Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

camping equipment

Discussie gestart

IvarD

Hallo, wij willen volgend jaar gaan kamperen in het westen van de VS. We willen onze spullen zoals tent, matrassen, kookspullen en evt. slaapzakken aanschaffen in de VS. Wie weet er behalve de REI-zaken, waar we dit soort spullen kunnen kopen tegen een redelijke prijs? Heeft iemand ervaring met de Walmarts en Kmarts in de omgeving van LA? Hebben die ook camping-afdelingen?

Groeten,
IvarD
Almere
#1 - 23-10-2006, 21:13 uur

Loek

REI, Sports Authority, BassPro Sports, Sportsmans Warehouse, Big 5 zijn de wat meer gespecialisserde zaken hiervoor.  Sommige grotere steden hebben ook een Coleman Factory Outlet, ik weet niet of LA daaronder valt.  Bij Walmart, K-Mart en Target hebben ze meestal ook een ruime sortering op dit gebied en deze zijn een stuk goedkoper dan de eerder genoemde zaken.  Echter de kwaliteit kan nogal tegenvallen bij de goedkopere zaken.  Als je echter aan het eind van je vakantie alles achterlaat geeft dat meestal niet.  Een beeteje rondkijken en vergelijken zou ik zeggen.
#2 - 23-10-2006, 23:40 uur
« Laatst bewerkt op: 23-10-2006, 23:45 uur door Loek »

ceetje

Zoals Loek al zei:  de kwaliteit van de spullen is wat minder, maar zaken als REI (prachtige zaak overigens!) verkopen veel spullen voor de echte buitensporter met bijbehorende prijzen. Bij de superstores van Walmart hebben een groot assortiment kampeerspullen van hun eigen merk (ozark) prima spul voor heel weinig. Bovendien verkopen ze ook veel spullen van Coleman. Geen ervaring in LA, maar wel in Denver en Vanciouver met de Walmart en kampeerspullen. Je mag pp 2x23 kilo meenemen, dus je hoeft niet alles wegtegeven aan het einde van de reis. Wij laten alleen de campingstoeltjes en de koelbox achter en natuurlijk de gaspatronen  wink Goede reis en vooral veel plezier!
#3 - 24-10-2006, 08:27 uur

IvarD

Hoi, bedankt voor jullie antwoorden. Het is min of meer de bedoeling dat we een deel van de spullen achterlaten. Ik heb zelf op de sites van Kmart en Walmart gekeken alleen ik kan niet zien bij welke vestiging ze bijvoorbeeld een camping-afdeling hebben. De prijzen zijn er ook niet hoog, op de site, maar ik geloof dat de prijzen in de winkels zelf toch hoger zijn.
Ik ben een beetje aan het kijken omdat we twijfelen tussen camper huren en een auto en dan kamperen met tent. Als we nou een kapitaal kwijt zijn aan het kopen van kampeerspullen, dan kunnen we net zo goed die camper huren. Dan kunnen we meteen op pad en zijn we ook geen tijd kwijt met het zoeken van kampeerspullen. Ik zal de andere zaken die jullie noemden ook eens opzoeken. Bedankt.

Groeten,
IvarD
Almere
#4 - 24-10-2006, 10:56 uur

Marianne

Hoi, bedankt voor jullie antwoorden. Het is min of meer de bedoeling dat we een deel van de spullen achterlaten. Ik heb zelf op de sites van Kmart en Walmart gekeken alleen ik kan niet zien bij welke vestiging ze bijvoorbeeld een camping-afdeling hebben. De prijzen zijn er ook niet hoog, op de site, maar ik geloof dat de prijzen in de winkels zelf toch hoger zijn.
Ik ben een beetje aan het kijken omdat we twijfelen tussen camper huren en een auto en dan kamperen met tent. Als we nou een kapitaal kwijt zijn aan het kopen van kampeerspullen, dan kunnen we net zo goed die camper huren. Dan kunnen we meteen op pad en zijn we ook geen tijd kwijt met het zoeken van kampeerspullen. Ik zal de andere zaken die jullie noemden ook eens opzoeken. Bedankt.

Groeten,
IvarD
Almere


Wij hebben twee keer gekampeerd, en beide keren zelf onze spullen meegenomen. Wel ter plekke een brander en koelbox aangeschaft. Tent, slaapzakken en matjes zijn makkelijk mee te nemen. Campingstoeltjes heb je niet nodig, je hebt overal picknicktafels.
De eerste keer dat we gingen was onze tas met o.a. de matjes erin, niet aangekomen. Het heeft ons toen erg veel tijd gekost om een winkel met kampeerspullen te vinden. Als je de meeste spullen al hebt zou ik zeker overwegen om het mee te nemen.

De laatste keren dat wij naar Amerika zijn geweest hebben we vaak in KOA cabins overnacht. Je moet dan je eigen slaapzak meenemen, en kookgerei.
We hebben de cabins afgewisseld met motels. Wij vinden dat altijd een plezierige combinatie.
Een camper zal waarschijnlijk duurder zijn dan auto met motel of cabin. Als je gaat kamperen zul je de kosten van de uitrusting er toch wel uithalen lijkt mij.

Marianne
#5 - 28-10-2006, 21:56 uur

HenkM

Zoals Loek al zei:  de kwaliteit van de spullen is ..........     ...... Je mag pp 2x23 kilo meenemen, dus je hoeft niet alles wegtegeven aan het einde van de reis. Wij laten alleen de campingstoeltjes en de koelbox achter en natuurlijk de gaspatronen  wink Goede reis en vooral veel plezier!

Benzine(vloeistof)branders kun je ook niet terug meenemen, ook al zijn ze leeg. Ik moest deze zomer mijn brander achterlaten toen ze op het vliegveld ontdekten dat er n in mijn bagage zat (op de heenreis van Schiphol naar USA geen enkel probleem gehad).  :'(

Aangezien deze branders in aanschaf duurder zijn dan gasbranders, zou ik deze dus niet kopen.
#6 - 29-10-2006, 01:02 uur

ceetje

Dat is wel balen als je je benzinebrander moet achterlaten. Hoorde afgelopen week een tip van iemand die een benzinebrander heeft: zij vullen hem met sinas of sinasappelsap als ze 'm vervoeren met het vliegtuig. Als er moeilijk gedaan wordt drinken ze dit op om zo te bewijzen dat er geen rommel meer inzit  :D Ik moet er zelf niet aandenken (vandaar ook de houder voor gaspatronen -geen enkel probleem om weer mee te nemen-) maar misschien kan iemand anders er iets mee.
Wat betreft de campingstoeltjes: idd heb je op elke plek een campingtafel, maar lekker rondom je kampvuur zitten met een boek is toch beter in een "luie" stoel.  cheer
#7 - 29-10-2006, 09:26 uur

Ruud2004

Hallo Ivar,

Je hebt natuurlijk kamperen en kamperen.  Ik bedoel daarmee te zeggen, dat je met een minimale uitrusting (tent, slaapzak, luchtbed, lampje) op stap kunt gaan.  Bijna elke kampeerplek is in de VS voorzien van zo'n grote picknicktafel en 9 vd 10 keer een vuurplaats.  Je gaat dan niet koken en gebruikt je ontbijt/lunch/diner in n van de vele fastfoodrestarants.

Natuurlijk kan je ook kiezen, voor zeg maar, het echte kamperen. Zoals je in Europa gewend kan zijn. Je neemt vanuit Nederland al zoveel mogelijk mee, of je schaft je daar een behoorlijke uitrusting aan. (zoals boven beschreven, overal prima verkrijgbaar)  Koken etc. doe je op je plekje.

Dat is maar net wat je wil  Wij hebben zowel in het noorden (Great Lakes) als in het zuiden rondgetrokken met tentjes (minimale uitrusting). In het noorden is ons dat prima bevallen, maar in het zuiden (Florida) zullen we dat geen tweede keer meer doen.  Het was ons veel te warm in de tent en het slapen in die warmte viel ons bitter tegen.  We lagen dus meer in een koele motelkamer dan in de tent.  Ook heb je in Amerika, maar vooral in het zuiden veel last van ongedierte, zowel lopend, kruipend als vliegend.  In de avonduurtjes buiten een boekje lezen was er dus niet bij, ook niet met de meest sterke muggenspray.  Dit zal in het westen niet anders zijn.

Wij  mochten trouwens nog 2 x 32 kg persoon meenemen op onze vlucht naar Amerika en namen dus al het nodige aan kampeerspullen (geen aardappels) mee vanuit Nederland.  Komende zomer gaan wij ook naar het westen en trekken daar met een huurauto van motel naar motel.  Lekker op de bonnefooi.  We weten nooit waar we die dag eindigen en het barst in de VS van de motels.
Kamperen is zeker de meest voordelige vorm van verblijven in de VS (zelfs met aanschaf van een eenvoudige uitrusting), maar of het ook de meest relaxte manier is .....

gr Ruud
#8 - 29-10-2006, 12:07 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

Bakvet

Ik heb zelf op de sites van Kmart en Walmart gekeken alleen ik kan niet zien bij welke vestiging ze bijvoorbeeld een camping-afdeling hebben. De prijzen zijn er ook niet hoog, op de site, maar ik geloof dat de prijzen in de winkels zelf toch hoger zijn.

De prijzen in de winkels zijn ongeveer gelijk aan de prijzen op de websites.

Alle normale Wal Marts hebben dezelfde camping afdeling. Je moet misschien niet naar een hele oude vestiging gaan zoals in het historisch centrum van LA of Long Beach - daar kan het assortiment iets kleiner zijn. Maar verder zijn ze allemaal gelijk.
#9 - 29-10-2006, 13:57 uur

IvarD

Ik ben een beetje aan het kijken wat ik aan zou moeten schaffen en wat dat ongeveer kost. ik kom dan op het volgende:

Bron: www.walmart.com
 www.coleman.com


-   1 x 3-persoonstent                 USD 100,-
-   2 gewone slaapzakken                                 USD   45,-
-   4 fleece-slaapzakken               USD   40,-
-   2 persoonsmatras               USD   50,-
-   matraspomp                  USD   20,-
-   kooktoestel                  USD 100,-
-   koelbox                  USD   40,-
-   pannenset                  USD   30,-
-   Coleman gaslamp               USD   20,-
-   Stoelen (4x)                  USD   80,-
-   Kitchen Tool SET               USD   40,-
-   Coleman Dining SET (bordjes, bestek)                                                 USD   30,-

Is omgerekend al gauw zo'n 450 euro bij elkaar. En misschien vergeet ik dan nog wat. Als jullie wat weten, voeg het dan maar toe...
   

#10 - 30-10-2006, 14:56 uur

ceetje

In de winkel zelf vind je nog wel goedkopere keuzes: tent is kan veel goedkoper, als je niet uitgebreid kookt: een grote houten lepel en een spatel is meer dan voldoende: kitchen toolset?!? niet nodig. Stoeltjes kan je al krijgen voor een dollar of 8. Koelbox kan ook goedkoper bij de Walmart. Je lijst is kortom m.i. nogal uitgebreid. Maar wat ik me afvroeg: heb je zelf helemaal geen kampeerspullen? Wij nemen slaapzakken/luchtbed/pomp/pannenset/borden/bestek/lamp/brander ed gewoon mee. En aangezien wij vaak onze kamp weer opbreken, is het alleen maar lekker om weinig spullen bij je te hebben.
#11 - 30-10-2006, 16:29 uur

IvarD

Hoi Ceetje, onze huidige kampeeruitrusting is gebaseerd op kamperen in Spanje en Frankrijk. Dat houdt in dat de slaapzakken bjvoorbeeld niet warm genoeg zijn voor kamperen op grote hoogte. We hebben een 2-persoonstent dus er moet nog een tent bij. En uitgebreid koken...we hebben het wel over een maandlang koken, vlees snijden met een spatel lijkt me wat lastig en eten doen we ook op vakantie het liefst met mes en vork. Natuurlijk kan ik goedkope stoelen kopen maar ik ben nogal zwaar, dus een goede stoel is een vereiste. We vinden kamperen erg leuk, maar het hoeft niet te basic. Wat ons betreft zijn die spullen echt het minimum voor een comfortabele vakantie. Maar goed, misschien kan het inderdaad iets goedkoper. Feit is dat ik een aardige offerte heb voor tickets en vier weken camper voor ca 6000 euro. Een huurauto is 1000 euro goedkoper, komt op ca. 5000 euro. Dus dat is een afweging die we moeten maken. Verdien je die 1000 euro terug met een camper (het benzineverbruik even buiten beschouwing gelaten)? Dat is de vraag...
#12 - 30-10-2006, 18:16 uur

ceetje

Of je de 1000 terugverdient? Lijkt me niet als je nog zoveel moet aanschaffen, maar idd de benzine ..... Aan de andere kant: het is ook vakantie en als je het hebt over een beetje comfortabel kamperen en je nog zoveel moet aanschaffen: ga voor de camper. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik nog nooit met een camper gekampeerd heb.
#13 - 30-10-2006, 18:59 uur

Hans B

Hallo Ivar,
er is al veel gezegd over auto/motel en anderzijds een camper.
Ik ga volgend jaar voor de 6e keer in onze eigen camper. Heerlijk.
Het is zo'n totaal ander gevoel dan auto/motel.
Die extra gallons benzine ...... elke $ is er een, maar het is vakantie !!
Hans
#14 - 30-10-2006, 22:07 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

IvarD

Hoi Hans, het is niet enerzijds huurauto/motel of anderzijds camper. Het is huurauto/tentkamperen of camper. Dt is vor ons de vraag. We zijn helemaal niet van plan veel in motels/hotels te overnachten. We zijn er nog steeds niet uit...Kan jij me argumenten geven waarom reizen met een camper leuker/beter is dan met de auto en kamperen? Weegt dat op tegen de meerkosten van een camper?

Groeten,
IvarD
Almere
#15 - 30-10-2006, 22:52 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15