Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Dit of dat

Discussie gestart

ioX

Best forum lezers,

Al een tijdje geregistreerd hier op het forum maar nooit echt actief aan het posten geweest, gebruik het forum zelf het meeste om te "googlen" naar informatie die misschien relevant is voor mijzelf.

Ik studeer op het moment International Business and Management op de Fontys te Eindhoven. Een onderdeel van deze major is een minor. De minor die ik gekozen heb is "study abroad" en deze study abroad zal plaats vinden op Bowling Green State University in Ohio. Heb vorige week digitale I-20 form ontvangen en zal zodra de hard copy binnen is een afspraak maken bij de American Embassy voor de F-1 VISA application. Ik ben al een aantal keren in de US geweest en dan met namen in Michigan (Detroit area). Heb daar na de bezoeken leuke contacten op gedaan en wil dus eigenlijk vanuit Bowling Green regelmatig die kant op rijden (uurtje rijden met de auto). Ik zal voor een periode van 18 weken in Ohio blijven.

Mijn vraag is, en ik hoop dat er hier wat mensen zijn die hier ervaring mee hebben, wat is nu het slimste; auto huren of kopen? Is kopen uberhaupt wel mogelijk?

Bij voorbaat dank,
#1 - 26-09-2009, 16:34 uur
« Laatst bewerkt op: 28-09-2009, 20:03 uur door ioX »

schoentje

Een auto kopen is mogelijk in de US. Ik weet de regels voor ohio of michigan niet maar meestal als je het adres van iemand mag gebruiken is het mogelijk.
#2 - 06-01-2010, 17:43 uur

Tet14

Lees dit eens.
http://www.naaramerika.com/2009/01/auto-kopen.html
Weet niet of er verschil is tussen Ca en Oh. Ik heb altijd begrepen dat je een officieel adres in de USA moet hebben en dat de auto verzekerd moet zijn en je moet een rijbewijs hebben natuurlijk. Een Internationaal rijbewijs heeft geen officiele status. Je eigen rijbewijs wel.
Heb je altijd een auto nodig gedurende die 18 weken?  Je zou er toch af en toe een kunnen huren? Als je een kleine auto huurt ben je zo'n  25,-- per dag kwijt als je hem in Nederland al huurt, maar de maximale huurperiode is, afhankelijk van de maatschappij, 1 maand tot 62 dagen.  Het kopen van een auto brengt natuurlijk ook risico met zich mee. Hoe goed is de auto? Betaal je niet te veel? En een ding is zeker, na 18 weken krijg je nooit meer hetzelfde bedrag terug.  Omdat je langere tijd in de USA bent zou ik eerst eens rondlijken daar en je laten informeren over autohuur ter plaatse.
Tet
#3 - 12-01-2010, 14:32 uur

bgroeneveld

Een auto huren onder de 21 gaat niet/nauwelijks en onder de 25 betaal je fors extra.

Bowling Green ligt wat afgelegen (mijn vrouw is geboren en getogen in Tiffin, niet al te ver daar vandaan, vandaar dat ik de buurt een beetje ken) en de Greyhound komt er volgens mij ook niet meer (in ieder geval niet in Tiffin, BG misschien nog wel vanwege die universiteit, zou dat even navragen/opzoeken).

Je zult dus waarschijnlijk afhankelijk zijn van medestudenten. Maar dat hoeft niet een al te groot probleem te zijn. Er moeten (bij de Student Union?) prikborden hangen waarop mensen vragen om medereizigers. Of wellicht gaat dat nu via de computer (vraag medestudenten en/of een adviseur van de universiteit). Mensen willen graag medereizigers hebben om de kosten te delen, dus dat is een redelijk actief gebeuren.

#4 - 14-01-2010, 13:45 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15