Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Tips voor rondreis Minnesota

Discussie gestart

HannyG

Over een paar weken maken wij een rondreis in Minnesota. Onze oudste dochter heeft afgelopen schooljaar in Bagley (MN) gewoond, en wij willen - naast uiteraard Bagley -mr van Minnesota zien.

We beginnen onze reis in de omgeving van Rochester, rijden door naar het westen (1 overnachting) en daarna noorden. Daar verblijven we een week in de buurt van Bemidji en gaan naar Ely/Boundary Waters Canoe Area Wilderness. Zakken vervolgens weer af naar Duluth. Daarna zakken we nog verder af en eindigen een paar dagen in Minneapolis.

Ik heb dit forum wat laat ontdekt. Maar zijn er in deze rondreis nog tips voor ons? Dingen die we absoluut gezien MOETEN hebben? We reizen met twee volwassenen en twee jongedames van bijna 18 en 14 jaar.

groeten
Hanny
#1 - 12-07-2011, 12:19 uur

Old Faithful

Hoi Hanny,

Allereerst hartelijk welkom op het forum van usa4all.

Ik kan je helaas niet helpen met adviezen voor Minnesota.

Ik wens jullie een fijn reis.
#2 - 12-07-2011, 15:47 uur
Groet,

Old Faithful

Marianne

Hallo Hanny,
Ik weet niets van Minnesota, maar ik moet daarbij meteen aan Laura Ingalls Wilder denken, misschien hebben jouw dochters die boeken ook verslonden? En anders leuk om dat alsnog te doen! Zie bijvoorbeeld deze sites  http://www.walnutgrove.org/ en http://www.lauraingallswilder.com/homesites.asp

Marianne
#3 - 12-07-2011, 16:26 uur

Pieter79

Hallo Hanny,

Ik woon in SW Minnesota en ben hier dus eigenlijk niet meer op vakantie. In de omgeving waar je dochter heeft gewoond ben ik afgelopen 4th of July weekend naar Park Rapids geweest; wij hadden een huisje aan het water en een boot (van met vrienden van ons). Erg leuk en gezellig, met een groot meer, alleen als je er als toerist bent dan denk ik dat je snel uitgekeken bent.

Anders dan dat ik niet echte toeristen plaatsen ken, heb ik gehoord dat New Ulm en Duluth leuke plaatsen moeten zijn. Verder natuurlijk the Twin Cities, Mall of America en wat State Parks.

Let op; op dit moment zijn alle rustplaatsen en toeristeninfo langs de wegen gesloten, vrijwel alle parken zijn gesloten etc. vanwege een MN State government 'staking'. Ze kunnen het al een tijdje niet eens worden over het budget dus zijn alle MN State werknemers naar huis gestuurd. Meer hierover moet op internet te vinden zijn. Hoelang dit gaat duren weet ik ook niet.

Gr. Pieter
#4 - 12-07-2011, 18:43 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Jez

Voor de meiden ga je natuurlijk naar Mall of Americain Minneapolis. Dit is z groot dat je je er gerust een hele dag kunt vermaken. Er zit een compleet attractiepark in, dus vermaken kun je je er zeker.

Duluth is inderdaad leuk en als je vanaf Duluth de kustweg omhoog volgt, dan heb je een prachtige route. Ely is wel aardig. Er zit 1 NP in Minnesota: Voyageurs. Dit is een echt waterpark dat je het beste kunt beleven vanaf het water. Anders ben je er redelijk snel uitgekeken.

Rechts van Duluth, in Michigan, liggen de Porcupine Mountains, een mooi stukje natuur, vooral in de herfst. De Mississipi begint in Minnesota en er loopt een route die de rivier helemaal naar het zuiden volgt. Dit is de Great River Road. Hij is niet overal interessant, maar vanaf Minneapolis is dit een mooie route.

Wij zijn vorig jaar in dit deel van Amerika geweest, misschien heb je nog iets aan mijn reisverslag .

#5 - 12-07-2011, 23:21 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

HannyG


Dank jullie wel voor jullie reacties!

Onze indruk is dat Minnesota niet de meest voor de hand liggende keuze is om te gaan bezoeken in Amerika; niet spectaculair. We hadden deze staat waarschijnlijk nooit gekozen als onze dochter er niet had gewoond. Toch wilden we het niet combineren met doorreizen naar bijv. California of juist de oostkust, want we beginnen onze reis al met een kort verblijf op IJsland en een paar dagen New York. We hopen het Amerikaanse leven weer eens te beleven (13 jaar geleden in Florida geweest) en natuurlijk willen we genieten van de natuur in het Noorden (en vooral de kennsimaking met mijn dochters Amerikaanse familie)

In eerste instantie stond de Walnut Grove op ons lijstje, maar dat hebben we toch geschrapt, omdat het in zo'n uithoek ligt.  Wel hopen we ten westen van Rochester de wereld van de Amish een beetje te mogen beleven. Verder overnachten we inderdaad ook in Ely en in de buurt van Duluth (ook noordelijker langs de kust van het Lake Superior). En eindigen we meerdere dagen in de Twin Cities voor natrlijk de MoA en de omgeving van de Mississippi. We zullen ons nog even orienteren op New Ulm en voorbereiden op de stakingsinformatie van Pieter. 

Met jullie opmerkingen denk ik dat het een prima rondreis wordt. Misschien wat meer relaxen met een boek of spelletje dan we elders in de VS gedaan zouden hebben, maar een beetje relaxen is ook niet verkeerd. Nogmaals bedankt, en mocht er nog meer info zijn: graag!

Met vriendelijke groet,
Hanny
#6 - 16-07-2011, 10:57 uur

HannyG


Beste mensen,

Even nog een reactie om jullie te laten weten dat wij een geweldige vakantie gehad hebben in juli/augustus in Minnesota. Wij vinden Minnesota beslist de moeite waard en hebben onze hele uitgestippelde reis genoten!

Hartelijke groet,
Hanny
#7 - 12-09-2011, 16:21 uur

Old Faithful

 :afro: :afro: :afro:
#8 - 12-09-2011, 20:55 uur
Groet,

Old Faithful

Pieter79

Leuk om te lezen dat Minnesota toch de moeite waard is... Weet je, het leven is goed hier en vanuit het zuidwesten van MN zit je toch relatief in de buurt van andere interessante gebieden. Dat is het leuke van Amerika, overal is wel iets dat imponeert! :)

Ben blij dat je hier hebt kunnen genieten, en in ieder geval heb je volgens mij wel mooi weer gehad!

Gr. Pieter
#9 - 13-09-2011, 00:41 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Hans B

Hanny,
wat waren voor jullie de highlights van Minnesota?
#10 - 16-09-2011, 00:28 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15