Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Welke weg van Custer naar Badlands en welke overnachting

Discussie gestart

Dirc

Wij willen onze komende reis vanuit Custer naar Badlands rijden en ook ergens overnachten.

Nu vraag ik me af of er een weg is richting Badlands die mooier is dan de standaard route via Rapid City en de I90.
Ik zag al wel dat de Badlands Loop Road aangeraden wordt. In dat geval zou een overnachting in Interior wel mooi passen. De dag erna kunnen we de weg voortzetten terug naar de I90.


#1 - 16-07-2012, 22:06 uur

Marianne

Wij hebben de Badlands door tijdgebrek over moeten slaan in 2004 maar misschien heb je - ook voor de rest van de route - iets aan de sites met scenic byways zoals deze voor south Dakota.

Marianne
#2 - 17-07-2012, 12:44 uur

Dirc

Die site had ik inderdaad gezien, maar zover ik op het (onduidelijke) kaartje kan zien wordt er inderdaad alleen gesproken over de 240 tussen 2 afslagen van de I90.

"Getting to the byway" en "Driving directions" is zelfs niet ingevuld op de site.
#3 - 17-07-2012, 12:49 uur

Jez

Jaaaa, South Dakota! Prachtige omgeving daar en allemaal leuke kleine dorpjes. De route van Custer naar de Badlands is inderdaad niet zo spannend, maar in de omgeving van Custer heb je genoeg prachtige routes. Bijvoorbeeld de Iron Mountain Roads. Als je naar de Badlands gaat, probeer dan ook een bezoek te brengen aan Wall en de Wall Drug Store. Je hebt overigens als je Wall binnenrijdt, keurige nieuwe cabins, de Frontier Cabins. Locatie is niet zo spectaculair, maar wel ideaal gelegen en de cabins zijn heerlijk ruim en gezellig. In Custer kun je prima slapen (ook daar geweldige cabins) en Keystone is een leuk plaatsje. Als je 'sa vonds van Keystone richting Custer rijdt, heb je net buiten Keystone aan je rechterhand een grote parkeerstrook. Als je daar even wacht tot het donker is (in september was dat rond 8 uur, half 9) dan heb je perfect uitzicht op Mount Rushmore. Ook geweldig: helicoptervlucht over Crazy Horse. In Rapid City is Bear Country USA een aanrader. Je rijdt met eigen wagen door het park en ziet daar allerlei dieren. Daarna genieten bij de babyberen-weide.

Kijk anders eens op mijn website, reisverslag van 2008.
#4 - 17-07-2012, 22:04 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Dirc

Thanx, zeker Bear Country staat genoteerd!
#5 - 17-07-2012, 23:05 uur

petravv

Net terug van onze rondreis en ik moest erg lachen toen ik in Jez dr stuk Wall/Wall Drug Store voorbij zag komen. Wij zijn daar namelijk gillend weggereden. waren er gestopt om te lunchen maar werden gek van de mensenmassa. Nu kan ik best tegen mensenmassa's maar niet als ze stuk voor stuk chagrijnig kijken met een blik van help haal me hier weg. Dus ik vind het persoonlijk echt geen aanrader. Wij hebben zelf badlands gedaan vanuit Rapid City, op zich niet ideaal want je bent een uur onderweg eer je in Badlands bent en dan begin je pas aan de loop die ook een uur duurt (minstens) dus ik kan je wat dat betreft niet raden. Maar moet er wel bij vertellen dat wij Rapid City wel ideaal vonden liggen tussen Mr Rushmore/Custer en Badlands, dus als je vanaf Badlands doorreist dan werkt het wel.
Wij hadden Bear Country ook in de planning maar omdat we al de ongelooflijke mazzel hadden om 7 beren in het wild te zien hebben we er toch vanaf gezien.
In Rapid City (buitenrand) hebben we trouwens overnacht in de Big Sky Lodge en dat is super bevallen en mocht je tijdens je reis Devils Tower aan willen doen dan raad ik echt van harte een overnachting (of meer) aan in de Mountain HideAway Bed & Breakfast in Sundance. Ontzettend mooie cabin, top ontbijt en de ligging is echt geweldig.
#6 - 29-07-2012, 15:20 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

Pieter79

Ben je ook bij Cosmos Mystery Area geweest?? Het is fake maar het laat je hoofd wel draaien. Zag dat deze op de wikipedia lijst staat: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_gravity_hills

Gr. Pieter
#7 - 29-07-2012, 16:02 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

petravv

Nee, niet gezien, maar het is altijd fijn om te ontdekken dat er nog een reden is om terug te gaan ;-)
#8 - 29-07-2012, 16:06 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

Tet14

Wij hebben de loop gemaakt via Scenic en Interior via SD44 en terug via I90.  Maar dan van Hill City.  Alles bij elkaar met een bezoek aan Badlands NP (enkele wandelingen en de prairie dog town) waren we zo'n 6 uur onderweg. Wall is een tourist trap maar je moet hem toch even gezien hebben imo.  In de buurt van Wall is ook nog Minute Man Missile Site.  Later op de reis zijn we nog naar Wounded Knee geweest maar dan is het zeker geen dagtrip meer.
Yeehaw
#9 - 01-08-2012, 11:57 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15