Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Boston en Oost-Canada

Discussie gestart

janv

Hallo

In juli willen we voor een 14 à 16 dagen naar het Noordoosten en dan naar Canada.
We willen op Boston vliegen en daar een drietal dagen verblijven.
Daarna denken we aan 2 opties (telkens met huurwagen):
Bezoek aan Québec en/of Montreal, Ottawa + regio errond.
Een andere mogelijkheid zou zijn om vanuit Boston naar Buffalo te rijden + Niagara Falls + Toronto.
Bij onze terugkeer uit Canada zouden we 2 overnachtingen nemen in Cape Cod.
Hebben jullie aanraders? Ik denk dan vooral aan in welke wijken we best logeren + leuke eetadresjes + mooie stopplaatsen tussen Boston en Canada (voor de 2 opties).
Zoals jullie merken, is dit nog maar een zeer rudimentaire schets die wij zouden aanpassen aan de hand van jullie tips, waarvoor van harte dank.
Groeten.
Jan
#1 - 30-12-2014, 13:58 uur

Hans B

Zelf zijn we in 2013 in de noordoost hoek geweest.
Maar dan in september oktober, we wilden graag de bladverkleuring zien.
Rijdend door de vele bossen was het een fantastische ervaring, dus …

In Boston:
http://www.cityofboston.gov/freedomtrail/
http://www.harvard.edu/visitors/tours
http://www.cheersboston.com/main_home.html
http://boston.redsox.mlb.com/schedule/index.jsp?c_id=bos#y=2015&m=7&calendar=DEFAULT

Old Rhinebeck is een heel klein dorpje met een geweldig museum van oude WW 1 vliegtuigen.
Ga er zaterdag of zondag naartoe, dan is er een airshow. SUPER !!!
http://www.oldrhinebeck.org/

Van Discovery TV bekend
http://www.f40.com/
http://www.orangecountychoppers.com/

De ijsfabriek van Ben en Jerry’s vonden wij een regelrechte tegenvaller. Entree was $4 (dacht ik), rondleiding stelde helemaal niets voor en een mini ijsbolletje na afloop. Voor het geld hadden we beter in de supermarkt een hele liter Ben & Jerry’s kunnen kopen.
http://www.benjerry.nl/

Dan beter naar de bierfabriek in Merrimack
http://www.budweisertours.com/z01/index.php/age-gate/

In Ottawa, Montreal en Quebec ben ik niet geweest.
Succes
#2 - 30-12-2014, 15:20 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Pieter79

Toen ik nog in Nederland woonde ben ik verschillende keren in die hoek op vakantie geweest. Ik weet niet hoeveel dagen je in totaal uittrekt voor je vakantie, maar het lijkt erop dat je heel goed een rondje Boston, dan eventueel via Vermont & New Hampshire (White Mountains) naar Québec City, Montreal, Ottawa, Toronto, Niagara Falls naar Cape Cod. In Maine langs de kust zijn enkele idyllische dorpjes met visrestaurants; ik vond de sfeer en omgeving geweldig (deed me denken aan al die kustplaatsen in Bretange in Frankrijk waar ik ook vaker heen ging).

In een notendop; ik vond Québec City echt de moeite, evenals Ottawa en de wereldstad Toronto. Niagara Falls zou ik in de morgen naar toe gaan en als je het gezien hebt terug naar de USA op pad richting Cape Cod.

Ben&Jerry's; als je in de buurt bent en kleine kinderen hebt dan is het een best wel OK ervaring.

Gr. Pieter
#3 - 30-12-2014, 16:35 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***7 Patents Granted*** (Update Jul-2019)

Bakvet

Ken je de Go Boston Card? Die is momenteel (en anders binnenkort opnieuw) in de aanbieding. Je betaalt 1x een bedrag en hebt daarna gratis toegang tot allerlei attracties. Uiteindelijk, als je veel doet, ben je ongeveer de helft kwijt van wat je anders zou betalen en als er een rij staat om kaartjes te kopen, kun je die soms overslaan. Het aanbod bij de kaart voor Boston is enorm, zelfs met een weekkaart kun je nooit alle mogelijkheden ervan benutten, daar heb je nooit tijd genoeg voor. Wat ik zeker de moeite waard vind:
 • Whale Watch Tour.
 • Boston Duck Tour (maar je moet kiezen tussen die twee).
 • New England Aquarium - echt mooi met o.a. een gigantisch glazen bassin in het midden en een spiraalvormige looproute eromheen.
 • Boston Tall Ships - vooraf reserveren!
 • De Fenway Park tour door het stadion van de Boston Red Socks.
 • Museum of Fine Arts (ook als het erg heet is kan dat een uitvlucht zijn).
 • JFK Library and Museum - moet je wel interesse in hebben, na afloop een fantastisch uitzicht over de Boston Bay.
 • Voor de volgende zaken heb je een auto nodig:
 • Six Flags New England - was helaas gesloten toen ik er was.
 • De diverse ferries in de buurt van Cape Cod. De Go Boston Card is geldig voor de trage boten, tegen bijbetaling kun je een snelle boot nemen.
 • Daarnaast is de kaart geldig voor de Plimoth Plantation en de replica van de Mayflower. Acteurs spelen daar het leven na uit de tijd van de Pilgrim Fathers. Er was een Nederlands-achtig sprekende vrouw die in ouderwets Nederlands ging uitleggen hoe het leven op de Plimoth Plantation was. Dat was heel leuk, de Nederlanders en Duitsers begrepen haar, de Amerikanen snapten er niets van. Ik weet niet of je iets met Leiden hebt of Delfshaven, dan wil ik er nog wel iets meer over vertellen waarom het leuk is daar heen te gaan.
Het vervoer binnen Boston kan je heel goed met het openbaar vervoer doen. Een weekkaart kost iets van 10 dollar. Als je geen hotel in het centrum neemt, zoek er dan een op loopafstand van een metrostation (de "T").

Ben en Jerry vond ik wel leuk - ik eet dat ijs nooit, misschien komt het daardoor. Vond het verhaal over het zaken doen met lokale boeren goed overkomen. Als je er heen gaat, ga dan op maandag t/m donderdag of eventueel vrijdagmorgen. Dan zie je hoe het ijs gemaakt wordt. Ik doe ook altijd een paar van dat soort dingen binnen een thema tijdens zo'n vakantie. Ben toen bijvoorbeeld ook naar de Stonyfield Farm Yoghurt fabriek geweest in New Hampshire. (Biologische Yoghurt die in de meeste Amerikaanse supermarkten te koop is). En meer van dat soort dingen. Allemaal niet echt boeiend, maar het gaat om de combinatie.


#4 - 30-12-2014, 21:25 uur
« Laatst bewerkt op: 31-12-2014, 07:45 uur door Bakvet »

Cees A

Als aanvulling op de tip om de Freedom Trail te lopen het advies om die trail helemaal te lopen, dus ook het deel over de Charlestown Bridge.
Vanaf de haven kun je voor een paar $ de watershuttle terug naar het centrum nemen en zie je Boston ook meteen vanaf het water.
Route Freedom Trail zie deze PDF kaart: http://www.thefreedomtrail.org/pdfs/boston-nps-map.pdf  (inzoomen voor details)
De blauwe stippellijn op het water geeft de route aan die de watershuttle vaart.

Ik zie dat je, na aftrek van (ongeveer) 3 dagen Boston en een paar dagen Cape Cod maar een ruime week meer overhoudt voor je tour door N-O Amerika en eventueel Canada.
Da's niet echt veel. Ik zou de route dan ook een beetje compact houden.
Niet al te ver van Boston (5 uur rijden) ligt Acadia national park.
Ik denk dat als je van Boston eerst naar Acadia rijdt, dan in een paar dagen via White Mnts en Adirondacks naar Niagara gaat en dan terug naar Cape Cod via Watkins Glen je week goed gevuld is.

Info Acadia: http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/maine/acadia/acadia.html
Info Watkins Glen: http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/bezienswaardigheden/watkinsglen/watkinsglen.html
#5 - 31-12-2014, 10:38 uur

Pieter79

In juli willen we voor een 14 à 16 dagen naar het Noordoosten en dan naar Canada.

Ik las dit als 2 weken beschikbaar voor Amerika en dan nog een tijdje Canada. Die 2 weken of 16 dagen is niet genoeg om al die dingen die je opnoemt goed te beleven. Theoretisch is het goed te doen (~1500 mile / 25h in de auto), maar vanwege de vele stopplaatsen verlies je tijd met hotels en om bij bezienswaardigheden in de buurt te komen. Als je 3 weken van je vakantie kunt maken dan is er niets mis met dat rondje.

Gr. Pieter
#6 - 31-12-2014, 15:06 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***7 Patents Granted*** (Update Jul-2019)

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15