Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Met Amerikaanse huurauto naar Canadese zijde van Niagara Falls?

Discussie gestart

Martin Obbe

Dag iedereen,

Komende zomer staan de Niagara Falls op ons reisprogramma. Op dit forum wordt al snel duidelijk dat de Falls vanaf de Canadese kant mooier zijn, en dat de plaats Niagara Falls in Canada leuker en levendiger is dan in de VS.

Maar mag je zomaar met een Amerikaanse huurauto van bv. Hertz Canada in? Ben je dan nog steeds volledig verzekerd, of moet je op de plaats waar je de auto ophaalt (in ons geval JFK bij NYC) van te voren aangeven dat je naar Canada reist (ook al rijd je maar een paar mijl in Canada)?

En hoe verloopt de terugreis? Je rijdt immers weer de VS binnen, begint dan de "douane-ellende" (Esta, Waiver-formulieren etc.) opnieuw?

Alvast bedankt voor de tips en reacties.

Groet, Martin Obbe
#1 - 23-01-2011, 13:42 uur

Jez

Je mag met je Amerikaanse huurauto naar Canada, geen probleem. Check de voorwaarden maar eens; daar staat dat in. Naar en van Canada moet je de grens over, dus je paspoort laten zien, meestal paar vragen beantwoorden en weer verder. Je Esta is nog steeds van kracht, waiver-formulieren bestaan niet meer.
#2 - 23-01-2011, 14:43 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

jhbechthum

Deze zomer naar Detroit gevlogen, voor bezoek aan Canada en USA.
Ik had vooraf contact opgenomen met Hertz-Nederland (praat toch makkelijker in NL) en daar zouden ze een aantekening bij de reservering maken dat er douanepapieren bij de auto zouden zitten.
Bij het ophalen waren deze papieren niet aanwezig. Aan de balie werd mij verzekerd dat deze niet nodig zouden zijn.

Vanaf Detroit naar Canada gereden. In Niagara Falls naar de USA-kant gegaan en 's avonds weer terug. De andere dag onze reis vervolgd naar USA.
Geen enkele keer (4x de grens gepasseerd) is iets gevraagd over de auto, terwijl ze konden beseffen dat het een huurauto betrof.

Wat betreft Niagara Falls:
Wij hebben in Canada overnacht (2x) en zijn overdag naar USA gegaan. Dit lijkt mij de beste manier om alles te zien.
Het uitzicht op de watervallen vanaf Canada is mooier omdat je dan tegen de watervallen aankijkt. Verder is er een boulevard met uitzicht, maar dat is het dan wel grotendeels.
Wij zaten op de 10e verdieping van The Oaks Hotel en hadden een prachtig uitzicht. Let op dat je een kamer boekt met 'Full Falls View', en niet 'Falls Side' of nog minder: 'City Side'.
Aan de USA kant is veel meer te doen. Er is een park aangelegd waar van alles is, maar waar je vooral dicht bij de watervallen kan komen.
De Maid Of The Mist vaart vanaf beide kanten, dus dat maakt niet uit.
 
Johan.
#3 - 23-01-2011, 15:48 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

Martin Obbe

Bedankt voor jullie snelle en nuttige antwoorden. Dat The Oaks Hotel zou het best eens kunnen worden.

Groet, Martin
#4 - 24-01-2011, 16:52 uur

jhbechthum

Citaat
Dat The Oaks Hotel zou het best eens kunnen worden.
Het is inderdaad mooi gelegen.
Ik had eerst gekeken naar de Konica Minolta Tower vanwege de bijzondere vorm, maar uiteindelijk toch voor The Oaks Hotel gekozen vanwege de ligging. Je kijkt vanaf de hotelkamer in het hoefijzer.
Ik heb niet via de site gereserveerd, maar rechtstreeks per e-mail om zo zeker te zijn van een goede kamer. Zorg dat je hoog genoeg zit.

Johan.
#5 - 24-01-2011, 21:29 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15