Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

En weer een reiziger die naar het westen gaat!

Discussie gestart

Dennis

Hoi allemaal,

Ik heb al een hoop gelezen op dit forum. Wat een bron van informatie zeg, en iedereen reageert ook vrij vlot. Nu ga ook ik met mijn vriendin, dan vrouw, naar het westen om al het schoons van de west kust te bekijken. Dit zal volgend jaar april/mei gebeuren. De route staat hieronder weer gegeven. Nu heb ik alleen een paar kleine vraagjes:


1) Is de route een beetje te doen, zijn sommige routes niet te lang en hebben we nog voldoende tijd om onderweg, tussen de highlights door, nog wat dingen te bezichtigen. Zoja wat kunnen jullie ons dan adviseren?

2) We zitten er aan te denken om na Yosemite alleen langs Kings/sequoia te rijden en hier diezelfde dag door heen te rijden en dan door naar een hotel, zijn hier hotels of dorpjes met hotels in de buurt? Dus we blijven dan geen extra dag in het park, of is dit echt zonde? Op deze manier houden we 2 dagen over. Heeft iemand nog suggesties hoe deze op te kunnen vullen, bv. een dag langer in Zion?

3) We willen zowel de North rim als de south rim bezoeken. Nu komen wij vanaf Bryce langs de north rim. We willen hier dan ook vanaf Bryce naartoe en hier diezelfde dag nog vertoeven. De volgende dag willen we naar de south rim rijden en hier de rest van de dag vertoeven. De volgende dag willen we dan door rijden naar Sedona. Zijn beide rims te doen op deze manier of is het alleen aan te raden om naar de southrim te gaan en hier een extra dag te verblijven?

Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen. Alvast bedankt voor de reacties.

groetjes, Dennis


Ons reisschema:
Woensdag 12 april   Amsterdam - San Fransisco
Donderdag 13 april   San Fransisco
Vrijdag 14 april   San Francisco - Yosemite
Zaterdag 15 april   Yosemite
Zondag 16 april   Yosemite - Kings/Sequoia
Maandag 17 april   Kings/Sequoia
Dinsdag 18 april   Kings/Sequoia - Death Valley
Woensdag 19 april   Death Valley - Las Vegas
Donderdag 20 april   Las Vegas
Vrijdag 21 april   Las Vegas - Zion (Rockville)
Zaterdag 22 april   Zion - Bryce
Zondag 23 april   Bryce
Maandag 24 april   Bryce - Grand Canyon
Dinsdag 25 april   Grand Canyon
Woensdag 26 april   Grand Canyon - Sedona
Donderdag 27 april   Sedona - Blythe
Vrijdag 28 april   Blythe - Palm Springs
Zaterdag 29 april   Palm Springs - San Diego
Zondag 30 april   San Diego
Maandag 1 mei   San Diego - Los Angeles
Dinsdag 2 mei   Los Angeles
Woensdag 3 mei   Los Angeles - Anaheim (Disney)
Donderdag 4 mei   Anaheim (Disney)
Vijdag 5 mei   Anaheim (Disney)
Zaterdag 6 mei   Anaheim (Disney)
Zondag 7 mei   Anaheim (Disney)
Maandag 8 mei   Anaheim - ?
Dinsdag 9 mei   ? - San Francisco
Woensdag 10 mei   San Francisco - Amsterdam
Donderdag 11 mei   Amsterdam
#1 - 02-08-2005, 15:12 uur

USARené

Hoi Dennis,

Je route lijkt heel erg op de reis die wij mei/juni gemaakt hebben. Zeker het begin. Wij hebben 2 nachten in Yosemite gezeten in een tent in Curry Village (aanrader! wel koud). Daarna zijn we rond tienen vertrokken richting Seqouia. Hier waren we rond half 3. Tot half 7 zijn we in het park geweest. We wilden daarna in Three Rivers overnachten (hier zijn verscheidene hotels). Dit ligt ten zuiden net buiten het park. Maar er was een of ander bikerfestival, dus alles was vol. De eigenaar van de Best Western belde met de Super 8 in Lindsay (volgens hem bij de volgende stoplicht links en dan doorrijden) waar nog plek was. Prima! Het stoplicht bleek alleen wel zo'n 25 mile verder! Tegen half 9 waren we er.

Het is dus misschien handig als je een dag hebt waarop je veel doet en dus pas laat bij een hotel komt, dit op voorhand te reserveren. Wij kwamen op andere dagen veel eerder aan op de plaats waar we wilden overnachten, dus dan is het niet zo erg als je even moet zoeken.

Tipje voor een extra dag: neem een extra dag in Zion (overnachten in Springdale). Hier zul je geen spijt van krijgen!

Groet,
René
#2 - 02-08-2005, 16:09 uur

SpaceAce

Woensdag 3 mei   Los Angeles - Anaheim (Disney)
Donderdag 4 mei   Anaheim (Disney)
Vijdag 5 mei   Anaheim (Disney)
Zaterdag 6 mei   Anaheim (Disney)
Zondag 7 mei   Anaheim (Disney)
Maandag 8 mei   Anaheim - ?
Dinsdag 9 mei   ? - San Francisco

Is dat niet een beetje veel Disney? Ik snap jullie Disneygevoelens wel hoor  ;D (ik deel die gevoelens namelijk  ;) ) maar Disney Anaheim telt maar twee disneyparken. Wij zijn er afgelopen april geweest en dan is het nog helemaal niet druk. Zeker niet om er vijf dagen naar toe te gaan. Wij hebben alle attracties in drie dagen gewoon kunnen doen.

Verder zie ik een vraagtekentje staan. Ik gok dat jullie hier de kustweg willen gaan rijden? Mocht dat zijn, heb ik nog wel een paar mooie tussenstops. Alleen in twee dagen kustweg redt je het niet. Misschien een idee om één dag Disney weg te halen en voor de kustweg te gebruiken? Dan zou je schema er bijvoorbeel zou uitzien: :

Anaheim - San Simeon:
  • Santa Barbara
  • De rots Morro Rock


San Simeon - Monterey
  • Hearst Castle in San Simeon (de eerste tour nemen)
  • Zeekoeien bekijken op het strand net na San Simeon
  • Julia Pfeiffer Burns S.P.
  • Big Sur
  • Point Lobos R.P


Monterey - San Francisco
  • De 17-miles Drive bij Monterey (lekker vroeg mee beginnen)
  • Monterey Bay Aquarium
  • De boardwalk bij Santa Cruz


Groetjes, Linda
#3 - 02-08-2005, 17:23 uur
« Laatst bewerkt op: 02-08-2005, 17:24 uur door SpaceAce »
Linda @ Hyves: http://lvschijndel.hyves.nl/

:: www.turbocabaret.nl ::
* Onze homepage met Reisverslagen & Vakantiefoto's @ www.huizedenbosch.nl

blusmuts

Ik kan me helemaal bij SpaceAce aansluiten.

Verder kun je waarschijnlijk inderdaad een nacht uit Seqouia schrappen, die kun je dan gebruiken bij de Grand Canyon. Op de weg weg van de North naar de South Rim kom je langs Page, waar je de schitterende Antillope Canyon niet mag missen (heb ik me laten vertellen).
#4 - 07-08-2005, 15:39 uur
« Laatst bewerkt op: 08-08-2005, 16:28 uur door blusmuts »

sweatbox

Hebben jullie ook aan de steden gedacht?

San Francisco en Los Angeles zijn beide miljoenensteden met een hele grote diversiteit aan inwoners en cultuur. Ze hebben zo veel meer te bieden dan Pier 39 en de Walk of Fame.
#5 - 07-08-2005, 16:29 uur

Cor77

Op de weg weg van de North naar de South Rim kom je langs Page, waar je de schitterende Antillope Canyon niet mag missen (heb ik me laten vertellen).

Van Bryce naar Grand Canyon is een hele rit als je in een keer naar de South Rim gaat, maar sowieso zou ik inderdaad proberen als je langs Page komt, Antelope Canyon mee te 'pikken'. Het gebied wordt beheerd door Indianen, zij leiden je door de canyon en je kunt er schitterende foto's maken, de vormen en de oranje kleur van de canyon zijn heel apart, en van bovenaf komen hier en daar enkele lichtstralen naar beneden die het geheel een magisch effect geven. Ik vond 't erg mooi en zeker de moeite waard.
#6 - 07-08-2005, 19:40 uur

Inge

3) We willen zowel de North rim als de south rim bezoeken. Nu komen wij vanaf Bryce langs de north rim. We willen hier dan ook vanaf Bryce naartoe en hier diezelfde dag nog vertoeven. De volgende dag willen we naar de south rim rijden en hier de rest van de dag vertoeven. De volgende dag willen we dan door rijden naar Sedona. Zijn beide rims te doen op deze manier of is het alleen aan te raden om naar de southrim te gaan en hier een extra dag te verblijven?

Dit lijkt mij erg krap; op deze manier kan je van beide kanten maar een minimale glimp opvangen.
In 2003 hebben wij ook beide kanten bezocht:
1: Zion > North Rim (overnachting in een cabin van de Grand Canyon Lodge);
2: North Rim > Page (aankomst rond lunchtijd);
3: Page > South Rim (laat vertrokken, aankomst rond lunchtijd);
4: South Rim.
5: Grand Canyon > Las Vegas.

We kwamen rond lunchtijd bij het eerste uitkijkpunt van de North Rim aan. Daarna zijn we de hele middag bezig geweest met het afrijden van de andere uitkijkpunten (over bochtige weggetjes) voor we aan het eind van de middag naar de lodge reden. Onderschat de tijd niet die je aan deze rim nodig hebt om van het ene naar het andere punt te rijden.

Je kan natuurlijk vrij gemakkelijk van de North naar de South Rim rijden in 1 dag; maar reken er dan niet op dat je nog tijd hebt om veel van de zuidkant te zien... :-\
#7 - 07-08-2005, 21:19 uur

Dennis

Zo he wat eenr eacties. Ik ben absoluut weer wat wijzer geworden. Ik zit er nu aan te denken om 3 in de grand canyon te vertoeven en dan zowel de north en south rim te bezoeken. Verder zal ik een dag Kings/sequoia over slaan en vanaf Yosemite door Kings/sequoia rijden en ergens een overnachting boeken, als het mogelijk is in Bakersfield!

Groet, Dennis
#8 - 08-08-2005, 13:27 uur

Dennis

Ojee, ben even over stresst na wat me net verteld is!

Net kwam een collega naar me toe en die wist te vertellen dat sommige parken in april helemaal gesloten zijn vanwege sneeuw val. Hij had het voornamelijk over Yosemite, Bryce en Zion. Bestaat er idd de kans dat deze parken zijn gesloten in april of heel moeilijk bereikbaar??????? Ik weet dat in Yosemite de tioga pass gesloten is maar de rest van het park wel begaanbaar is of heb ik dit verkeerd?  Laat me niet lang in de stress zitten en help me hier alsjeblieft mee. Zover ik weet zijn de andere parken gewoon open, toch???????

Alvast bedankt, Dennis
#9 - 08-08-2005, 13:48 uur
« Laatst bewerkt op: 08-08-2005, 13:54 uur door Dennis »

usfreak

Grote bomen zijn erg leuk.
Maar in Zion met je zeker 2 dagen verblijven (Volgens mijn vrouw is dit het mooiste park in de states)
Aanrader Hotel: Cliffrose Lodge
#10 - 08-08-2005, 13:51 uur

Jez

Hoi Dennis,

Ojee, de hele middag in spanning gezeten............
Je collega kon wel eens gelijk hebben.
Kijk eens op www.nps.gov voor de juiste info van de parken.
#11 - 08-08-2005, 20:10 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Dennis

Bedankt voor de link. Ik heb alle parken even nagezocht en alle parken zijn het hele jaar open alleen bij extreme sneeuwval zal een gedeelte of alles gesloten zijn. Is het dan misschien een idee om ons hele reisschema om te gooien en vanuit San Francisco niet naar Yosemite maar naar Los Angeles te gaan. Zodat we begin mei pas bij de nationale parken komen?

groetjes, Dennis
#12 - 09-08-2005, 13:14 uur

Ebelix

Dat is een goede mogelijkheid. De kans blijft aanwezig dat bepaalde passen en delen van de parken gesloten zijn vanwege de sneeuw.
#13 - 09-08-2005, 13:22 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

usfreak


Met een beetje massel is de tioga Pass open!!
#14 - 09-08-2005, 18:43 uur

blusmuts

Beetje veel massel dan, toen wij er waren was de Tioga Pass eind april nog hartstikke dicht. :-\
#15 - 10-08-2005, 09:56 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15