Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Fire drill!

Discussie gestart

Bakvet


Vanochtend om zes uur ging opeens het brandalarm af. Vanwege de jet lag was ik al wakker en lag ik naar het weerbericht te kijken. (Dat is ook wel leuk: een weerman die vertelt dat er eindelijk eens een paar koele dagen aankomen van zo'n 21-23 graden Celcius).

In Californie heb ik altijd m'n schoenen afgedekt naast het bed staan (zodat er bij een aardbeving geen glassplinters in komen) dus dit was een mooie oefening. Snel wat kleren aan denk je dan, maar met je slaperige lijf valt dat helemaal niet mee.

Er zullen beneden wel een paar pannenkoeken aangebrand zijn (vannacht ging er ook al een auto-alarm af direct onder m'n raam nadat de hotel shuttle er langs reed). Maar je zit hier midden tussen de speelgoed en de defensie-industrie van Amerika, pal naast LAX, bij een raffinaderij en wie weet wat Howard Huges hier nog meer allemaal heeft laten neerzetten. Dus maar net doen of het echt is, zelfs al is er niets aan de hand.

Omdat ik al vaker in dit hotel geweest was liep ik instinctief naar de lift schuin tegenover m'n kamer. Dat was niet goed natuurlijk.

Normaal check ik ook altijd waar de dichtsbijzijnde nooduitgang zit, maar dat was ik deze keer dus vergeten. En juist nu zat ik in een vleugel zat waar ik nog niet eerder geweest was. Dom. Voor de zekerheid toch maar een bekende nooduitgang genomen aan de andere kant van het gebouw.

Onderweg kwam ik zegge en schrijven een andere hotelgast tegen die ook de moeite had genomen om op te staan. Toen ik op straat stond hoorde je in de verte de loeiende sirenes al en ongeveer tegelijk met de brandweer liep ik de lobby weer in.

Toch lijkt me dit een leuke oefening om eens met je vrouw/vriendin af te spreken. Zet de wekker een keer op 6 uur 's morgens en probeer zo snel mogelijk de straat te bereiken. Of bij een aardbeving.... Ja waar moet je dan eigenlijk gaan staan?
#1 - 18-09-2004, 21:31 uur
« Laatst bewerkt op: 18-09-2004, 21:34 uur door Bakvet »

PetraVS

Bij een aardbeving moet je onder een tafel gaan zitten.  Bij een tornado ook.  Hoewel die in het westen minder voorkomen.  
Schoolkinderen hier hebben om de zoveel tijd fire en tornado drills (dit is geen aardbeving gebied).  Wel goed, vind ik, vooral omdat er gisteren in dit gebied 30 tornado's waren  :o.
#2 - 19-09-2004, 03:34 uur

Norbert

Hebben de tornado's nog veel schade aangericht?
#3 - 19-09-2004, 15:18 uur

Bakvet

Heel goed dat ze dit op school oefenen. Het duurde bij dat brandalarm voor m'n gevoel wel tien minuten voordat ik het gebouw uit was. Bij een echte brand kan een verschil van twee minuten al fataal zijn.

Dus 's avonds ben ik maar voor straf alle apparaten in het fitness-center een keer gaan uitproberen. En vanochtend geen Full American Breakfast  :P maar gewoon cereals en fruit.
#4 - 19-09-2004, 17:28 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15