Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Aanslag voorkomen vanaf Schiphol !

Discussie gestart

JoeSee

Terroristische aanslag vlucht Amsterdam-Detroit voorkomen

zaterdag 26 december 2009 09:27

Een 23-jarige Nigeriaan, Abdul Farouk Abdulmutallab, heeft 'in opdracht van Al-Qa'ida' een aanslag willen plegen op een vlucht tussen Amsterdam en de Amerikaanse stad Detroit. De man werd overmeesterd door een passagier.

De man wilde een aanslag plegen op een vlucht tussen Amsterdam en Detroit De man wilde een aanslag plegen op een vlucht tussen Amsterdam en Detroit

Vuurwerk
In eerste instantie maakte luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines bekend dat hij vuurwerk had afgestoken in het vliegtuig, later sprak de Amerikaanse regering over 'poging tot terrorisme'.

Kort voor de landing in Detroit klonk in het vliegtuig een knal, vergelijkbaar met een champagnekurk of een ballon die wordt doorgeprikt, verklaarden passagiers tegenover CNN (zie onderstaande video).

Op Schiphol zijn vanochtend per direct extra maatregelen ingevoerd. De luchthaven verwacht vandaag geen grote problemen omdat het een rustige dag is.

Abdulmutallab verklaarde na te zijn opgepakt in opdracht van de islamitische terreurorganisatie Al-Qa'ida te hebben gehandeld. Hij heeft derdegraags brandwonden.

Een lid van de nationale veiligheidscommissie van het Huis van Afgevaardigden, Peter King,  zei dat de Nigeriaan voorkomt in databases die verband houden met terrorisme: 'Ik denk dat hij inderdaad banden met Al-Qa'ida heeft. Zijn naam kwam vrijwel direct tevoorschijn.'

Aanslag
Twintig minuten voor de landing pakte Abdulmutallab een poederachtige substantie, mengde dat met een vloeistof en bracht die tot ontbranding. Hierbij was een serie korte ontploffinkjes te horen en ontstond brandlucht.

De dader werd kort na de ontploffing overmeesterd door een passagier. Andere passagiers slaagden er samen met bemanningslede in het vuur te doven met brandblussers en dekens. Ze sleepten de dader naar de voorkant van het vliegtuig, weg van de andere passagiers.

Poeder
De dader vertelde de autoriteiten dat hij explosief poeder op zijn been had vastgetapet. Hij gebruikte daarnaast een injectiespuit gevuld met chemicaliŽn. Door die twee met elkaar in contact te brengen zou de boel ontploffen.

Ooggetuigen zagen vervolgens vlammen en rook opstijgen van de zitplaats van de Nigeriaan, waarop paniek uitbrak. Drie mensen, onder wie de dader, liepen brandwonden op.

Dader
Abdulmutallab volgt een technische studie aan de University College in London, volgens Amerikaanse media.

Het explosief dat de Nigeriaan tot ontploffing wilde brengen was 'tamelijk geavanceerd'. Volgens King is er een ramp voorkomen. Abdulmutallab was in de Nigeriaanse stad Lagos op KLM-vlucht 588 naar Schiphol gestapt. In Amsterdam stapte hij over op een andere vlucht, zonder opnieuw gecontroleerd te worden, stelt CNN. Volgens zijn visum reisde hij naar Amerika voor een religieuze ceremonie.

De Amerikaanse president Barack Obama houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Het staatshoofd gaf opdracht tot verhoogde veiligheidsmaatregelen voor het luchtverkeer.

Obama brengt de kerstdagen door op HawaÔ met zijn gezin.
#1 - 26-12-2009, 11:17 uur


Wop

Er zijn al extra maatregelen genomen:

Extra maatregelen voor vluchten naar VS

De Amerikaanse autoriteiten hebben luchtvaartmaatschappijen wereldwijd gevraagd extra maatregelen te treffen voor vluchten naar de Verenigde Staten. Op Schiphol zijn de extra maatregelen direct ingevoerd.

http://www.nuvideo.nl/algemeen/33839/extra-maatregelen-voor-vluchten-naar-vs.html
#3 - 26-12-2009, 13:49 uur

Mississippi

Is het zo nog leuk om te vliegen :-\


First there was the shoe bomb. Now Al Qaeda has taken it to the next level: Yesterday's failed terrorist attack was supposed to be delivered by a suicide bomber with the payload sewn into his underpants.

ABC News is reporting that Al Qaeda sewed about 80 grams of PETN, an explosive that's similar to nitro-glycerin, into the Nigerian attacker's underwear. For comparison, the shoe bomber only had about 50 grams in his footwear. Luckily, officials are saying the detonator was either too small or wasn't making proper contact with the explosive.

What does this mean for the future of airline security? After the shoe bomb attempt, we all had to start taking off our shoes at the screening line.
Are we going to start walking through the detector in our birthday suits now?#4 - 27-12-2009, 11:03 uur
« Laatst bewerkt op: 27-12-2009, 11:13 uur door Mississippi »

MissFluffy

Als het de veiligheid ten goede komt ,waarom ook niet  ;)
Ik zit er niet mee hoor en ik denk als je uren voor zo'n scherm moet zitten ,dit ook saai wordt.Uiteindelijk gaat het om je eigen veiligheid en als dit explosieven ed. op je lichaam kan ontdekken ,dan maar die extra screeening line.
Groetjes ,
#5 - 27-12-2009, 14:33 uur

JoeSee

Eigenlijk is het te gek voor woorden dat dit heeft kunnen gebeuren.
Amerika heeft toegang tot nagenoeg alle info over de passagiers van een vliegtuig in hun richting en dan is het mij een raadsel hoe iemand met deze banden zomaar zonder extra check het vliegtuig in kan stappen, terwijl mijn dochter van anderhalf haar knuffeltje moest afstaan voor extra diagnose toen bij haar het alarm afging toen ze door het poortje liep. Ze werd van top tot teen door vreemde handen gefoulleerd, de arme schat....
#6 - 27-12-2009, 20:28 uur

Mississippi

Eigenlijk is het te gek voor woorden dat dit heeft kunnen gebeuren.
Amerika heeft toegang tot nagenoeg alle info over de passagiers van een vliegtuig in hun richting .....

Sterker nog, hij heeft een visum gekregen!
#7 - 28-12-2009, 10:21 uur

Renske

Dat is lullig voor je dochtertje maar de kans bestaat dat een of andere terrorist juist bij zijn/haar kind spullen verstopt met de verwachting dat men daar toch niet naar kijkt.

Ben overigens zaterdag thuis gekomen vanuit Las Vegas via Washington....ook al was het op een vlucht van Nederland naar Amerika, via Detroit, dan nog vind ik het erg dichtbij zijn gekomen.
#8 - 28-12-2009, 10:23 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15