Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Noord Oosten (Northeast) => Topic gestart door: Bernardo op 17-04-2012, 12:00 uur

Titel: Solo naar NYC
Bericht door: Bernardo op 17-04-2012, 12:00 uur
Goedemiddag allemaal,

Na alweer bijna 2 jaar genoten te hebben van alle verhalen hier is het nu aan mij om iets te posten!

Komende zomer ga ik Mexicaanse studievrienden opzoeken in Mexico-City. Tijdens het plannen van deze reis kwam ik op het idee om ook Amerika aan te doen, ik ben dan immers toch al aan de andere kant van de oceaan. Bovendien kost Amsterdam-MexicoCity-NewYork met KLM €1500 en een retourtje Amsterdam-MexicoCity €1350. Dit scheelt dus om en nabij de €150. Zonde natuurlijk om voor een meerprijs van €150 deze kans te laten schieten!

Het 'probleem' is alleen wel dat ik alleen naar New York zal reizen en daar ook alleen zal blijven. Zelf heb ik geen probleem met solo-reizen wat betreft het leggen van contacten etc. dus daar maak ik mij ook absoluut niet druk om.. Bovendien verblijf ik daar in een Hostel waar naar mijn ervaring meer solo-reizigers zitten. Nu is mijn vraag aan jullie experts hoe is NYC voor solo-reizigers (volgens jullie ervaringen)? Is het bijvoorbeeld veilig?

Ter informatie: Ik zal in NYC zijn van 13 t/m 20 augustus en mijn voorkeur gaat uit naar het nieuwe Equity Point hostel in Hotel 41 op 41nd street bij Times Square. (de locatie is top en ik heb goede ervaringen met de Equity Point keten)

Alvast bedankt allemaal!

Gr. Bernardo

Ps. Ik heb gezocht op het forum naar soortgelijke onderwerpen maar kon deze niet vinden. Dus schiet me niet af wanneer ik ze over het hoofd heb gezien  ;)
Titel: Re: Solo naar NYC
Bericht door: bgroeneveld op 17-04-2012, 14:33 uur
Geen probleem. Natuurlijk niet behangen met gouden kettingen en dure fotoapparaat dronken over straat zwalken, maar dat doe je in Amsterdam/Rotterdam ook niet.

Gewoon je mee laten slepen in de stad, die inderdaad nooit slaapt en waar altijd wel mensen rondlopen.

Net doen alsof je een inboorling bent en je 'vibraties' (Maarten Toonder) volgen. Lekker slenteren overdag (Soho, East en West Village, 'Alphabet City' (Avenues A, B, C, en D aan de East side), stevig doorstappen en af en toe je vuisten ballen en om je heen kijken als je je niet prettig voelt.

Aanbevolen: doe een toer met 'Harlem Spirituals' als je Harlem wilt zien, dan weet je ongeveer  waar alles is en wat je kunt verwachten, om maar een voorbeeld te noemen van een wijk die beter is dan 20 jaar geleden, maar nog niet overal echt veilig is.

Aan de andere kant: je kunt ook midden op Times Square beroofd worden.

Zoals gezegd: ga op je gevoel af en laat je meeslepen.
Titel: Re: Solo naar NYC
Bericht door: Michel op 17-04-2012, 19:37 uur
Ik ben afgelopen november in New York geweest. Weliswaar niet alleen, maar nooit onveilig gevoeld. Ik ben samen een keer met mijn broertje (23 en 19 jaar) naar een Basketbal wedstrijd geweest. We liepen 's avonds rond half 12 terug naar ons hotel wat zo'n 20 minuten lopen was. Op de terugreis heb ik me wederom totaal niet onveilig gevoeld! Je merkt vanzelf wel wanneer het een beetje duister wordt. Dat is het moment om terug te lopen en een andere route te pakken. Maar nogmaals, we hebben veel straten doorkruist maar nooit het gevoel gehad dat het misschien mis zou kunnen gaan!
Titel: Re: Solo naar NYC
Bericht door: Jez op 17-04-2012, 20:07 uur
Ik schrik eerlijk gezegd nogal van die ticketprijs! Dat ben ik kwijt voor 2 tickets naar Alaska.......

Heb net even bij de 1e de beste vergelijkingssite voor je gekeken; als je in augustus gaat (wat toch hoogseizoen is), dan ben je rond de €1050,- kwijt. Doe er 100 euro bij en vlieg met Lufthansa, dan heb je al een stopover in New York te pakken. Vanaf Brussel via NW zit je onder de 1.000. In juli is het ongeveer gelijk aan augustus; vanaf Amsterdam rond 1150,- maar vanaf Brussel rond 1000,-.

En dan heb je ook nog meer beenruimte dan met KLM  ;)
Titel: Re: Solo naar NYC
Bericht door: Bernardo op 18-04-2012, 11:29 uur
Michel en Groeneveld, wat jullie zeggen komt wel overeen met wat ik al in gedachten had! Met gezond verstand kom je een heel eind denk ik ;) Bedankt voor jullie reacties!

@Jez, kun je me misschien vertellen welke vergelijker je hebt gebruikt? En welke vliegvelden? Ik kom uit Overijssel en Brussel is dan toch gauw 3 uur rijden, maar voor een verschil van een paar honderd euro is dat misschien nog wel te doen..


Ben mij ondertussen al druk aan het oriënteren in de vele(!) topics over New York City en omgeving. Kan niet wachten!
Titel: Re: Solo naar NYC
Bericht door: Jez op 18-04-2012, 12:35 uur
Ik had nu gekeken bij www.wtc.nl (http://www.wtc.nl). Zelf kijk ik ook altijd bij www.connections.be (http://www.connections.be) en www.vliegtarieven.nl (http://www.vliegtarieven.nl). Als ik iets heb gevonden, check ik nog even de luchtvaartmaatschappij zelf, soms is die nog voordeliger.

Vanuit Overijssel is Dusseldorf misschien ook een optie voor je? Ben die nog niet als voordeligste tegengekomen, maar je weet nooit.

Als je flexibel bent in wanneer je gaat, probeer dan verschillende dagen. En onderzoek of je een stopover kunt maken, of dit als multi-city moet boeken. En als altijd geldt: als je niet vastzit aan het hoogseizoen, en dan met name juli & augustus, dan ben je een stuk voordeliger uit.

Titel: Re: Solo naar NYC
Bericht door: Bernardo op 25-04-2012, 07:55 uur
Bedankt Jez! Heb nog even rondgekeken bij de verschillende aanbieders, en wat is er een boel aanbod zeg!

Ik heb gister mijn tickets toch geboekt bij KLM. Heb hiervoor gekozen omdat mijn datums niet flexibel zijn en omdat een lange reis als deze mét overstap wel heel erg lang wordt.

Conclusie is dat ik in Augustus lekker een week NYC mag gaan ontdekken!   :D