Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Noord Oosten (Northeast) => Topic gestart door: Dana75 op 22-03-2006, 22:28 uur

Titel: Noord Oost met de trein
Bericht door: Dana75 op 22-03-2006, 22:28 uur
Hallo allemaal !

 :icon_arrow: We hebben het plan gevat om na een supervakantie vorig jaar in het westen van Amerika, naar het oosten van Amerika te gaan. Vorig jaar met de camper, met z'n vieren, dit jaar met z'n tweeŽn. We hebben een leuke 8 daagse treinreis gezien op incento.nl. (Boston - New York - Philadelphia - Washington). Dit lijkt ons wel wat, maar..... we willen ook naar de Niagara Falls en we willen ook een paar dagen relaxen met zon en strand! O ja, en we zijn gebonden aan de bouwvak, dus het wordt eind juli tot circa half augustus.

Ik heb de hele avond op dit forum al verhalen gelezen, maar ik kom er evengoed niet uit.  :D Dus: Hebben jullie tips over wel/niet treinreis, bestemming na treinreis, reisbureau's etc etc.???? Alvast erg bedankt!

Dana

www.fotosite-dana.nl
Titel: Re: Noord Oost met de trein
Bericht door: Pieter79 op 22-03-2006, 22:44 uur
Hoi Dana,

Ik ben blij te lezen dat jullie vakantie zo goed is bevallen, te gek dat je weer terug gaat! Ik ben afgelopen september een maand in het noordoosten geweest en we hebben ook de grote steden (Boston, NY, Washington D.C.) aangedaan. De Niagara Falls hebben we ook bezocht.

Wij hebben met de auto rondgereisd en dit is goed bevallen. Mijn ervaring is dat je met de auto goed de stad in kunt (zeker Washington D.C.) maar ook Boston is wel te doen. Wij hadden telkens een hotel/motel een stuk van de grote stad af waarna we of met de auto de stad in gingen, of met de auto naar een stadje in de buurt waar we dan de trein cq metro namen naar downtown. Het voordeel is dat je gemakkelijker kunt gaan en staan waar je wil omdat je gemakkelijker de grote stad uitkunt. Als je de trein neemt dan moet je toch altijd een beetje in de buurt blijven. De afstand tussen die steden zijn niet gigantisch, alleen de reis van Wasington D.C. naar de Niagara Falls zou ik in 2 dagen doen. Goede motels (Best Western Inn, Super8) hoeven niet al te duur zijn.......... zorg dat je ergens een coupon-boekje met kortingen kunt krijgen, ze liggen zoiets bij elke receptie van de motels/hotels.

Als je nog vragen hebt dan laat het maar weten!
Titel: Re: Noord Oost met de trein
Bericht door: Moenkou op 23-03-2006, 10:30 uur
Als je aan het eind een paar dagen aan het strand wil liggen zou je de route omgekeerd kunnen doen en afsluiten met een paar dagen Cape Cod.

Ben het met Pieter79 eens dat de afstanden tussen de steden niet al te groot zijn en dus goed te doen met de auto. Vorig jaar ben ik met nog drie vrienden naar het Noord-Oosten geweest met de camper. Zeker als je ook naar Niagara Falls wilt dan is een auto toch wel handig.
Titel: Re: Noord Oost met de trein
Bericht door: Dana75 op 25-03-2006, 10:48 uur
Bedankt voor de reactie's Pieter 79 en Moenskou, de optie "auto" gaan we wel even bekijken!

Ik heb inmiddels wat websites over Cape Cod bekeken en dat ziet er leuk uit! Moenkou, ben je daar ook geweest? Heb je zo'n Wale trip gedaan? In welk hotel ben je geweest?

Groetjes,
Dana
Titel: Re: Noord Oost met de trein
Bericht door: Moenkou op 26-03-2006, 17:25 uur
Vanaf Provincetown hebben wij inderdaad een Whale Watch trip gemaakt. Zie mijn website (http://home.planet.nl/~moeni002/Vakantie_2005/Vakantie2005.htm) voor foto's e.d.

Wij waren met de camper, dus hadden geen hotel.