Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

New York!

Discussie gestart

sgvb

Het is al weer een tijd geleden dat ik wat gepost heb. Maar ik kan nu in ieder geval melden dat de New York stedentrip geboekt is.
Ik ga van 4 oktober tot en met 8 oktober met mijn moeder naar New York.
We vliegen met United van A'dam naar Newark en we hebben een hotel buiten New York geboekt, namelijk in Carteret (Radisson Hotel). Qua openbaar vervoer heb ik alles al uitgezocht en ik weet dat we niet dichtbij New York zitten. Maar dat vinden we juist leuk. We nemen verschillende treinverbindingen en busverbindingen zodat we de omgeving ook leren kennen.

Maar even een vraag over sightseeing in New York.
Ik zou graag willen weten wat jullie aanraden. Het Empire State building of Top of The Rocks (Rockefeller center). Of allebei?

Ook wil ik graag weten, stel dat we voor Top of The Rocks kiezen, is het dan handig om kaarten van te voren te reserveren via internet. Je moet dan namelijk een tijd aangeven en aangezien ik me niet helemaal wil vastleggen aan een tijd. Ik heb al gelezen dat je eventueel kunt afwijken van de tijd, mits daar ter plekke plaats voor is.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
#1 - 08-08-2010, 14:46 uur

eksm

hallo,

Tickets voor de Top o/t  Rocks per internet gereserveerd, wel handig maar je gaat geen minuut vroeger binnen.
Even geprobeerd mee met een groepje voor onze geplande tijd binnen te glippen, but no way!
Esb niet bezocht maar de Rock is me zeer bevallen, pracht uitzicht over Central Park en rondom infeite!
Er valt van die 2 etages zoveel te zien, je moet echt je tijd nemen om de omgeving te ontdekken/verkennen en te genieten.
Plus je moet het weer mee hebben...

Mvg.,
Martin
#2 - 08-08-2010, 17:16 uur

Karina

Hi,

Allereerst wil ik je alvast een heel fijne reis toewensen. Ik weet zeker dat je NY geweldig zal vinden. NY is precies zoals je het je voorstelt, inclusief alle geluiden, gele taxis en sfeer. Ik waande mij, toen ik de eerste keer in New York was,  in een filmset of set van New York Police of zo. Maar wat jouw vraag betreft. Eigenlijk vind ik dat je het Empire State Building niet kan  overslaan. Het is allereerst al een prachtig gebouw. Geweldige NY Art Deco. En het is echt een belevenis om boven te staan met een prachtig uitzicht op Manhattan. Wij hebben 1 keer meegemaakt, dat werd aangeraden om niet naar boven te gaan, omdat het enorm mistig was. Je zag ook echt van beneden wolken rond de top hangen. Wij werden gewaarschuwd met ' view zero' en zijn toen de dag daarna gegaan. Hou wel rekening met lange wachttijden. En hou rekening met wat veiligheidseisen. Je moet bijvoorbeeld een detectiepoortje door, voordat je naar boven gaat. Ga bijvoorbeeld 'smorgens vroeg, of na de drukte zo rond 6 uur, als de meute al geweest is. Ik zou zeggen, ga gewoon even die prachtige oude toren in. Zeker de moeite waard. Oh, en om de hoek zit warenhuis Macy's. Kan je daar lekker gaan shoppen. >:D
#3 - 08-08-2010, 18:49 uur

sgvb

Pffffff....lastig hoor om keuzes te maken haha
Uiteraard willen we ook gaan winkelen en heel veel zien, dus ik denk dat we nog wel vaker naar New York zullen gaan!

Ik wil heel graag het Empire state building zien en misschien nog wel meer als het rockefeller center! Alleen die wachttijden he? Het is zo zonde om lang in de rij te staan! Al willen we wel 's ochtends vroeg naar ESB gaan. We komen aan op het Penn Station en volgens mij ligt dat nog best wel dichtbij. Daarna gaan we naar Times Square en dan richting 5th avenue, om deze af te gaan richting central park. Is dit te doen in 1 dag?

De tweede dag gaan we om 10 uur met de boot naar Statue of Liberty en Ellis Island (opstap via Battery Park). We nemen de trein van Newark Penn Station naar WTC station. In de middag gaan we Lower Manhattan verder verkennen.

De derde dag Brooklyn Bridge, China Town en verder nog niks verzonnen.

Vrijdag is de laatste dagen vliegen we 's avonds om half zeven naar A'dam. We gaan dus eerst nog even flink shoppen in Jersey Gardens!


Trouwens de eerste dag is natuurlijk maandag, maar we komen in de middag pas aan op Newark en doen dan rustig aan.
#4 - 08-08-2010, 22:01 uur

Marianne

Volgens mij is het niet nodig om kaarten voor TotR te reserveren. Wij zijn er in 2008 geweest en konden zo doorlopen (om en uur of 6). Is mij goed bevallen maar ESB is natuurlijk wel een must. Je kunt ze allebei doen, TotR overdag en ESB als het donker wordt. Wel jammer dat je niet centrala zit, dan zou je de eerste avond nog een van beide kunnen doen.

Ik vind het moeiljik aan te geven hoeveel je op een dag kunt doen, maak een globale planning, en kijk wat handig te combineren is qua ligging.

Marianne
#5 - 08-08-2010, 23:44 uur

martinm

Is de NYpass niet iets http://www.newyorkpass.com/prices.aspx, hoef je niet te kiezen want je kan dan naar allebei.
#6 - 09-08-2010, 16:05 uur

sgvb

Bedankt voor de reacties. Een globale planning heb ik dus wel, maar ik denk dat ik het verder gewoon loslaat. Gewoon kijken hoe de dagen verlopen. We kunnen toch niet alles bekijken, daar moeten we ons bij neerleggen...maar.....wel weer een goede reden om terug te komen naar New York, toch?  :D (heel vervelend lijkt me dat brrrr)

Ik had ook al naar de optie van de New York Pass gekeken, maar ik zie dat niet zo zitten. Ik vind het nog behoorlijk prijzig en de meeste dingen die ze aanbieden maken we toch geen gebruik van.
We vinden het niet erg om de entree van Emp.Statebuil. te batelen en Top of the R.
Wellicht is het inderdaad een goed idee om 1 van de twee uitkijkplatforms aan het begin van de avond te bezoeken ivm met de zonsondergang, dat lijkt me wel mooi

#7 - 09-08-2010, 18:58 uur

eksm

Genieten van de zonsondergang maar dan vanaf het water? Kijk dan eens hier:

http://www.circleline42.com/new-york-cruises/scheduling_pricing.aspx?Product=7

Wat ons betreft een terechte aanrader. Aan boord een voortreffelijke gids die met de nodige amerikaanse humor en ernst
je zeer uitgebreid met New York en errond laat kennismaken. Je komt waanzinning dicht (cheek to cheek) bij het Statue en
dan het zicht naar de Manhattan met de half verlichte buildings enerziijds en de Sachs-building met de Colgate-klok voorop
aan de ander kant vd Hudson is gewoon fantastisch (enfin, mijn indruk toch).
*Times Square... zoals overdag als 's avonds bezocht, maar 's avonds is het veel leuker naar toe lopen omwille van de verlichte winkels maar ook van die typische '60 neon-verlichting of gevelreclame (bv een Ellen Stardust).
*Met Google-maps kun je 'wandel'-route berekenen. Mijn moeder ( 77jaar+ toch nog goed ter been, zoals dat heet) was erbij en op die manier kon ik onze planning aanpassen en toch relatief veel zien.


#8 - 09-08-2010, 21:26 uur

sgvb

Die cruise ziet er leuk uit, ik zal het eens overleggen met mijn moeder,

Wat betreft Google Maps....de beste uitvinding ooit! Ik vind het fantastisch om de route precies te kunnen uitstippelen en om streetview te gebruiken!
#9 - 09-08-2010, 21:45 uur

sgvb

Ik heb net onze hotelreservering aangepast. We overnachten nu in het Hilton Newark Penn Station, perfecte ligging t.o.v. NYC en Newark Int.airp.

jippie ben helemaal blij

#10 - 10-08-2010, 20:05 uur

B-man

Ik heb al meerdere stukjes over NY geschreven dus misschien heb je er wat aan. Dit is er eentje van: http://forum.verenigdestaten.info/index.php/topic,8412.msg87027.html#msg87027
#11 - 14-08-2010, 12:19 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

da-annabel

Hoi, hoi,

Ik nam mijn gasten op een gegeven moment alleen nog maar mee naar het Rockefellercentre, reden; je hebt een mooi uitzicht op het Empire State Building en Central Park. Op het Empire State Building heb je minder mooi uitzicht. Als je een de Hopp off Hopp on bustour doet, kun je meestal een kaartje kiezen van het Empire of Rockefeller. Op het Rockefeller heb ik nooit hoeven wachten (3x keer geweest) en bij het Empire State Building 1 x van de 2 x. (dit geeft geen garantie, misschien was ik op een gunstig tijdstip)
#12 - 02-09-2010, 17:24 uur

Geert513

Ik weet niet hoe het met de Top Of The  Rocks is gesteld, maar in het Empire State Building ga je van wachtrij naar wachtrij, tenzij je een extra duur kaartje neemt.
#13 - 06-09-2010, 15:15 uur

Elfje

Wij waren 2 weken geleden in NYC en hebben niet hoeven wachten bij Rockefeller! Heerlijk was dat, gewoon doorlopen en de lift in! Prachtig uitzicht!
#14 - 12-09-2010, 22:04 uur

B-man

Wat ik zelf ook altijd doe is bovenin het Marriott Marquis hotel op Times Square een drankje doen. Ze hebben daar een ronddraaiende vloer dus als je lekker gaat zitten zie je alle kanten van Manhattan langskomen.
#15 - 13-09-2010, 13:11 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15