Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Rondreis North-East Atlanta-Boston

Discussie gestart

JJ2USA

We zijn inmiddels in voorbereiding voor onze derde USA reis en deze keer staat het Noord-Oosten op het programma. We reizen met twee en willen een auto huren voor de reis. Ik heb de meeste topics op het forum wel gelezen, maar met name voor het eerste deel van de reis kan ik weinig vinden tot nu toe. We zijn meer stadsmensen dan van de natuur al willen we zeker een combi van beide maken. Alhoewel we al een aardig idee hebben hoe de reis er moet uitzien staat nog niets echt vast en zijn alle tips voor onderweg of route welkom. tot dit jaar regelden we alles via een reisbureau, maar dit keer willen we zelf de hotels, vlucht en auto regelen dus zeker daarbij zijn alle tips welkom. Ons voorlopige schema ziet er als volgt uit (start 8 juni '16):

01 - AMS -> Atlanta
02-03 Atlanta
04 - Atlanta -> Cherokee (via Stone Mountain Park)
05 - Cherokee -> Roanoke (over Blue Ridge Parkway)
06 - Roanoke -> Washington
07-08 Washington
09 - Washinton -> Hershey (via Gettysburg)
10 - Hershey -> Philadelphia (door Amish)
11-12 Philadelphia
13 - Philadelphia -> Wilmington (shopping)
14 - Wilmington -> Atlantic City
15 - Atlantic City
16 - Atlantic City -> New York
17-20 New York
21 - New York -> Watkins Glenn
22 - Watkins Glenn -> Niagara Falls
23 - Niagara Falls -> Toronto
24 - Toronto -> Cooperstown
25 - Cooperstown -> Boston
26-28 Boston
29 - Boston -> AMS

Zitten er nog moeilijke punten in de reis? Is het aan te raden om een New York pass aan te schaffen? Vooral in de steden willen we echt de toeristische dingen gaan doen, ik hoop dat we daar genoeg tijd voor hebben genomen.
#1 - 18-08-2015, 11:19 uur

Henkvdz

Ik lees dat het je derde reis USA wordt en neem dus maar even aan dat je in Las Vegas geweest bent, wel dan wordt Atlantic City een grote teleurstelling; een verlopen stad met veel homeless people, de casino's oud en versleten en ik weet niet hoe de boulevard er nu bijligt, maar twee jaar geleden was het een ruine na de storm Sandy. Voorts hebben wij ongeveer de zelfde  reis gemaakt in 2013 en enorm genoten, maar zoals gezegd: ''Atlantic City, zonde van het geld en vooral de tijd''. Succes met je voorbereiding. Groet Henk
#2 - 18-08-2015, 12:16 uur

Cees A

Om te beginnen  welkom op dit forum.

Zomaar wat losse opmerkingen over je reisplan.  Uitgebreide tips volgen later.
Ik zie aan je schema dat je meer een "stedenmens" bent dan een "natuurmens".  Klopt dat een beetje ?
Zo ja, dan is een deel van mijn opmerkingen waarschijnlijk aan dovemansoren gericht.
Negeer ze dan maar gewoon. Het is immers jullie vakantie.

Ik vind het vreemd dat je 2 belangrijke nationale parken tussen Atlanta en Washington overslaat.
Ik heb het dan over Smoky Mnts: ---> http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/tennessee/greatsmokymountains.html
En over Shenandoah: ---> http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/Virginia/Shenandoah/shenandoah.html
Als je deze parken alsnog wil bezoeken zul je ergens anders iets moeten schrappen want je schema biedt geen ruimte om het er zo maar tussen te frommelen.

Als je een "shopper" bent kun je, als je in Philadelphia bent, de King of Prussia Mall toch eigenlijk niet overslaan.
Linkje: ----> http://www.visitphilly.com/shopping/philadelphia/king-of-prussia-mall/

Atlantic City is, zoals Henk ook al schrijft, op geen enkele manier te vergelijken met Las Vegas.
Wij hebben Atlantic City als dagtocht vanuit Philadelphia bezocht en de dag dat we daar hebben rondgelopen was lang genoeg.
Je zou over die extra dag die jij voor Atlantic City hebt ingepland nog eens goed moeten nadenken of je die toch niet beter ergens anders kunt besteden
#3 - 18-08-2015, 14:10 uur

Terpies

Je stelt in je reis schema dat je van Cherokee naar Roanoke over de Blue Ridge Parkway gaat rijden? Dat is ruim 320 mijl.

De totale route van de Blue Ridge Parkway en Skyline Drive (door Shenandoah) (zoals gemeld door Cees A in zijn post hierboven) is een van de mooiste routes van de oostkant van de USA, zo niet de mooiste.

Als je deze route wilt volgen zul je met een aantal zaken rekening moeten houden:

1. De totale route van Cherokee NC naar Front Royal VA is in totaal 469 mijl.
2. Met een maximum snelheid van 45 MPH ben je zonder stops al bijna 11 uur aan het rijden!!!
3. Om te tanken MOET je van de route af (BV tanken in Roanoke is dan aan te raden!!) zoals in onderstaande link aangegeven kun je op de route zelf niet/nauwelijks tanken.

 http://issuu.com/blueridgeparkwayassociation/docs/blueridgeparkwaydirectory66theditio

4. Aangezien het een fantastische route is om te rijden heb je aan de opgenomen dagen in je schema bij lange na niet genoeg. Als je de route wilt rijden zou ik overwegen een dag Atlanta of DC te skippen.

Mijn advies is dan ook om hem helemaal te rijden (en te kijken waar je ergens een dag in Atlanta of DC kunt skippen), of alleen het stuk van Roanoke naar Front Royal (combinatie van BRP en Skyline Drive door de Shenandoah mountains).

Het laatste stuk vond ik mooier dan het stuk van Cherokee naar Roanoke....misschien heeft Cees A hier een andere/dezelfde mening over?

Roanoke naar DC is ook al 470 mijl via de interstate, maar ik neem niet aan dat je een snelweg boeiend vindt?

Wij hebben in 2008 overnacht in de Big Meadows Lodge midden in Shenandoah NP. Niet goedkoop, want midden in het park, maar geweldige accommodatie met log cabins/hotel kamers.

http://www.goshenandoah.com

Succes met je overwegingen....
#4 - 18-08-2015, 21:25 uur
« Laatst bewerkt op: 18-08-2015, 21:54 uur door Terpies »

Jez

Heb je tickets en auto al geboekt? Zo ja, dan weet je van de drop off kosten voor het one way huren van de auto? Wanneer ga je?

In Atlanta de geijkte dingen (maar wel leuk!) CNN en Coca Cola Museum. Hebben wij op 1 dag gedaan, we waren verder niet zo onder de indruk van de stad.
Ga je in Hershey ook naar de chocoladefabriek?
In Philly vonden wij de Ducktour erg leuk. Verder natuurlijk Independance Hall en alles daar omheen en ga vooral lekker eten in de Reading Terminal Market
Twee dagen DC lijkt mij minimaal als je er nog niet eerder bent geweest. Probeer een tour door het White House te krijgen (daarvoor moet je een congresman inschakelen, gebruik anders even de zoekfunctie op dit forum). Verder natuurlijk de bekende monumenten bezoeken. Net buiten DC ligt Great Falls NP, aanradertje.
Voor de NY pass kun je zelf bepalen of die voordelig voor je is. Ga je genoeg dingen bezoeken waarvoor je met de pas korting krijgt? Dan weet je gauw geneg of je de kosten eruit krijgt. Maak net voor zonsondergang een tocht met de gratis Staten Island Ferry; als je tijdens sunset wer terugvaart naar Manhattan, heb je geweldig uitzicht op de stad met ondergaande zon. Lekker rondhangen in Central Park en genieten van straatartiesten. Wandelen over High Line Park, het park dat op een oude spoorlijn is gebouwd. Je kunt ook een dag fietsen of een gospeltour doen, er zijn mogelijkheden zat.
In Boston is ook een bezoek in Cambridge aan Harvard een aanrader. Je kunt er een tour volgen als e wilt, of lekker zelf rondstruinen. Relaxte sfeer daar!
#5 - 18-08-2015, 21:58 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Cees A

Jez heeft me al deels het gras voor de voeten weggemaaid, maar omdat ik deze tekst al gedeeltelijk gisteravond had gemaakt en te lui ben om hem weer helemaal opnieuw te maken plaats ik hem toch maar.
Excuses aan Jez voor mijn luiheid en de hierdoor ontstane dubbele vermelding van sommige dingen.

Tips voor Atlanta:  (sorry Jez)
Georgia Aquarium:  http://www.georgiaaquarium.org/
CNN studio tour:  http://edition.cnn.com/tour/
World of Coca Cola:  https://www.worldofcoca-cola.com/
Alle 3 hierbovengenoemde dingen liggen in het centrum van Atlanta, bij Centennial Olympic Park en Centennial Plaza, op loopafstand van elkaar

Tips voor Philadelphia:
De reeds door Jez gemelde Readings Terminal Market is inderdaad een aanrader: http://readingterminalmarket.org/about-the-market
Ligt op loopafstand van het plein waar het gebouw met de Liberty Bell is.
Als je toch bij die markt bent, nog een klein stukje doorlopen en je bent bij het plein waar het mooie oude stadhuis staat.
Zet je streetview-poppetje maar eens op de kruising van Broad straat (wegnummer 611) en Arch Street, dan zie je wat ik bedoel.

Tips voor Washington:
Ook hier was Jez me voor bij het noemen van bepaalde dingen. Ik vul nog e.e.a. aan:
Vergeet zeker ook de monumenten langs het Tidal Basin niet.
Steek bij het Lincoln Memorial de brug over naar Arlington National Cemetery.
Arlington:  http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/bezienswaardigheden/arlington/arlington.html
Bezoek ook het het Udvar Hazy Air and Space museum in Chantilly bij Dulles airport
Dit is dus NIET de (veel te kleine) vestiging op de Mall in Washington DC, maar de nieuwe, veel grotere vestiging bij Dulles Airport.
Linkje:  http://airandspace.si.edu/visit/udvar-hazy-center/
Je ziet hier veel vliegtuigen die geschiedenis hebben geschreven w.o. de originele "Enola Gay", de B29 die de atoombommen op Japan dropte.
Na een halve dag in bovengenoemd museum kun je nog naar het ook door Jez genoemde Great Falls. Is je hele dag mooi gevuld.
Info Great Falls:  http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/bezienswaardigheden/greatfallspark/great-falls-park.html

Als je de gehele Mall wil aflopen en ook nog de monumenten aan de oevers van het Tidal Basin en Arlington wil zien heb je 's avonds zere voeten.
Natuurlijk kun je de bekende hop-on hop-off bus nemen, maar je kunt ook een georganiseerde fiets- of Segwaytour doen: http://bikeandrolldc.com/
Als je alles op eigen gelegenheid wil doen kun je bij dat bedrijf ook fietsen huren
Als je lopen en wandelen wil afwisselen kun je gebruik maken van de fietsen van Capital Share. https://www.capitalbikeshare.com/home
Ik heb dit systeem zelf nooit gebruikt, maar de fietsenrekken van Capital Share met de felrode fietsen zie je overal in Washington.
Je kunt bij een van die rekken een fiets pakken en die ergens anders achterlaten.  Mooi systeem.
Lees op de website hoe e.e.a. werkt en hoe de betaling wordt geregeld

misschien heeft Cees A hier een andere/dezelfde mening over?
Cees is het grotendeels met je eens, maar Cees wacht nog even met uitgebreider reageren tot topicstarter Nieuwlaat heeft gereageerd en zijn/haar voorkeuren kenbaar heeft gemaakt.
Als Nieuwlaat namelijk Smoky Mnts EN de gehele Blue Ridge Pkwy EN Shenandoah nog in zijn/haar schema gaat invoegen zal er nogal wat geschrapt moeten worden.
Het gaat dan een heel ander schema worden.
V.w.b. het zuidelijke deel van de Blue Ridge Pkwy is mijn ervaring beperkt.
Na ons bezoek aan Shenandoah hadden we wel plannen om op ons gemak de BRPW af te rijden, maar vanwege slecht weer en het gegeven dat het in de Smoky Mnts wel mooi weer was hebben we bij Roanoke Interstate 81 genomen richting Pigeon Forge.
Als bonnefooireiziger kun je dat namelijk zo maar doen.  ;)
De tijd die we door deze move over hadden hebben we o.a. in de Smoky Mnts besteed en daar hebben we absoluut geen spijt van gehad.
 
 
#6 - 19-08-2015, 12:12 uur

Jez

Jez heeft me al deels het gras voor de voeten weggemaaid, maar omdat ik deze tekst al gedeeltelijk gisteravond had gemaakt en te lui ben om hem weer helemaal opnieuw te maken plaats ik hem toch maar.
Excuses aan Jez voor mijn luiheid en de hierdoor ontstane dubbele vermelding van sommige dingen.

Geeft niks Cees, ik was te lui om er linkjes bij te zoeken, dus we vullen elkaar mooi aan  ;)
#7 - 19-08-2015, 21:13 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

JJ2USA

Alvast bedankt voor de tips so far. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat wij dachten de gehele BRMH in de route te hebben, inclusief Stone Mountain Park (dag 4 onderweg van Atlanta naar Cherokee). Wellicht dat ik het begin en eindpunt van de route niet helemaal goed heb. We hebben op dit moment nog niets vastgelegd en we krijgen het gevoel dat we Atlantic City beter links kunnen laten liggen.

Wat zou jullie advies zijn als route tussen Atlanta en Washington? Is Shenandoah een bezoek(je) waard bijvoorbeeld?

Great Falls Park dachten wij op dag 9 te doen (onderweg van Washington naar Hershey).

De kosten voor de auto vallen ook niet echt mee moet ik zeggen als je hem niet inlevert waar je hem hebt opgehaald dus de kans is dat we toch gaan proberen een 'rondje' te maken
#8 - 19-08-2015, 22:21 uur

Cees A

Met het verkeerd inschatten van afstanden en rijtijden heb je de klassieke beginnersfout gemaakt.
100 mile snelweg is heel wat anders dan 100 mile (heuvelachtige) toeristische binnendoorwegen met snelheidsbeperkingen e.d.
De Blue Ridge Pkwy in een dag willen rijden is, zoals Terpies al uitlegde, onmogelijk.
Dat je bovendien vooraf nog "even snel" een bezoek wil brengen aan Stone Mnt maakt deze dag nog onmogelijker als ie al was.
Voor Shenandoah nat.park. het stuk tussen Front Royal en Waynesboro heb je, inclusief een paar korte wandelingen, al 1 dag nodig
Als je op de kaart ziet wat voor klein stukje dit is van de totale BRPKWY begrijp je misschien nog beter de onmogelijkheid van je plannen.

Ter informatie:
Shenandoah is een langerekte, vrij smalle heuvelrug.
De Skyline Drive ligt bovenop die heuvelrug en aan deze weg liggen vele trailheads waar diverse mooie wandelingen beginnen.
De heuvelrug is op sommige plaatsen zo smal dat je, rijdend over de Skyline Drive, aan beide zijden de valleien naast de heuvels in kijkt
Het heuvelachtige landschap van Shenandoah is een beetje vergelijkbaar met de Belgische Ardennen. Het is geen hooggebergte.

Voor de steden op je route (Toronto uitgezonderd) neem je genoeg tijd, maar de stukken ertussenin zijn over het algemeen nogal gehaast.
Ik vroeg daarom in mijn 1e bericht al of je een "stedenmens" bent of een "natuurmens", maar daar heb je nog niet op geantwoord
Als het je bedoeling is om vooral steden te bezoeken en je de rest ziet als "verbindingsweg" tussen steden is er niks aan de hand.
Je neemt dan in plaats van de Blue Ridge Parkway gewoon de snelweg en je probleem is opgelost.
Als het echter je bedoeling is om in het stuk tussen Atlanta en Washington wat natuur in je route in te voegen zul je je route opnieuw moeten maken.

Je schrijft dat je er toch al over denkt om, vanwege de drop-off kosten, je route helemaal anders te doen.
Je hebt dan meteen de kans om alle problemen in je huidige route aan te pakken.
Maak eens een (nieuw) van-dag-tot-dag reisschema zoals in je eerste bericht.
Zet er met behulp van Google Maps voor jezelf de afstanden en rijtijden bij.
Hou er rekening mee dat rijtijden excl. fotostops en plas- rust- lunch- en andere pauzes zijn. Tel er dus maar gerust een paar uur bij.
Als je langs de route nog iets wil ondernemen of bezoeken, hou daar dan ook rekening mee en neem ook die tijden gerust een beetje ruim
Let er ook op dat Google geen andere weg neemt dan de weg die jij wil rijden. 
 
#9 - 20-08-2015, 09:11 uur

Astrid T.

Als je nog niets hebt vastgelegd...... Dit was onze route vorig jaar in het noordoosten en wij zijn zeker stadsmensen:
- vliegen op Washington DC en een paar dagen daar doorbrengen
- New York (overnacht in Brooklyn, kun je de auto voor de deur neerzetten)
- Cape Cod
- Boston
- White Mountains
- Acadia
- terugvlucht vanaf Boston
we hebben dit in vier weken gedaan en tussenstops gehad zodat we niet de hele dag in de auto hoefden te zitten.

#10 - 20-08-2015, 21:20 uur

JJ2USA

Hoi Cees,

zoals ik in de openingspost al schreef zijn we meer stadsmensen, maar willen we wel graag wat natuur opsnuiven al zullen we zeker niet al te veel trails lopen.

We hebben het stukje tussen Atlanta en Washington nu iets anders ingedeeld, het zou dan worden:
04 - Atlanta -> Cherokee (door Great Smoky Mountain Park)
05 - Cherokee -> ?? (ongeveer helft BlueRidge Parkway)
06 - ?? -> Waynesboro (restant BlueRidge Parkway)
07 - Waynesboro -> Front Royal (Skyline drive)
08 - Front Royal -> Washington

ziet dit er al beter te doen uit? En zo ja heeft iemand een tip voor de ??
#11 - 20-08-2015, 22:53 uur

Terpies

We hebben het stukje tussen Atlanta en Washington nu iets anders ingedeeld, het zou dan worden:
04 - Atlanta -> Cherokee (door Great Smoky Mountain Park)
05 - Cherokee -> ?? (ongeveer helft BlueRidge Parkway)
06 - ?? -> Waynesboro (restant BlueRidge Parkway)
07 - Waynesboro -> Front Royal (Skyline drive)
08 - Front Royal -> Washington

ziet dit er al beter te doen uit? En zo ja heeft iemand een tip voor de ??

Ik zou rustig aan beginnen vanuit Cherokee, en via de BRPW kijken hoever je komt. Roanoke is een grote plaats, waar genoeg hotels zijn. Als je dat haalt vanuit Cherokee kun je de dag daarna naar Front Royal rijden, en win je een dag.

Als Roanoke te ver is kun je altijd eerder even van de BRPW af om een hotel te zoeken, afhankelijk van waar je bent en dan de volgende dag naar Waynesboro rijden en je oorspronkelijke plan aanhouden.

3 dagen voor het traject van Cherokee naar Front Royal geeft je genoeg tijd om ook nog eens uit de auto te komen, een trail te lopen en te genieten van de prachtige natuur.

Kijk een beschrijving van de etappes en de bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden nog even op de link die ik al eerder postte.

In dit document vind je op pagina 50-51 een volledige plattegrond van de hele route.

http://issuu.com/blueridgeparkwayassociation/docs/blueridgeparkwaydirectory66theditio
#12 - 24-08-2015, 20:50 uur
« Laatst bewerkt op: 24-08-2015, 20:52 uur door Terpies »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15