Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

3e reisroute naar New England

Discussie gestart

peter28

Na bestudering van alle boekjes en de tips op de site, hebben we de reisroute toch maar weer omgegooid. Niet helemaal naar Canada, maar in Amerika blijven en dan wat meer tijd hebben om dingen te bekijken. De route is nu":

1. New York (4 dagen)
2. New York - New London
3. New London - Provincetown
4. Provincetown - Boston (kun je met de auto op een ferry?)
5. Boston
6. Boston - Bar Harbor
7. Acadia NP
8. Bar Harbor - North Conway
9. North Conway - Kancamagus hwy - Franconia Notch
10. Franconia Notch - Burlington
11. Burlington - Lake placid
12. Lake placid
13. Lake placid
14. Lake placid - Woodstock
15. Woodstock
16. Woodstock
17. Woodstock - Greenfield - Boston
18. Boston
19. Boston - Amsterdam

Het idee is om Lake placid te gebruiken als uitgangspunt voor uitstapjes in de Adirondacks en Woodstock te gebruiken als uitgangspunt voor tripjes in de Green Mountains. Wie heeft er nog goede aanvullingen op de route en kan ons wat meer vertellen over de juiste periode om te gaan. We wilden oorspronkelijk in september gaan omdat de dagen nog wat langer en ook wat warmer zijn, maar op internet lees ik dat je voor de echte herfstkleuren toch meer begin oktober moet gaan reizen. Echter de temperatuur zakt gemiddeld terug naar 15 graden en ik vraag me af of we veel kans op regen hebben. Heeft iemand hier ervaring mee?
#1 - 10-06-2007, 21:51 uur
« Laatst bewerkt op: 10-06-2007, 22:04 uur door peter28 »

Mrjn

In plaats van Lake Placid kun je misschien beter aan Saranac Lake blijven, stuk gezelliger. Lake Placid is ook heel erg duur. Zowel voor overnachtingen als voor maaltijden. Saranac Lake ligt een paar mijl verderop.
#2 - 11-06-2007, 03:50 uur

jfeelders

Ik zou niet van Provincetown met de ferry naar Boston gaan. Als je langs het water terug rijd kom je mooie villages tegen. Zo ook Plymouth waar een kopie van de Mayfair (schip van de founding fathers) ligt. En Plymouth Rock wat echt te stom voor woorden is maar wel leuk om gezien te hebben. Je kan daarna richting het noorden langs de kust doorrijden naar Boston. Dat hebben wij in 2002 gedaan en dat beviel goed.

Wij hebben in 2002 ook een paar daagjes in Adirondack Park doorgebracht, langs Cranberry Lake. Vanaf daar zijn we naar Lake Placid gereden. Als overnachtingsplaats is Lake Placid misschien inderdaad wat duur dus Saranac Lake of Tupper Lake zijn meer aan te bevelen. Ik vond vooral Tupper Lake mooi liggen.

Klik hier voor een fotogallery en kaart van onze 2002 New England vakantie.
#3 - 20-06-2007, 08:51 uur
« Laatst bewerkt op: 20-06-2007, 08:59 uur door jfeelders »
2002 New York en New England || 2005 CaliforniŽ, grote parken en Las Vegas (getrouwd!) || 2008 Route 66?
http://www.feelders.com || http://fotos.feelders.com

Swissdutchie

Ik vind jullie tijd in de White Mountains erg krapjes met maar een nacht in North Conway. Wij zijn er toen 2 nachten gebleven en eigenlijk was dat nog veel te kort. Je kunt er hele leuke uitstapjes en wandelingen doen, zoals met het stoomtreintje naar Mount Washington. Erg leuk!
Zoals iemand al zei, je moet op weg naar Boston heel zeker Plymouth bezoeken en dan met name het openluchtmuseum Plymouth Plantation. Dat is een dorpje, zoals het in de tijd van de eerste pioniers in deze streek moet hebben uitgezien. Het leukste eraan is, dat overal acteurs rondlopen, die overtuigend het leven van toen naspelen. Veel bezoekers proberen met alle middelen, ze uit hun rol te brengen, bij voorbeeld door ze vragen te stellen over moderne dingen zoals vliegtuigen. Maar de acteurs spelen hun rol erg goed en kijken je maar een beetje raar aan als je over vliegtuigen begint. Ik vond een bezoek aan dit museum in elk geval zeer de moeite waard.
Groetjes,
Franziska
#4 - 20-06-2007, 23:50 uurMrjn

Je moet bij Plimoth Plantation alleen niet de pech hebben dat je er bent op een dag dat ook alle scholen in de omgeving er een schoolreisje heen hebben gepland... Wij hebben de Mayflower nauwelijks gezien door 20.000 kinderen en ook de ervaring in Plimoth Plantation was een stuk minder.  :(
Maar je hebt gelijk, het is wel heel bijzonder.
#5 - 21-06-2007, 19:07 uur

Swissdutchie

Dan hadden wij blijkbaar een hele rustige dag in juni te pakken. Wij hadden sommige van die acteurs helemaal voor onszelf en het was nergens echt druk. Blijkbaar hebben we dan mazzel gehad.
Franziska
#6 - 21-06-2007, 19:20 uurdida

begin oktober zijn de kleuren op zijn mooist. Hou er rekening mee dat het weekend van 6,7,8 oktober 2007 columbusday weekend is en heel NYS dan op "vakantie" is en alles heel druk. Als je van geschiedenis houd is ticonderoga heel leuk. begin oktober kun je trouwens ook lekker appels plukken (echt anders dan in NL hoor)  Als je een leuk overzicht van de adirondacks wilt zien kun je de gondola bij goremountain nemen.
Lake placid is wel duur maar ook heel leuk. voor 10 dollar kun je op huurschaatsen op de olympische schaatsbaan rijden. nou succes en veel plezier.
#7 - 08-07-2007, 17:58 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15