Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Immigratie naar Amerika

Discussie gestart

MrKrypto

Hallo iedereen!

Over een paar maanden ga ik stage lopen in Amerika. De kans bestaat echter dat dit daarna een vaste job zal worden. Nu heb ik toch nog een aantal vragen hierrond.

Namelijk, ik heb diabetes type 1, en voor mijn medicatie tijdens de stage val ik nog onder de Belgische gezondheidszorg. Hoe zit het als ik daadwerkelijk emigreer en in Amerika ga werken? Wat voor gezondheisverzekering kan ik daar dan het beste nemen?

Ik heb hier al meerdere keren info over opgezocht op het internet maar zonder succes, daarom mijn post hier.

Alvast bedankt!  :)
#1 - 07-05-2021, 19:48 uur

us outsider

In de US zijn werknemers over het algemeen verzekerd via hun werkgever. Die biedt een aantal plannen aan, verschillend in premie, eigen bijdrage, enz. waaruit gekozen kan worden.

Je schrijft dat je stage mogelijk tot een vaste baan kan leiden. Heb je (ook) de US nationaliteit ?
Zo niet, dan moet een werkvergunning voor je worden aangevraagd via USCIS (Immigrations). Tijdelijke werkvergunningen worden niet zomaar afgegeven. 
Vragen die dan van belang zijn: is de potentiŽle werkgever een educative instelling oid. ? Welk type visum wil men voor je aanvragen ?
#2 - 08-05-2021, 21:19 uur

us outsider

Aanvulling:
1. De werkgever betaalt het grootste deel van de (meestal hoge) premie.
2. Tandarts-verzekering  is een aparte polis, idem oogarts/opticien.

(Ik probeerde het eerste bericht aan te passen, dat lukte me niet.)
#3 - 08-05-2021, 22:19 uur

us outsider

En dan nog even dit....
voor als je naar de US gaat:
Het wordt daar als onbeleefd gezien om niet even te bedanken voor een kleine dienst - zoals antwoord geven op een gestelde vraag.

Niet onaardig bedoeld, maar om je te waarschuwen voor een misstap. Vooral aan het begin van een verblijf kan je dat kosten in mogelijke relaties en netwerken, en dat zou jammer zijn.
#4 - 11-05-2021, 23:30 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15