Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Ziektekostenverzekering

Discussie gestart

Jez

Vergeet niet je eigen risico van €170,- per persoon per jaar en dat lang niet alles wordt vergoed. Mijn anticonceptiepil en maagpillen mag ik zelf betalen en voor de tandarts moet ik me extra verzekeren. Kweenie, maar ik zie de verschillen met Amerika steeds kleiner worden.........
#31 - 20-11-2010, 19:29 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Johan

Denk wel dat dat een feit is!
#32 - 20-11-2010, 20:41 uur

Staceybeesie

Ondertussen kreeg ik vandaag de polis voor de ziektekostenverzekering hier in Nederland binnen. Vanaf volgend jaar moeten 378 euro per maand betalen. 2 volwassenen en 1 ' kind' .Onze dochter is pas 18 jaar geworden, dus nu moeten we ook voor haar premie gaan betalen. Zij krijgt 60 euro zorgtoeslag van de belasting terug hiervoor, maar het premiebedrag is zo'n 120 euro. Ik vind dit een aardige kluit met geld moet ik bekennen.  :(
Maar ja, het zij zo. Dit zijn van die onvermijdelijke kosten.

Koopje lijkt mij.... Tot dat je daadwerkelijk mee maakt wat je in Amerika aan premie betaald en wat voor verzekering je er voor terug krijgt, dan weet je pas te waarderen dat het in NL heel wat beter geregeld is.
En echt een levensgroot verschil is. Ik zou in 1 zucht terug gaan naar het Nederlandse systeem.

En die anti-conceptipillen haal ik overigens nog altijd in Nederland. Hier kosten die (niet vergoed door mijn verzekering)  $119 per maand. In Nederland kosten ze 25 euro per 6 maanden. Niet zo slecht.
En ik zou het graag op een briefje willen een ER van 170 euro. Echt, wij hebben hier 5000,-.  Daarom nogmaals, klagen is echt iets Nederlands, totdat je het in een ander land meemaakt. En dan weet je pas wat je mist.
#33 - 21-11-2010, 04:04 uur
Groetjes Petra

Freckles49

Amerika en Nederland liggen echt nog mijlen van elkaar af wat de verzekering betreft. Natuurlijk wordt het in Nederland ook duurder maar als wij in een ziekenhuis terecht komen en een operatie nodig hebben hoeven wij ons geen zorgen te maken over het feit hoeveel geld de verzekering al heeft uitgegeven. Als ik het goed heb gelezen en heb begrepen betaald een verzekering in the US maar tot een bepaald bedrag uit? Dat kan dan wel een paar miljoen zijn maar daar zit je zo aan als ik die bedragen zo eens hoor.
#34 - 21-11-2010, 14:41 uur

Dutchess

Amerika en Nederland liggen echt nog mijlen van elkaar af wat de verzekering betreft.
[...]
Als ik het goed heb gelezen en heb begrepen betaald een verzekering in the US maar tot een bepaald bedrag uit? Dat kan dan wel een paar miljoen zijn maar daar zit je zo aan als ik die bedragen zo eens hoor.

Zoals wiepster al aangaf, "de" Amerikaanse verzekering bestaat niet. Dus wat limieten betreft, dat hangt ook van de polis af. Het is wel zo dat "lifetime" limieten er nu uitgaan als gevolg van de nieuwe wet.

Dat Amerika en Nederland nog mijlen van elkaar af liggen ben ik met je eens!
#35 - 21-11-2010, 16:24 uur

Pieter79

Loondienst voor een global company, steeds dezelfde functie bij hetzelfde bedrijf
Situatie 2008 in NL: Alleen, ziektenkostenverzekering+tandarts (90+15) is 105 euro is plm 144 dollar per maand, geen eigen risico.
Totaal per jaar 1728 dollar premie voor mij alleen, geen eigen risico (een familie zou dit bedrag minimaal verdubbelen).
Situatie 2010 in US: Getrouwd + 1 kind, ziektenkosten+tandarts met geen eigen risico, misschien klein bedrag aan co-pay, totaal is 3100 dollar per jaar. (Lifetime max 2 miljoen)
Situatie 2011 in US: Getrouwd + 1 kind, ziektenkosten+tandarts met 6000 dollar eigen risico (daarna alles 100% betaald), totaal is 1550 dollar aan premie per jaar (no lifetime max). Company stort 1800 onbelast in m'n HSA om tegemoet te komen in eigen risico.

Als wij dus gezond blijven dan gaan we er volgend jaar op vooruit. Zonder medische kosten houden we zelfs geld over aan de hele verzekering (1550 premie, 1800 van bedrijf = netto 250 over).
Stel 1 van ons krijgt suikerziekte; grote medische kosten die elk jaar terugkomen, 5750 dollar (1550 premie-1800 bedrijf+6000 eigen risico). Dit komt dus elk jaar terug, nooit meer een kans voor een lage premie.

Mijn conclusie; ik had liever de huidige situatie waarin iedereen evenveel betaalt, ziek of niet ziek. De huidige lifetime limiet zou er van mij vanaf mogen (door de premie voor iedereen iets te verhogen), maar dat is een bedrag (uitzonderingen daargelaten) waar praktisch niemand ooit aankomt.

Verder zou het handig zijn als mensen die hier reageren beter hun situatie uitleggen, zoals bijv. eigen ondernemer zijn en dan aangeven hoeveel hen dit in Nederland zou kosten in vergelijk met de USA.
#36 - 21-11-2010, 18:18 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

wiepster

In Nederland betaal je ook  nog een deel via de Volksverzekeringen, waaronder de AWBZ via je salaris, een werknemer krijgt een deel daarvan terug van de werkgever, maar dat word dan wel weer belast. Ook is er zorgtoeslag , voor huishoudens met een minimum inkomen.

Ik ben verzekerd via mijn echtgenoot; de kosten bedragen hiervoor bijna $4000 per jaar voor ons gezin als werknemer.  Verder krijg ik via mijn werkgever $45 per betaalperiode terug, omdat ik geen verzekering heb lopen via hen.  Wel heb ik een FSA-rekening, waarbij ik jaarlijks $1500 belastingvrij stort voor onze co-pays en eventule brillen of kronen.
Verder hebben we wel co-pays: medicatie afhankelijk private label of merk kost minimaal $22, elk bezoek aan de huisarts is $20 en specialist $35. Een bezoek naar de emergency-room kost $100.  Ook hebben we een eigen risico van $250 pp, totaal $600,dwz, als mijn echtgnoot en dochter hun eigen risico bereikt hebben dan is mijn eigen risico nog maar $100 en vise versa; dit is voor allemedische kosten behalve dokters bezoeken. Jaarlijkse pre-screen onderzoeken, zoals mammogram hebben geen co-pay.  Omdat mijn echtgenoot een disabled veteran is, heeft hij gratis medische verzorging via de VA-clinic, het is voor ons echter goedkoper om volledig als gezin verzekerd te blijven via zijn werkgever, dan alleen voor mij en onze dochter via mijn werk.
Zolang onze dochter student is en thuis woont, kan zij via ons verzekerd blijven, dus voorlopig hebben wij geen extra kosten voor haar.

Voor een zelfstandig ondernemer in Amerika/Florida word weer heel een heel ander kostenplaatje, die is verantwoordelijk voor het hele bedrag en afhankelijk van leeftijd,eigen risico,benefits en eventuele voorgeschiedenis kan de premie tussen de $600 en $2000 maandelijks bedragen voor een gezin, het maakt dan niet uit het aantal  kinderen in het gezin.  Een deel kan weer opgevoerd worden als kostenpost voor de IRS, een goede accountant is dan ook heel belangrijk.

Ik vergelijk altijd de dollar met de euro als 1 op 1, ivm de koopkrachtvergelijking, voor levensonderhoud en verzekeringen etc.
#37 - 21-11-2010, 23:37 uur

Staceybeesie

Even een kleine toelichting op verzoek ;-) Onze situatie is dat ik verzekerd ben via mijn man die werkzaam is in loondienst.
Bedrijf met zo'n 45 werknemers in Amerika. Dus collectieve verzekering.

Het is mooi om premies alleen te vergelijken, maar voor mij is het belangrijkste wat de dekking is.
En die is veel kariger dan in Nederland. Ik ben eigenlijk best bereid om meer premie te betalen, als ik dan ook meer verzekering krijg.
Feit is dat dat niet zo is hier. Zoals ik het ervaar zijn er veel mitsen en maren. Uitsluitingen en caps.
Moet zeggen dat het 1e jaar dat we hier waren het nog erger was. Toen hadden we een polis waar je je per ziekte
moest verzekeren voor een x bedrag. Bijv. Hart en vaat ziekten $ 200.000 en kanker $175.000
Mocht je onverhoopt 1 van deze ziektes krijgen, kreeg je vergoed tot het verzekerde bedrag.
Echt? hoe kun je dat nou inschatten. Gelukkig is nu dan ook de cap voor de gehele polis van de polis af. Dat was echt een idioot iets verzonnen door verzekeraars.

Verder ben ik dit jaar een aantal keer naar de Chiropractor geweest. $ 25,- co-pay per bezoek.
In Nederland heb je ook een eigen bijdrage er voor, maar per verwijzing. Ik ben inmiddels 10 keer geweest. Dus tel uit je winst.

Want uit ervaring weet ik dat je nooit kan zeggen, "ik heb al jaren niks", dat kan van de 1 op andere dag veranderen.
Ik heb op jonge leeftijd ooit een auto ongeluk gehadg. En probeer dan maar eens een vergelijking met de polis in Nederland. 
Denk dat je heel wat beter af bent in Nederland. Ik begrijp dat een groot gedeelte door werkgevers betaald wordt in NL
en dat premies daardoor al helemaal niet te vergelijken vallen. Maar het is gewoon een veel menselijker en overzichterlijk systeem.

#38 - 23-11-2010, 12:55 uur
Groetjes Petra

ned in MO

volgens mij valt een auto ongeluk niet onder een ziekenkosten polis, maar onder de auto verzekering. Daar leven de lawyers hier van
#39 - 23-11-2010, 15:28 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

Staceybeesie

Ja precies, jouw ziektekosten verzekering zal zeker moeilijk gaan doen over de kosten bij een ongeval.

In Nederland is dat toch wel anders nog. De ziekten kosten proberen wel te verhalen, maar jij hoeft niks voor te schieten. Je hebt in Nederland gewoon je ziektenkosten ook bij een ongeluk afgedekt.
Als je in zoals in mijn geval (en ik denk in veel gevallen) niet echt een meewerkende tegenpartij hebt. Heb je hier in Amerika nog een groter probleem denk ik.
Maar dat is weer een heel ander verhaal. Wat ik bedoelde te zeggen is dat je nooit van te voren weet wat er in het leven voor je weg gelegd is ;)
Ook al ben je jong.
#40 - 23-11-2010, 20:49 uur
Groetjes Petra

Old Faithful

Citaat
Ook al ben je jong.
Je wordt vanzelf ouder, hopelijk. ;)
#41 - 24-11-2010, 12:26 uur
Groet,

Old Faithful

Staceybeesie

Ja dat is inderdaad te hopen. ;-)
#42 - 24-11-2010, 15:46 uur
Groetjes Petra

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15