Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Things to do in and around Chicago

Discussie gestart

Big_mo

Hier een lijstje van items to do in en around Chicago:
Chicago:
-Natuurlijk Navy Pier, persoonlijk vind ik het een tourist trap, wellicht omdat ik er al iets te vaak ben geweest. Tijdens de herfstmaanden hebben ze meestal een goed spookhuis hier voor Halloween. Tijdens de zomermaanden hebben ze shows zoals een circus.
- Sears Tower en Hancock Tower. Sears Tower zeker leuk om in de glazen uitbouwsels te stappen.
- Magnificent Mile
- River Taxi - deze gaat van Union Station tot aan China Town
- City tour op het water
- Wrigley Field omgeving
- Lincoln Park Zoo (Gratis)
- Weird Chicago Tours: http://www.weirdchicago.com/ zeker de moeite waard. Ik zelf heb de serial killer tour gedaan. Deze heren hebben heel wat ervaring en geloof zelfs op Discovery Channel zijn geweest.
- The Bean
- Millennium Park, in de zomermaanden zijn hier gratis concerten. Taste of Chicago, waar je hapjes kan proeven.
- Wendela Boot tours
- Bike and Roll

Diners:
- Kuma's Corner: Heavy Metal burger bar
- The Squared Circle: Restaurant dat zich ook richt op de 'gourmet-burger' craze in chicago. Dit is een mooi en netjes ingericht restaurant met subtiele wrestling memorabilia aan de muren. Op de televisies is wel zéér regelmatig pro-wrestling te zien maar wat is er amerikaanser dan dit? Wij werden hier verwelkomd door eigenares Lisa-Marie, beter bekend als WWE's Victoria. Een zeer joviale, typisch amerikaanse dame en een genot om een babbeltje mee te doen.

- Big & Little: Lekkere Po'boys
- Smoques: BBQ
- Lockdown Bar & Grill: Nog een heavy metal burger bar, dit keer met een gevangenis thema, even lekkere burgers als bij Kuma en GEEN wachttijd.
- Brazzaz en Texas de Brazil, Brazilian Steakhouses.
- Giordanos Deep Dish Pizza

Ontbijt:
- Lou Michels (Vlak bij Sears tower)
- Yolk op Michigan Ave.

Musea:
- Museum of Science and Industries
- Field Museum
- Shedd Aquarium
- Chicago Art Institute

Zou de City pass hier voor aanbevelen.

Rond Chicago, auto aanbevolen:
- WoodField Mall
- Gurnee Mills
- Six Flags Great America
- Starved Rock State Park
- Brookfield Zoo
- Jelly Bean Factory
- Lake Geneva
- Galena
- House on the Rock, Wisconsin
- Door County, Wisconsin
- Warren Dunes State Park, Michigan
- Chicago Botanical Garden
- Renaissance fair, Burlington Wisconsin
- Joliet speedway (NASCAR ETC)
- Bezoek Big_Mo voor een praatje

Sport Teams
- Black Hawks Hockey
- THe wolves Hockey
- Cubs Baseball
- White Socks Baseball
- Chicago Bears Football
- Chicago Bulls Basketball

Wijken / Parken
- Wicker Park; Alternatieve wijk met héél veel leuke speciale winkeltjes (Rock & roll/skate/Hiphop cultuur), tattooshops en horeca gelegenheden met een twist. Een koffiehuis voor boekenwormen, een bar dat zich specialiseert op 80's arcade consoles, ... Buiten dit zitten er ook ketens met kleinere versies van hun winkels in het centrum. O.a.levi's en Carhartt.

- West Belmont/Clark Street: Rond dit kruispunt zijn er ook zeer veel leuke winkeltjes te vinden, dit voor zowel retro meubels als kleding als gewoon quirky stuff, onder andere comic book stores en verkleedwinkels zitten hier naast de 'smoke-shops' en bars.

- Boystown: Niet ver van west belmont en clark street is boystown te vinden, DE homowijk van chicago, toen wij hier ronddwaalden was het nog zeer vroeg en was er niet veel te beleven maar als je chicago eens van een andere kant wilt bekijken zou het hier s'avonds naar het schijnt erg gezellig zijn.

- Wrigleyville: De wijk rond het cubs stadium, alles hier ademt de cubs, veel toffe winkels met goedkope cubs merch te vinden hier.

Vervoer Binnen Chicago:
- Metra Trein https://metrarail.com/metra/en/home.html
- Chicago Transit: http://www.transitchicago.com/

Leuke barretjes (dit zijn een paar waar ik zelf in de laatste paar weken ben geweest):
- Rock Bottom
- Ben je in de mood voor wat Hawaii style Tree Dots and a Dash
Hobart Street zeker een aanrader voor wat te borrelen!

Om een beetje reclame te maken, ik ben bezig met een aantal downloads, en handige links te zetten op me eigen site.

Vriendelijke groet uit ongelooflijk koud Chicago land (gevoelsmatig -20 vanochtend!)
#1 - 15-12-2016, 17:18 uur

Cees A

Mooi lijstje.   :afro:
#2 - 15-12-2016, 17:55 uur

Hans B

-20 niet mijn favoriet, wel een prachtige lijst.

Ben 2x kort in Chicago geweest.
We hebben fietsen achter op de camper en vonden het prachtig om door de binnenstad en over het fietspad langs het meer te fietsen.
Verder natuurlijk een wedstrijd van de Cubs op Wrigley Field gezien en de Nascar op Joliet.
De Curse is over Go Cubs.
#3 - 15-12-2016, 18:06 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Big_mo

Auto die kraakt, auto die niet warm wilt worden ;D Zondag zijn de verwachtingen -19 maar voor gevoelsmatige temperatuur -30. Ik ga het experiment met warm water doen om te zien of het koud genoeg is om het tot poeder te laten verdwijnen. Boodschappen al in huis! Ik hoop dit komende jaar nog meer te gaan ontdekken en zien hier in Chicago-land.

Hans mocht je ooit weer langs Chicago rijden, ik ben best benieuwd geworden naar jullie RV!
#4 - 15-12-2016, 18:24 uur

Hans B

Ik denk dat dat er in de toekomst nog wel een keer van komt.
Voorlopig ben ik net als iedereen gedoemd te blijven werken tot 67½ voordat het pensioenpotje geopend wordt.
Zelfs voor de GRPD (GRoningen Police Departement ha, ha) geen afscheid bij 40 dienstjaren maar door buffelen.
Straks boeven vangen vanachter de rollator en zorgen dat je kunstgebit er niet uit valt.

De komende jaren zitten we in het voorjaar in het warme zuidwesten.
#5 - 15-12-2016, 21:30 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Pieter79

Auto die kraakt, auto die niet warm wilt worden ;D Zondag zijn de verwachtingen -19 maar voor gevoelsmatige temperatuur -30. Ik ga het experiment met warm water doen om te zien of het koud genoeg is om het tot poeder te laten verdwijnen. Boodschappen al in huis!

Wij hebben hier zaterdag in Minnesota -31C, met een gevoelstemperatuur van -50C vanwege 50km/u wind... Ook wij hebben de boodschappen al binnen, het is zojuist begonnen met sneeuwen, ben benieuwd hoe het er morgenvroeg voor staat. Wanneer ik morgenmiddag thuis kom van werk gaan wij de deur niet meer uit tot zondag.

Nu On Topic; Hoe is Chicago met de Kerst? Vergelijkbaar met New York? Hoe is het met de veiligheid in Chicago (niet al te goed volgens deze statistieken http://heyjackass.com/)

Gr. Pieter

#6 - 16-12-2016, 02:21 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Big_mo

Downtown Chicago is totaal geen probleem waar overgrote deel van de toeristische attracties zijn. HeyJackass.com is een leuke statistieken site met overgrote incidenten die gang related zijn. Ik geloof de tweede keer dat ik naar Amerika kwam voor mijn toen vriendin, nu vrouw, waren wij naar Taste of Chicago geweest.  Lang verhaal kort, er was een gang related gevecht gaande waarbij iemand een sawed off shotgun uit hun rugzak trok. Het heeft voor mij toen wel een paar jaar geduurd voor ik terug naar Buckingham fountain terug ben gekeerd. Afgelopen zomer was voor mij de eerste keer dat ik terug keerde daar, naar het Chicago Blues festival en ik moet bekennen dat het heel vreemd was om daar terug te zijn.

Zoals ik aangaf, downtown is totaal niet onveilig en waar de meeste toeristische attracties zijn zal je net als overal in een andere grote stad misschien wat zakken rollers hebben of dergelijke. Met name South side en West side van Chicago zijn de mindere buurten en ik rij er met regelmaat doorheen (west side) en voelt soms een beetje ongemakkelijk. South side probeer ik met alle macht te vermijden.  Over het algemeen zal de gemiddelde toerist niet snel in deze buurten terecht komen. Overigens was er een tv show in Nederland, Droomland Amerika geloof ik dat het heette. Hier is de aflevering: http://www.vpro.nl/programmas/droomland-amerika/kijk/afleveringen/2016/chicago.html

Toen ik dit zag deed het gewoon pijn aan mijn ogen en oren wat betreft het journalistiek. De grote oorzaken worden er niet in besproken en het kwam in mijn opzicht als niet voorbereid over.

Wat betreft kerst, ik vind persoonlijk Chicago niet echt aan New York tippen qua kerst versiering. Michigan ave ziet er leuk opgedoft uit maar daar blijft het ook wel wat bij. Tuurlijk hier en daar in de straten wat verlichtingen en kransen.

Zondag krijgen wij inderdaad ook een verrassing laten we hopen niets te gek! Gotta love living in the Mid-West! ::)
#7 - 16-12-2016, 14:31 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15