Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

North Rim/South Rim Grand Canyon??

Discussie gestart

Saskia246

Begrijp ik het goed dat je bij de Grand Canyon eigenlijk moet kiezen tussen North / South Rim?
Gezien onze route (Monument Valley - Grand Canyon - Kingman (via route 66) is volgens mij South Rim het meest logisch op onze route... (toch?) Maar is dit ook het mooiste/beste stuk? Of is de North Rim eigenlijk leuker/beter/mooier?

En heeft er iemand ervaring met de Bright Angel Lodge? http://www.grandcanyonlodges.com/bright-angel-lodge-408.html
Die cabins lijken me erg leuk!

Groetjes,
Saskia
#1 - 20-12-2007, 14:31 uur

Tinita

Hoi Saskia

Wij vertrekken vanuit Kingman naar de Grand Canyon en gaan naar de South Rim. Ik heb mij laten vertellen dat de north rim minder toeristisch is, maar of het daar mooier en leuker is, geen idee...
In de Grand Canyon verblijven wij in Maswik Lodge, owv de airco... Over de andere hotels weet ik niks...

Groetjes

Tine
#2 - 20-12-2007, 16:38 uur

Marianne

Hallo Saskia,
Wij hebben beide rims al eens bezocht. Je zult inderdaad een keuze moeten maken, want hoewel de rims hemelsbreed een paar kilometer van elkaar vandaan liggen, is een een behoorlijke eind rijden! Op jouw route ligt de south rim meer voor de hand. Voor een eerste bezoek zou ik dat ook aanraden want er zijn meer faciliteiten en uitzichtpunten. Ook heb je vanaf de South Rim een aantal plaatsen waar je de Colorado ziet lopen; dat is toch ook wel apart om die enorme ricier als een smal stroompje ver beneden je te zien lopen.
De North Rim is wel veel rustiger, en de lodge daar ligt heel mooi. Maar de Bright Angel Lodge ziet er ook prachtig uit en ligt ook mooi. Ik heb er zelf nooit overnacht maar als je daar nog een cabin kan vinden zou ik dat zeker doen.
Die prijzen gaan daar lekker omhoog zeg! Wat een verschil tussen de 2007 en 2008 prijzen!

Je kent de NPS site? Daar kun je een plattegrond van Grand Canyon Village vinden en zien hoe de ligging van de lodges is.

Marianne
#3 - 20-12-2007, 19:29 uur

Hans B

't Is al weer 20 jaar gelden dat ik op de North Rim ben geweest.
In mijn beleving waren het meer uitzichtpunten waar je naartoe reed, een korte wandeling en je ziet de Grand Canyon.
Op de South Rim heb je wat meer mogelijkheden en faciliteiten.

Hans
#4 - 20-12-2007, 20:36 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

babarage

ik heb een jaar of 2 geleden in bright angel lodge geslapen.  ik vond het erg leuk.  voor ons was het ook heel praktisch want in elk huisje zitten 2 kamers.  deze zijn los te boeken want er zit een tussendeur in die op slot kanmaar wij hadden beide kamers in het huisje.  de kamers hebben een eigen badkamer.  de kamers zijn basic maar leuk ingericht.  en je zit op kruipafstand van de Rim, en de shuttlestopwat wil een mens nog meer?

#5 - 20-12-2007, 21:33 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15