Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Kerstdiner in NYC

Discussie gestart

melvin

Ik woon momenteel samen met mijn vriendin een aantal maanden in NY, Brooklyn, om hier stage te lopen. Nu komt mijn familie eind dit jaar 2 weken op bezoek om samen met ons de feestdagen te vieren, we zijn dan met 8 personen. Het plan was om met kerstavond eten te bestellen en met kerstdag te gaan uit eten. Nu vind ik het zelf erg moeilijk om te beslissen waar, aangezien het internet natuurlijk zeer veel opties geeft. Misschien heeft iemand ervaring en tips aangezien de meeste restaurants een ander menu en prijs (vaak vaste prijzen) hebben met de feestdagen. Voor het uit eten dachten we aan maximaal $50 per persoon.

Ik hoop dat jullie kunnen helpen :)!
#1 - 15-10-2015, 03:58 uur
2005: Florida,   2008: west,   2010: mid-west,   2012: north-east --> www.melvinchani.reismee.nl,   2014: mid-west --> www.roufs.reislogger.nl
2015/2016 Internship Wallstreet, NY --> www.brightlightsbigcityny.wordpress.com & www.verenigdestaten.info/stage-in-new-york/

jetusa

Hoi Melvin,

Wat leuk dat je familie naar jullie toekomt met de kerst.
Een erg leuke periode met alle kerstsfeer in de stad, wel ontzettend druk en duur. Ik heb zelf 3x kerst in NY mogen meemaken als expat in NY en kan me herinneren dat we het ook lastig vonden om iets speciaals maar toch enigszins betaalbaars te vinden/doen.
Zoals je zelf al gezien hebt, hebben de meeste restaurants een fixed Christmas dinner (met fixed seatings) (en het erge is dat je binnen de tijd je dure kerstdiner geacht wordt naar binnen te werken want de volgende moet aan tafel). Ik vrees dat je met $50 pp niet zo ver gaat komen in NY/op Manhattan. En dat het inderdaad zoeken is naar een speld in de hooiberg voor een restaurant zonder fixed dinner.
Misschien toch wat meer in de buurt kijken waar jullie wonen naar een gezellig neigborhood restaurantje?
Mocht je toch iets op Manhattan willen/iets speciaals willen, dan is een brunch misschien een beter idee qua budget. Je moet denk ik wel gaan opschieten als je iets 'bijzonders' wilt, Amerikanen/NY-ers kennende, zijn die allemaal al bookings aan het maken.
Even voor de zekerheid trouwens: is jouw kerstavond dezelfde als daar (24 december dus)? 25 december is Christmas day en zullen er ook nog special menu's zijn. 26 december (onze 2e kerstdag) is alles weer gewoon.
Een ander idee om wat extra kerst-spirit te krijgen, in combinatie met iets wat je misschien toch al wilde doen, is om naar een kerstshow/theater/concert/musical te gaan, bv een matinee-voorstelling en daarna gewoon lekker thuis wat hapjes klaarmaken en de ouderwetse familiespelletjes op tafel te zetten. Jullie zullen vast geen grote keuken hebben (schat ik zo in), maar een hartige taart, wat lekker vleeswaren, kaas, salades etc, gaat misschien nog wel lukken.
Nog een optie: naar de kerstviering in St Patricks Cathedral op 5th Avenue, maar dan moet je wel van tevoren kaarten regelen. Ook al ben je niet gelovig, dit is erg indrukwekkend qua gebouw, versiering etc dat je zeker in kerststemming komt.
Er zijn ook boottours met buffetten, maar ik weet niet zeker of die er ook met kerst zijn (vast wel), zeker wel met oudjaar, maar ook daar hangt wel weer een kostenplaatje aan vast.

Een goede gids trouwens om te zoeken en beoordelingen van restaurants te vinden is de Zagat guide, tegenwoordig ook online. Kan je ook op prijs zoeken en daarna zou je op de site van het restaurant kunnen kijken wat ze met kerst doen/niet doen.
Reserveringssites als Open Table zijn ook handig maar niet in de kerstperiode. Veel restaurants gooien dan die boekingsites dicht of je kan ze niet vinden terwijl ze er normaal wel op staan. Blijkt dat restaurants dat soort sites dus eraf gooien voor de feestdagen. Je moet ze dan zelf bellen.

Aan concrete namen kan ik je helaas niet helpen, (althans niet onder de 50 dollar), maar misschien heb ik je toch op een idee kunnen brengen.
#2 - 15-10-2015, 10:12 uur

melvin

Heel erg bedankt voor je reactie!
De kerstavond is gewoon hetzelfde, 24 december. Kerstdag 25 december (tweede kerstdag kennen ze niet in de VS), echter is dit op een zaterdag, dus dat maken we er zelf wel van ;)! Ik ben momenteel ook inderdaad meer in de buurt aan het kijken ook naar Williamsburg, dat niet ver is. Ik heb ook al naar de theaters gekeken, zelf ga ik wel met mijn vriendin nog naar een aantal shows, maar rond de kerst zijn deze wel heel erg duur. Hapjes thuis was ik erna (later in de avond) sowieso van plan, maar we hebben inderdaad een vrij kleine keuken. Daarnaast heb ik eigenlijk ook geen eens zitplaats voor 8 mensen, maar dat moet met op het bed of op de grond met een kussentje wel lukken. Bedankt voor je tip over St. Patricks Cathedral, deze optie gaan we zeker overwegen erg leuk!
Zoals je aangeeft zijn er inderdaad van deze dinnercruises, deze hebben we dan ook al geboekt voor nieuwjaarsavond. Dan krijg je eerst een uitgebreid diner, dan een dansvloer en als laatste kun je het vuurwerk vanaf het dek kijken. Dit is natuurlijk wel vrij duur, 180 euro per persoon. Vandaar dat we met de kerst ook wilden proberen niet al te veel uit te geven. Maar goed het blijft kerst en NY dus dat zal moeilijk worden.

Ik zal zeker verder gaan zoeken, maar al bedankt voor je tips :)!
#3 - 16-10-2015, 04:15 uur
2005: Florida,   2008: west,   2010: mid-west,   2012: north-east --> www.melvinchani.reismee.nl,   2014: mid-west --> www.roufs.reislogger.nl
2015/2016 Internship Wallstreet, NY --> www.brightlightsbigcityny.wordpress.com & www.verenigdestaten.info/stage-in-new-york/

Jez

Ons nichtje is manager van The Cookshop in NY en haar man is eigenaar van Burke & Willis. Wij hebben er zelf nog niet gegeten, maar de familie is enthousiast. En bevooroordeeld  :D
#4 - 18-10-2015, 00:51 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

melvin

Bedankt ik zal er in ieder geval even naar gaan kijken vanavond ;)!
#5 - 19-10-2015, 18:56 uur
2005: Florida,   2008: west,   2010: mid-west,   2012: north-east --> www.melvinchani.reismee.nl,   2014: mid-west --> www.roufs.reislogger.nl
2015/2016 Internship Wallstreet, NY --> www.brightlightsbigcityny.wordpress.com & www.verenigdestaten.info/stage-in-new-york/

jetusa

Ik had van de week nog heel enthousiast een stukje zitten tikken, maar bij het plaatsen was het opeens weg.
Waar het op neer kwam: het kost even wat "omdenken" om het "traditionele" kerstplaatje te laten varen. Maar er zijn genoeg dingen in NY te doen die niet meteen een fortuin kosten. Een lekkere wandeling in CP of Prospect Park bij jullie in de buurt, zeker als er sneeuw ligt; window-shopping (je moet echt al die etalages van Sax Fifth Ave, Macy's, Lord & Taylor, gezien hebben, anders geen kerst in NY), de straatversiering, versierde kantoren, hotels, alleen al door de lobby's lopen of een drankje doen in de lobby van bepaalde hotels, brengt je in kerstsfeer; schaatsen op de rink in CP of Bryant of misschien ook wel in Prospect Park.
Ik weet niet of de musea open zijn op kerstdag, dat zou anders ook nog iets kunnen zijn.
Alle top-symphony orkesten, Opera en Broadway shows kosten inderdaad top-dollars, maar zoek eens naar lokale/amateur gezelschappen of huiskamer/library concerten, vaak gratis of stukken betaalbaarder. Een off-Broadway show kan trouwens ook heel verrassend zijn. Bij TKTS op Times Square zullen de rijen wel vreselijk zijn, maar er zit er ook eentje downtown (ik meen in Southstreet Seaport) en koop eens lukraak voor een show of play. Ene keer denk je "Oke, wat is dit, wat doe ik hier?", andere keer denk je "hier was ik anders nooit naar toe gegaan maar eigenlijk onwijs leuk, voor niet al teveel".
Er zijn ook comedy-cellars waar try-outs worden gedaan, voor 5 of 10 dollar entree of verplicht 2 drankjes, heb je een avondje stand-up-comedy. Misschien niet perse voor kerst, maar even een tip in het kader van "almost free".
Mocht je jazz/southern/jam-muziek leuk vinden, moet je eens proberen of je Arthurs Tavern binnen kunt komen. Zit op Grove Straat in Greenwich Village, iedere avond live-music, geen entree/covercharge, alleen de drankjes. Ook goed voor de hele late avond (tot 4 am open) en hoe later hoe meer er door allerlei andere artiesten die na hun eigen optreden elders hierheen komen, er gejammed wordt. (Er kwam ook altijd zo'n prachtige oude baas spelen, maar die zal inmiddels wel niet meer leven). Niet perse iets voor de kerst, maar even als free-tip.
Voor het eten bij jullie thuis had ik nog een idee: kaasfondue, is makkelijk en gezellig eten, je hebt alleen een kaasfondue pan nodig en zo'n gel-brandertje en 1 gas/elektro pit om de kaas te smelten/klaarmaken (kant en klare pakken, is ook niet goedkoop daar maar goedkoper dan uiteten). En je kunt het ook nog makkelijk eten, zelfs zittend op een paar kussen rondom een salontafeltje. Wat vleeswaren, groente, salade erbij en brood en klaar ben je.
De CVS, Duane Read en Dollarstore heb je waarschijnlijk al ontdekt, kan je voor weinig wat kerstversiering scoren. Paar slingers, wat ballen eraan, wat van die plastic dingen aan de muur of raam, een lint met daarin de kerstkaarten (die je hopelijk per post krijgt en niet digitaal) of aan zo'n lelijke geverfde deur hangen en het is al snel gezellig.

Misschien doe je hier nog wat ideeŽn op:
http://www.timeout.com/newyork
http://www.nycgo.com/free?a=1&b=1

#6 - 21-10-2015, 02:40 uur

melvin

Heel erg bedankt voor je reactie weer!! Je hebt helemaal gelijk als je inderdaad zegt dat ik de normale kerstviering zoals thuis even moet laten varen! Window-shopping en gewoon de kerstsfeer proeven zoals je omschrijft waren we zeker van plan. Ook schaatsen ergens lijkt me zeer leuk tijdens de kerst.
Tuurlijk ga ik zelf een aantal Broadway shows bekijken, maar een aantal van deze off-Broadway shows gaan we zeker ook doen. Mijn vriendin doet vrijwilligerswerk bij CulturHub hier in NY. Dit bedrijf verzorgt zelf ook vaker voorstellingen en ze kan ook regelmatig aan gratis kaarten komen van voorstellingen van andere bedrijven, dit is erg leuk!
Daarnaast zijn wij beide pas 20 en denk ik dus niet dat wij zo'n bars binnen komen meestal moet je daar 21 voor zijn. Wel erg jammer want lijkt me heel leuk om eens te doen!
Kaasfondue is wel een goed idee, hier ga ik zeker eens voor kijken! En zeker komt er bij ons ook gewoon een boom en kerstversiering in :)!
#7 - 22-10-2015, 18:11 uur
2005: Florida,   2008: west,   2010: mid-west,   2012: north-east --> www.melvinchani.reismee.nl,   2014: mid-west --> www.roufs.reislogger.nl
2015/2016 Internship Wallstreet, NY --> www.brightlightsbigcityny.wordpress.com & www.verenigdestaten.info/stage-in-new-york/

jetusa

Hmm, ja, under 21, dat is wel jammer. Dat is dan sowieso geen alcohol kunnen kopen. Of je wel of niet een bar in mag heeft te maken of ze echt alleen bar zijn of dat ze er ook food serveren. Alleen bar mag je under 21 niet naar binnen. Als ze food serveren dan is het ook nog de vraag of de bar in het restaurant gedeelte zit of in een aparte ruimte is, en dan kan het ook nog zo zijn dat je tot een bepaalde tijd wel binnen mag en na een bepaalde tijd niet meer. Begrijp je het nog? Het heeft mij enige tijd gekost om er een logica in te zien, uiteindelijk is het makkelijkst om gewoon te checken of je naar binnen mag ja of nee.
Leuk dat je vriendin af en toe gratis kaarten kan krijgen, dat scheelt.
Voor die kerstboom mag je wel alvast gaan sparen!
Have fun verder, echt gaaf trouwens dat je stage kunt lopen in NY. Tot wanneer blijven jullie?
#8 - 23-10-2015, 02:36 uur

melvin

Ja klopt, ik zie je logica erin! Gewoon eens gaan proberen dus. Gespaard hebben we natuurlijk genoeg van tevoren. Als je zoiets doet moet je het naar mijn mening ook goed kunnen doen ;)!
We blijven tot eind januari. Ik geloof dat we de 27ste terug naar Brussel vliegen.
#9 - 23-10-2015, 19:55 uur
2005: Florida,   2008: west,   2010: mid-west,   2012: north-east --> www.melvinchani.reismee.nl,   2014: mid-west --> www.roufs.reislogger.nl
2015/2016 Internship Wallstreet, NY --> www.brightlightsbigcityny.wordpress.com & www.verenigdestaten.info/stage-in-new-york/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15