Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

cedar point

Discussie gestart

bertilona

Wij zijn er over na aan het denken om naar het achtbanenpark cedar point in ohio te gaan heeft iemand suggesties wat er in de omgeving te zien is zodat we er een rondreis kunnen maken?
we zijn van plan om zo 3 weken te gaan
#1 - 22-05-2007, 16:48 uur

Bremar

Wij hebben die optie bekeken en daar in de omgeving is helemaal niets te doen, 't zou ons 1000 euro gekost hebben voor een extra vlucht uit new york, vervoer en een hotel dus hebben we dat maar afgelast, je kan wel naar new york gaan en six flags great adventure, das veel dichter en dan doorreizen naar washington
#2 - 26-01-2009, 21:46 uur

Jasmino

1000 Euro voor een extra vlucht uit NYC, terwijl de meeste maatschappijen de mogelijkheid geven voor een gratis stop-over?????

Anyway, ik vind Cedar Point zeer zeker de moeite waard, ik ben er nu 2 keer geweest, en een derde keer staat nog op mijn verlanglijstje. In de omgeving is zeker nog van alles te beleven, al is Ohio niet de meest toeristische staat in het midwesten. Wij vonden een bezoekje aan de stad Cleveland erg leuk, ik ben nu 3 keer in de stad geweest en zou de stad een volgende keer zeker niet links laten liggen. Je kunt er leuk winkelen, het is een universiteitsstad wat het ook wel gezellig maakt (vooral de wijk rondom de uni is erg gezellig) en de dierentuin in de stad vinden we ook erg mooi. Daar hebben ze een regenwoud ingericht en dat vind je niet in elke dierentuin terug, bovendien is het een mooi aangelegd park met schitterende verblijven voor de dieren.

Als je van plan bent om Cedar Point in de route op te nemen, overweeg dan ook om Paramount's Kings Island in Cincinnatti te bezoeken. Ook dat park vond ik persoonlijk super, vooral omdat er 2 houten achtbanen liggen die zijn weerga niet kennen. Dat park is ook mooi gethematiseerd, in tegenstelling tot Cedar Point die het met zijn 15 achtbanen -of meer inmiddels?- vooral moet hebben van spektakelzoekers. Dat park is in aanleg minder mooi, maar heeft wel geweldige achtbanen!

Een rondreis in die regio zou ik plannen rond de grote meren, met een bezoekje aan Niagara Falls, en ook eventueel Chicago. De Lannoo gids met de editie over de meren is een goed uitgangspunt voor het plannen van een reis in deze contreien.

#3 - 27-01-2009, 07:10 uur
Groetjes, Jacqueline


Lees ook mijn weblog.
Op mijn log vind je in de sidebar ook een link naar onze reisverhalen en (vakantie)foto's.

Bremar

De 1000 euro uit mijn vorige post omvatten niet zomaar de vlucht; even wat meer uitleg voor de duidelijkheid.

Eerst wilden wij new york, niagra, sandusky bezoeken en dan doorrijden via route 66 naar de nationale parken.  Na overleg met ons reisbureau bleek 3 weken te kort om de doorsteek te doen dus bekeken we om binnenlands te vliegen en aldus nog cedar point erbij te nemen en daarna een binnenlandse vlucht te nemen naar salt lake city om zo de tour van de nationale parken te doen, Las vegas te zien en door te reizen naar san fransisco.  Een andere optie was new york six flags great adventure en dan doorvliegen naar salt lake city (in het groen).
We kregen volgende opties binnen van ons reisbureau

Met de vluchten naar Cleveland:
11/7      Brussel new york     
15/7      New York Cleveland       
17/7      Cleve Land - Salt Lake City                                 
8/8        San Francisco London Brussel                       
Totaalprijs per persoon incl taksen            1040.68 pp           


11/7      Brussel   New York       
18/7      Newark Salt Lake City                       
8/8        San Francisco London Brussel   
 
Totaalprijs per persoon incl taksen:          748.68 pp             

Zoals je kan zien is het prijsverschil per persoon 300 euro euro is bij de eerste optie:  Voor twee personen maakt dat 600 euro.  Daar zou nog eens een huurauto + benzine bijkomen = 200 euro en logies.
Dan kom je al vlug aan een meerprijs van 1000 euro.  Daar komt nog eens bij dat we binnen Cedarpoint de VIP tour voor een dag genomen zouden hebben van $ 450 Per persoon.  Want als ik dan 1X in mijn leven naar cedar point zou gaan zou ik geen zin hebben om 2 uur in de hitte te staan wachten om dan 3O seconden of enkele minuten een ride te doen en dan opnieuw te gaan aanschuiven.  Dus voor ons wordt het helaas geen cedarpoint en dat vind ik best wel jammer maar ik ben zeker wel tevreden met 2 dagen Six Flags Great Adventure waarvan 1 dagje in VIP (dus nergens wachttijden keuze waar je wil zitten, en een blikje achter de schermen :-P).  Bovendien zien we nu alle andere dingen die we wilden zien (New York, Nationale Parken, Las Vegas, San Fransisco...)wat anders moeilijk te combineren was.

Nuja dat is natuurlijk ieder zijn eigen mening en ik hou ook wel van rollercoasters en pretparken maar ik zou er mijn vakantie niet op afstemmen omdat er in amerika zoveel mooie dingen te zien zijn.  Als je eerlijk en realistisch bent dan weet je ook dat die niet in de omgeving van Sandusky liggen, nuja wie veel geld heeft kan alles he ;)

 
#4 - 27-01-2009, 15:53 uur

Njit

Wij hebben in 2006 gekozen voor een rondreis door Noordoost USA. En dan is Cedar Point prima in te passen. We hebben toen 11 pretparken in 3 weken gedaan :)
Zie onze weblog voor meer info..
#5 - 28-01-2009, 10:13 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15