Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Route opzet Noord-Oost Amerika

Discussie gestart

gijs1985

Hallo allemaal!

In september ga ik naar Noord-Oost Amerika. We hebben al veel verschillende routes uitgestippeld (o.a. naar Maine en Virginia) maar het lijkt ons toch het leukst om nog een staartje Canada te doen. Wat vinden jullie van deze route? Zouden jullie bepaalde dingen anders doen?  We kunnen  er eventueel nogl wat dagen bij doen. We zijn grote New York fans vandaar dat we daar wat langer blijven.
 
1 Amsterdam - New York
2 New York - Washington DC (auto huren)
3 Washington DC
4 Washington DC - Gettysburg - Williamsport
5 Williamsport - Ithaca (Buttermilk State Park/Watkins Glen State Park)
6 Ithaca (Letchworth State Park) - Niagara
7 Niagara - Toronto
8 Toronto - Thousand Islands
9 Thousand Islands - Montreal
10 Montreal - Adirondack Park
11 Adirondack - Boston
12 Boston - NY (inleveren auto bij vliegveld)
12 NY
13 NY
14 NY
15 NY
16 NY - Amsterdam
#1 - 28-05-2009, 22:10 uur

Hans B

Zou een start in Washington DC ook handiger zijn?
Scheelt je de rit van NY naar DC.
Kun je DC wat langer bekijken.
#2 - 28-05-2009, 22:12 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Jez

Als je op 1 dag van de Adirondacks naar Boston rijdt, zul je nauwelijks tijd hebben om iets van Boston te zien. Ik zou daarom op dag 10 zover mogelijk richting Boston rijden, zodat je tijd hebt iets van de stad te zien.

In de Adirondacks is de Whiteface Mountain erg mooi. Rij helemaal de berg op, parkeer je auto en ga het laatste stukje met de lift door de berg naar boven.
Als je terug rijdt, zwaai dan even naar de kerstman in North Pole.

Als je genoeg tijd hebt in Boston, bezoek dan ook Harvard University in Cambridge. Of neem een hop on hop off tour, dan kom je er langs (aangezien rijden er een crime is - we hadden een uur nodig om Cambrdige weer uit te komen en kwamen toen in de file op de rondweg van Boston).

Je zou ook 1 dag NY in kunnen leveren en van de Adirondacks via de Kancamagus Highway in New Hampshire rijden. Daar is het schitterend in september (en nog mooier in oktober). Als dit je 1e x NY is, is de kans toch wel groot dat je nog eens gaat, kun je die ingeleverde dag inhalen  ;)

En ik ben het met Hans eens: heen op Washington vliegen, terug van NY. Scheelt je ook weer een paar dagen autohuur!
#3 - 28-05-2009, 23:11 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

gijs1985

Bedankt voor jullie reacties!

Het is dus wel verstandig om een extra dag in Boston te doen. Is Boston een interessantere stad dan bijvoorbeeld Toronto of Montreal? De vliegtickets zijn nog niet geboekt dus ik kan de reis nog iets uitbreiden. Het is inderdaad een idee om naar Washington te vliegen en terug vanuit New York. De vliegtickets zijn wel ongeveer 100 euro duurder maar dan hoef je ook niet een hele dag in de auto te zitten. Die route via New Hampshire lijkt me prachtig inderdaad, ik heb naar foto's gezocht op google. Maar het is wel erg omrijden, het is een stuk naar het noorden en het oosten natuurlijk. Ik zal nog eens kijken! Het lijkt me een mooie route.

Een andere vraag:
Zijn er mensen die ervaring hebben met Alvonquin provincial park? Is het de moeite waard om vanuit Toronto daar naartoe te rijden en de dag daarna naar Thousand Islands?

Nogmaals bedankt voor jullie hulp! Deze hoek van Amerika (en Canada) ken ik nog niet zo goed (behalve NY)
#4 - 29-05-2009, 00:13 uur

Jez

Is vanaf Brussel vertrekken een optie voor je? Dat is momenteel meestal goedkoper dan vanaf Amsterdam. Ik heb even gauw gekeken bij connections.be, vertrek half september, zou je 400,- 361,- per ticket betalen (heen Washington, terug NY). En misschien kom je als je verder zoekt nog een leuker tarief tegen. Ik weet niet wat je vanaf Amsterdam betaald?
#5 - 29-05-2009, 00:29 uur
« Laatst bewerkt op: 29-05-2009, 00:40 uur door Jez »
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

gijs1985

Oh ik zie nu op cheaptickets.nl tickets van Amsterdam naar Washington en terug vanuit New York voor 368,62 EUR. Dat valt dus erg mee! Het is trouwens dezelfde prijs als een retour New York. Ik zal mijn reisschema hier zeker op aanpassen. Bedankt voor de tips dus!

Ik woon bij Amsterdam in de buurt dus Brussel is wel een eind weg maar toch zal ik de prijzen eens vergelijken.
#6 - 29-05-2009, 00:49 uur

Jez

Ik heb op cheaptickets nog nooit de voordeligste tickets kunnen vinden, dus kan ik je aanraden zeker nog even verder te zoeken. Als ik een goede prijs heb gevonden, kijk ik ook altijd even bij de maatschappij zelf. Ik ben nu bijvoorbeeld voor tickets in januari het voordeligst uit bij US Airways.nl. Oh, en kijk ook even wat er verder bij komt aan kosten: ik had bijna bij Worldticketcenter geboekt, maar bij de laatste stap (net voor de definitieve boeking) kwam er opeens nog even 100,- bij voor "customer handling" of zoiets vaags. Dat was rechtstreeks bij US Airways niet, en daar betaal je geen boekingskosten (ook al gauw 10-25 per ticket).
#7 - 29-05-2009, 00:55 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

gijs1985

Ja cheaptickets is inderdaad niet het goedkoopst. Raar dat ze de site zo noemen..

We gaan misschien na Montreal nog door naar Quebec City. Van Quebec gaan we dan richting Boston. Tussen de twee plaatsen is veel mooie natuur heb ik gelezen, maar welk natuurgebied heeft meer indruk op jullie gemaakt? De Adirondacks of the White Mountains (bijvoorbeeld via de Kancamagus Highway in New Hampshire)? We kunnen het denk ik niet allemaal doen omdat het erg grote afstanden zijn..
#8 - 01-06-2009, 01:22 uur

Jez

Als ik moet kiezen, dan de Kancamagus Highway.
#9 - 01-06-2009, 08:18 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15