Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Wat te doen bij regen in NYC

Discussie gestart

Sjeffie

hi allemaal,

na jullie fantastische hulp bij onze rondreis door West Amerika hoop ik nu op tips voor NYC. Vrijdag 24 april vertrek ik met mijn man voor een bezoek van 5 dagen aan New York. De tips uit "New York in 4 dagen" heb ik al helemaal doorgenomen, dank!!. De vooruitzichten zijn nu dat het de eerste 2 dagen volop regent.....da's natuurlijk niet wat we voor ogen hadden  ;) en ik weet het het zijn maar vooruitzichten maar toch.....hebben jullie tips voor ons voor als het echt met bakken uit de hemel komt (Grand Central Station, Public Library, beetje shoppen??)???

alvast bedankt,
Nynke
#1 - 16-04-2015, 10:44 uur

Old Faithful

hebben jullie tips voor ons voor als het echt met bakken uit de hemel komt

Schuilen.  :D ;)

Ik heb helaas geen serieuze adviezen voor je.  embarressed. Het is n.l. alweer 40 jaar geleden dat ik in New York was. Ik wens je ondanks het slechte weer een fijn verblijf.
#2 - 16-04-2015, 12:40 uur
Groet,

Old Faithful

jetusa

Ik ken het stuk "NY in 4 dagen" niet, dus ik weet niet wat daar aan binnen-activiteiten in genoemd wordt, onderstaand kan dus dubbelop zijn.

Regenachtige dagen zijn uitermate geschikt voor een museum bezoek en daar zijn er nogal wat van in NY.  Van groot tot klein. Bekend en onbekend.
In het Metropolitan kan je je al bijna een dag vermaken. En ook Museum of Natural History is voor goed voor vele uren. Andere bekende musea zijn natuurlijk het Guggenheim en Moma.
Het Metropolitan en Guggenheim liggen aan 5th Avenue niet ver van elkaar vandaar en op dat rijtje zitten meerdere kleine musea, vandaar dat dat stukje ook wel Museum Mile wordt genoemd.
In downtown is natuurlijk het museum ter herinnering aan 9/11 niet te missen.
Als je googled met "museum new york" dan vind je heel veel info.

Een "beetje" shoppen kan, "heel veel" shoppen kan ook op een regenachtige dag. Op 5th Avenue loop je vanaf de Apple-store van bekende winkel naar bekende winkel, dure merken maar ook grote flagschip stores waar alles uit de kast gehaald wordt om te "showen" zoals de FAO Swartz speelgoedwinkel (naast de Apple store), Disney store, NBA store, Nike-town. Tussendoor heb je nog de Trump Tower, nu een beetje old-fashioned aan het worden, maar was een van de eerste (of zelfs de eerste) Trump Tower. Verderop het sjieke warenhuis Saks Fifth Avenue, vergeet St Patricks Cathedral niet en aan de overkant het Rockefeller complex, er loopt daar een heel ondergronds gangenstelsel tussen de diverse gebouwen behorend tot het complex. https://www.rockefellercenter.com/attractions/concourse/
Je kunt er ook een tour doen. (Volgens mij is er ook een self-guided tour en staat er in het NBC gebouw zo'n standje waar je een detailkaartje kan ophalen). De Radio City tour is ook leuk op een regenachtige dag en helemaal als je er naar een voorstelling/concert bent geweest of gaat. http://www.radiocity.com/tours.html

Macy's is het bekende warenhuis en met z'n 7 of 8 verdiepingen over 2 blocks kan je je hier ook aardig vermaken. Op de Mezzanine Level kan je op vertoon van je paspoort een 10% international visitor kortingskaart afhalen. Zocht de link voor je en kom dit tegen: een voucher die je kunt printen en meenemen met je paspoort om die kortingskaart op te halen.http://www.visitmacysusa.com/sites/default/master/files/Macys_Discount_Voucher_Int.pdf

Een ander groot warenhuis is Bloomingdales op 3rd Ave en 59th Str.

De tour bij de United Nations is ook iets voor een regenachtige dag: http://visit.un.org/content/guided-tours

Je noemde zelf al Grand Central (ook goede lunchplek mocht dat zo uitkomen), niet ver daar vandaan (op 5th Ave en 42d) vind je de Public Library, erg mooi van binnen en behalve tours zijn er ook altijd allerlei exhibits/concerten: http://www.nypl.org/about/locations/schwarzman/visitor-guide?hspace=286696&_opt=2575830098.2588990144

Een regenachtige dag is ook goed voor een matinee (off-)broadway voorstelling (niet alle dagen, meestal woensdag en weekend) of concert.
Via TKTS kan je zelfde dag of volgende dag matinee kaartjes kopen met korting.
https://www.tdf.org/nyc/7/TKTS-ticket-booths
Voor andere voorstellingen kan dat bij het theater zelf.
Voor concerten rondom Lincoln Center (klassiek, opera, ballet, jazz) : http://lc.lincolncenter.org/calendar
Google ook eens op "free concerts", er worden regelmatig op diverse plaatsen gratis lunchtime concerten gegeven, bijv in de public library, maar ook in de Wintergarden van het Financial Building (downtown).

Hopelijk kom je hiermee de regenachtige dagen wel door!

Tenslotte: hotellobby's zijn openbaar terrein en hebben vaak een mooie/hippe lobby waar je ook als niet hotel-gast een drankje kan doen. Dus waarom aan het eind van de dag niet een keer een drankje in de lobby van het klassieke Waldorf Astoria of Algonquin of het hippe W op Times Square of Union Square. Leuk om mensen te kijken en meestal heb je er ook nog goed werkend wifi!

Have fun!
#3 - 16-04-2015, 14:05 uur
« Laatst bewerkt op: 16-04-2015, 14:14 uur door jetusa »

Sjeffie

Dank Jetusa! Ik neem je lijstje even geprint en hij gaat mee naar NYC. Voorspellingen zijn al wat beter maar better safe dan sorry  ;)
#4 - 18-04-2015, 21:54 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15