ft :afro:
#15 - 31-03-2009, 21:08 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15