Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Vliegen op Boston, via New York... of zelf rijden?

Discussie gestart

mthalen

Willen van de zomer naar oostkust VS & Canada.
Vraag me nu af wat handiger is: vliegen op Boston, rondje Canada, Washington, Philly en vanaf NY terug....  of gewoon vliegen op NY, rondje en vanaf NY terug?

"Probleem" is dat je om naar Boston te vliegen sowieso via New York gaat. Heeft het dan nog wel nut om door te vliegen? Drie redenen:

1. overstaptijd/transfer duurt waarschijnlijk bijna net zo lang als zelf met de auto vanaf NY te rijden?
2. voor de auto: geen "gedoe" met dropoffkosten wegens aflveren bij een ander vliegveld?
3. vlucht naar New York is goedkoper dan naar Boston, en geen gestress om je vlucht te halen?
4. geloof dat je bij aankomst in NY zelf je koffers moet ophalen en weer inchecken voor Boton, of niet?

Iemand bekend met de 400km tussen New York en Boston? Is dat nog een beetje leuke weg langs de kust bijvoorbeeld, met eventueel een leuke plaats om te overnachten?


#1 - 26-11-2006, 00:31 uur

Mrjn

De weg van New York naar Boston is leuk om te rijden. Je zou bijvoorbeeld kunnen stoppen in Salem (van die heksenjachten), of Mystic (van de film Mystic Pizza, maar ook zonder dat een leuk stadje). Overnachten lijkt me alleen maar nodig als je echt laat in de middag aan komt, anders kun je best doorrijden. Als je tenminste een goede routebeschrijving of navigatiesysteem hebt in Boston, want Boston is nog steeds 1 grote bouwput met veel omleidingen en dus een ramp om je weg te vinden.
#2 - 26-11-2006, 10:13 uur

Bill

KLM/NW vliegen gewoon rechtstreeks op Boston. Verder meen ik me te herinneren dat Hertz geen dropoff costs rekent tussen Logan en JFK maar dat zal je even moeten nakijken. Boston moet je niet willen rijden, met en zonder de Big Dig. Auto bij je hotel parkeren en verder de T nemen. Veel plezier.
#3 - 26-11-2006, 18:06 uur

mthalen

Ah, OK, had vooral gekeken voor een vlucht met Continental (heen met overstap in NY, terug rechtstreeks) omdat die ongeveer het goedkoopst was.
KLM is wel wat duurder, dus dan wordt het meer de vraag of het leuk is om van NY naar Boston zelf te rijden, aangezien je van de extra ticketprijs ook een nachtje hotel onderweg kunt boeken :)
Zal eens gaan zoeken voor info over Mysic en Salem....

TomTom gaat mee, dus qua navigatie moet het wel goed komen allemaal... Idee was inderdaad om alleen naar het hotel te rijden en verder openbaar vervoer te gebruiken.
#4 - 27-11-2006, 00:38 uur

kevertje

Wij hadden hetzelfde probleem. Maar omdat we niet hoge dropoff kosten wilden betalen hebben we een KLM retour op NY EWR genomen en via AVIS het zo gedaan dat we op EWR ophaalden en in de stad NY de auto inleverden ongeveer 3 weken later.
Voordeel: AVIS rekent drop off kosten als de 2 AVIS locaties meer dan 50 mijl van elkaar af zitten. Dus in feite een soort gratis taxi naar NYC ;-) (wij wilden in NYC de vakantie afsluiten)

Leuke van de rit tussen EWR en Boston was dat wij 1 nacht in Hyannis hebben geslapen en die dag naar Boston zijn begonnen met whale watching op Cape Cod.
Het kost je een extra dag maar wij vonden het geweldig.
De rit van EWR direct na de vlucht naar Hyannis was wel een stuk rijden maar alleen over de Interstate in Harlem was het even erg druk.
#5 - 20-01-2007, 14:04 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15