Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Wonen en Werken in Amerika?

Discussie gestart

FutureAmerican18

Hallo allemaal,

Ik heb ff een vraag voor jullie dit is mijn eerste keer maar ik dacht laat ik het eens hier vragen. Wat heb ik allemaal nodig om naar Amerika te kunnen om daar te wonen en te werken? Ik weet dat ik een Visum nodig heb, een werkvergunning, een paspoort, en ik moet gesponsord worden door een bedrijf maar wat moet ik nog meer hebben??? Ik wil gewoon over 5 of 8 jaar naar Amerika gaan alleen.

Wie kan mij helpen????

Met vriendelijke groet,

FutureAmerica18
marcelvandermolen@gmx.net
#1 - 23-08-2002, 14:23 uur

RedZ

Dat is nogal een lastige vraag omdat je, hard gezegd, het land gewoon niet in komt.

Behalve allerlei slimme (en dure) juridische truuken kan je dit doen:

1) trouw een amerikaanse
2) vindt een werkgever (heel veel succes daarmee)
3) ga bij een bedrijf werken die mensen (kan) uitzenden naar de USA (dat is nog de goedkoopste makkelijkste oplossing)
4) doe elk jaar mee aan het DV programma (Lottery)

en zijn nog meer mogelijkheden maar reken dan op dure advokaat kosten om het rond te krijgen.
#2 - 14-12-2002, 01:39 uur

PBBI

Wat je ook kunt doen is die jaren benutten door hard te werken en geld te sparen. Met dit geld kun je een bedrijfje kopen en dan kun je een E2 visum aanvragen. Als je vast wat wilt zien wat ik bedoel dan kijk maar eens op mijn website
www.pbbi.nl of die van ons amerikaanse kantoor www.pbbi.com
Er zijn meer Nederlanders die op deze manier naar Amerika zijn gegaan. Je hebt dan ook meteen een inkomen en dat is in een land als de VS nog meer nodig dan in Nederland.
In ieder geval succes.
#3 - 12-02-2003, 22:51 uur

evil kim

hoi,
ik heb een aantal vragen en ik hoop dat julie me wat meer info kunnen geven.....

-ik wil samen met mijn vriend naar Amerika verhuizen maar moeten meedoen aan de lotery... weten julie ongeveer hoelang het gemiddeld kan duren voordat je getrokken word ?
-julie hebben het over naar een advocaat stappen weten julie de mogelijkheden die een advocaat kan bieden en de ongeveren kosten om een advocaat in te schakelen ?
-hebben julie een site waar Amerikaanse bedrijven op zoek zijn naar mensen die tekort zijn in Amerika of een lijst, waardoor je meer kans maakt om een visum te krijgen.

alvast bedankt
#4 - 01-03-2003, 20:49 uur

PBBI

Hallo ,
Het meedoen aan de greencard loterij kan jaren en jaren duren, eigenlijk net als de staatsloterij. Soms heb je geluk, meestal niet.
Waarom zou je naar een advocaat stappen, zelfs een advocaat kan je niet helpen als je niets iets hebt als een baan o.i.d. Hebben jullie een opleiding waarmee je een visum zou kunnen krijgen? Wat je kunt doen is kontakt opnemen met een visa buro , bijv. www.visaversa.nl en vragen of er mogelijkheden zijn voor jullie.
Voor een baan moet je gewoon op internet zoeken, er zijn nederlandse zoekmachines waarbij je ook op US jobs kunt zoeken.
Succes,
Hans , pbbi.nl
#5 - 05-03-2003, 21:47 uur

anne-lieke

Nou, ik kwam Amerika niet een sbinnen toen ik er een jaar wilde blijven. Ik had in Amsterdam een visitorsvisum gekregen voor een jaar en had een verblijfplaats en werd helemaal onderhouden door die mensen en hoefde dus ook niet te werken. Toen ik eenmaal in Amerika aankwam (Boston) mocht ik een fijn intervieuw afleggen, mocht niet naar huis of amerikaanse vrienden bellen en werd ik zonder pardon terug gezet op het vliegtuig naar Amsterdam (met 3 bewakers)....dit omdat ?????de reden is ons nog steeds niet helemaal duidelijk , maar we gaan er van uit dat het ging om het fijt dat ze zich niet konden voorstellen dat ik;
- Ten 1e: na een jaar terug ging omdat ik blond en vrijgezel ben
- Ten 2e: iemand alles voor mij zou betalen en ik dus niet hoefde te   werken
- Ten 3e: omdat ze achterdochtig zijn en niemand durven te  vertrouwen???

Twee dagen daarna be ik weer naa amerika gevlogen en deze keer naa washington, maar ook nu werd ik 5 uur vastgehouden zonder enig contact met ouders, vrienden en daarna weer terug gezet op vliegtuig naa amsterdam (dit keer met 4 bewakers...en allemaal gewapend).
Ik heb dus slechte ervaringen met Amerika en denk niet dat ik ooit nog amerika in mag...:(. Heb in ieder geval heel mijn leven een vism nodig (ook voor vakanties) en als ik dan al een visum krjg, dan is het nog niet eens zeker dan ik wel door de douane kom in Amerika.....

Dus denk er niet te makkelijk over, want al denk je dat je alles op en top geregeld hebt om amerika voor langere tijd in te komen, wees er NOOIT zeker van dat je ook echt het land in komt!!! :'(
#6 - 13-04-2003, 09:07 uur

Kasj

mocht je nou een van de gelukkigen zijn die in amerika mogen gaan wonen, kijk dan eens op www.findyourspot.com die kwam ik vandaag tegen en daar kun je door een enquette in te vullen een redelijke plaatsbepaling krijgen van waar het voor jou het beste wonen is...

www.findyourspot.com
#7 - 05-01-2004, 20:50 uur
non-winner of the DV-2004, DV-2005, DV-2006, DV-2007 and DV-2008.

entering DV-2010 - 2014 because my wife thought USAFIS would be a good idea. (uhum)

Daffine

Allereerst is een VISUM zeer belangrijk.
Verder moet je  een credit history zien op te bouwen, iedere Amerikaan heeft er een, en men kan zich niet voorstellen dat jij het niet hebt...dit gaat via banksaldo's enz. heel ingewikkeld maar als het je lukt kun je een credit card aanvragen.
Verder moet je hier een social security number aanvragen.Het slimste is om te zorgen dat je de papieren hiervoor via via al in Nederland in je bezit krijgt, zodat je hier alleen nog maar een afspraak hoeft te maken...ZONDER SOCIAL SECURITY number stel je hier niks voor!!!
(het duurt na aanvraag plm 6 weken voor je het hebt !)
Verder moet je binnen een maand na aankomst in dit land een rijbewijs zien te halen, veel succes zonder social  sec. number, want een Nederlands rijbewijs is hier niet geldig...Met bijbetaling van plm. 2000 dollar kun je bij sommige verzekeringen wel gewoon doorrijden op je Ned. rijbewijs, dat wel.
Dat is het zo ongeveer...er is vast nog wel meer, maar ik weet je omstandigheden ect. niet, dus...

O, ja, en ze zijn hier dol op plastic kortingskaarten, maar het aanvragen van een JC penney's card of een Target Card (10% korting) beinvloed weer negatief je op te bouwen credit history...niet doen dus !
En de opmerking die ik las 'dat je hier geld komt brengen' slaat de plank dus volledig mis...typisch staaltje van Nederlands denken, ik denk dat het veel beter is jezelf hier eenvoudig op te stellen, daar kom je verder mee dan een gezwollen ego en een grote mond!
Succes.
Daffine.
#8 - 09-01-2004, 22:43 uur

Kasj

He Daffine, bedankt voor je heldere uitleg hierover...

klopt inderdaad wel met de verhalen die ik hoor.
heb jij enig idee of een oud rijbewijs nog weer te verlengen is? ik he de mijn in 1993 gehaald en die is nu 7 jaar verlopen.
Heb ook een Nederlands rijbewijs, maar zoals je zei heb je daar niets aan.
Ik was toen uitwisselingsstudent en heb toen ook een social security number gekregen(not valid for employment)...

Ik wou dat het weer iets soepeler werd, want ik wil toch echt graag naar The States verhuizen...
#9 - 13-01-2004, 08:32 uur
non-winner of the DV-2004, DV-2005, DV-2006, DV-2007 and DV-2008.

entering DV-2010 - 2014 because my wife thought USAFIS would be a good idea. (uhum)

Daffine

Ehhh ;D Een Nederlands rijbewijs zegt ze hier - in NY althans- niks.
Het enigste wat ik weet is dat als je na een maand nog door wilt rijden op je Nederlands rijbewijs, je ongeveer 2000 dollar per maand kwijt bent bij je verzekering.

Het is ZEKER aan te bevelen met een geldig rijbewijs in de USA te komen...vernieuwen dus, want zeker na 09-11 zijn ze hier steeds ambtelijker geworden, en word er, zeker bij buitenlanders maar bij blacks en latino's het ergste, heel erg muggezifterig gedaan over juist dat soort dingen!!!
En verzekeren he, want mocht je een ongeluk krijgen op de weg...ze kleden je via het gerecht helemaal uit hier! En niemand die je dan helpt hoor...
Succes.
Daffine.
#10 - 13-01-2004, 15:09 uur

Kai

het is maar hoe je dingen in het leven ziet, wil je alles precies op een rijtje hebben of ga je de uitdaging aan, mijn vader is 20 jaar geleden gegaan met niks, en heeft zich een beetje opgewerkt, als je al eerder in amerika ben geweest zoals ook ik dan weet je dat je wel makkelijkle contacten legt, maargoed, dat je usa moeilijk binnenkomt ligt denk per persoon verschillend, een vriendin van mij is een mnd geleden gegaan en verblijft daar illegaal, is de uitdaging aangegaan en dat ga ik binnenkort ook doen, ik ga erheen en ik zie wel hoe ver het komt, in een land van 600miljoen mensen gaan ze echt niet mij er helemaal tussenuit zoeken om me terug te sturen. Je moet gewoon durven,maar dat is mijn mening.
#11 - 19-01-2004, 22:41 uur

KKop

600 miljoen?   ::)

Wat jij beschrijft is niet een uitdaging aangaan, maar een groot risico nemen.  Als je gepakt wordt, is de kans dat je ooit nog de VS in kan wel verkeken waarschijnlijk.  Alhoewel, met de nieuwe plannen van George W. om alle illegalen (lees: mexicanen) te legaliseren, is het misschien wel een goed idee om illegaal te verbijven hier....

Maar zelfs als die plannen doorgaan moet je voor een (tijdelijk) visum nog steeds aantonen dat je een baan hebt die niet door een amerikaan vervuld kan worden.

Je beste kans is gewoon op vakantie gaan en een leuke amerikaanse trouwen  ;D
#12 - 20-01-2004, 01:13 uur

Chiefram

Volgens mij is 600 miljoen wel een beetje erg aan de hoge kant...
Ik dacht dat Amerika ongeveer 220 a 230 miljoen inwoners heeft, dus je pakkans is hierdoor aanzienlijk vergoot, hahaa  ;)

Maar ik kan je voorstellen dat je het risiko wilt nemen. Ik heb vaak aan hetzelfde gedacht, dus na een vakantie gewoon niet meer terugkeren en gewoon zien waar het schip strand. Maar ja, ergens hield mij dat ook weer tegen. Tenslotte wil ik daar wel iets opbouwen als kun je toch maar beter legaal daarheen gaan dan illegaal.

Maar ik begrijp wat je bedoelt en kan mij volledig inleven in jou manier van denken. Ik vind je gedurfde plan erg spannend en heb daar veel bewondering voor. Er zijn genoeg Amerikanen zonder geboortebewijs, paspoort of wat dan ook, en die redden het ook.
#13 - 20-01-2004, 13:09 uur

-crash-

Ik wil ook naar amerika maar weet iemand wie ik hier moet hebben in nederland: een stichting of zoiets? :-\
#14 - 21-01-2004, 22:07 uur

Chiefram

Je bedoelt zoiets als een advokaat of een instantie die je hierbij kan helpen?

Die zijn er ongetwijfeld, maar voordat je daar ontzettend veel geld aan gaat uitgeven, zou ik eerst zelf nagaan of je uberhaupt kans maakt om te kunnen emigreren naar Amerika. Geloof mij maar, dit is een hele lange weg die je moet bewandelen en je moet Engelengeduld hebben.

De makkelijkste manier is toch wel meedoen aan de jaarlijkse Green Card loterij, echter die is zojuist gesloten en moet je (weer) wachten tot de DV2006 opstart ergens eind 2004...  :-[
#15 - 25-01-2004, 12:44 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15