Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Hoe lang doe je over...

Discussie gestart

hasato

Ik ben van plan om met de auto een roadtrip te maken van Miami naar Los Angelos (via Rocky Mountains).   ;D

Ik doe alles op m'n gemakje (ook 'n wandeltochtje af en toe), hoe lang zal ik hierover doen? (in maanden)  ???
#1 - 07-12-2004, 22:34 uur

Chiefram

Wij zijn ook een keer van de westkust (Seattle) naar de oostkust (Boston) gereden en hebben daar 4 weken over gedaan, maar...

We zijn van Seattle, WA eerst Avola, BC (Canada) gereden om vrienden te bezoeken en daar 2 a 3 nachtjes doorgebracht. Daarna via Montana richting Denver, CO gereden en hebben bij vrienden 2 a 3 nachten doorgebracht. Daarna naar Chicago, IL gereden en hebben 1 volle week bij familie doorgebracht, Van daaruit naar Washington, DC het witte huis bezocht, naar New York een dagje geweest en daarna vrienden bezocht in Walpole, NH en de laatste week een hotel genomen aan de zee op het schier-eiland Cape Cod en via Boston weer terug naar Nederland.

Dit was in 4 weken en we hebben alles op ons gemak gedaan, dus ook onderweg wat National Parken aangedaan enzo...
#2 - 08-12-2004, 18:43 uur

heivalido

Ik ben van plan om met de auto een roadtrip te maken van Miami naar Los Angelos (via Rocky Mountains).   ;D

Ik doe alles op m'n gemakje (ook 'n wandeltochtje af en toe), hoe lang zal ik hierover doen? (in maanden)  ???

Toen wij met dit idee bij verschillende reisbureaus kwamen keken ze ons aan of we wel helemaal in orde waren. Het is ook erg moeilijk om dit georganiseerd te vinden en als dit wel lukt dan is het erg duur. Zelfstandig reizen is zeker een goede mogelijkheid maar laat je goed informeren over de "gevaarlijkere" gebieden waar je vooral snachts niet moet gaan rijden. 1 omdat je als je onverhoopt pech krijgt je gewoonweg 6 uur niemand tegenkomt en 2 omdat sommige gebieden gewoonweg niet veilig zijn dit geld overigens meer voor de zuidelijke staten dan de noordelijke, vraag me niet waarom   ::)
#3 - 19-12-2004, 01:59 uur

Bakvet

's Nachts rijden is toch al niet leuk omdat je dan helemaal niks van de omgeving ziet. In het begin liepen mijn zelf geplande dagtochten vaak uit, met als gevolg dat ik soms uren in het donker moest rijden naar de hotels die allemaal netjes vooraf  gereserveerd waren via internet. De 'scenic route' op de kaart zie je onderweg naar je hotel in de schemering oplossen. Je kan nog net vaag zien welk panorama je de komende twee uur gaat missen, voordat het helemaal donker wordt. >:(

Onder die omstandigheden op zo'n eindeloze verlaten weg heb je inderdaad wel eens het gevoel dat je het niet meer kan navertellen als je de verkeerde persoon tegenkomt.  Toch geloof ik dat dit vooral je eigen angst is, waar je jezelf maar  beter overheen kunt zetten. In werkelijkheid valt het allemaal best mee. Gebruik je verstand, doe geen gekke dingen, die boef in die andere auto denkt vast dat jij ook gewapend bent. Zo overleef je het meestal wel.
#4 - 19-12-2004, 11:06 uur
« Laatst bewerkt op: 26-12-2004, 01:08 uur door Bakvet »

Rubinja

Heb eigenlijk een gelijkaardig vraagje.

Samen met een kameraad ben ik van plan van New York naar San Fransisco te reizen (met een huurwagen) en dit in dik 5 weken.


Is dit eigenlijk wel doenbaar?  En zo ja, welke route is dan het interessantst om zoveel mogelijk natuur te zien?

Groetjes!
#5 - 10-01-2005, 15:04 uur

Jez

Ja joh; van Florida naar Los Angeles is 5 dagen rijden, als je 500 mile per dag zou rijden. Dus in 5 weken van NY naar Frisco is zeker te doen!
Ik weet niet wat de mooiste route is, maar ik zou een gedeelte door het land en een gedeelte langs de kust rijden. Als je veel natuur wilt zien, kun je ook een route uitstippelen via de nationale parken.
Kijk eens op deze site waar je de np's kunt vinden:
www.nps.gov
Je zult eerst moeten bedenken of je "bovenlangs" of "onderlangs" wilt.
#6 - 10-01-2005, 19:57 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Rubinja

Hmm, zeer interessant!  Bedankt.

Maar waar ik een beetje mee zit:  hoe is het met de wegen gesteld in de Verenigde Staten?  Is het wel mogelijk om elke dag zoveel kilometers (of miles) te doen?  En wat met de snelheidsbeperkingen?

En wat zijn kort de voor-en nadelen van "onderlangs" en "bovenlangs" rijden?

Ik moet nogal snel beslissen eigenlijk want als we deze zomer willen gaan is het de moment om de vliegtuigtickets te boeken.

Alvast bedankt voor het snelle antwoord!

Groeten!
#7 - 11-01-2005, 21:45 uur

Jez

De wegen zijn perfect en het rijden zeer gemakkelijk! Buiten de grote steden kun je úren rijden met af en toe een tegenligger. Kijk ook eens in de topic "Speed Limits","daar hebben we uitgebreid geschreven over het rijden in de States. Wij rijden gemiddeld 350 km per dag, maar wij rijden graag en wandelen weinig  ;)
#8 - 11-01-2005, 22:09 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Ebelix

Let wel op dat je wanneer je en wagen huurt in New York en hem terugbrengt in San Francisco dat je DRop off kosten moet betalen. Deze kosten zijn bij elek maatschappij anders en vaak hebben ze ook aanbiedingen dat de kosten verlaagt worden of zelfs niet berekend worden.

Rijden in Amerika is geen probleem. De wegen zijn goed onderhouden en je rijdt makkelijk op een dag 600 mile.
#9 - 12-01-2005, 11:23 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Annemiek

In 5 weken tijd in een richting rijden gaat prima, je zal genoeg tijd hebben om het rustig aan te doen. Zuid, noord, of midden route; welke route je het meest interressant vindt moet je zelf bekijken. Er is overal wel wat te zien en te doen. Wat wil je; steden, natuur of combinatie?
Annemiek
#10 - 12-01-2005, 13:37 uur

Jez

Rijden in Amerika is geen probleem. De wegen zijn goed onderhouden en je rijdt makkelijk op een dag 600 mile.

600 mile? Da's bijna 1000 km! Haal jij dat?
#11 - 12-01-2005, 23:58 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Ebelix

DAt heb ik in juni jl nog gereden. Van Williams, AZ naar San Clemente, CA. De reis ging via Barstow en LA. Onderweg nog uitgebreid gewinkeld in de Outlet Centers bij Barstow.

Je hebt dan geen tijd om uitgebreid NP te bekijken of zoiets dergelijk. Ik raad het zeker af om deze afstanden elke dag te rijden.
#12 - 13-01-2005, 23:01 uur
« Laatst bewerkt op: 13-01-2005, 23:03 uur door Ebelix »
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

blusmuts

Ja joh; van Florida naar Los Angeles is 5 dagen rijden, als je 500 mile per dag zou rijden. Dus in 5 weken van NY naar Frisco is zeker te doen!

Hmmm, volgens www.RancMcNally.com is het 2739 miles, dus 4407 km van Miami naar LA. Van NY naar SF is het 4672 km.

Maar dat is wel via de snelste weg, met bezienswaardigheden op de route zal het beslist langer worden.

Wij rijden meestal niet meer dan 300 km per dag tijdens een rondreis. Je wilt tenslotte ook nog wat zien onderweg. En het is vakantie, dus iedere dag in de auto vinden wij persoonlijk ook niets.

Ik denk dat het wel kan. Op de randmcnally site kun je een roadtrip plannen, dan zie je meteen hoeveel km het is en wat de bezienswaardigheden zijn in de buurt van de plaatsen die je tegenkomt.

#13 - 30-01-2005, 14:52 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15