Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Poll

Waar te verblijven op 1 plek?

Californie

0 (0%)
Elders
100%
2 (100%)

Totaal aantal stemmen: 2

Amerika-14 dagen

Discussie gestart

karper

Hallo allen,

Ik heb een vraag. Ik wil dit jaar graag naar Amerika, (het liefst Californië), maar wil niet elke dag reizen. Zo ben ik een aantal jaren geleden naar Denver, Colorado geweest, verbleef daar 12 dagen op 1 plek en had iedere dag uitstapjes. Dat beviel erg goed!
Vrijwel alle rondreizen naar 'de West' zijn trektochten met veel gereis en wisseling van hotel, met gesjouw met koffers en zo.
Heeft iemand een tip voor een leuke plek om daar een langere tijd te verblijven waar genoeg te doen is? (afwisseling natuur en stad).
Of een reisroute met minimaal 2 a 3  dagen op één plek? Ik heb ca 14 dagen en vlieg het liefste (rechtstreeks) op San Francicso.

Karper
#1 - 26-04-2011, 23:44 uur

Yessica

Ik neem aan dat je jezelf al een beetje verdiept hebt in San Francisco en dan weet je dat Yosemite zeker op 3 uur rijden van SF ligt en dat een dagje op en neer rijden geen doen is, zeker als je daar ook wat wil zien. Hetzelfde geldt voor Seqouia NP. Monterey is 2 uur rijden, idem dito. Ik zie ook niet waarom op en neer rijden dan minder vermoeiend is. Bovendien is het zeer tijdrovend. En waarom zo zwart wit? Alsof er niets zit tussen een drukke rondreis en op één plek verblijven. Je kunt toch ook bijvoorbeeld van San Francisco naar LA rijden en daar 2 weken overdoen, zodat je onderweg meerdere nachten op één bestemming blijft? Ik heb zelf een keer met de amtrak gereisd tussen LA en SF en onderweg zijn we uitgestapt in Santa Barbara voor een paar nachten. Daar hebben we ook 2 weken over gedaan. En maar 3 hotels onderweg dus dat 'getrek en gesjouw' viel reuze mee en dan hadden we nog niet eens een auto.

Amerika is gewoon bij uitstek het land om rond te reizen, maar de invulling is geheel aan jou. Dat kun je zo druk en zo rustig maken als je zelf wil.
#2 - 27-04-2011, 07:56 uur
« Laatst bewerkt op: 27-04-2011, 08:45 uur door Yessica »karper

Yessica,
Bedankt voor je antwoord!

Je hebt natuurlijk eigenlijk ook gewoon gelijk. Ik ben nl al 4 keer in SF geweest en heb daar de highlights (grand circle) al meerdere keren in diverse volgordes  gedaan. Maar dat was met wisselende reisgenoten, die het geen enkel probleem vonden om iedere dag de koffer te pakken, naar de auto te sjouwen en op naar het volgende hotel te gaan.
Dit jaar wil ik met mijn vrouw gaan, en ik weet dat die geniet van rust en op 1 plekje. Eigenlijk is dat dus meer een type voor een vakantiewoning.

Denver leende zich daar wel voor, we sliepen in de 'Homewood Suites', dat lijkt al veel meer op een "huisje" dan op een hotel. Je kunt daar mooie uitstapjes maken van 1-1,5 uur rijden en je bent zó in de bergen.

Ik zelf vind de parken en natuur in Californië en ook Utah het mooiste van de USA. Zo wil ik graag nóg eens de prachtige rit van Bryce Canyon naar Grand Canyon rijden. Geweldig vond ik dat over die ALT-89.

Nu is het land zó groot, dat er welicht ook meer mogelijkheden liggen. In de Oostkust ben ik bv nog niet geweest (New England). Heb ook geen idee hoe het er daar uitziet. De steden New York en Washington heb ik al diverse keren bezocht en hoef ik niet zonodig nog eens naar toe.

Groot voordeel van San Franscisco en LA is ook dat er rechtstreekse vluchten van o.a. Amsterdam maar ook Düsseldorf (DlD)  naar toe gaan. Een tussenstop kost je al gauw enkele uren en is vermoeiend weet ik uit  ervaring.

Ik houd me voor elke tip aanbevolen!

Karper
#3 - 27-04-2011, 11:46 uur
« Laatst bewerkt op: 27-04-2011, 11:47 uur door karper »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15