Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

rondreis noord-oost USA ongeveer 2 weken, wie weet waar????

Discussie gestart

Snen


Hallo
Mijn zus en ik willen komend voorjaar (mei) dit deel van the USA bezoeken. We hebben ongeveer 2 weken(16 dagen) en willen de route graag vanuit Boston starten ( zijn al in new york geweest enzo) we willen niet te lang van plek naar plek rijden maar als er een lange rij dag bij zit is dat niet zo super erg. We houden van historische plekken (is dat Pittsburgh/gettisburg williamsburgh/charlotsville??)  steden, amisch country, natuur. Minder van moderne steden, musea etc...

Ik kreeg het volgende voorstel van een reisbureau:


 

weet iemand of dit een leuke route is of hebben jullie andere route tips??


Dag 1   Vlucht Amsterdam – Boston, MA       
Dag 2   Boston      
Dag 3   Boston – Albany, NY   
Dag 4   Albany – Syracuse, NY   
Dag 5   Syracuse - Niagara Falls, NY   
Dag 6   Niagara Falls      
Dag 7   Niagara Falls – Corning, NY (Finger Lakes)
Dag 8   Corning (Finger Lakes)      
Dag 9   Corning – Lancaster, PA   
Dag 10   Lancaster      
Dag 11   Lancaster – Hasbrouck Heights, NJ   
Dag 12   Hasbrouck Heights – New Haven, CT   
Dag 13   New Haven – Providence – Hyannis   
Dag 14   Hyannis – Boston   
Dag 15   Vlucht Boston - Amsterdam

alvast bedankt,
 gr snen

#1 - 13-09-2010, 18:51 uur

B-man

Ik zie dat jullie inderdaad een wat historische tour hebben opgekregen. En Pittsburgh mag je uit je rijtje laten vallen hoor maar dat is meer mijn persoonlijke mening. Als je dan toch een grote stad wilt bezoeken (Pittsburgh is 2 in PA) doe dan Philadelphia, dat is een hele grote stad maar er is wel meer historie te vinden. Gettysburg is natuurlijk een must als je van Amerikaanse geschiedenis houdt. Lees van tevoren wel even het "Gettysburg Address" van Lincoln, is maar zo'n 340 woorden dus daar ben je zo doorheen. Colonial Williamsburg is uiteraard ook een must see als je van geschiedenis houdt. Je hebt Lancaster staan dus dat Amish deel heb je zeker (en meteen een groot outlet center in de buurt voor als je wilt shoppen). Charlottesville...ondanks dat het verkozen is als een van de beste steden om in te wonen lijkt het me geen topper in het rijtje. Met Boston kan je niet mis gaan. Wat ik ook vreemd vind, als jullie gezegd hebben cultuur en geschiedenis te willen snuiven, is dat ze Plymouth, MA er niet bij hebben gezet. Kijk daar even naar. Hou je van de oceaan dan zou Cape Cod een goeie zijn en voor natuur is de staat Maine een topper. Maar aan het lijstje te zien doen jullie al redelijk aan "state hopping" en als je maar 2 weken hebt is een goede planning uiterst belangrijk, wil je veel zien of wil je een aantal dingen goed zien? dat is eigenlijk de eerste vraag die je je moet stellen.
#2 - 18-09-2010, 12:12 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

Snen

bedankt voor de feedback. deze reis was door een organisatie aangeboden maar ik denk dat het voor ons beter is om niagara eruit te laten. het is eigenlijk te ver weg uit de route (en ik ben r al eens geweest, maar zus niet) en die tijd besteed ik liever aan andere dingen. We willen eigenlijk per dag ook niet ta lang auto rijden. Ik dacht dat t dan beter was om steeds enkele dagen ergens "centraal" van een mooi gebied te verblijven en vanuit daar naar zaken heen te gaan.
En dan nog ( haha erg he)  heb ik totaal geen zicht op een goed geplande en logische route.  Kun je zoiets trouwens ook op eigen gelegeheid doen ipv alles laten vast zetten. bv starten en stoppen in Boston en alleen daar een hotle en auto boeken en de rest ze;f doen?
 Gr snen
#3 - 19-09-2010, 18:48 uur

thieske

2 weken is heel kort! Maar ik zou zo bij je in het vliegtuig stappen als dat kon...

Je hebt nu deze : route

Ik wil zo vrij zijn om je deze tip van de hand te doen, wij zijn via de Mohawk en de Taconic Trail richting Albany gereden en dat is echt prachtig! Je rijd op die manier door het achterland van Massachusetts en dat is de moeite waard! In Troy kun je bij "The taproom" erg lekker eten: Site taproom & recensies Taproom

Eventuele route zie je hier.

Verder is het wel een aardig korte tijd voor een flinke trip, zou je ιcht naar Niagara Falls willen gaan als je er al een keer geweest bent? Persoonlijk gezien de interesses die je plaatst (natuur en historisch) lijken me Mohawk - Taconic Trail, Finger Lakes, Gettysburg, Skyline Drive, lancaster veel boeiender. Maar wie ben ik ;) Ik zou 'm iig zo rijden!

Dag 1   Vlucht Amsterdam – Boston, MA      
Dag 2   Boston      
Dag 3   Boston (via Mohawk en Taconic Trail)  Troy/Albany, NY  
Dag 4   Troy/Albany – Corning, NY (Finger Lakes)
Dag 5   Corning (Finger Lakes)
Dag 6   Corning –Gettysburg, PA        
Dag 7   Gettysburg
Dag 8   Gettysburg (skyline Drive !!!) Charlottesville    
Dag 9   Charlottesville - Lancaster  
Dag 10 Lancaster    
Dag 11 Lancaster - Hasbrouck Heights  
Dag 12   Hasbrouck Heights – New Haven, CT  
Dag 13   New Haven – Providence – Hyannis  
Dag 14   Hyannis – Boston  
Dag 15   Vlucht Boston - Amsterdam

Wat is er nog bijzonder aan mijn route? Ik rijd vanuit Hasbrouck Heights langs de Hudson omhoog, Dit is deels ook een scenic route met mooie natuur, bij Poughkeepsie de Hudson over en vervolgens cross country door connecticut richting New Haven. Een hele mooie rit door heuvelachtig platteland. Om de rit niet al te lang te maken draai ik bij Danbury de autosnelweg op richting New Haven.
#4 - 19-09-2010, 20:26 uur
« Laatst bewerkt op: 19-09-2010, 20:52 uur door thieske »
For Boston, For Boston, We sing our proud refrain

Snen

 Wauw, wat leuk zeg dat google-maps. Ik was er al wel wat in aan t rommelen maar zo wordt het eindelijk inzichtelijk voor me. bedankt voor de route tip. En inderdaad, ik denk dat niagara eruit gaat. Maar ook aangezien de relatief korte tijd, zkun je ook van gettisburgh , direct naar lancaster (E-H) gaan??
vragen:
is Albany een leuke stad/plaats en de moeite waard om er te stoppen?
Fingerlakes, daar ben ik lang geleden eens geweest, maar dat was een zakenreis en heb er niet veel gedaan. Is het de moeite om daar heen te gaan of al eerder weer naar t zuiden rijden?

Welke route  zou ik kunnen nemen als ik liever langer op 1 plek blijf om vanuit daar dingen te gaan doen/bezichtigen en er moet in:
 boston, lancaster, kust bv plymouth. Misschien om de routes in te korten ergens anders starten en vertrek andere stad ondanks extra kosten??
#5 - 19-09-2010, 21:44 uur

Norbert

Ik ben net terug van mijn vakantie in het Noord Oosten van de USA. We hebben een heel andere route gereden, maar Niagara Falls en Cape Cod hebben we wel aangedaan. Ik zou ook Niagara Falls schrappen uit je programma. Ik vond het wel een van m'n hoogtepunten van deze reis, maar gezien het feit dat je maar 2 weken hebt, ligt Niaga Falls toch te ver uit de route.

Plymouth is ook wel een leuke stad om te bezoeken. We hebben hier 1 nacht overnacht op onze reis vanuit Ottawa naar Cape Cod. Je kunt hier ondermeer de steen zien waarop de Pilgrimfathers voet aan wal zouden hebben gezet in 1620. Er staat wel eerlijk bij vermeld dat ze niet weten of dit klopt! Ook is er een musueum over de Pilgrimfathers en een replica van de Mayflower, het schip waarmee de Pilgrimfathers naar Amerika zijn gezeild.

We hebben geslapen in een Days Inn iets buiten het plaatsje, maar met de auto ben je binnen 5 minuten in het plaatsje.

Voor Hyannis zou ik aanraden om hier wel van tevoren een hotel te boeken. Deze plaats wordt door de meeste mensen uitgekozen voor hun verblijf in Cape Cod. Wij hadden ook geen hotel geboekt voor Cape Cod en zijn uiteindelijk een halve dag bezig geweest voordat we een hotel hadden gevonden dat nog plaats had voor 3 nachten en dat ons ook beviel. Ons hotel lag niet in Hyannis maar in Dennisport.

Op Cape Cod kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een Whalewatch tocht te boeken, of Martha's Vineyard of Nantucket Island te bezoeken. Ik heb ook aan Whale watching gedaan en dit was zeker de moeite waard. Je ziet gegarandeerd walvissen, adverteren de maatschappijen. Dit klopt inderdaad. Tijdens de tocht zie je genoeg walvissen!

We hebben ook Martha's Vineyard bezocht, maar dit liep op een teleurstelling uit. We zijn pas tegen de middag met de veerboot richting Martha's Vineyard gegaan. Toen we waren aangekomen, bleek net de laatste toerbus die een rondrit maakt over het eiland vertrokken te zijn. We hebben toen wat gewandeld en wat gegeten. Vervolgens zijn we met een normale bus een gedeelte van het eiland wezen verkennen. Maar de tijd was tekort om het hele eiland te zien. De prijs voor deze bus bedraagt slecht 7 dollar en je ticket is de hele dag geldig. Je kunt dus de hele dag gebruik maken van de verschillende lijnbussen.

Als je dit eiland wilt bezoeken, trek er dan een hele dag voor uit en ga 's morgens vroeg al met de veerboot naar Martha's Vineyard. Je kunt het beste zonder auto gaan. De overtocht met de auto kost namelijk 85 dollar voor een enkele reis.

Als meer wilt wten over Cape Cod, stuur me dan even een mail.
#6 - 19-09-2010, 22:38 uur

Snen

nou, we hebben een redelijk idee wat we nou willen....

Voorstel rondreis 1:
 
Van boston, (aantal dagen) naar, Albany (dit is niet persee noodzakelijk echter misschien handig en leuk voor een route uit te zetten??)
Van Albany naar lancaster, evt via een leuke tussenstop daar het een lang stuk lijkt tussen deze 2 steden.  We willen in Lancaster een paar dagen blijven om vanuit daar dingen te doen.
Van Lancaster naar omgeving cape cod. Daar een paar dagen om dingen te doen. Verblijf in een minder drukke stad om te hoge hotelkosten te voorkomen.
Van Cape cod terug naar Boston, retour NL. 16 dagen incl vliegen
 
OF
 
Voorstel reis 2
Eerst Boston/Cape Cod +omgeving
naar lancaster + omgeving (evt ergens een tussen stop gezien de afstand)
auto inleveren in philidelphia

Wat denken jullie hiervan . Misschien is een binnenlandse vlucht ook nog een optie? En hebben jullie nog leuke ideeen voor omgeving Lancaster ( bv gettysburg?) of andere uitstapjes?
Op deze manier proberen we dus gezien de korte tijd en grote afstanden eruit te halen wat onze wensen zijn. 
 
#7 - 21-09-2010, 22:57 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15