Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Route uitstippelen

Discussie gestart

MMM

Hallo allemaal,

We hebben eerder een maand in Amerika verbleven (NYC + westkust) en willen in september in 2 à 3 weken een stukje van het Noordoosten bekijken.

Onze wensen? Combinatie van steden, stukje strand, mooie natuur inclusief de Niagara Watervallen. Kortom: veel mogelijkheden en beperkt tijd!

Wat vinden jullie van de volgende planning:

1. Vlucht naar Washington
2. Washington
3. Washington - New York
4. New York
5. New York
6. New York - Cape Cod
7. Cape Cod
8. Cape Cod
9. Cape Cod - Boston
10. Boston
11. Boston - Lincoln (??)
12. Lincoln (??) - Quebéc
13. Quebec
14. Quebec - Montreal
15 Montreal
16. Montreal - Toronto
17. Toronto - Niagara Waterfalls
18. Niagara Falls - Toronto
19.Terugvlucht....

OF

Starten in Washington en via Gettysburg naar de Niagara Waterfalls en verder....

Teveel steden of juist andere steden kiezen? Te lange afstanden?

Ben benieuwd naar jullie reactie!

Grt!
#1 - 22-08-2012, 12:58 uur

Hans B

Heb je al bekeken of je de auto kunt ophalen in Amerika en achterlaten in Canada.
Verder vind ik het een zeer optimistische route.
Ik ben aan het plannen voor september 2013, 4 weken en doe ongeveer de helft.
Eén dag voor elke wereldstad is wel een beetje weinig.
#2 - 22-08-2012, 14:53 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Pieter79

De eerste helft van je reisplan lijkt me OK, alleen zou ik 2 dagen minder voor Cape Cod uittrekken (of als tussenstop van NYC naar Boston). Je bent er niet meer wanneer het lekker warm is dus echt strandhangen zal er niet inzitten. Meer Toronto en ik mis Ottawa. De 19 dagen is pushen, dus ik zou NYC ook inkorten omdat je daar altijd nog als een citytrip naar toe kunt.

Succes,
Pieter
#3 - 22-08-2012, 17:58 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

MMM

Cape Cod is misschien beter om een maand eerder te plannen... Dus hebben we de route wat omgegooid!
Het 'nadeel' is dat we graag naar Quebec willen, wat toch wat verder van de route af ligt.
We zouden eventueel een dagje minder naar NYC willen omdat we hier al eerder geweest zijn en die overnachtingen ook best duur zijn. 
Op die manier hebben we evt. een dagje extra, want zeker de trip van de Niagara Falls naar Washington lijkt ons lang! Maar op die manier wel het probleem van auto inleveren in de US opgelost. ;)

Dag 1   Amsterdam   New York
Dag 2   New York   
Dag 3   New York   
Dag 4   New York   Cape Cod
Dag 5   Cape Cod   Boston
Dag 6   Boston   
Dag 7   Boston   White Mountain
Dag 8   White Mountain   Quebec
Dag 9   Quebec   
Dag 10   Quebec   Montreal
Dag 11   Montreal   
Dag 12   Montreal   Ottawa
Dag 13   Ottawa   
Dag 14   Ottawa   Toronto
Dag 15   Toronto   
Dag 16   Toronto   Niagara Falls
Dag 17   Niagara Falls   Washington
Dag 18   Wasington   
Dag 19   Washington   Amsterdam
#4 - 22-08-2012, 22:54 uur

Jez

Waarom wil je graag naar Quebec? Want het is wel een leuke stad, doet Europees en vooral Parijserig aan, maar naar mijn idee maar een halve dag leuk. Om daar nou helemaal voor om te rijden.... Montreal viel ons erg tegen, Toronto nog niet geweest.

Cape Cod is wel heerlijk in september en is sowieso erg leuk, alleen zal het geen bakken aan het strand worden. Maar misschien heb je dat afgelopen weekend hier al kunnen doen  ;). In 1 dag van NY naar Cape Cod is trouwens ook al een uitdaging en eigenlijk wel een beetje jammer, want de kust er naartoe is ook erg interessant. Bezoekje aan Yale, bijvoorbeeld, of rondkijken in Mystic.

Als je perse naar deze Canadese steden wilt, zou je nog kunnen overwegen om de oostkust te laten zitten en misschien zelfs NY, als je daar al eens geweest bent. De onderkant van Pennsylvania is namelijk ook erg mooi, Philly is een leuke stad; als ik moest kiezen tussen Quebec en Philly, dan wint Philly met straatlengtes. In de Adirondacks en de Catskills is het prachtig en heb je leuke kleine schatten om te bezoeken. Als de fall foliage al in heeft gezet dan is het hier overal prachtig.

Dan zou je een andere vakantie de oostkant kunnen bezoeken, als het strandweer is. Kun je ook mooi Acadia meepakken, bijvoorbeeld. Om het makkelijker te maken....  :D
#5 - 22-08-2012, 23:29 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

MMM

Pff... Dat bedoelen we nu precies met kiezen! We lezen overal dat september zo'n mooie maand is om die kant op te gaan. En Quebec lijkt ons wel een bijzondere stad in een mooie omgeving (als het op de lijst van UNESCO werelderfgoed staat is het meestal wel iets bijzonders). Montreal twijfelen we over, anders worden het misschien ook wel erg veel steden achter elkaar. Misschien dus meer als tussenstop aan doen.

En ja... We zijn strandliefhebbers, dus van de zon hebben we hier zeker genoten! Maar een paar dagen relaxen tijdens zo'n rondreis is ook altijd wel prettig. En zonder dan duurdere tickets te willen boeken richting Florida (en nog meer in een krappe 3 weken te plannen), leek de omgeving Cape Cod ons wel goed alternatief.

We gaan er nog eens induiken en deze week de tickets boeken - dan ligt het begin en eindpunt tenminste vast! ;)
#6 - 23-08-2012, 11:14 uur

Tet14

We hebben verleden jaar 4 dagen in Cape Cod gezeten in september. Heerlijk strandweer gehad. Voor een nacht zou ik er niet voor omrijden. Quebec vonden we prachtig. 3 dagen geweest. Montreal minder and Ottawa vonden we wel weer leuk. Eens met Jez dat er heel wat te zien is in de Berkshires, Catskills, Finger Lakes en Adirondacs.  En ja, tussen NY en Cape Cod hebben we ook 2 dagen genomen. Mystic vonden we niets, Newport RI des te mooier.
#7 - 24-08-2012, 15:20 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15