Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Everglades National Park

Discussie gestart

Nisandros

Hallo,

Onze route voert via Key-West naar Naples. Op deze reisdag willen we ook graag een (kort) bezoek brengen aan het Everglades National Park.

We willen graag de alligators zien :)
Het park heeft verschillende ingangen en verschillende mogelijkheden fietsen, tram, boot, wandelen, kano.
Onze voorkeur gaat uit naar een (georganiseerde) tocht per boot of per tram eventueel wandelend.

Wie heeft ervaring? en kan mij vertellen welke ingang van het park ik moet hebben en welke activiteit leuk is om te doen


 
#1 - 07-03-2009, 14:19 uur

Jez

Als je vanaf de Tamiami Trail (de 41) afslaat richting Flamingo, kom je een aantal mooie plekjes tegen. Ik vond de Anhinga Trail vanaf het Royal Palm Visitors Center zeer de moeite waard. En we hebben er genoeg krokodillen gezien! Aan de Tamiami Trail zitten verschillende aanbieders van airboattochtjes, erg leuk.

Ik hoop wel voor je dat je dat redt, in 1 dag van Key West naar Naples...... Vroeg vertrekken in elk geval!
#2 - 07-03-2009, 15:01 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

MiamiHeat

Ik weet niet in welke periode je gaat. Wij zijn net terug van ons verblijf in Miami en wederom weer even naar de Everglades geweest. Wij hebben nu alleen de Anhinga en Gumbo Limbo Trail gedaan. Omdat het nu de beste tijd van het jaar is (we hebben geen mug of ander vliegend ongedierte gezien) en het water erg laag staat kan je idd veel croco's zien. Ik had er nog nooit zoveel bij elkaar zien liggen als deze keer.....ze lagen door, op, onder en naast elkaar! Van klein to groot.

Maar de periode waarin je gaat is erg belangrijk.....ga je na 1/2 april hou er dan rekening mee dat het steeds onaangenamer gaat worden ivm de muggen en ander vliegend ongedierte.....en geloof me...dat is echt niet fijn!

#3 - 07-03-2009, 15:24 uur

Fisherman

De Anhinga Trail is inderdaad de moeite waard! En het ligt ook niet zo ver van de zuid ingang.
Gegarandeerd dat je daar Alligators en nog veel meer wildlife ziet. Ik vind het de mooiste trail in de Everglades.
#4 - 07-03-2009, 15:29 uur

hdeweert

 is maar 1 echte toegang tot het Everglades National Park. Vanuit Florida City kun je naar de ingang en het Everglades Main Visitor Center rijden.

http://www.usa4every1.nl/usa/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=460

Deze weg gaat dan verder tot aan Flamingo. Onderweg zijn er een aantal trails zoals al beschreven en boardwalks waarover je kunt wandelen en onderweg de krokodillen en schilpadden etc. zien.
Als je langs de US-41 ook wel tamiami trail rijd kom je lans Shark Valley.

http://www.usa4every1.nl/usa/index.php?option=com_content&view=article&id=438&Itemid=504

Shark Valley Loop Rd, is een 15ML lange rondweg met halverwege een uitzichttoren. Je kunt er met een tram naartoe maar je kunt ook een fiets huren om de route te rijden. Aligators genoeg
Ook ligt onderweg aan de tamiami trail het kleinste postkantoor van Amerika.

http://www.usa4every1.nl/usa/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=458

Succes
Harm
#5 - 07-03-2009, 17:49 uur
« Laatst bewerkt op: 07-03-2009, 17:54 uur door hdeweert »

Nisandros

Dank voor jullie antwoorden.  :afro:
#6 - 08-03-2009, 19:59 uur

ned in MO

Dank voor jullie antwoorden.  :afro:

Houd er rekening mee dat de max snelheid naar key west 40 mijl per uur is en dat  een erg lange rit maakt. Inderdaad vroeg op dus
#7 - 09-03-2009, 04:10 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

meistershof

Hallo
Wat harm schrijft over shark valley loop rd dat is de moeite wel waard ,wij waren blij dat we het met de tram hadden gedaan met een gids aan boord en niet met de fiets ,waar je om de crocodillen heen
moet rijden die op het pad liggen ,en het is een eind fietsen .
Ik zou nog wel een overnachting er tussen doen bv in everglades city een erg mooi oud dorpje .
groeten wim.
#8 - 13-03-2009, 22:08 uur

Tammy

Ik had me van de everglades heel veel voorgesteld maar toen wij er waren (oktober 2008) heb ik geen krokodil gezien, behalve die in hokken lagen. >:(
#9 - 10-06-2009, 16:46 uur

Hans B

Ik had me van de everglades heel veel voorgesteld maar toen wij er waren (oktober 2008) heb ik geen krokodil gezien, behalve die in hokken lagen. >:(
Een kwestie van pech hebben denk ik.
Wij zijn vanuit Tarpon Springs (FL) ook eens op een dolfijnen excursie geweest, helaas geen enkele flipper gezien.
#10 - 10-06-2009, 19:36 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

bertvlug

Nieuw!
Beste Nisandros,

Deze reactie zal wel te laat voor jou komen, maar wellicht is het een tip voor allen die daar nog eens naar toe willen.

Wij zijn net terug vanuit Florida, ik had al eens "via, via" gehoord dat het "interessant" is om de Loop Road te nemen.
Als je vanuit Naples richting Miami over de 41 rijd,  kan je bij "Monroe Station" rechtsafslaan (dit is een paar kilometers nadat je het kleinste postkantoortje van de USA gepasseerd bent), er staat een bord "Loop Road" maar let op het is een onverharde weg, normaal gesproken zou je deze weg dus nooit en te nimmer oprijden.  Aan het eind van deze weg kom je nog door een heel klein plaatsje "Pinecrest", je vraagt je af wat de bewoners bezielt om daar te gaan wonen. (TOEVOEGING 25/06/2009: het blijkt dus dat hier een huis, hotel en bordeel van Al Capone gestaan heeft, helaas kom ik daar nu pas achter  :-\  zie bijgaande link http://www.ghosttowns.com/states/fl/pinecrest.html.  (mocht deze link niet meer werken, google dan even op "Pinecrest" )
Aan de andere kant is het ook weer een reden om daar nog een keer naar toe te gaan  ;D ;D )
In ieder geval, wij reden dus de Loop Road op en zagen naar zo'n kleine kilometer gereden te hebben (en nog geen aligator gezien) een man midden op de weg staan, mijn echtgenote zij nog "we nemen geen lifters mee", maar nieuwsgierig als ik ben deed ik toch mijn raampje naar beneden om te vragen wat hij wilde.

Wat bleek, deze man was verantwoordelijk voor het onderhoud van deze onverharde weg (niets anders als egaliseren en kuilen opvullen) en hij zei letterlijk tegen ons "weten jullie wel dat jullie zojuist langs de grootste aligator gereden zijn die ik hier in de afgelopen 5 jaar gezien heb"?  :-\

NU de tip  :afro: :afro:, Als je bij Monroe Station rechtsaf slaat zie je aan de linker kant veel "grasland" en aan de rechterkant zie je allemaal bossages, maar achter die bossages ligt een soort riviertje, de aligators komen vanuit het grasland en steken de weg (Loop Road)  over om bij dat water te komen, waar we dus op moesten letten, zo zei deze zeer behulpvaardige man, was op openingen tussen deze bosjes, die worden door de alligators gebruikt om bij het water te komen. We zijn dus een stukje met deze man teruggelopen en ja hoor, daar achter de bosjes lag een aligator van zo'n 4 meter, echt een joekel.
De daaropvolgende kilometers zijn we regelmatig gestopt als we weer zo'n opening zagen en hebben echt letterlijk tientallen alligators te zien, bij iedere opening was het wel raak.
Nu moet ik wel zeggen dat wij in het "droge" seizoen waren en er dus overal weinig water was behalve dus bij dit riviertje en dat zochten al die alligators dus op en je bent nog niet echt in de Everglades, deze weg loopt door  Big Cypres National Preserve, maar hé een aligator is een aligator maakt niet uit waar je ze ziet.  ;)

ALs deze man ons er niet op gewezen had, dan hadden wij ook kilometers gereden zonder "iets" te zien, een hele goeie tip dus en ik hoop dat de nodige Forumleden hier nog wat aan hebben in de toekomst. Er is overigens nog veel meer te zien als je geluk hebt, wij hebben in ieder geval ook veel gieren en andere vogels gezien, ik heb ook gehoord dat daar wel eens een Florida Panther gespot is.

Houd er wel rekening dat de weg onverhard is, dat je niet harder dan zo'n 15 mijl kunt rijden en dat die weg dus 18 mijl lang is, je bent dus ruim een uur onderweg, aan het eind (zoals wij dus gereden zijn) kom je uiteindelijk bij "Shark Valley" uit, waar je het treintje naar de uitkijktoren kunt nemen en/of fietsen kunt huren.

Bijgaand een link naar een foto van de Loop Road:
http://www.flickr.com/photos/mainmanwalkin/3094647168/#

Wat mij betreft was het dus meer dan de moeite waard en zo vonden ook onze medereizigers, ondanks dat we hier bijna 1 1/2 uur over gedaan hebben.

Veel plezier aan allen die deze route nog eens gaan nemen
#11 - 22-07-2009, 19:02 uur
« Laatst bewerkt op: 30-07-2009, 21:17 uur door bertvlug »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15